Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojkýýý moje kočičky!!!
Tak další docela teplý den za námi
. Celé odpoledne jsme strávili venku. Byli jsme i s příbuznými na terásce, kde je dětský koutek a já ani švagrová jsme o dětech nevěděly. Mimochodem, je v šestém měsíci těhu a já jí tááák záviděla
, až mi bylo stydno
. Já chci takýýý!!! Ani o těch našich mužských jsme nevěděli. Švagr je řezník, pracuje v Německu, tak měli debatu „o ničem“ - holt chlapi
. Já si hladila bříško, tak snad… nechci nic zakřiknout, jen to ne… se nám to povede!!!
I když stejně ani nevím, kdy mám termín MS, takže se nemám čeho chytit. Dnes mi přišlo, že mám PD, mám průhledný výtok, takže večer budu miláčka svádět
.
Loneless: To je skvělá zpráva!!! 5,5mm, to už je docela velký kus fazolky!!! Hlavně na sebe dávej pozor a když se budeš cítit ble…
tak koukej jít na neschopenku. A termín 20.2. je super!!! Ještě jednou moooc gratuluji!!! A kdybys náhodou chtěla poradit ohledně těhu,klidně se zeptej, jedno už mám za sebou ![]()
Karkulko: Hm, mimi na Sv. Valentýna, do vínku mu to dá jen lásku… lásku… lásku…
Stejně jako Loneless - dávej na sebe pozor!!!
Hando: Já takýýý, z toho si nic nedělej, ale teď jsme tak poprskaný, že se to mimi chytí, i kdyby nechtělo!!! ![]()
Andynko: Hm, ty miminka Vám v bříškách rostou jako z vody… kolik že měří Tvoje „poupátko“? 3cm??? Gratuluji k těhu průkazce!!! S tím baráčkem to nebude zase tak rychlé, zatím tam pořád bydlí nastávající tchýně a my ji skutečně nechceme pohřbívat, protože je to skvělá ženská, i když je jí 76let
. Ale jednou se tam nastěhujeme a začne kolotoč - není tam teplá voda, topení, potřebují se udělat podlahy, podkroví… práce jako na kostele. Doufám, že v té době už bude mimi, nebo aspoň na cestě, protože dvorek i zahrádka jsou pro děti přímo stvořené!!! A co se týká těhotenských testů. Poprvé jsem měla neg. testík někdy v březnu, sice nebyla druhá tak viditelná, jak by měla být, ale byla tam. Nakonec se dostavila MS - ale ještě předtím jsem všechny známé a příbuzné zblba, takže mi gratulovali, dokonce jsem tady na emimi založila deníček „vánočních dárečků“ a nakonec z toho nic nebylo. Podruhé to bylo minulý cyklus. Tři týdny zpoždění, všechny těhu testy pozitivní - i ClearBlue!!! Tak jsem šla k lékaři a měla jsem vysoké hcG jen z moče, bylo to něco kolem 600, z krve negativní. Takže se zřejmě špatně uchytilo, nevím… Zbytečně se neplaš, moje tělíčko se semnou od té doby, co toužím po mimi - od září 2003 - moc nemazlí, dělá si co chce.
Tobě ale každopádně držím palečky!!!
