Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holčiny,
tak tento měsíc pokračuje moje snažení,zatím je to čtvrtý tak si moc nedělám hlavu.
Minulý cyklus už jsem si myslela,že to snad i vyšlo ,protože mi vycházely testy pozitivně,ale hodně slabě.
Pak jsem ale přesně na den dostala MS,tak jsem to obrečela.
Pro jistotu jsem si ale zašla k doktorce a ta mi řekla něco,co jsem teda fakt nevěděla.Že prý tt můžou vycházet pozitivní pokud se dělají třeba den před MS,protože se prý vytváří podobný hormon jako vylučuje žluté tělísko.Tak aspoň teď vím,že budu čekat až do vynechání MS,aby jsem se zase zbytečně neplašila.
Kdo ví,jak dlouho budu patřit ještě mezi snažilky,podle toho UTZ by jsem to odhadovala na dýl.Zase mám na levém vaječníku samé cysty,tak nevím jestli to bude až tak jednoduché.
Každopádně,pokud se mi podařilo otěhotnět už jednou ,tak se to určitě podaři zas.
Tak se držte a brzo zase musíte některá nahlásit // a snad mezi nimi budu i já. ![]()
Ahojky holky,
Hando,
já tyhle testovací proužky zkoušela,nakoupila jsem domů 2 balení(ne všechny lékarny je mají) a zjistila jsem že jsou na prd!!
Podle těchto proužků mi ovu vycházela na půlku cyklu(dokonce jsem měla i špinění v půli cyklu-myslela jsem že ovulační)a pak DR.na UTZ zjistil že vůbec neovuluji takže jsme začali s hormonální léčbou ![]()
Doufám že jsem Tě moc nezklamala ale takovou zkušenost mám já!!
Raduš,
dlouho jsem tě kamarádko neslyšela…ale i já to nějak flinkám ![]()
Co nového u Tebe??
Já jsem dneska 24DC.Břicho moc nebolí,spíše jsem nějaká nafouklá a to teda dost.Podle mě to je následek těch hormonů,doufám že mi brzy splaskne ![]()
Takže já vpodstatě čekám na MS a jdu na UTZ(pokud do té doby MS nepřifrčí)příští středu(kontrola folikulu-zda je nebo doopravdy ovu proběhla na 100 procent).
Dneska jsem chovala měsíční miminko-Matýsek(bratránek)co jsem ho pomáhala rodit
Je to teda pěkný buřtík,má měsíc a váží 5,5kg!!
Tak jsem si chvíli představovala jaké to bude až budu chovat vlastní mimi,ale moc jsem si to neuměla představit ![]()
Tak holky,zlomte vaz(samo že ne doslova)a hezký víkend-kdyby jsme se neslyšely ![]()
Papa Gabka
Ahoj holčinky, testy stojí kolem 50Kč jeden a potřebujete jich asi 5 ks. Měla jsem ty levnější, pak mi nabízeli i dražší typy - bylo to balení 5 ovutestů a 2 těhutesty. Ale vychazelo to strašně draze.
Ahoj holky,
jste zlatý, dík za radu. Proč jsou ale ty testy tak drahý? Já bych jich spotřebovala milion, přo svém cyklu ![]()
Zatím to zkoušíme „teprve“ druhý měsíc, ale i já jsem si myslela že hned poprvé to vyjde. Ale zase až tak zklamaná jsem nebyla, napoprvé by to byla moc veká náhoda, že jo. Slyšela jsem, že to v průměru trvá asi tak půl roku, tak jsem vážně zvědavá! Snad to bude dřív.
Mějte se Lucka
PS: Kdopak je tu ještě z Pardubice?
Ahoj Sasenko,
jestli máš pravidelný cykly - tak si lehce spočítáš, kdy a koli testů (plus minus) budeš potřebovat.
