Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Verko,
to mě přpipadá taky divné. Já jsem také neměla ovulace, ale doktor mě léčil cca pul roku, a pak se to povedlo. Dostavala jsem leky na podporu funkce vaječníků. HA jsem brala dlouhodobě předtím - ale slyšela jsem, že při krátkodobém užívání podporuje funkci vaječníků také.
Připadá mi zvláštní, že místo podpory vaječníků hned na umělé … tělo moc dobře ví, proč neovuluje - jenže naše medicína léčí příznaky, nikoli podstatu věci.
Držím tvojí kamarádce palce ať to dobře dopadne.
Ahoj berušky,
včera jsem neměla ani chvilku, abych se tu ukázala
.
Začalo to v noci. Dostala jsem tu mršku červenou
, což mě dost mrzelo, ale ne zas tolik, protože si říkám, že se můžeme aspoň začít znovu snažit
. Takže můj nejdelší cyklus 48DC mám za sebou
, jsem zvědavá, jak teď budu mít PD, asi si fakt začnu měřit tu BT, abych měla jistotu (minulý měsíc byl totiž cyklus 42 dní). Moc pěkně si moje tělíčko semnou zahrává ![]()
Pak jsem ráno oblékala malého do školky a našla jsem klíště. Byla jsem z toho docela hotová, protože na člověku (kromě časopisů…) jsem ho nikdy neviděla. Nikdo z mých známých ani rodiny ho nikdy před mým zrakem neměl. Byla to fakt operace. Nakonec musel zasáhnout přítel, protože mě se tak hodně klepala ruka
. Ale operace byla úspěšná.
Proto jsme šli odpoledne do školky a paní učitelka říkala, že byl celý den „divný“, asi na něj něco leze. Samozřejmě měl horečku, tak jsme odpoledne jeli do nemocnice na dětské, protože pohotovost funguje až od 18hodin a já bych se do té doby zbláznila.
Pan doktor malého vyšetřil, prý je zdravý, možná se mu objeví chřipka, vypadá to tak
, takže doporučil klid, hodně pít… Jinak mě pochválil, jak jsem vyndala klíště (samozřejmě jsem neřekla, že ho vyndaval přítel
).
Tak jdu dělat oběd (knedlo-vepřo-zelo… mňam!!!). Ještě se tu dnes ukážu!!!
Málem bych zapomněla na reakce na Vaše příspěvky
:
Karkulko: Já mám doma také připravenou HA. Přemýšlela jsem už před 2-ma měsíci, že ji zkusím zrovna na ty tři měsíce na:,–(it a třeba se to povede
, ale fakt nevím. Máš s tím zkušenosti? A jinak držím palečky!!! I když nevím, jestli dle UTZ pozná (29DC) mimíska, podle toho, jak kvalitní UTZ má. Můj doktor moc kvalitní ne. Když jsem byla těhotná se synkem, tak to poznal až v 8tt těhotenství
.
Meto: Zřejmě chce pan doktor z Tvé kamarádky tahat peníze. Na jejím místě bych se obrátila na jiného, ale třeba na druhou stranu nechce, aby jí to vyšlo tak draho, tak jí hned doporučil umělé…
Bury: Přeji příjemné snaženíčko, my se bohužel tento víkend tulit nebudeme (a přitom, holky, já Vám mám na to tááákovou chuť!!!
).
Držím palečky, aby Ti to už konečně vyšlo!!!
Gabrielko: Promiň, že jsem se tu večer neukázala, ale usnula jsem ve 21hod. u TV, musel mě přítel budit a poslat do postele, jinak bych se ráno z té sedačky probrala celá zlámaná
. Tu horkou koupel bych také raději nedoporučovala. Třeba je tam mimísek, tak aby mu to neublížilo!!!
Jinak co se týká příznaků zánětu močového měchýře. Já to poznala při milování, bylo to bolestivé, ale jinak nic. Žádné „řezání“ či pálení při močení. Zřejmě je to individuální…
Tak, berušky, a co budete dělat o víkendu? My jsme chtěli jet grilovat, ale v tomhle počasí bychom to rovnou mohli namočit do vody
, takže asi strávíme sobotní odpoledne doma, snad se zítra to počasí umoudří a my si to budeme moci vynahradit
.