Henrieto: Prskanec od našich čerstvých těhulek si Tě určitě najde, držím palečky, aby to bylo co nedjdříve!!! ![]()
Desty: Tu linku zkusím, ale to už jsem Ti psala v minulém příspěvku - zkus to napsat holkám i do deníčků, aby to v případě potřeby mohly vyzkoušet a využít toho. Je tak moc smutné číst tu trápení s početím… Gratuluji k vstupu do 12.tt, dávej na sebe pozor, aby mimi bylo zdravé a Ty také!!! A Tvůj manžílek je super,když i vytírá - ten můj možná tak otře PC (no, občas umyje nádobí, abych mu nekřivdila
), jsem zvědavá, co bude dělat, až bude mimi uhnízděné
. Já vím, že zkracuji termíny, ale to mimi bych fakt chtěla - a když píšeš, že podzim je spojený s vysokou potratovostí, tak to léto bude pro početí jen to nejlepší!!! Na dovču jedeme do Českého ráje, tak uvidíme, snad nebudu mít MS - fakt je to proradná mrška, která si tu cestu najde ![]()
Gabrielko: Nééé, to není lež, skutečně mi nepřipadáš, že bys dietku potřebovala. Jsi kóča, fakt!!! A potvrzuji to tu před všemi holčinkami na naší diskuzi!!! To je hrůza, viď? Tolik těhulek, fakt je, že už je nejvyšší čas, abys i Ty nahlásila PREGNANT!!! Tak se koukejte s manžílkem snažit, tak moooc Ti to přeji - jsi tu dost dlouho, tak je na čase. A když se další cyklus nepovede, tak nesmutni, vypni - bože, já jsem fakt děsná, viď? To se lehce říká, těžko koná - vím to z vlastní zkušenosti, i když teď skutečně není má jediná myšlenka na mimi - jako dřív. Od září 03 jsem vyplakala už tolik slz, že už to neřeším, až to přijde, tak to přijde. A vím, že se to jednou povede. Vždyť oba máme z předchozích vztahů dítko, tak to by v tom byl čert! Moc Ti to přeji a držím palečky, všechny, i na nohou. A s dietkou si už hlavu také nelámu, dnes jsem si dala v zahradní restauraci výbornou palačinku se zmrzlinou - byla výtečná!!!
![]()
Delly: Z toho si nic nedělej, že ještě nemáš těhu průkazku, každý doktor ji dává v jiném termínu. Kamarádka ji měla hned po potrvzení těhu a jiná až ve 3. měsíci - není kam spěchat, tak nezoufej!!! A stáří mimi se zjišťuje podle pohybů i podle UTZ. Já podle poslední MS měla TP 27.1.2000 a podle pohybů a UTZ už 18.1.2000. Petřík se narodil 19.1.2000. Držím palečky, aby bylo vše v pohodě!!!
Tak, berušky, komu jsem se dnes nevěnovala, tak se omlouvám, ale začínám v tom mít mírný chaos
, ale napravím to, nebojte!!! Těhulky, dávejte pozor na bříška a pohlaďte je i za mně, jasný??? A snažilky, je sobotní teplý večer, tak ŠUP na to, ať tu hlásíte // jedna za druhou!!! Myslím na Vás na všechny!!! ![]()
Tak jdu koukat na Novu, přítel se tu dost „řehtá“, tak to bude asi vtipné
. Krásný večer a zítra se sem juknu!!!
Ahoj holky!!!
![]()
Dnes fakt krásný počasí, ale já bych potřebovala, aby bylo pěkně zítra, protože budeme slavit dcerčiny narozky. Má dostat klouzačku do bazénku plnýho malých balonků, takže jestli bude pršet, jak předpovídají, tak nevím jak to budeme doma řešit. ![]()
Desty: Já budu rodit v Havlíčkově Brodě. Rodila jsem tam už před 3 roky a byla jsem spokojená. Od nás je to blíž do Nového Města n M., ale tam nechci, protože tam mezi pokoji rodících nejsou dveře, takže je tam slyšet skučení všech přítomných, což by mi bylo dost nepříjemné.
Taky vím, že ani já to nepřejdu v tichosti (hlavně jestli to bude probíhat stejně příšerně a dlouho jak poprvé), takže bych s tím nerada otravovala někoho jiného.
![]()
Radko:Český ráj je super, byli jsme tam vloni a byli jsme spokojený. Letos už jsme byli v Chorvatsku a příští týden chceme jet na vodu. ![]()
A jestli se vám do tý doby nezadaří, tak tam určitě!!! ![]()
Tak zatím ahoj
DELLY
![]()
Ahoj holky,
tak jsem tu uz byla vcera, protoze muj drahous koukal na fotbal, coz nemusim, zvlast kdyz jde o Francii a Recko. Ale byl do toho tak zazrany, ze jsem se k nemu pripojila a fotbal dokoukala s nim. Bylo mi ho lito, nebot jeho druzstvo prohralo. Jo, asi jsem nepsala, ze ziju ve Francii a muj drahy manzel je Francouz, proto ta litost nad prohrou. Ale dost fotbalu, Euro jeste neskoncilo.
