Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
na začátku měsíce jsem se přihlásila jako nová snažilka a slíbila jsem, že se ozvu až bude něco nového. Minulý týden, asi 9 dní po OVU, jsem si dělala test a byla tam jenom jedna čárka. Byla jsem zklamaná, ale co bych chtěla první měsíc snažení. Pořád ve mně ale hlodal nějaký červík, tak jsem si test včera udělala znovu a po pár minutách se na něm objevila slabounká druhá čárka a asi za 20 minut už byla zřetelná. Nemohla jsem tomu uvěřit. ![]()
Hlásím tedy // !!!! Ale neměla bych to zakřiknout. Dneska si koupím další test a ještě to vyzkouším. Myslela jsem, že to první měsíc nevyjde, ale tělíčko je asi už připravené, protože HA neberu 8 měsíců.
Potřebovala bych jednu radu. Mám jít k doktoru hned nebo počkat ,jestli přijde MS. Mám to dostat ve čtvrtek.
Zatím ahoj, všem novým těhulkám moc gratuluju.
Veronika
AAAAhooojky,
Tak už je tu zase nový pracovní týden. Já se k počítači dostanu jenom v práci, tak píšu až teď.
Loneless a Veroniko, gratuluji ke dvěma //.
Holky mám pro vás dvě zprávy, jedna nic moc a jedna super. No tak teda ta nic moc je, že jsem to stále nedostala, ale test jsem si dělala včera ráno i dneska ráno a nic, včera se až po delší době ukázala hrozně slaboulinká čárka, ale tam píšou, že když je to po delší době tak to neplatí.
Dneska ráno nebyl vidět ani náznak druhé čárky.
Vůbec se necítím, že bych to měla dostat ani ty prsa mě pořád nebolí.
No a ta skvělá zpráva je, že mě miláček v sobotu požádal o ruku a dal mi nááádherný zásnubní prstýnek s kamínkem. A ještě letos se vezmeme, holky jsem tak moooooooc šťastná
Já se budu vdááááááávat, chce se mi radostí křičet a brečet.
Svatba bude pravděpodobně v září. Rodiče skoromanžílka byli nadšený, ale moji rodiče to ještě neví, v sobotu odjeli do Německa na návštěvu, tak je chceme překvapit ve středu hned jak přijedou. Koupíme mamče kytku, taťkovi flašku a skoromanžílek je požádá o mojí ruku. Takhle jsem si to vždycky představovala, takový to holčičí snění ale nikdy by mě nenapadlo, že se mi to splní. Další super zpráva, teď mi volala kamarádka, která dělá na Městským úřadě, že jsou ještě volné termíny svateb na zámku. To je super, to jsem už ani nečekala, když je to tak narychlo.
![]()
Tak zlatíčka já už budu muset končit, zachviličku přifrčí šéf.
Zatim papapapa a přeji všem krásný den.
Naděnka
Ahojky holčiny,
tak se po víkendu zase hlásím
![]()
To se nám to tu nějak rozčárkovalo
. Tak všem 2// holkám gratuluju. A posílám obrovskou pusu na bříška
!!!!!
Já jsem včera začala trošku špinit a měla jsem takový bílý výtok ( a bylo ho vcelku dost). Nevím, jestli to byla ovu, protože jsem si zapoměla vzít teploměr (hlava děravá
), ale každopádně jsme na to vlítli ![]()
Holky, myslíte, že je možný, aby to byla ovu. Včera jsem byla 13 DC a ten poslední ( a zároveň ten první od HA
) jsem měla 35 dní??? Mě se to zdá nějak moc brzo.
Loneless a Veroniko, moc moc moc blahopřeji k //
Ať je všechno v pořádku!!!
Naděnko, tobě moc blahopřeji k budoucí svatbičce - užij si to, je to super! ![]()
Ahoj holčinky!V pátek jsem byla u toho pana doktora.Tak podle UZ těhu nejsem.
Poslal mě ještě na krev.Pro výsledky si jdu zítra.Tak jsem zvědavá.
