Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ještě pro Pipu:
malá rada na svatební den: NENECH SE nikým, ničím znervóznit a ovlivnit. Neposlouchej žádný rady a hlavně BAV SE!!!!!
Je to sice na radnici šílený, ale pak to stojí za to !!!!!
Vzpomínám (my to měli v dubnu) a pořád bych si ten den chtěla zopakovat!
Možná už budeš čekat mimčo, tak o to lepší to bude !!!
Renča
Diky moc za gratulaci, uz se strasne tesim. Pritel me pozadal o ruku pred ctrnacti dny a uz jsme vsechno zaridili. Ted mam pocit, ze se nedockam zacatku srpna. Aspon se mam na co tesit. Vim, ze s tim testem to byla kravina, ale byl to muj prvni tt a ja uz byla strasne nedockava. Pockam az pokud neprijde MS a pak treba bude zase testovat. ![]()
Pipo: taky blahopřeji ke svatbe.. Ja se vdavam 25. zarí na Staroměstské radnici. A ty? Chtěli jsme hrozně moc Dobříš a zrcadlový sál, ale termíny co byly volné nám vůbec nevyhovovali s volným časem mého nastávajícího.. To je samá firemní akce, prezentačky, veletrhy, služebky.. a my hledali termín abychom mohli na 14 dní potom hned odjet relaxovat a užít si si svatební cestu..
To je v pohodě že deláš testíky tak brzo, já po tulení v době ovulace už myslím na to jak tam ty spermijky proudí, jak hledají vajíčko a jak to ve mne jiskří jako to bylo skvěle nafilmováno u filmu Kdopak to mluví..
)
Včera jsem si koupila na svatbu mé přítelkyně a za měsíc na svatbu své budoucí švagrové skvělé růžové šaticky, v nich vynikne moje bříško, bude-li.. dneska k nim jdu schanet botičky..
tak se tu mějte hezky
A.
Čauky holky,
vítám moc nově příchozí a přeji Vám brzké // na testíku.
Raduš,
tak jsem opět slaměná vdova-miláček mi odjel do Budějovic…ale brzy bude zase zpět(ve čtvrtek).Tak si užívám samoty…byla jsem u kamarádky,příjemně jsme povykládaly.No a teď koukám na Psam Baskervilského…či co to je!!Nějak mě začalo bolet bříško…tak zvláštně,takový tlak a když stojím tak to tak nepříjemně tlačí,ale ne jako u MS.Takže těhu na 90procent nebudu.Jinak má trošku bílý výtok a prsa mě nebolí jen mě občas po stranách píchne…ale zřejmě to je změna díky těm hormonůn na podporu vaječníků.
Dneska jsem vlastně 22DC,takže už brzy se dočkám MS a můžeme začít nové tulení.
Jo a ještě:šíííleně mě bolí kříže(na to já ale trpím)takže asi blížící se MS.
A co ty?Jak se máš??
No nic holky,myslím na vás a jdu se natáhnout…jsem grogy.
Ahojky
Gabka
Ahojky děvčátka,
tak po delší době ,ale přece ![]()
Nějak poslední dobou nezvládám a přiznám se, že jsem strašně ráda, že jsem si neschopenku nechala napsat - jelikož bych prospala půl dne. Čekám kdy to přejde:-)))
Dnes byl den blbec - ráno mi nebylo dobře, myslela jsem, že je to od hladu,a le on je mimísek mi dával najevo, že je tu taky
![]()
Putislo mě to až odpoledne a když jsem si „po o“ lehla.
Dnes jsem byla u kožní - objevilo se mi něco na noze - dostala jsem mast, a dr. jsem upozorňovala, že jsem 9tt - říkala, že bez problémů - ale připadám si jako u kolotoče, jelikož na masti je psáno - nepoužívat v prvním trimestru.
Lékárník mi teda také říkal, že si z toho nemám dělat hlavu,a le nejsem si tak zcela jistá. Sice jsem se namazala jen jednou, ale musím to dozjistit.
Je to mas PEVARYL a dává se i kojencům. Tak nevím, nemáte s tím nějaké zkušenosti? ![]()
Dobrý večer, berušky!!!