Ahojky holky,
já taky včera neměla vůbec čas
Nehledě na to,že jsem usnula už kolem 19hod.a spala až do 8h.rána ![]()
Byla jsem nějaká hotová!!Říkala jsem si,že budu parádně odpočatá…to sice jsem…ale pro změnu je mi parádně blbě…Bolí mě břicho a je mi na zvracení a na omdlení…tak doufám že je to jen chvilková indispozice a brzy že to přejde!!
Přinutila jsem se hodit kuře do trouby,aby měl chudáček manža co do pusy a šupajdila jsem si lehnout ![]()
Můj miláček přišel ze střechy(byl tam s klukama dělat něco s anténou na internet)a soucitně mi říká:,,tos nemusela nic chystat,když je ti blbě…mohli jsme si něco objednat na donášku,nebo si vzít jen tak něco…,,No nemám skvělýho chlapa?? ![]()
Za chvíli má dorazit máti s bráchou,dovezou mi tady nějaké věci…rozvádí se s otcem a propukl boj o mého (16.letého)bráchu Jonáše. Řeknu vám ,holky, otec propírá dost nechutný a nepravdivý věci..HNUS!!Byla jsem z toho tento týden docela špatná…tak doufám že to bude jenom lepší!!
No nic,ovulaci bych měla mít za sebou(pokud teda proběhla)a můžeme se těšit na dny budoucí!!
Pa Gabka
Dobrý večer, holčiny,
Gabko: Naši se rozváděli, když mi bylo 15-náct a také táta pořád tahal na mamku různou špínu!!! Dodnes jsou vztahy s tátou víc než mizerné!!! Je to hrozný, když 2lidi, co spolu nějakou dobu žijí, mají děti… se potom nedokážou ani pozdravit!!! Já mám s bývalým (otec mého syna) vztahy skvělé!!! Rozumíme si víc, než když jsme byli spolu!!! Prostě jsme spolu jen nemohli žít! Držím palečky, aby jste to psychicky zvládli! Všichni!!! ![]()
Jazzi: Vítám Tě v diskuzi „těhule“. Jako bych čekala na Tvůj příspěvek!!!
A děkuji Ti za něj! Dnes jsem sáhla po té HA, zkusím to… Tři měsíce znamenají tak málo, že?
Na:,–(ila jsem Trinordiol, tak mi držte palečky, abych Vám tu za tři měsíce nahlásila krásně tlusté //!!! Jazzi, a Tobě moc děkuji za radu!!!
Jinak, synáček je v pohodě. Vůbec to nechápu, 2 dny horečky a nyní, jak mávnutím kouzelného proutku, je v pohodě. Celý den lítal po bytě, byl veselý!!! Ještě nespí, ale už je v posteli. Je to moje šídlo!!!
Dnes jsem nějaká… lítostivá. Přítel byl v práci… Já se Vám na něj, holky, tak moooc těšila! Až přijde domů, dá mi pusu… fakt se to často nestává, že mi chybí, ale dnes… je to asi tou MS ![]()
Tak jdu koukat na Dobroty, budu u toho plést ten svetr, na který jsem asi 14dní nesáhla
, abych ho na podzim mohla nosit
.
Mějte moooc krásný večer!!!
Ahoj holky, tak včera ráno i dnes tam ráno ta druhá čárka byla !!!!
Neustále tomu nevěřím, protože OVU byla kolem 29 DC, cykly mám 38-46 DC. Nevěřila jsem, že při tak pozdní OVU a dlouhých cyklech se to může povést. Vůbec nic mi není kromě neustále zvláštní bolesti v podbřišku.
Jani!!!
Moooc veliká gratulace!!!
Z celého srdce Ti to přeji!!!
Dávej na sebe pozor a pohlaď za mě bříško!!!
![]()
Tak, berušky, konečně po dlouhé době další těhulka, tak… která bude další??? ![]()
Já určitě ne, na:,–(ila jsem tu HA, takže za 3. měsíce to snad budu já
!!!
Krásný večer!!!
Ahojky po víkendu.