Radko (Monoliso) tehutest jsem nekoupila, i pres velke nutkani, takze stale cekam do pondelka, jestli bude vubec zapotrebi ho kupovat. Je tedy pravda, ze me boli prsa, ale ty me boli skoro vzdy pred MS, takze nevim, nevim, jestli je to to ci ono. Navic me BT jsou tak divne, ze z toho fakt moc nevyctu. Je tedy pravda, ze me od ctvrtka boli tak divne bricho, coz je nove, ale nevim, cemu to pricist. Navic jsem cetla na eMiminu, ze v tehotenstvi jsou teploty kolem 37, ja mela maximum 36,5 a minimum 36,1. Proste jsem nejaka jina.
Andynko dekuju taky za podporu. Je pravda, ze kazde dobre sluvko potesi
.
Nadenko co ty, uz jsi tu dlouho nebyla nebo jsem nejak prehlidla tvou odpoved, ale napis, jestli MS dorazila ci ne. Jo, jinak tez gratulaci ke svatbe. Sama bych si ji hned zopakovala uz jen proto, abych se zase mohla obleknout do svatebnich satu. Ted uz zbyvaji jen vzpominky a fotky.
Jo, to taky musim napsat, co se mi dnes prihodilo v praci. Byla jsem na kramu a prisel ke mne takovej malej roztomilej klucina a zacal mi rikat mami, mami, coz me dost rozesmalo a hned jsem si rikala, ze to je treba znameni. No, asi uz z toho fakt blbnu.
Takze , Krasky, mejte se jak jinak nez krasne a opatrujte se.
Andrea
Gabrielko, kde jsi??? Jak tak počítám, je u Vám něco kolem čtvrté odpoledne! Co takhle se přijít juknut a pokecat online? ![]()
Ještě večer jsem si udělala proužek na cukr, abych zjistila, jestli proběhla (nebo je… podle hlenu) OVU a asi ano!!! Byl celý brčálově zelený
Tak jsem nelenila a „vrhla“ se na miláčka… chudák, nevěděl, která bije, protože jsem musela dokoukat Básníky, u kterých jsem pletla a to moje zlato šlo mezitím spát… No, usnul! Takže po mém erotickém
probuzení nevěděl, co se děje… ale jen chvilku, pak už byl v obraze… No, tak snad se teď mimísek zavrtává!!! Uvidíme… Jestli budu dnes počítat 14DC, tak by se měla MS dostavit 10.7., snad se nedostaví… ![]()
Dede: Ty bydlíš ve Francii? Hm, zrovna tam byla kamarádka na dovolené a vyprávěla zážitky. Prý Francouzi hrozně voní, jako parfumerie… a ženy Francouzky prý nic moc hezké, to se teda nedivím, že si Tvůj manžílek vzal Češku
S tou BT Ti moc neporadím, protože já za těch několik měsíců, co se snažíme, si ji měřila max. 3×, takže vůbec nevím, ale nedávno tu holky psaly odkaz na nějaké stránky, kde jsou typy grafů bazálních teplot, tak se zkus juknut… Držím palečky, aby se Vám co nejdříve mimi uhnízdilo a my Ti mohly gratulovat!!! ![]()
Jinak Tvůj zážitek z krámu je super… třeba je to skutečně nějaké znamení!