Už přesně nevím kde, ale vyčetla jsem, že to funguje takto:
Dostaneš měsíčky a napočítáš si, kdy máš další termín měsičků. Od toho nového dalšího termínu odečteš 12 a pak 16 dnů a v tomto rozmezí bys měla očekávat ovulaci.
Tedy: Dostaneš měsíčky 1.6. a délka tvého cyklu je 30 dnů. Čili další termín na měsíčky máš 30.6.
30-12 = 18
30-16=14
Ovulace by měla nastat od 14.-18.6.
Te´d doufám, že jsem se neusekla ale holčiny mě jistě opraví. Pak ti stačí jen 5-6 tesů a testovat od 14-18 dne.
Holčiny, mám to správně???
Ahoj holčinky,
moc se omlouvám, že jsem vás tak zanedbávala, ale nešel nám PC - bylo něco s harddiscem (přítel tvrdí, že skolaboval… chudáček, asi jsem ho moc unavovala
).
Nejpve Vám napíšu, co jsem celé ty dlouhé dva dny (připadalo mi to bez emimi strááášně dlouhééé!!!
). Tak, včera jsem byla v „Čaji života“ koupit si ten čajík, co jsem Vám tu před nedávnem radila
. Bože, holčinky, byl tam takový divný chlápek, prodavač… bylo mu tak kolem 45-ti let. Dala jsem mu ty bylinky, které se mají smíchat… dal to do zadu té slečně asistentce, která to připravovala a pak se vrátil zpátky… kouká na mě a povídá: „Víte, proč Vám to nejde? Před dvěma lety jste musela někoho hodně nenávidět a ještě jste tomu dotyčnému neodpustila, tak Vás Bůh teď trestá.“ Chtělo se mi začít smát
, byl to nějaký maniak. Nebrala jsem ho moc vážně, ale venku jsme se s mamčou dost nasmáli. Nejsem věřící, a takovéhle řeči… Prostě nám mimi nejde, protože mě Bůh trestá, a je to
. Jinak stále beru HA, přemýšlela jsem ji vy:,–(it a vykašlat se na to a prostě zkoušet dál paní přírodu. Uvidím, snad vydržím do konce tohoto cyklu. Také jsem včera utrácela. koupila jsem si šatovku a dnes jsem byla za kočku… Jen by to chtělo shodit nějaké to kilíčko a bylo by to super
. Ale co, v práci chlapi čuměli, ale jen na moje prsa
.
Lucko: Vítám Tě v naší dlouhosáhlé diskuzi, kterou začala Gabka (a je jí věrná stále… hodná holka!!!
. Zkusila bych pár dní počkat (cca 2-3 dny) a zkusit znovu tt. Pak bych navštívila lékaře. Držím palečky, vím, že psychika dělá divy ![]()
Dancul: Díky za typ, zkusím se tam mrknout ![]()
Desty: S tím Pevarylem děláš moooc dobře. Koukala jsem na ty dva odkazy, co jsem Ti tady minule napsala, a docela mi nahánějí hrůzu… brrr… a to se dává miminkám, jo??? Dávej na sebe pozor, a ať je mimi v pořádku. V kolikátém týdnu jsi?
Sasenka: Koupila jsem si teď také ty proužky na cukr, je jich tam 50ks a platila jsem 97,50Kč, i když si je schovávám, až doberu poslední HA (a to bude 19.8.). V lékárně je neseženeš, všude mi radili jít do lékařských potřeb a ta jsem je skutečně koupila. Sice na mě koukali jako na blázna, na co že to chci, ale ať si trhnou nohou. Oni totiž ovulační testy jsou dost drahé a při snaživosti nás všech snažilek tady by to bylo asi jmění. A pak že naše pojišťovny nevydělávají
. Držím palečky, aby Tvé snaženíčko přineslo co nejdříve ovoce ![]()
Karkulko: To je super, že ta mrška MS nikde!!! Třeba se to povedlo… pane Bože, berušky, já vám to všem tak moooc přeji!!! A s těmi BT, já to absolutně nikdy nestíhala měřit, chce to skutečně každé ráno, než vylezeš z postele chopit teploměr… a při mém ustavičném „zaspávání“ jsem nestíhala ![]()
Gabko: Jsem tady, dušičko, neboooj!!! Jak už jsem psala výše, nešel nám net… V práci absolutně nestíhám… možná tak si vás přečíst, ale to je vše
Ale už je vše v pořádku, tak mě tu budete denně mít… tedy mé příspěvky
Co folikulky??? A bříško??? Bože, já jsem na Tebe tak moooc zvědavá!!!