Jinak všem novým // gratuluji!Je to fajn,že se to aspoň někomu už podařilo.
Včera se mi hlky povedlo zpracovat mého přítele tak,že pokud i podle krve těhu nejsem,tak příští měsíc budu brat prášky.Mám jich tam ještě na 2 měsíce a pak už je vy:,–(ím a budeme se snažit o mimi.
Aspoň nějaká pro mě dobrá zpráva o tomto víkendu. ![]()
Mějte se zatím fajn.Myslím,že se tu během dneška ještě ukážu.:)
Pa.
Lucka A.
Holky moc vam dekuji, mam hrozny strach aby mimi nevyplavalo a udrzelo se. Nejradeji bych sla hned ted k Dr.¨, nechala si napsat neschopenku a alespon prvni 2-3 mesice prohajala doma a nenervovala se. Uz jsem se rano v praci musela rozcilovat.. A dvakrat.. Nejdriv v garazi, zaseklo se mi asi lanko u rucky v mém zánovním autě !!, netočilo se mi zadni kolo, představa že bych jela busem mne malem rozhodila, spícího miláčka jsem vzbudila a vyslala do garáže..nakonec to milacek oturoval a vyjel z garaze tahnouci kolo a nahore to najednou povolilo a kolo se zacalo točit.. toho smradu a pískotu, to bylo..
)) a v praci zase problemy s par lidmi, tak jsme i ostre vymenovali nazory (pracovní).
Teplota 37 - 37,1 se mě drží už asi 2 týdny.. Mám hrozně nepříjemné návaly horka, pak zimy, pocity mdlob, ,motání hlavy, narvaný mocový mechyr, který když nelze hned vypustit, tak pocity na omdlení.. Jinak hodně slaboučký bělavý výtok.. Jo a kdyby jste videli ma prsa.. Jak se vzpevnily a nabraly.. a to bych mela byt tehu 22 dni..
Když jsem v pátek večer miláčkovi dávala u večere do ruky mini ponožtičky, tak mel hadat co to je.. když pochopil dala jsem mu do ruky test s //. Vylítl od stolu, oba jsme brečeli, až si schodil na zem z krásně nazdobeného talíře špíz který byl v takové šibenici..
))
Když vše půjde jak má, po svatbě zůstávám doma. (bereme se na konci září), svatební cestu jsme meli naplánovanou bud na ostrov Ischia do termálních lázní (byli jsme tam na první dovolené) nebo nekam do Exotiky (Srí Lanka,Maledivy,Thajsko..), ale vzhledem k mému stavu, to budou termály..
Také jsem si koupila skvelou knížku Tehu v otázkách a odpovědích.. skoro jsem ji už přečetla..
))
PS.. kdopak to tady posílal poslední prskanec,… nebyla to karkulka???? Děkujííííí
Doufám, že jste chytla některá můj… (snad nebyl předčasný)..
Ahoj holky, tak tu tak v praci sedim a procitam vase prispevky. V prvni rade bych chtela pogratulovam novym tehulkam poprat jim hodne stesticka. Ja bych dnes mela dostat MS a zatim
nikde. Rano jsem si delala testik a nic
Vubec me neboli bricho, takze uvidime. Minuly tyden me zase naopak dost bolelo a hlavne me snad prvne v zivote bolely bradavky. Zatim se netrapim, snazime se prvni mesic, ale kazda jsme si asi rikala, ci kdyby..
. Nechci se zbytecne stresovat, to by tehotenstvi moc neprospelo. Jinak vsem preji hezky dalsi pracovni tyden a mejte se.
Ahojky holky zlatý, čárkovaný!
To se to tu rozčárkovalo. Já chci taky! Prskejte, prskejte! Já si ten prskanec schovám na příští tuleníčka. Mě totiž dle předpokladu přijela hnusná červená tetka. ale co, aspoň se mi upravil cyklus po vysazení HAK a snad líp odhadneme ovu. Měřím si pravidelně BT a oprvdu mi před menzes klesla. Třeba to bude fungovat. Takže vzhůru dp třetího měsíce snaženíčka! Třeba se mi zadaří a mimísek se narodí do krásného jara.
