těhule?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
29.6.04 13:29

Pozdrav všem

Nazdárek těhulky i netěhulky,

na chvilku jsem se začetl do Vašich příspěvků a nestačím se divit, jak tu frčí informace.Někde mezi Vámi se tu také pohybuje má dráhá polovička, teď už vlastně víc než polovička, tak jí posílám velkou pusu, snad jí tu v té spleti příspěvků najde.

Budoucí taťka Kuba

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.6.04 13:56

Ajoj Kubí
co tady děláš?To se ti po mně tak stýská,že ty se v práci nudíš!Pročetl sis příspěvky když už si sem zavítal.Aspon vidíš jak my to máme těžký,ale
jsme tu skvélá partička a vždycky se podržíme.Jinak pusinka dorazila
na určené místo a byla moc sladká. :lol: :wink: :roll:
Obratem ti posílam kupu ještě sladších a vášnivějších polibku,aby
ti šla práce lépe od ruky,teda spíš od (hlavy).Mej se papáček uvidíme
se doma :lol: :lol:

ANDYNKA

• Citovat
  • Upravit
2518
29.6.04 19:09

Ahoj holčinky moje!!!
Dnes dopoledne jsem si sice přečetla Vaše komentáře, ale neměla jsem vůbec čas odpovědět :( , takže to teď budu muset napravit :wink:

Desty: Nemáš vůbec zač!!! Moc se těším, až si prohlédnu fotečku cipátka!!! V pátek Vám tam pošlu také fotečky!!! :wink:

Jindro: Nebuď smutná, že to nevyšlo!!! Jsme tu jedna pro druhou. Já, když jsem začala navštěvovat tyhle stránky a četla, kolika holkám se to povedlo, tak jsem mírně řečeno trpěla depresema. Já totiž pořád nic. Za dva měsíce to bude rok, co je ze mně snažilka a už ani tak těma depresema netrpím. Holky mě tu psychicky drží a je mi mezi nima fajn!!! Jsme tu jedna pro druhou. A když čtu, jak se snažila Gabule, Loneless a spoustu dalších a za pár cyklů hlásily //, tak věřím, že se to štěstíčka v podobě uhnízďující se fazolky čeká i na nás ostatní :wink: !!!
A mimochodem, s tou fr. manikúrou. Já si před rokem nechala udělat gelové nehty, ani nevím, proč. Prostě móda. A výsledek??? Moje vlastní nehty úplně zničené, slabé jako papír… děs a hrůza!!! Tak jsem začala používat dražší výživné laky na nehty a nyní se můžu pochlubit svými vlastními nehty, které mi chválí i má manikérka. :lol:

Gabrielko: Tak… ahoj beruško!!! Prosím Tě, pošli mi na adresu radka.bojerova@tiscali.cz svou e-mail. adresu. Chtěla jsem Ti napsat e-mail, ale jak nám spadl PC, tak se vše z harddiscu vymazalo :( .

Gabko: To jsi mi udělala velikou radost, že jsi v pohodě. Dost jsem na Tebe myslela!!! Tak co, půjdeš na neschopenku???

Dede (Andreo): Držím palečky!!! BT vypadají docela nadějně!!! Holky tu někde psaly, že se dá na slunečnici stáhnout program na určení PD. Počkej, vzpomenu si na ten odkaz, nebo to najdu a napíšu!!!

K (Renčo): Teda, další beruška, která nás bude napínat. 32DC může být třeba brzy dělaný tt. Vezmi si takovou Delly nebo Gabuli!!! Držím palečky, a pokud nedorazí červená mrška tak do týdne, zkus testík znovu!!!

Karkulko: Zbytečně se neděs. Sice jsem s tímhle nikdy problémy neměla, ale je dost možné, že to bude tuhou stravou, tudíž je i stolice tvrdší a mohou to být tzv. hleny. Pokud bys měla bolesti, koukej uhánět k lékaři… pro jistotu. Držím palečky, ať si v pořádku!!!

Andynko: Šikulka!!! A ten Tvůj Kubík také, když si nás tu takhle čte. To ten můj tomu říká „holčičí plky“… no, neví o co přichází!!! A nenervuj se s nemocí. Buď v klidu a užívej si těhotentví!!!