Gabrielko: A co Ty??? Jak Ty se máš? Co ta červená potvůrka, už dorazila??? Moooc na Tebe myslím!!!
Berušky, musím pustit toho mého chlapa k PC… Zrovna to pár minut funguje a ještě ani nenatáhl antivirový test (kvůli tomu harddiscu musel shodit celý počítač, takže mi všechny moje odkazy… vymazal
). Přeji Vám krááásný večer a zítra se těšte… já tu totiž budu!!!
Dobrou noc!!! ![]()
Ahoj Radusko,
u me MS zatim jeste nedorazila, ale moje telo uz se na ni 10 dni velice bourlive pripravuje. Je mi strasne zle od zaludku, mam celkem slusne bolesti v podbrisku (jako pri MS) a opravdu silny vytok- (porad beham na WC a rikam si, ze ta mrcha MS asi prisla driv) tece to ze me proudem.
Normalne uz mivam „obdobi sucha“. Navic v noci nemuzu spat, dnes jsem usnula az po 5 hodine rano. To telo funguje mesic od mesice hur a hur.
TT jsou negativni, takze tehu nejsem a uz se docela tesim na to az prijde MS a zase budu trochu normalni. ![]()
Vsem ostatnim preju hodne stesi. Hlaste honem // at mam taky nejakou radost ze zivota. ![]()
Gabriela
Ahoj holky,
Sasenko - moc držim palečky, aby snaženíčko vyšlo co nejdříve
Sosonko - jsme na tom nějak podobně
Až teď přijde ta červená mrškas tak začneme druhé snaženíčko. Doufám že brzy nahlásíš //. Ty ovu testy lezou hrozně do peněž, ale proužky (ty na cukr) prý fakt nejsou spolehlivé.
Gabko - držim palce na kontrole u doktora. Neboj, uričtě jsi měla ovu a už se ti v bříšku něco zahnízďuje ![]()
Gabrielko - To je zvláštní, ty tvoje příznaky na MS trvají nějak dlouho a to by mohlo být i těhu i když píšeš že testy jsou negativní. No i kdyby, tak alespoŇ se můžete začít znovu tulit ![]()
Raduško - bylo by to super, ale víš že mi ten doktor řekl, že určitě těhu nejsem ![]()
Desty - napsala jsi to dobře, takhl eje to ten jediný správný výpočet ovulace!!!! A ne jak se na většině místech uvádí 12-16 dní od počátku MS. To je nesmysl, kvůli délce cyklu. Blbý je, že třeba i já nemám úplně pravidelnou MS, takže se mi to špatně počítá. Abych se trefila tak musím udělat 28(nejkratší cyklus) mínus 16, což je 12. den cyklu a 32 (nejdelší cyklus) mínus 12 což je 20. Takže ovu by měla proběhnou 12-20 den. Je to sice velké rozpětí ale musí tam ta mrška být ![]()
Jinak dneska 33 DC a stále nic - takže se mi cyklus akorát prodlužuje
To je pěkně na pytel!!! Pak se všechno blbě počítá a taky čím delší cykus - tím menší šance
SAKRA ![]()
Pitomá HA! To mám z toho, že jsem jí brala 10 let…
Ahojky holčiny,
jak si procházím ty vaše vzkazíky, vidím, že jsem na tom donedávna byla úplně stejně.....