Všem Vám to moc přeju a ještě se dneska ozvu.
Martina
ahoj loneless,
gratulujem ti k dvom ciarkam, chcem ti povedat, neboj sa nijakeho odplavenia, stresy su v tomto stadiu naozaj zbytocne, len sa prilis nepresiluj a co sa ma stat, to sa stane a ty budes o 9 mesiacov maminou:o))
Celkom mi to pripomina moje „sladke starosti“ spred 2 mesiacov, tiez som sa bala…a vidis, uz mi rastie brusko a musim zhanat tehu oblecenie:-)
a ta dovolenka v termalnych kupeloch, neviem ci je to dobry napad, resp. v kupeloch moze byt fajn, ale ty by si sa nemala teraz ani pocas celeho tehotensvta macat v prilis teplej vode, moze to vyvovlat potrat…ani kupat vo vani sa moc neodporuca, radsej sprcha…
tak ahoj a vela stadtia vsetkym tehulkam aj snazilkam samozrejme - prskkkkkkkkk prskkkkkkkk:o))
alienka+svistik (zaciname uz 14 tt, to to ale leti:-)))
Jo holky,
tak aby bylo jasno:PRÁVĚ jsem TO dostala…a začínáme další měsíc snažení…no co se dá dělat ![]()
Tak snažení ZDAR!!
Gabka ![]()
Ahojky všechny těhulky a snažilky,
moc Vás prosím o radu… Je to už přes 14 dní, co se u mě začaly objevovat některé těhu příznaky… Takový divný pocit a bolest v podbřišku, bolest zad. A teď mi v posledních dnech začíná být i na zvracení po každém jídle, motá se mi hlava a jsem hrozně unavená. Jinak jsem si i měřila BT a mám ji vždy po ránu 37,1… Prsa mě však moc nebolí… K testu jsem se zatím neodhodlala, a to z toho důvodu, protože beru HA (Pramino - 2 roky) a žádnou pilulku jsem nevynechala… Také jsem minulý týden měla MS, ale dostavila se se zpožděním (což se mi nestává), trvala jen 3 dny (mívám ji 5 dní). Byla slabá a vůbec mi u ní nebylo špatně (mívám velké bolesti), jen ty divné pocity v břiše, které mám doteď… Vím ale, že se dá otěhotnět i přes HA a v prvních 3 měsících může též žena menstruovat (pečlivě jsem pročítala starší príspěvky na diskusním foru)
… Ale přijde mi divné, že bych zrovna já spadala do toho minima… Tak jsem z toho všeho trochu na větvi
Miminko sice s přítelem zatím neplánujeme, ale kdyby přišlo, tak si ho rozhodně necháme!
Jinak jsem zapomněla napsat, že mi je 21 let
Předem moc děkuji za všechny rady a přeji pěkný den. Katka
Ahojky, jsem tu zase
Gabko tak jsme na to stejně. Já mám taky doma nechtěnou tetu, ale neboj, teď se to tu hemží čárkami, my určitě taky nějakou dvojitou uvidíme.
Ioneless moc Ti gratuluju a přeju Ti to z celého srdce.Měla jsem pocit, že se máš vdávat a Ty jsi byla na svatbě kamarádky! To jsem ale popleta. Teď už vím, že se vdáváš později. Být na neschopence při těhu jsem si dvakrát vyzkoušela a můžu doporučit. Máš ale taky spoustu času na sebepozorování, což taky není moc dobré. Často se zbytečně poplašíš. ale jak říkala máma, je to poslední klidný čas, než se mimi narodí. Pak začne blázinec a už si neodpočineš hodně dlouho. Takže já doporučuji!!
Ty termály bych moc nedoporučovala, opravdu můžeš potratit v horké koupeli. Ale promenády a tak jsou moc hezké.