Tak, ach jo… musím pustit toho mého miláčka k PC. A to jsme bez malého, chápete to? Místo aby se semnou tulil, tak bude hrát nějakou hloupou „střílecí“ hru. No, mě dávají dnes na Primě Rodinná pouta, tak budu zase snít o bohatství a tak… :-) :lol:

A jinak, napsala jsem tááák dlouhý článek o výpočtu PD a klidně se mi to vymazalo. Tak já to napíšu sem, jo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.6.04 19:10

Výpočet plodných dnů… ještě, že mám internet :lol:

Metoda výpočtu plodných a neplodných dní může posloužit spíše ženám, které otěhotnět chtějí a které si miminko plánují, než dívkám, které nechtějí v žádném případě otěhotnění riskovat a právě těm jsem věnovala svůj další článek.
Plodnými dny nazýváme období, kdy dochází k ovulaci, tedy uvolnění vajíčka z vaječníku. K ovulaci dochází zpravidla 14 dní před začátkem další menstruace, obvyklé je rozpětí 12 - 16 dní. Jak jistě víte, pravidelný menstruační cyklus trvá 28 dní, normální je rozmezí 25 - 35 dní.
Vajíčko má omezenou životnost na několik dní. Po dobu od uvolnění vajíčka, přes cestu vejcovodem až do dělohy je možné splynutí vajíčka se spermií. Mužské pohlavní buňky ( spermie) mohou v optimálním stavu žít v těle ženy až 5 dní, výjimečně až dní 7. Z toho vyplývá, že oplodnit vajíčko mohou i spermie, které se dostaly do těla ženy už před jeho uvolněním. Pravděpodobnost není vysoká, ale je to možné. Zbývající dny menstruačního cyklu jsou tedy dny neplodnými.
Jako nejjednodušší způsob stanovení ovulace je zaznamenávání každého menstruačního krvácení. Takový výpočet může ale fungovat pouze u ženy s naprosto pravidelným menstruačním cyklem ( přesně 28 dní). Vzhledem k častým nepravidelnostem, zvláště u dívek, se musíme řídit dalšími pomocnými metodami. První je změna bazální teploty, dále hustota děložního hlenu a změna polohy děložního čípku. Kombinací všech 3 pomocných metod se výpočet plodných a neplodných dní stane bezpečnějším.
Je však třeba zdůraznit, že mnohé faktory, jako je nemoc, změna způsobu života, alkohol, psychické prožitky atd., mohou ovlivnit délku i zcela pravidelného menstruačního cyklu, a někdejší propočet neplodného období už neplatí. Nesmíme zapomínat, že lidský organismus se řídí velmi proměnlivými a nevypočitatelnými zákony. Lidské tělo není stroj. Nelze v něm naprogramovat žádný výsledek. . Měřením bazální teploty se rozumí měření teploty v pochvě. Nejlépe ve stejnou hodinu, ráno po probuzení, protože teplota je závislá na příjmu potravy, především teplých nápojů. Naměřené hodnoty si pochopitelně zaznamenává. V období těsně před ovulací a v jejím průběhu je teplota o několik desetin stupně vyšší než v ostatních dnech.
Hustota děložního hlenu se mění během menstruačního cyklu. V neplodném období je hlen hustý, stává se neprůchodným pro spermie. Těsně před dozráním a uvolněním vajíčka dochází ke změně hlenu. Stává se velmi řídkým, tím se cesta pro spermie uvolňuje. Žena by měla pozorovat stav hlenu. Jakmile se objeví první stopy vlhkosti, měla by se pohlavního styku zdržet. V průběhu neplodných dnů se doporučuje pohlavní styk jen ob den, protože zbytek mužského semene může být následující den zaměněn za začátek ovulačního hlenu.
Děložní čípek si může každá žena sama nahmatat a určit jeho polohu. Nejlepší poloha pro nahmatání je stejná jako při zavádění tamponu - v podřepu či s jednou nohou opřenou o vyšší předmět. Samozřejmě je nutná pečlivá hygiena. Po menstruaci je čípek tvrdý a nízko položený, tudíž snadněji hmatatelný. S blížící se ovulací čípek změkne, posunuje se nahoru a ústí děložního hrdla se mírně pootvírá.. Po ovulaci čípek opět tvrdne.
Spolehlivost metody plodných a neplodných dní je velmi diskutabilní. Pearlův index ( počet otěhotnění 100 sledovaných žen, používajících výpočet, za rok) se stanovuje obtížně, literatura se značně liší, ale čísla se pohybují vždy okolo 20. Ovšem čísla Ogino-Knausovy metody ( pouhý kalendářový výpočet) se vyšplhaly až na 40 (pro srovnání hormonální antikoncepce získala index 0,05-0,6).
Spolehlivost závisí také na vůli partnerů dodržovat pohlavní styk jen v neplodných dnech, což je teorie značně pochybná. Člověk přece své sexuální touhy prožívá nezávisle na menstruačním cyklu. Periodická sexuální abstinence je tím pádem náchylná k chybám partnerů poměrně nejvíce. Spolehlivost ovšem závisí i na tom, jak přesně žena stanoví ovulaci. A zanedbatelná není ani možná chyba metody samotné. U ženy může dojít k tvz. vyprovokované ovulaci, která v důsledku jakéhokoliv popudu spustí uvolnění vajíčka i v pečlivě vypočítaném bezpečném období. Není to častá příhoda, ale počítat s ní musíme.
Mezi gynekology není tato metoda, jako metoda antikoncepce, příliš uznávaná. Zároveň je ale nejvhodnější pro věřící, jimž Bůh zakazuje užívání jiných antikoncepčních prostředků.
Nakonec, každý jest strůjcem vlastního štěstí ( popř. neštěstí), tudíž vše záleží jen a jen na vaší domluvě s partnerem.