Gabko: Já bych si docela užívala, být „slaměnou“ vdovou
, to by byla pohodička!!! Jak dlouho bude Tvůj miláček pryč? Já si užívám té samoty jen když je přítel na noční a malý spí… To si sednu k TV nebo k netu a nehnu se
, nic nedělám, relaxuji… žádné: Mamíííí, pojď sem!!! nebo Miláčku, můžeš mi podat… ![]()
K těm Tvým příznakům… nechci Ti dávat plané naděje, ale s tím, co píšeš, bych docela věřila, že Vám to VYŠLO!!! Ten výtok, tlaky v bříšku, kříž… Dnes je to 22DC… no, kočičko, jsem na Tebe vážně moooc zvědavá a držím pěstičky, aby tam ten mimísek už konečně byl…
Uvažuješ o testíku? Jestli můžu radit, tak si ho udělej nejdřív 30DC, abys nebyla zbytečně zklamaná!
Loneless: Ty šatičky musí být skvělé!!! Moc Ti přeji, aby v nich vyniklo Tvé bříško… Kolikátý den cyklu jsi?
Pipo: Jééé, taková romantika… Já, když se vdávala, tak už jsme spolu nějaký ten rok bydleli. A protože jsem byla těhulka, tak prostě přišlo to: Vezmeme se? Svatba to sice byla pěkná!!! Ale dnes už spolu nejsme
, takže moooc držím pěstičky, aby Vám to vydrželo NA VĚKY!!! A jako perličku na dortu toho mimíska
… a určitě ne jen jednoho ![]()
A co se týká těch tt… Vím, že jsou to nervy, ale Renča má pravdu. Nejlepší je vydržet a nepospíchat… Některé testy Ti to řeknou minimálně 7 - 10 dní po oplození, a to jsou ty, co mají nejvyšší citlivost!!! Zkus se mrknout na https://www.emimino.cz/modules.php?…, tam se dočteš, jak hodnoty hCG stoupají!
Renčo: Proč další snažení až v srpnu??? Jestli jsi to tu už psala, tak se omlouvám. Zřejmě mi to uniklo!!! My se také začínáme snažit až v srpnu, protože teď jsem na:,–(ila na 3. měsíce HA a 19.8. beru poslední prášek, takže potom, berušky, těšte se!!! BUDE ZE MNĚ TĚHULKA!!!
![]()
Koblížku (Veroniko): Takže teď zřejmě probíhá OVU… Držím palečky, abys co nejdříve patřila mezi těhulky!!! Jsem moooc zvědavá ![]()
Evo2: Koukám, že jsi docela pilňuša
. Četla jsem Tvůj příspěvek v diskuzi „Návrat do práce“ a musím říct, že Tě docela obdivuji!!! Takže už máš jednu princezničku??? Mám také dítko - 4-letého synka, a i když jsem s ním setrvala doma do jeho skoro tří let, tak dnes se také umí podepsat, zná celou abecedu (umí ji napsat)… zřejmě se pomamil
.
Jak dlouho se snažíte o druhé mimi??? Každopádně Ti to moc přeji, ať Vám to co nejdříve vyjde!!! A propos, ten Bankok Ti docela závidím
, já byla zatím nejdál v Německu, ale brzy si to vynahradím, neboj
![]()
A jinak, co je s Gabrielkou??? Beruško, nesmutní!!! Ten mimísek se dřív nebo později objeví!!! Teď Tě čeká další snaženíčko a uvidíš, že to určitě vyjde! ![]()
Tak, kočičky - snažilky moje zlatý, asi půjdu spinkat… Ten můj chlap se celý vydrhl (ne, že by to normálně nedělal
), navoněl a čeká v pelíšku…
Snad neusnul z toho čekání
.
Jen jsem se zmínila, že musím za holkama na emimi a on na to: „Aby si se z těch holek nezbláznila!“
Ale jsem ráda, že Vás mám, holčinky!!!
Tak, dobrou noc!!!
Ahojky Desty!!!
Zkus odkazy:
http://nase.rodina.cz/dotaz2977.htm
http://www.brisko.cz/dotaz18538.htm
Nic jiného jsem bohužel na mast PEVARYL nenašla
.
Jinak je fakt super, že jsi na neschopence, aspoň si odpočineš a připravíš se v klidu na příchod miminka
. Co dcerka? Už je natěšená?
Beruško, docela Ti závidím
, ale věř tomu, že za chvíli Tě tu všechny snažilky dohoníme
.
Přeji Ti krásný večer!!!