Díky za prskanec!
Desty , teď nějak šetří s průkazkami nebo co. Já jsem ji dostala hned jak potvrdili těhu. Ale to bylo před 15 lety. Takže se asi šetří papírem. Tak si ten „řidičák“ pořádně užij. Já ho doufám taky brzo zvládnu.
Veroniko - Ty jsi štístko, gratuluju. Já jsme teprve 3 měsíce snažilka po vysazení HAK a zatím nic. K doktorovi bych šla až po termínu MS, protože dřív stejně těhu nepotvrdí. Většinou si dávají na čas. Takže pokud nemáš podezření na něco špatného, radši nespěhej.
Naděnko, tak Ty se budeš vdávat. Asi Ti závidím, ale v dobrém, samozřejmě. My s přítelem žijeme tři roky, ale svatbu zatím neplánujeme. Jsme oba rozvedení a už nám není 20 let. Říkáme si nahlas, že na to, že se máme rádi nepotřebujeme papír, ale přece jenom… Jsem asi ta „stará škola“. Ale třeba se to časem změní. Moc Ti to přeju, že jsi šťastná. Ať vám to klape!
Zatím se držte! Martina
No teda holky, mooooc gratuluju.To se s Vámi těhulkami roztrhl pytel. Kéž by nějaký prskanec doletěl až ke mně. S těmi antibiotiky je to v pohodě. Ty co beru se můžou brát i v těhulkovsví. Je to vyloženě napsané i na letáčku. Takže už je mi lépe a čeká mě snaženíčko.Ovu by měla být asi ve čtvrtek, nebo v pátek. Tak to zkusíme zítra, nebo ve středu.Já toho svýho chlapa musím trošku přemlouvat do tulení.Už není nejmladší
Ale zase spermijky budou hezky uzrálé a bude jich hodně, tak doufám, že tam nějaká počká na vajíčko. Držte mi palečky,zase se ozvu.Jindra
Ahoj holčiny,
tak já začínám 7tt a nějak mě pobolívá v krku. Tak pořád nevím jestli mám raději zůstat nějakou dobu doma a ležet a pít horký čaj. Je to určitě tím počasím. Maminky a těhulky, co myslíte - nemám to riskovat a radši si týden poležet? Jo a nevíte, jestli mě u praktického lékaře vezmou přednostně? Nechce se mi tam když tak čekat v čekárně mezí nemocnými…
Jinak Loneless mám úplně stejné obavy jako ty, pořád chodím na záchod a kontroluji, jestli náhodou nekrvácím. Hrozně se bojím, aby se miminko udrželo a správně vyvíjelo. Tyhle obavy jsou ale asi na začátku těhu normální. Na kontrolu jdu až 8. července - to je nekonečná doba … ![]()
Katko - někde jsem četla příběhy holek, které otěhotněly právě při Praminu. Já sama jsem ho taky kdysi brala a v pohodě. Tak si raději udělej testím, abys když tak hormony vy:,–(ila co nejdříve!
Ahoj holky,
doufam, ze jste prozily krasny vikend. Ja celkem v pohode, zitra a pozitri mam jeste dva dny volna, takze vikend stale pokracuje.
a chci se te zaroven zeptat na ty zvysene teploty. Pises, ze jsi mela teplotu kolem 37. Ja ji mam normalne kolem 36.2 a v den MS mi vylitne az na 37. Ty jsi ji mela cely cyklus kolem 37 nebo jen ve dnech, kdy jsi ocekavala MS?
Loneless blahopreji
Nadenko, tak co, prisla MS tuto nedeli, jak jsi psala nebo ma zpozdeni?
Ja cekam MS (za normalnich okolnosti) za 7 dni, ale vcera, coz bylo 24den meho cyklu jsem mela slabounke krvaceni. Co si o tom myslite?
Tesim se na odpovedi a preji tem, ktere pracuji, krasny zacatek pracovniho tydne.
Pa