, s přítelem jsme se snažily rok o mimčo a když se to stále nedařilo, tak mi lékař dal doporočení na odběr spermatu, jelikož já jsem měla všechny testy v pořádku. Přítel se bál jít, ale já se mu snažila vysvětlit že nám pomohou najít řešení, pokud by něco nebylo v pořádku.
No, ale 14. dní nato jsem si dělala testík, protože jsem měla dva dny spoždění a byly tam dvě čárky.
Nemohla jsem tomu uvěřit celý týden, který jsem čekala na prohlídku k doktorovi.
Ten mi udělal ultrazvuk a potvrdil mé těhotenství.
Nyní jsem v 11. týdnu a cítím se skvěle, vůbec nezvracím a nemám ani jiné problémy..... ![]()
Takže holčiny, nestrácejte naději a hurá do práce, určitě to stojí za to.
Páčko, Andrea
Ahojky po ránu,
já už jsem si ty proužky na cukr koupila, tak je zkusím
. Dnes jsem si začala měřit BT, protože mi už končí MS (minulý měsíc to ani nemělo cenu, po vysazení tabletek mi to strašně kolísalo
). Nevíte náhodou, jestli se dá poznat podle BT jestli u mě k ovulaci dochází nebo ne??? Kdesi na netu jsem četla, že když k ovulavci nedojde, nebude mít křivka typický průběh - nebude tam ten skok na vyšší teploty, ale nevím
) K doktorovi se mi zatím moc jít nechce, protože žádné problémy nemám. MS jsem po vysazení dostala (i když o něco slabší) v termínu, tak nevím, co by mi řekl. Asi to, že zbytečně vyšiluju.
Ale stejně mi ta nejistota vrtá v hlavě. ![]()
Ahojky
konečně je zase pátek. Odpoledne odjíždím za svým přítelem. Vidíme se jen od pátku odpoledne do pondělí ráno, pokud si některý z nás nevezme dovolenou. Už se těším až budeme bydlet spolu. Plánujeme to až na příští rok kvůli našim dětem, co máme z předchozích zvtahů. Chci, aby v klidu dokončili školu. Na jaře budou dělat přijímačky na nové školy. Ledaže by se nám zadařilo miminko, pak by se to muselo zařít řešit dřív.
Na mimískovi jsme "pracovali minulý víkend, ale nevím, jestli u mě vůbec proběhla ovulace. Před tím jsem si neměřila BT, až teď poslední tři dny mám hodnoty 36,6, 36,8, 36,8. Tak nevím, jestli nejsou moc nízké. Budu si zkoušet měřit BT dál a uvidím, jakou budu mít křivku. Špatně mi není, ani žádné jiné těhu příznaky nepociťuji. Jenže j to měla u každého dítěte jinak. Jednou mi nebylo nic, ani jsem nevěděla, že jsem těhu a podruhé jsem se málem vyzvracela z podoby. Myslíte, že při třetím dítěti se to bude stupňovat?
Raduško, obdivuju Tě, že si zapamatuješ všechny příspěvky a reaguješ na ně. Já se snažím, ale většinou se mi to poplete a nemůžu si vzpomenout na jména a pod. Nejvíc si pamatuju Tebe a Gabrielu a Gabku. Pak už v tom mám chaos. asi je to tím, že jsi nejčastější dopisovatelka a snažíš se nás všechny tak držet v naději. Moc Ti za to děkuju.
Pište!!! Těším se na počteníčko po víkendu.
Martina
Ahoj holky, tak jsem volala doktorce, kdy se mám přijít ukázat a protože jsem jí řekla, že si myslím, že jsem otěhotněla až 29 DC, tak jsem se dohodli, že přijdu až 30. června. Možná si do té doy skočím do soukromé laboratoře na krevní test.
