Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Radko - ano, doktor mi řekl že určitě nejsem těhotná jen z vnitřního UTZ - byla jsem 29 DC.
Vzal mi moč, aby vyloučil nějaký ten zánět močáku. Výsledky budu mít v pátek.
Dnes jsem 31 DC a zatím nic, ale cítím, že MS brzy přijde. Cyklus jsem měla minule 32 dnů. Už jsem se s tím smířila a čekám na další měsíc, abysme se mohli tulit. Taky uvažuji o tom, že si začnu měřit BT - moc se mi teda do toho nechce, myslela jsem, že to nechám na přírodě. A taky si na příští měsíc koupím ovulační testy.
Jinak protože nejsem těhu, tak jsem včera byla na tom zubařském zákroku. Dneska už jsem v práci, ale mám s prominutím hubu jak kdybych dostala pár pěstí ![]()
Jinak tady vítám všechny nováčky!!!! Holky, snaženíčku zdar ![]()
Ahoj, vitam vas v dalsim pracovnim dnu. Coz je dost hruza, kdyz se kouknu z okna a vidim slunicko. Rano jsem si ho aspon uzila na prochazce s nasi chlupatou holcinou ( nasim pejskem). A ted si budu slunicka uzivat maximalne tak pre okna kancelare. My mame svatbu na Štiřínském zámku, moc toho volnyho uz nebylo. Nechteli jsme se brat nekde na radnici, ale venku v přírodě. Myslim si, ze se toho po svatbe moc nezmeni, teda krome miminska. Zijeme spolu uz ctyri roky a nas vztah je naprosto idealni. Takze holciny pekny slunecny den a mejte se .
Ahojky holky,
docela často k vám nakukuju, tak jsem si řekla že bych se mohla taky trošku zapojit ![]()
Desty, na ten PEVARYL jsem se ptala bráchy (je lékárník) a ten mi říkal, že v prvním trimestru by se používat neměl a v těch dalších dvou pouze dle uvážení lékaře, takže podle něj by bylo lepší, abys užívala něco jiného.
K, já jsem taky před měsícem vy:,–(ila HA (taky po svatbě), MS přišla včera po 35 dnech, ale to je u mě celkem normální, před HA jsem taky měla cykly 35 dní, ale dnes jsem si ráno pěkně užila. Tak se mi udělalo špatně, že jsem myslela, že je to moje poslední hodinka. No naštěstí je to už lepší. Na radu „velkého bratra“ (ještě že já ho mám) papkám taky Calibrum baby plan a zdá se mi, že fakt pomohlo (aspoň se mi teda objevil výtok, ale BT jsem si neměřila). Tak snad budeme mít ty // brzo a bez problémů.
Jinak všem ostatním holčinám přeju moooc štěstí při snaženíčku.
Ahoj Martino,
ono ani tak moc nezalezi jestli mas BT 36,6 nebo vic. Vetsi teplota plati jen pro pripad, teh(pokud jsi tehu mela by ta teplota byt vyssi nez 36,6. Pokud jde o ovulaci mela by ti najednou stoupnout. Napriklad moje bt(bohuzel ve stupnich F). pred ovulaci 97,2/97,2/97,2/97,3 pravdepodobny den ovulace i podle ovul testu 97,9 (takze nahly vzestup o 0,6 a dalsi den klesla teplota na 97,1 pak zase stoupala 97,5/97,7..........
V druhe polovine cyklu by jsi mela mit BT vyssi nez v prvni. Takhle nejak by to melo vypadat. Teploty jsou ruzne, ale to kolisani teploty by tam melo byt. Je dobre si namerene teploty zapisovat do grafu. Lepe tak uvidiz jak ti ta teplota stoupa a klesa. Drzim ti palce a nesmutni. Verim, ze ovulace probrhla.
Pokud jsem to napsala prilis nesrozumitelne, klidne se ptej.
Gabriela
Gabrielo,
díky za informaci o BT. Já myslela, že bych ji měla v druhé polovině mít nad 37 stupňů. Zkusím se měřit pravidelně a dělat si ten graf abych věděla, jestli se mi BT zvyšuje. Zatím patřím mezi snažilky.
Martina
Ahoj holky!Jsem tu po první a tak se chci na něco zeptat.Poslední tak 3 týdny se mi motává ráno hlava,občas mě přes den bolí v podbřišku,mám i prsa citlivější a můj přítel tvrdí,že i větší,což je pravda.Začínají mi vylézat z podrsenky.
No a dnes jsem měla dostat MS,ale místo krvácení jen špiním a tak nevím,co si mám myslet.Dělala jsem si dnes ráno 2 testy,ale oba vyšli negativní.Asi to za pár dní zkusím znovu a nebo půjdu rovno k doktorovi.Je mi strašné horko a bolí mě ještě k tomu záda.
Můžete mi některá poradit?Prosíííím!
Předem děkuji a přeji krááásný den!
Lucka
ahoj,
chcem vam dat jednu stranku do pozornosti http://www.9monate.de/…nkurven.html
su to krvky bt tehuliek, ale ked zena neotehotnie a prebehne iba ovu tak to ku koncu klesa. je to po nemecky, ale cisla su cisla. dufam ze to bude pre vas optimisticke.
danka
Ahoj holčinky,
Karkulko: ovulační testy si určitě kup, já měla ty s červeným nápisem a bylo tam číslo 99. První měsic jsme je zkusili a zrovna to vyšlo ! ![]()
Hando: moc ti děkuju, tiše jsem doufala, že tu někdo máte takové kontkaty.
Ale samozřejmě veliký dík i Radunce a dalším co přispěchali se svou radou.
