Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to už snad s těma těhulkama jeden pytel ale 2 nebo i víc
.
Jenom už ztrácím přehled, komu jsem gratulovala a komu ne. Takže gratuluju všem, co jšem jim ještě negratulovala, ale vlastně i těm co jsem už gratulovala a nebo budu gratulovat úplně všem, aspoň si ušetřím práci až budou za chviličku taky prskat. ![]()
Holky ja jdu k Dr. v patek v 9.. uz se psychicky priravuji na krev.. tohle je pro mne opravdu hodne neprijemne, zaberu jim na min. pul hodiny ordinaci, protože jsem pak dlouho „mimo“ .. doufam že mi vezmou jen trošičku..
)) I kdy Dr. nerikal o krvi nic, predpokladam ze mi ji bude chtit vzit.. nebo mu postaci kdyz to skoukne z ultrazvuku? A na krev mne posle az uz to bude aktualni k prvnim tehu testum? Kamaradka byla na 6tem tydnu a uz ji to potvrdil ultrazvukem, ja budu mit teprve 4 tyden..??
A.
Ahoj Gabule,
mooooc mooooc gratuluji k //, obcas se tu juknu a zjistuji co noveho, dneska jsem se to, ale dozvedela z denicku, ale uz si nevzpominam ktereho
urcite budu napjate cekat az se tady objevi tva zpravicka s vysledky. Ten Interspar nas sice jaksi nevysel
ale kazdopadne si na to kafco budem muset zajit
teda az se rozdvojim, snad uz to bude kazdym dnem ![]()
Drzim pesticky at je vsechno o.k. a opatruj sebe i mimiska ![]()
A jinak holciny vsem snazilkam drzim vsechny pesti pro stesti, a ze jich ted mam
aby byly co nejdrive // a novym tehulkam gratuluji k mimiskum.
Pa Radka + cvrcek
Ahojky!
Verunko-Koblížku!Velká gratulace ode mě!Moooc ti to přeji!A vůbec všem holkám.Myslím,že to musí být super pocit zjistit,že v bříšku roste nový človíček.Moc vám to všem přeju a přeju vám zdravá a krásná miminka. ![]()
Lucka A.
Ahoj holcinky,
vscny vas zdravim a vsem novym tehulkam mooooc gratuluji a preji vse nej nej.
![]()
Karkulko, ja bych vazne rada, ale nevim nevim. Udelam co se da. V kazdem pripade dekuji za prani, dela mi to vazne radost a pomaha mi to verit, ze uz se to snad brzo povede. Teda dekuji zamozrejme taky Gabce, Radusce a vsem ostatnim.
Ja vas nemit
Zrovna cekam ovulaci, tak tehulky prskejte a poradne at to dojde az za velkou louzi. ![]()
Gabi, jak jsi na tom?
Gabriela
Ahoj děvčata,
tak jsem si myslela, že blé stavy mám už za sebou a ejhle, ještě ne…Alespoň se Cipátko jasně hlásí již od pondělka
Ale což, ještě pár týdnů a prý to přejde
I když jsem četla, že někdy taky ne ![]()
Pipo : Já jsem musela otěhotnět o víkendu kolem 22.4. ( zrovna měl manža i narozky
) a test jsem si dělala 5.5 a už byl pozitivní. Byl to ten levný test Best 2 ( jsou 2 v balení za cca 30Kč)
Koblížku : Ty holčičko nedočkavá,ale nedivím se ti - já jsem byla taky taková. Moc moc moc gratuluju. A koukej si užívat svoje těhulkovství.
Loneless : Obávám se, že UZ doktorovi stačit nebude. Tak tam koukej aspoň trošku pustit krvičky
Škoda, že není ikona upíra…
Hele, já jsem děsnej posera, když mi berou krev a už jsem tak rozpíchaná, že už je mi to jedno. Neboj, si zvykneš ![]()
Desty a Cipátko 10+5tt
TAK jsem tu chvíli nebyla a už je tu plno novinek.
KOBLIžKU mooc ti gratuluji ke //.Ted se pořádně hlídej at se ta tvá
fazolka dobře uhnízdí
![]()
LONELESS ja byla na první kontrole v 6tt a mimi bylo vidět na ultr
celkem špatně,skoro nic jsem neviděla.Krev mi ani nebrali.
Na tu jdu až ted v pátek i na ultr,ale každý dr.si to dělá
po svém.
Přeji ti at vidíš alespon tu tečku a at je vše ok.
![]()
DESTY kde jsi nepodáváš žádné zprávy,jsem zvědavá. ![]()
ahoj Andynko,
zprávy jsem podala, ale jsem kopyto -zapomněla jsem se přihlásit a pro jistotu se ani nepodepsala ![]()
Od pondělka mám průkazku, jsem v 11tt a dle doktora můžu být v pohodě - všechno se mu líbilo.