Ahoj Radko,
já tě musím trošku navigovat ![]()
Já žádnou dcerku nemám - teda jestli to nebude ta v bříšku, ale to taky může být synáček ![]()
Díky za odkazy, už to jdu prohledat.
Jsem utahaná jako kotě, těším se do pelíšku a vše krásnou dobrou noc ![]()
Desty,
jééé, beruško, já si Tě spletla s Delly!!! Ta je také těhulka a má doma holčičku
. Promiň!!!
Ale neboj, za chvíli doma toho cipíska budeš mít také, jen jsem to napsala s předstihem (až budeš čekat to druhé
).
Tak jdi bádat a pá!!!
Gabko ty pocity jsou pozitivní, tlak v břichu jsem měla (a mám stále) také, v kříži mě bolelo dost, jinak žádné příznaky, ještě ten výtok.
Tu mast dostal můj syn (11m) na plenkovou dermatitidu, jinak nemůžu posloužit. Ještě jsem si vzpoměla na www.zena-in.cz je poradna, vede ji lékař porodník a zodpovídá dotazy, co to tam napsat ? Docela rychle reaguje.
Ahoj holcinky,
vy se mi tu cinite.
To mam rada. Vytam vsechny nove prichozi a preji at jste tehuly co by dup. ![]()
Radusko, ja jeste MS nedostala
, ale v patek urco dostanu.
Uz me zase pekne boli podbrisek. ![]()
Gabriela.
Ahoj holky,
Raduš, já fakt nevím, jestli jsem to psala. Vy:,–(ila jsem HA koncem dubna (po svatbě
) a doktorka mi doporučila tři měsíce brát Calibrum baby na podporu plodnosti a urovnání cyklu. První měsíc byl 30 DC, už jsem vyšilovala
Tak jsem zvědavá na ty další dva. Pozoruju se ohledně plodných dnů jak blázen, aby to v srpnu bylo na jistotu. I když ona to příroda zařizuje stejně podle sebe. Tak proto až v srpnu.
A ten první test jsem si dělala první měsíc, protože jsme jednou byli líný dojít si pro ochranu,
, a navíc tělo čekalo na HA, takže mě bolely prsa a břicho, blbě mi bylo, nálady vraha apod… Už jsem myslela, že bude únorče. No nebude.....
Znovu blahopřeju všem ke svatbičkám a těším se na další dvoučárkové holky !!!!
Ahojky holčiny, to se to vleče… dnes mam teprve 22 DC… ach jo, už abych měla aspon 30 DC a mohla testovat…
Dneska má být až 30 stupnů !
Těším se na odpoledne až vypadnu z práce a vytáhnu si na zahradku lehatko a budu relaxovat.. a užívat si sluníčka a tepla.. Na víkend se to má pěkně zkazit ! Fuj…
A.
ps. včera jsem si vybrala super botky.. v Batovi, ale nemeli mou velikost, ted abych objizdela všechny Bati v Praze, kde budou mit mou velikost !
Ahojky
mám dnes náladu pod psa. V práci se mi nedaří, pořád něco hledám, šéf mě znervózňuje, pořád něco chce, prostě hrůza. Možná jsem smutná z toho, že jsem si ráno poprvé zkusila měřit BT a měla jsem jen 36,6, což podle toho co jsem četla ve vašich příspěvcích znamená, že ovulace zatím neproběhla. Myslím, že bych měla mít vyšší teplotu, nebo se pletu? Jsem 19 den cyklu a podle hlenu a čípku jsem si myslela, že bych mohla mít plodné dny minulý víkend (4,5-6.červen). ale asi budu mít druhý anovulační cyklus za sebou. Co se dá dělat. Výtok už nemám žádný a čípek je zase normální. Nejsem já smolař? Asi se ty moje vaječníky nechtějí probrat z 15 letého hormonálního opojení. Zkusím si teď měřit BT pravidelně, ať vím, na čem jsem.
Martina
Ahoj Pipo,
test si dělej nejdříve 7-10 den po oplodnění a to ještě při počítání radši počítej, že spermijce trvá třeba 1-2 dny, než se zakousne do vajíčka. Jinak to fakt nemá cenu - říkala mi to lékarnice v lékárně. Ověřeno to nemám, nemám totiž //. Další snažení až v srpnu. Tak jsem zvědavá, ale úplně tě chápu. Já to chtěla vědět už druhý den po tulení.
Jinak gratulace k svatbě!!!!
Renča