Ani se mi dnes nechtělo do práce. Měli jsem celý víkend jen pro sebe a spoustu času na tulení. Tulili jsme se jak to šlo, tak jsem napnutá jak to dopadlo. Podle mých výpočtů by to mohlo vyjít, ale nemám ještě ustálený cyklus po HAk tak kdo ví. Kontrolovala jsem si spíš děložní čípek a výtok a zdálo se mi to být OK, ale nevím jak poznat, jestli se vajíčko uvolnilo. Minulý cyklus se žádné neuvolnilo. Podle doktora se vaječníky neprobudily. Tak mi držte palečky, ať už zase začnu „snášet vajíčka“
Martina
Ahoj holky,
tak jsem se vrátila od doktora a bohužel jak jsem předpokládala - těhotná nejsem
![]()
Doktor neví co to píchání je, podle vnitřního UTZ mám močák v pohodě, zítra ještě moč. Ale řekl mi, že těhotná určitě nejsem
![]()
Ach jo, tak doufám, že tu mršku dostanu co nejdříve, abysme se mohli začít znovu snažit…
Jani MOC BLAHOPŘEJU!!! POšli těhu prskanec!!!!
Ahojky holky..
Tak máme zase ponděli.. Těšila jsem se jak si počtu a tady se pěkně zahálelo..
Tak jsem si pročítala starší příspěvky, a napadlo mne co Vladuš? Pamatujete na ni? Nedávno oslavovala // čárky a teď se po ní slehla zem..Asi odešla z práce jak plánovala a na net se nedostane..
Jaký jste měli víkend? Já velmi relaxační.. v pátek jsme byli v agentuře na svatbu, pak na večeři v zařízením, kde bude hostina, byli jsme to řádně očíhnout.. V sobotu jsem vyspavala do odpoledních hodin, drahoušek byl na vodě, tak jsem měla klid.. Kolem druhé jsem chtě nechtě vstala a aspon poklidila v ložnici, vyměnila povlečení a setřela prach, vyleštila jsem dřevenou podlahu aby voněla.. dokonce jsem vyprané povlečení i vyžehlila, aby pěkně vypadalo.. večer jsme jeli ke známým grilovat, což jsem před odjezdem bojkotovala, počasí venku bylo fakt hnusné.. Nakonec se to vydařilo a vysvidlo i sluníčko! Zato pár minut po odjezdu, (kolem 23. se pekne rozpršelo, ale to uz nam nevadilo, v auticku bylo fajn).
V neděli jsme byli na golfu a na obědě a pak jsme přejeli na večeři..
Ještě jsem se v podvečer stavila v práci a pak už jsem připravila doma pochoutku z čerstvých jahod a kysané smetany a zasedli jsme k SuperStar!
Cely vikend a ještě dnes mne boli podbrisek, bolest identicka s menstruacni v prvních dnech.. Ale jsem teprve v pulce cyklu, par dni po ovulaci.. Tetu tedy cekam přístí víkend 19.6. Bílý vítok mám stále, ale málo..
No jdu pracovat.. vládne tu chaos.. jako každé ponděli! Nemám ráda pondělky.. ![]()
Andrea
Holky díky, díky vám jsem to čekání přežila skoro psychickém zdraví. Prskám kolem sebe na tisíce kilometrů daleko a věřím, že se brzo objeví další pozitivní test !
Popravdě mám strach se radovat, ani nevím kdy půjdu k doktorovi, minulé těhotenství nebylo úplně bezproblémové, takže strach mám.
Začalo to v 6tt, kdy jsem špinila a nikdo nic nedokázal říct, miminko pořád neviděli a strašně mě vystresovali, přitom stačilo, aby se mě pořádně zeptali, kdy jsem molha otěhotnět a přišli by na to, že je dost brzo něco vidět. Ale doktoři hledí jen na poslední MS.
Teď jsem na tom snad ještě hůř, protože OVu byla až 29 DC, takže mě čeká neustálé připomínkování, že je miminko nějaké malé a i když vím své, tak nervy pracují.
Kdy by jste šli k doktorovi ?
Ahoj Jani 222,
moc ti gratuluju !
Já jsem šla k doktorovi hned dva dny po vynechaní, ale tušila jsem, že se nám zadařilo. Doktor mi napsal Utrogestan ( mam za sebou uz jeden spontanni potrat
) a pristi tyden uz budeme 10tt a jdu na prvni UTZ.
Jestli máš rozumného doktora, tak se neboj a klidně připomínej, žes teprve na počátku.