Pořád mi to přijde jako zázrak, protože jsme se snažili ob 3-4 dny, protože jsme se snažili podle postavení měsíce o holčičku. Doufám, že mě neukamenujete, že si ještě takt vymýšlím, když někdo musí na miminko čekat roky.
Hando, já si BT měřila, u prvního miminka jsem mívata BT 36.8 a o OVU 37.4 a teď jsem měla 36.8, po OVU 37.1 a pak 37.3. I malilinkatý vzestup značí OVu a nemusí to být ani těch 37 stupňů. Ale je dobré zachovat stejný postup a čas každý den, já jak měřím o hodinu jindy, teplota je úplně jiná.
Karkulko sice je to trochu větší rozpětí, ale zase ne tak velké, aby jste se nemohli snažit celou dobu, ne? U prvního miminka jsme se snažili skoro každý den, teď jsme měli rozmezí 3-4 dny.
Ještě bych chtěla všem snažilkám říci, že já jsem v době plodných dnů nějak zkrádněla
. SHodou okolností jsem na internetu četla, že když má žena plodné dny, tak zkrádní a mě se na 3-4 dny tak zlepšila pleť vlasy a vůbec jsem na sebe čuměla do zrdcadla co se děje. ![]()
Mějte se hezky a ať brzy přijdou miminka, moc dobře se mi tady čte a ještě lepší by bylo, kdyby jste hlásili //.
Ahoj holky,
Jani, jasně že to rozpětí neni zas tak velký
Jen nevím, jestli se máme snažit každý den nebo to nechat obden… No uvidíme, ono to každý den stejně nevyjde, protože někdy se doma míjíme.
Do 30. června bych to asi být tebou nemohla vydržet
Ale je určitě příjemné čekání ![]()
Pa a hezký víkend všem holčinám tady!
Ahojky holky,
Raduško,
jsem dneska 25dc a čekám na MS.Je mi nějak divně bolí mě dost břicho na pravé straně…doufám že už to bzry dostanu,je mi děsně.
Myslela jsem že nápíšu delší zprávičku,ale je mi zase zle,tak si jdu lehnout…ach joo!!
tak pa
Gabka
Ahoj holky!!! ![]()
Tak jsem se dneska vrátila od moře a co mi to dalo, než jsem to tady všechno přečetla! Je vás tady už nějak moc a vůbec se v tom neorientuji. ![]()
Na dovolence první 4 dny bylo škaredě, takže jsme všichni solidně nachladli. Manžílek s malou dostali rýmu a já k tomu ještě horečku. Takže když potom začalo být pěkně, tak mně zase bylo blbě. Tak jsem se koupala jen málo. Nemůžu brát léky, tak jsem jen tiše trpěla.
![]()
Ráno jsme se vrátili a je mi trochu lépe, už nemám tu horečku. Jsme pozvaní na nějakou oslavu, dcerku si vzala na hlídačku babička, tak možná že půjdeme. ![]()
Opálená moc nejsem, protože jsem měla strach, jak říkal doktor, že se to v těhu nesmí. Tak jsem ležela ve stínu a cpala se zmrzlinou. ![]()
Ráno jsme přijeli už v 6 hodin, tak jsem se rychle umyla a letěla ještě na tu gyndu, jak mi doktor říkal, jestli tam nebudou dvojčátka. A naštěstí nejsou!!!
To jsem si oddychla. Je tam jedno a vše je O.K. Nechala jsem si udělat ještě jednu fotečku, ať už mám nějaký ten důkaz o mimískově existenci. Jsem 9tt a pořád nemám ani jeden příznak, stejně jako poprvé. Za 3 týdny jdu zase a už dostanu průkazku. To bude už čtvrtý UTZ ve 12 týdnech, to je dost, co??? ![]()
Odcházím uklízet ten ukrutně nechutný bordel, co nám tady po vybalení vznikl, tak zatím ahoj
DELLY
![]()