Přesně za 14 dnů jdu na UZ ve 13.tt a to už by mohlo být zajímavější než dle manži „Pan Fazolka“ - tak pojmenoval naše Cipátko, když ho uviděl v TV.
Ale říkal, že se za 14 dnů těší až ho pozvu do kina zas ![]()
Desty a Cipátko 10+5tt
PS: O víkend jsem to řekli tchyni. No její reakce mě nepřekvapila - není na to zvědavá a nemáme jí takové věci „?“ vůbec říkat. tak jsem jen pronesla, že by bylo asi dost bylý až by jí to řekli cizí lidi na chodníku.
No co, neztak sjem to čekala.
DESTY pročetla jsem si dnešní příspěvky a ty nikde ,to víš já zvědavka.
No a sotva odepíšu tak ty mě takhle doběhneš.Určitě odbije
12tt a ty budeš mít pokoj od těch nevolností. ![]()
Ahoj kamarádky
,
takžééééé ppppprrrrrssssk!!!!
Dnes jsem byla na krev a ani né do hodiny jsem věděla že budeme mít mimi(teda pokud všechno dobře dopadne)
Dr.mi říkal že naměřili v krvi přes 1000 jednotek toho hormonu ![]()
Vyfasovala jsem Utrogestan na lepší zadnízdění mimíska a na kontrolu mám přijít za 14 dní-dneska jsem vnitřní UTZ nechtěla-předvčírem jsem špinila,tak pro klid duše…a to by prý už mohlo být vidět srdíčko a dostanu i snad těhu průkazku…tak se těším!!
Jinak my miminkovi říkáme Matouš(to mu zůstalo po folikulu)a Matoušková
A dneska jsme se sázeli s manžou co to bude a já říkám že kluk a on že holka…tak jsem zvědavá kdo bude zvát na véču
![]()
Tak holky,teď už vážně…všechny povinně těhulkovějte a hlavně klídek…když to šlo nám…půjde to i vám!!
Na to se spolehněte.
Pa Gabka
Mooooc, moooc gratuluji
tak hezky opatruj sebe i brisko. My uz mame 2900g
takze cvalda jsem jen ja ![]()
Radka + cvrcek
Aho holky!!! ![]()
Moooc gratuluji těhulkám!!! Jsem ráda, že tady tak přibýváte. ![]()
Jak tak koukám, tak těhu průkazky se rozdávají na počkání. To jen u nás asi šetří papírem, protože já jsem asi 11 tt a ještě ji nemám.
Desty: my jsme spolu tak nějak nastejno a tobě už brali krev? Já už 3krát na UTZ ale jinak nic. Při prvním těhu mi taky Dr. dělal UTZ pokaždé, ale vnitřní vyšetření jen 3krát.
A dneska už jsem si udělala radost a koupila postýlku. Takovou tu síťovanou i s přebalovátkem. Po prvním mimi jsme tu naši totiž prodali, protože manža měl pocit, že už další mimi nechce. No ale teď si to rozmyslel. Snad to ještě není brzy, ale sned to bude v pohodě.
![]()
Tak zatím se mějte a dávejte si pozor na bříška
DELLY
Ahoj berušky zlatý!!!
Tak dopoledne bylo opět pracovní a já si skutečně nenašla ani chvilku, abych se na Vás přišla podívat…
Když už jsem sahala po myši a chtěla klikat ve svých oblíbených složkách na emimi, tak pokaždé přišel šéf s něčím… a já doslova šílela!!!
Dnes jsem tak přemýšlela nad vašimi komentáři… Fakt asi nevím, co chci. Ještě včera jsem byla rozhodnutá s mimískem počkat do září, ale ta touha začíná opět propukat - skoro bych řekla, že za to můžou samé // tady kolem a já z toho začínám mít takový pocit, že teď se to určitě povede i mě…
Necháme to náhodě, prostě až to přijde, tak to přijde. Dokonce teď ani nevím, kdy mám termín MS
. 4.6. se objevila mrška červená, tak jsem na:,–(ila HA… po týdnu jsem ji vy:,–(ila a začala jsem krvácet, tj. 12.6., takže nevím, jestli to počítat od 4. nebo od 12., ale to máte fuk…
stejně budu plašit jako každý cyklus… ![]()
Dnes jsem byla se synkem na kolotočích. Normálně jsem těm dětičkám záviděla! Klidně bych se zhoupla na houpačce, šla na řetízák, na labutě
, jo jo, už nejsem malá… ![]()
Pipo: Myslím, že by se na testíku objevit měly, který den jsi měla OVU? Pokud je to víc jak 14 dní od PD, tak si ho zkus udělat a uvidíš. Těším se na Tvoje //!!!
Loneless: Když čtu o Tvém dřívějším pitném režimu, jako bych četla o sobě. Také jsem na tohle „lempl“. Nějak to v práci nestíhám, odpoledne trávím se synkem venku, večer si uvařím kafe, takže to není ani litr, co za den vypiju. Pít by se mělo!!! Ledviny trpí!!! Každopádně na sebe dávej pozor!!!