Delly: Fíha, to bude mít dcerka radost!!! Držím Ti palečky, aby se Vám počasí povedlo a sluníčko vystrčilo paprsky!!! Užij si oslavu!!! A dcerce vše nejlepší k narozeninám!!! ![]()
Chvilku počkám na Gabrielku, nebo některou z Vás, co nemůžete usnout, a když se nedočkám, tak půjdu do hajan - takže teď se s Vámi zatím loučit nebudu
![]()
Berušky, tak já jdu teda spát!!! Mějte krááásnou neděli!!! ![]()
A mimochodem, přidala jsem do FotoAlba fotečku Peťulky… Nelekněte se, že se tam tváří tak smutně, je to fotka pořízená panem fotografem ve školce… ![]()
A mimochodem Loneless… mimi je úžasnýýý!!! ![]()
Tak hlásím, že ovu proběhla v pátek večer.Poznám to každý měsíc podle bolesti vaječníků.Tak jsem moc zvědavá.Tulení v úterý a v pátek odpol. v pátek večer ovu, no možná že by to mohlo vyjít.BT dnes 36,9. Včera ráno ještě 36,5.Tak mi držte palečky. Všem Vám moc fandím a trošku i závidím bříška. Snad se taky dočkám.Zatím se mějte, a opatrujte se.Gabka zadávala dotaz do diskuse Utrogestan v těhotenství.Prý začala ráno špinit.Tak snad to nebude nic vážného a mimi se udrží.Jindra
Ahojky kočky,
Henrietko, vidím že tady se nic neututlá
S tím špiněním nevím-ráno jsem trochu špinila a teď už ne,byl to takový nahnědlý výtok-jakoby s trochou staré krve…Uvidíme co se bude dít dál.Možná to bylo tím,že jsem včera večer zapoměla vzít tabletku Utrogestanu…domluvím se s Dr.jestli dneska dorazí na ICQ co dál.
Doufám že to bude dobré-ale nakonec,kdyby to mělo být nějaké špatné a nemocné mimi tak ať to dopadne jak má,stejně by to šlo pryč…
Takže co se má stát to se stane.Pořád se chodím kontrolovat na wc a teď už nic-výtok spíš do běla…asi nemá smysl se nervovat…počkám si co bude ![]()
Takže myslím na snažilky i na těhulky a taky nesmím zapomenout na všechny nakukovatelky a ať se máte všechny fajn.
Pa pa Gabka
AHOJ holky (těhotný i netěhotný),
nějak teď nemám čas sem za Váma chodit a něco připsat, ale snažím se aspoň pročíst si každý večer co je nového. Teda Vás těhulek tu teď je!!! tak hlavně Vám všem těhotným přeju pořádně zakousnuté miminko a ať je vše v pohodě!
Já jsem dnes 28 DC a měsíčky zatím nikde. Mám je trašně nepravidelný, tak mě to zatím ani nevzrušuje. Zařekla jsem se, že si ani nebudu dělat ani těhu test, protože se jako těhotná necítím (je mi normálně ani břicho ani prsa mě nebolí) a počkám až dorazí mrcha. Jsem s tím tenhle měsíc nějak smířená, ani nevím proč. Ale stejně je mi to už dopředu líto.
Tak se tu mějte móóóc hezky a my netěhotný ať jsem rychl mezi Váma těhotnýma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: omlouvám se za rubriku Ahóóóóójjjjjjjjj, byl to omyl
![]()
Pááááááááááá
Zdravím Vás, berušky!!!
Henrieto: Teda, tak to moc držím palečky, když už ta OVu proběhla, aby se tam aspoň klubal mimísek… Myslím na Tebe, tak dej vědět!!! ![]()
Gabčo: Je dobře, že už nešpiníš… Kdyby něco, klusej urychleně k doktorovi!!! I když s Tvým názorem musím souhlasit, že pokud by něco mělo být špatně, ať to dopadne jak má, tak přece jen… dávej na sebe pozor!!! ![]()
Sasenko: No, koukla jsem do diskuze Ahóóój a říkám si… hm, to se Sasenka asi spletla… ale to nic, to se stane!!! Držím palečky, aby MS nedorazila. Jak dlohé míváš cykly?
Zrovna koukám na internetu na dětské postele. Chceme Petříkovi koupit postel - vyvýšenou - ze které je klouzačka dolů, a zatím jsem na nic nenarazila… Tak to jdu hledat dál… ![]()
Pěkný večer a zítra pááááá!!!
Radko, takovou postel jsme koupili před třemi lety ve Scontu. Myslím, že jí nabízejí stále.