Držím ti palce a koukej to naprskat požehnaně hlavně na Radunku alias Monulisu. Ale samo i na ostatní. Páčko
Desty a cipátko 9tt
To Monalisa24 - děkuju za přivítání:-) Ještě jsem chtěla dodat, že se ani po dlouhodobém užívání HA nemusí dělat ona tříměsíční očistná pauza, naopak mám několik kamarádek, kterým se „zadařilo“ ihned v prvním měsíci po vysazení tabletek. Samozřejmě víc hlav, více názorů, ale dva lékaři mi to potvrdili.
Já jsem HA vy:,–(ila po osmi letech, ale hlavně proto, že mi dělala čím dál větší problémy, velké výkyvy nálad atd. Asi si tělo řeklo samo:-)Cyklus mám kupodivu ihned od té doby už 3/4 roku pravidelný (+- 5 dní), a co víc, naučila jsem se sledovat, kdy mám ovulaci, tak snad to využiju:-)
To Jana222 - k lékaři určitě, ale klidně pár dnů počkej, pokud nebude nějaký akutní problém, ono co se má udržet, se prostě udrží a z bříška ti to už nikdo za těch pár dnů neukradne:-) A na UZ bude nález po pár dnech čekání asi taky čitelnější. Co se týče termínu ovulace, asi na to nelze úplně spoléhat, ale pro doktory je prostě termín MS záchytný výpočtový bod. Ale každá ženská je prostě jedninečná:-) Tak hodně štěstí!
Ahoj berušky!!!
Koukám, že je tu nějaké mrtvo
, co je s Gabrielkou a s Vámi ostatními? Gabkou, Kačulkoudračulkou, Delly… mohla bych to všechno vyjmenovat, co? ![]()
Jazzi: Zřejmě jsi to,co jsem napsala, špatně přečetla. Snažíme se od září 03 a výsledek je pořád nulový, tak jsem tenhle cyklus zkusila na:,–(it na tři měsíce HA, a doufám, že po vysazení se mimísek hned uhnízdí
![]()
Desty: Moc jsi mě potěšila, že mi to miminko tak přeješ, beruško!!! Vždyť já Tobě také (a samozřejmě i Vám ostatním
)!!! Folikulky jsi měla tento cyklus nááádherné, tak snad se zadařilo
. Kdy očekáváš MS?
Jana222: Já šla u prvního těhu k lékaři až hodně pozdě, hlavně to udělalo také to, že jsem v té době, když jsem udělala první tt, maturovala, takže toho bylo hodně a návštěvu lékaře jsem odkládala. Ale myslím, že pokud jsi měla u prvního těhu problémy, tak bych návštěvu (když jsi měla už 2tt pozitivní) neodkládala. Držím palečky ať je vše v pohodě a ozvi se, jak jsi dopadla!!!
Loneless: Na Vladuš si pamatuji
, ale co s ní je vážně nevím. Je docela škody, že nám odtud ty holčinky odcházejí - myslím tím ty těhulky
. Berušky, snažilenky moje, slibte, že tu zůstaneme, i když se nám budou rýsovat bříška
!!! Kdy máte ten termín svatby?
Koukám, že jsi byla o víkendu dost pracovitá. To já také žehlila, skoro celou sobotu. Včera jsme byli grilovat a udělali na zahradě také dost práce
, takže jsem se také nenudila!
Karkulko: Kolikátý den cyklu jsi? Doktor došel k závěru, že nejsi těhu jen podle vnitřního UTZ??? Neposlal Tě ani na krev? Držím palečky, abys byla těhu, třeba se pan doktor mýlí ![]()
Martino: Jak víš, žes minulý měsíc prodělala anovulaci? Nějak mi to v té spoustě příspěvků uniklo
. Každopádně Ti moooc držím palečky, aby tentokrát vznikl z toho snaženíčka nádherný mimísek!!!
Tak já si půjdu asi lehnout, kočičky. Miláček slíbil, že se o malého dnes večer postará
. Včera jsem usnula až ve 2,30 hod. Měla jsem nějaké splíny, bylo mi smutno a to spaní ne a ne přijít
. A to jsem v 5 hodin vstávala do práce!!! Teď se mi tu klíží očka, ale nedalo mi to, abych se na Vás nešla podívat
. To emimi je horší jak droga
![]()
Krásný večer všem!!!