Jinak jsem se rozhodla, že Pevaryl užívat nebudu. Založila jsem jej do šuplíku k ostatním. Jenže mám pocit, že hormony začínají dost tvrdě řádit. ![]()
Pravidelně denně je mi špatně, na zvracení - za to může ten drobeček a takové nevolnosti v pohodě zvládám. Horší je ten můj ekzém - mám pocit, že je to to s čím jsem byla hospitalizovaná 3 roky zpět. Během 1 dne mám olezlou půlku nohy a ojevuje se to už i na druhé, na rukou. No budu skvělá, bolí to, ale nebudu nic užívat. Hospitalizaci odmítnu, protože by do mě rvali hormony a je to k ničemu.
Pamatuju si, že tam byla před lety se mnou holčina - těhulka. Dokotři se s ní vůbec neobtěžovali, dali jí na vybranou. Tak podepsala revers a odešla.
Dnes jsem říkala manžovi, jestli zvládne, že bude mít olezlou manželku, tak prý to zvládne a nerozvede se se mnou.
Už se tomu směju, beztak mi nic jiného nezbývá…
Mějte se krásně a přeji hezký večer.
Desty
Ahoj Edito,
tak jsem se tady byla po dlouhé době zase podívat… Jak pokračuješ ? U mě je to pořád stejné - nic. O tom určování ovulace „opačně“ jsem už taky četla, jenže u mě je ten problém, že mám MS docela nepravidelně, takže nemůžu přesně určit první den té následující. No, nemám to lehké
Takže držím palečky (i sobě)… Jana
Holky, kolik tak stojí ovulační testy? a kdy je mám použít, když mám měsíčky v rozmezí 32-52 dnů
? Dík Lucka
Jo, připojuju se k Lucce.
Kolik stojí?
A Lucinko, jsem taky z Pardubic, tak pak jistě napiš, kde jsi jej sehnala.
Mám ráda takový ty prodavače, když něco chceš a oni na tebe koukají, jako že chceš snad po nich pervitin nebo jsi z jiný planety… ![]()
Renča
Lucko a Renco, ja ovulacni testy sice pouzivam uz 5 mesicu, ale nekupovala jsem je v Cr, tak ze si nejsem jista, ale nekde jsem cetla, ze jsou dva druhy levnejsi asi za 50Kc jeden kus a nebo potom asi 7ks+jeden tt za asi 500Kc.
Gabriela.
Ahoj holky, ovulační testy Clear Plan stojí 500 a je jich tam 5, což by mělo při pravidelné délce cyklu stačit. Potom jsou testy Ty a Já 99 a ty stojí 50,– - 1 ks. Na ty první se stačí vyčůrat přímo
ty levnější se musí ponořit do moči v nějaké nádobce. Návod kdy testovat je přiložen.
Jinak dneska jsem 33 DC a teta nikde, což mě pěkně štve, protože jak je vidět, tak mám cyklus zase delší
Ach jo, jak pak má člověk testovat a přesně poznat ovulaci. To abych byla milionář ![]()
Ahojky holčiny
Vítám Tě Lucko u nás snažilek.
Měla jsem úplně stejné příznaky minulý měsíc. Bylo mi špatně, bolela mě prsa a místo menzes jen špinění. Testy mi těhu neprokázaly. Zašla jsem k lékaři, protože jsem měla strach. aby nešlo o mimoděložní těhu, ale lékař mě uklidnil, že se takto projevuje i normální těhu. Já jsem však bohužel těhotná nebyla. Měla jsem po vysazení antikoncepce nízkou děložní sliznici - proto jen to špinění a vaječníky se neprobudily po té dlouhé pauze. Píchl mi vyvolávačku a do týdne teta přijela. Byla taky slabá, ale silnější než to špinění před tím.
Jestli si myslíš, že bys mohla být těhotná, zajdi si k lékaři . Mě udělal ultrazvuk a hned poznal o co jde. Budeš klidnější.
Přeju Ti brzké dvě čárky na těhu testu!
Martina
Ahoj Snažilky,
když tu byla řeč o ovulačních testech, tak jsem si vzpoměla, že jsem četla na netu něco zajímavého o diabetických proužcích ( na různých místech)
. Tady jsem Vám zkopírovala jeden příspěvek, který se mi zdál nejlepší:
Během cyklu dochází ke změně složení hlenu.Když přichází ovulace,při uvolnění vajíčka dojde k uvolnění cukru do poševního hlenu.No a cukr je pak jednoduše prokazatelný.V lékárně se dají koupit diagnostické proužky pro diabetiky na cukr v moči.Fígl je v tom,že na proužek nečůráš,ale zavedeš si ho na chvilku do pochvy,aby natáhl hlen-trvá to půl minutky a pak čekáš na barvičku.Tím,že je hlen hustý,tak dojde k zobrazení nejdříve po 2 minutách-jsi li v ovulaci,no a je li ovu na začátku,tak to trvá i 10-15 minut.Začala jsem to testovat od prvního dne po MS a kolem 10DC jsem to testovala 2× denně.Než byla OVU,proužek nezměnil barvu.Ale najednou 17DC se proužek lehce ze žluté měnil na zelenkavou a večer to byla zelenomodrá barva-hodně temná.Manžel ale nebyl doma a dojel až za tři dny a to se proužek už jen nepatrně barvil do světlezelena.No a i přes to to stačilo k oplodnění a jsem ve 12 tt.Mimochodem proužků je 50 ks a stojí 80 kč,jmenují se glukophan.Tahle metoda je uznávaná gynekology a je nepopsatelně levnější.Nehledě na to,že OVU často testujete ráno a přichází až odpoledne.Tak takhle jsem testovala já.
Tak snad Vám to pomůže a zlepší náladu (taky třeba stav peněženky. 80 Kč za 50 kusů není až tak moc, ne?
)
Zatím čauky
Handa