A jinak - UTZ by Ti ve 4. týdnu už měl něco ukázat, byť jen „tečku“!!!
Veroniko: Úplně jsem ten prskanec cítila…
S tím pozitivním výsledkem - to se dalo čekat!!! Užívej si sladké těhu - a vy všechny těhulinky také!!! Nechte se rozmazlovat a hýčkat! U mě to bylo poprvé a naposledy, co se o mě starali jako o vlastní ![]()
Hando:
Jo jo jo, roztrhl se tu s nimi pytel, s těma našema těhulkama, co?
Také nevím, komu jsem gratulovala a komu ne, takže holčinky, jestli jsem na někoho zapomněla, tak se moooc omlouvám a GRATULUJI!!! A Hando, koukej se snažit, abych mohla pogratulovat i Tobě ![]()
Gabrielko: Kde ses toulala, beruško??? Snad na Tebe nepadl splín!!! Hele, něco Ti řeknu, když už i Gabka otěhotněla, tak teď budeš na řadě Ty, pak ostatní snažilky tady a pak já! To by v tom byl čert!!! Pojištění už máš, takže si myslím, že ten mimísek si dával na čas už jen kvůli tomuhle!!! Moc držím palečky, vážně moooc!!!
Desty: Aspoň víš, že máš v bříšku cipátko
Nevolnosti přejdou, uvidíš!!! Dávej pozor na bříško a koukej hlásit, co je u Tebe nového!!!
Přístup Tvé tchýně je dost smutný, ale jak se říká, příbuzné si nikdo nevybírá. Když si vzpomenu na své první těhotenství, tak to bylo stejné. Tchán jen něco zamručel. Když se malý narodil, tak „jako“ jevil zájem. Naposledy ho viděl, když mu bylo asi šest měsíců a od té doby ho to nezajímá… Ostatně, bývalého také syn nezajímá, takže jablko nepadlo daleko od stromu. Ještě že mám teď tak skvělého chlapa, který mu tátu nahradil - vlastně pro něj tátou je!!! A jejich vztah je ukázkový!!! Držím palečky, aby reakce příbuzných byla pozitivní, a hlavně na sebe dávej pozor, v tomto stavu je stres nevhodný!!!
Gabko: Takže Ti OFICIELNĚ GRATULUJI K OFICIELNĚ POTVRZENÉMU TĚHOTENSTVÍ!!! Dávej na sebe pozor, ať se fazolka krásné uhnízdí!!! Vlastně ne „fazolka“, ale Matouš
A ostatně jsem moooc zvědavá, kdo koho pozve na večeři, zda manža Tebe, nebo Ty jeho!!! Ale ať je to, co je to, hlavně že to bude zdravé ![]()
Delly: To je, co? Je tu víc těhulek než snažilek! Je docela divné, že jsi stále nedostala těhu průkazku. Kdy jdeš k doktorovi? A jak se cítíš? Už Tě přešli ranní nevolnoti? Dávej na sebe pozor a když jsi na neschopence, tak se na nás přijď podívat častěji, ať víme, co je s Tebou!!!
A kde je dnes Martina (Bury)??? Že by nám také nahlásila //???
Já se teď půjdu přitulit k miláčkovi a budeme pracovat na miminku
Přeji Vám příjemné sny a zítra na shledanou!!!
Ahoj Radko!!! ![]()
K doktorovi jdu 2.7. Ale trošku tě opravím:Cítím se výborně, těhu příznak ani jeden, tudíž jsem nikdy neměla ani ranní nevolnosti.A taky nejsem na neschopence, ale ještě pořád na mateřské dovolené. Ale 1. září nastupuji zase do práce. Ale naštěstí to vychází asi jen na 3 měsíce. ![]()
Tak dobrou
DELLY
![]()
Ahojky berusky,
tak tady se to rozjelo
. To je skvely
. Tolik novych tehulek!!!!!!!
Chci vsem novopecenym tehulkam pogratulovat, holky preju vam jen to nej a nej
, spokojene tehu a krasna zdrava miminka
. Vychutnavejte toto krasne obdobi a uzivejte si briska
. Uvidite, jak se vam po nem budu styskat
Me se styskalo taky,ale jen trosku
. ![]()
A vy ostatni kocenky - snazilky nesmutnete, urcite jste ted na rade vy
Neni mozne aby na vas ten prskanec, ktery tady holky poslaly nedoletel ![]()
Gabrielko - myslim na tebe holka zlata, nevzdavej to
Urcite se na tebe stesti usmeje. Ja tomu verim a ty musis verit taky… ![]()
Tak se mejte krasne a drzim vam vsem straaaasne moooc palecky ![]()
papa verna nakukovatelka Eva ![]()