„Šmírující“ snažilka Pavlína
Pavlíno, snažím se najít a zatím bezvýsledně. Na jedné www-adrese jsem jednu našla, ale toť vše - ach jo… díky za tip!!! ![]()
Ahojda Monaliso24,
cykly mám tak 32-50 dnů
, je to síla. Baštím Sarapis na srovnání, ale teprve jeden měsíc, takže ještě nemám ozkoušené za jak dlouho při braní to dostanu. Já byla vždycky jiná ![]()
Snažíme se „teprve“ druhý měsíc, tak jsem zatím relativně v klidu. I když to si říkám teď, až se mi ta mrcha objeví, budu bulet jako
želva
Přeji Ti lehké hledání postele se skluzavkou !
Sasenko,
držím moooc palečky!!! Dva měsíce sice nejsou tak dlouhá doba, tak snad nám tu co nejdřív nahlásíš //. S testíkem zatím nepospíchej a to, že nemáš příznaky těhu… já u malého také žádné neměla! V klídku jsem odmaturovala a slavila až do rána
, trochu alkoholu a cigaretka… prostě jsem nevěděla, že jsem těhulka!!! Tak hodně štěstí!!!
A dobrou noc!!!
Ahoj Radusko, no palacinka se zmrzlinou- mnam mnam. Jen si dej, vzdyt co by jsme jinak s toho zivota mely.
Pokud jde o miminko, tak to citim stejne jako ty. Po miminku touzim porad hrozne moc, ale uz nevysluju s tt (mam jich „plny“ suplik a nachava me to naprosto netecnou)ani tehu priznaky. Opet nejake mam a uspesne je ignoruji. Pokud prijde MS, budu jiste zklamana, ale uz to beru lip nez ze zacatku. Clovek se tak nejak otrka a zjisti, ze mu opravdu nezbyde nic jineho nez cekat a doufat, ze se to jednou podari. Myslim, ze obe uz jsme tu dlouho a presto, ze je nam tu dobre, zaslouzily by jsme si prejit k tehulkam. Vlastne bych tu stejne zustala, zvykla jsem si na holky tady a bylo by mi smutno.
Verim, ze ted pres leto se nam to povede obema. Dnes jsme se byli podivat na letisti, protoze ve ctvrtek k nam ma prijet na leto muj bracha. Museli jsme to omrknout, jinak by se mohlo stat, ze ho nebude mit kdo vyzvednout.
Byli jsme tam jen jednou a to pri priletu- je to uz 8mesicu. Taky jsme byli vybirat darky k tomu nasemu vyroci. Musim se pochlubit, ze se mi povedlo koupit si tricko v damskem odeleni, sice velikost S a je mi volne, ale jsem pysna
, ze jsem nemusela do detskeho-jako obvykle.
. Jinakmy mame vyroci 1.7, tak to oslavime asi az v patek, ale za to dukladne. ![]()
Desty, jsem rada, ze jsem ti pomahla.
Tak at neco uzasneho vymyslis. ![]()
Gabriela
Ahoj berušky,
dnes ráno se nám povedlo totálně zaspat
. Takže jsem volala do práce a vzala si dovolenou. Vezu malého k babičce, kde bude trávit většinu letních dní. Chceme jít k foťákovi a nechat se spolu vyfotit a pak jsem mu slíbila cukrárnu
, takže budeme mlsat.
Odpoledne jdu na manikúru, tak budu mít zase krásné ručičky
.
Gabrielko: Teda, velikost S…
a to tvrdíš, že potřebuješ dietu??? Já potřebuji L a nebo XL, podle střihu trička
!
Jinak s těmi testy, momentálně nemám doma žádné a ani testovat tento cyklus nebudu. I když podle proužků na určení cukru (Glukophan) jsem PD vystihla… teda vystihli
, bez přítele by se asi těžko povedl mimísek…
Užij si dny s bratrem, jistě se moc těšíš, až uvidíš někoho z rodiny, co?
Tak, kočulky, jdeme rychle ustlat postele a vyrážíme na nádraží! Mějte pěkný pondělní den!!! Ukážu se tu až večer!