Držím moc palečky, aby jste - snažilky zlatý - nahlásily co nejdříve //!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
29.6.04 19:19

Andreo (Dede),

zkus odkaz http://www.slunecnice.cz/product/Femta/ a stáhni si to do PC. Vypočítá Ti to Tvé PD. Je to sice snad jen na zkoušku na 50dní, ale přítel mi to nastavil (zapsal nějaký kód či co - zjistím to) a mám to neomezené.

Držím palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
29.6.04 20:03

Radusko, super clanek :wink: Poslala jsem ti tu adresu, tak kdyby nahodou nedosla, tak se ozvi. :!
Gabriela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.6.04 20:41

Raduško, děkuji za tvá milá slova, ale já nejsem smutná, jsem teprve pár dní po ovu, takže jsem ve stavu očekávání. Jsem jen skeptická. Reagovala jsem na příspěvek, ve kterém mi některá ze snažilek psala, jak jsem si to krásně naplánovala( to tulení). MS má dorazit asi 8.7.Tak uvidím. Zatím je ještě brzy.Ale děkuji. Chci tě poprosit, až budeš vědět ten kód k programu Femta, můžeš ho sem napsat a postup kam se má zadat? Přesně jak si psala, ten program je jen na 50dní , to jsou necelé 2 cykly. Moc děkuji. Určitě to bude zajímat víc snažilek. Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.6.04 07:46

Ahoj holky,
jsem věrná nakukovatelka a budu ráda když mě vezmete mezi sebe. Mezi snažilky se snad tenhle měsíc zařadím.
Mám ale jeden problém. Tento měsíc jsem dobrala poslední HA a těšila se , že po MS se začneme snažit, ale MS se už 5 dní nedostavila. Poslední pilulku z HA jsem brala 20.6. Jednou nebo dvakrát jsem si ji v průběhu cyklu zapoměla vzít, ale že bych otěhotněla ? Včera jsem si dělala tt a nic, tak jsem z toho nějaká zmatená. Nemáte s tím nějaké zkušenosti ?
Díky Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
30.6.04 08:47

Ahojky
tak jsem se sem zase po dlohatananánské době dostala :lol: . Mám toho teď v práci nějak moc a navíc je mi pořád nějak divně :? . Nesmím na to myslet, pořád si to zakazuju, abych pototm nebyla zklamaná, ale nějak mi to pořád nejde :( . Pořád si říkám, co kdyby… 8O
Holky, myslíte, že by mohla ovulace proběhnout 13. DC, když jsem ten minulý měla 35 dní dlouhý (a před tím nevím, to jsem brala HA, takže 28 přesně na minutu). Mě se to zdá nějak moc brzo, ale proužky Glukophanu jsem zelené měla. Jsem z toho celá zmatená. :roll: Už jsem si koupila test, ale myslím, že je ještě brzo, abych ho dělala. Chci počkat do příštího týdne a pak to zkusím. :? Bolí mě v podbřišku, občas se mi udělá nevolno (ale nezvracím) a když kýchnu, tak se mi to v podbřišku nějak divně stáhne - to mi nikdy nedělalo. A taky mě bolí záda, ale to mám asi z toho, že pořád sedím u počítače a už 14 dní jsem nebyla cvičit, ostuda jedna :oops: . Budu tlustá, škaredá a nikdo mě nebude chtít :wink: (To mi říká vždycky manža - samozřejmě ze srandy-když mě chytne žravá) :lol:
Gabko, já jsem měla ty měsíčky po vysazení divný, protože jsem taky byla 2× nebo 3× hlava děravá, tak jsem začla ke konci cyklu špinit a MS se mi už nerozjela. Já těhotenství vyloučila, protože byl manžel celý měsíc pryč. Ale po 35 dnech dojela teta a byla celkem normální (trošku slabší, ale co bych chtěla po 5 letech. Byla jsem ráda, že nemusím na vyvolávačku :P )
Monoliso , ten článek se ti moc povedl. Je to takové stručné, jasné a výstižné :P :P :P . Jak jste na tom s tuleníčkem. Termín MS se nám blíží (myslím, že jsi psala, že to máš dostat taky 10.) :wink: My jsme se tulili za tento cyklus jenom 2×. On je manžílek pořád někde pryč. :cry:
Karkulko , nic se neboj, já to mívám občas taky, když jdu tuho, a to ani nemusím být těhu. 8O
Holčiny, včera jsem si na vás vzpoměla (jak jste tu rozebíraly ty velikosti), když jsem si byla kupovat tričko. Mám 178 cm a vážím 58 kg, takže jsem spíš hubená než tlustá a velikost mám 36-38. :) A normálně jsem si musela koupit tričko L a druhý M, protože mi jinak byly malý. :lol: Tak jsem se musela v tom obchodě smát. :lol: :lol: :lol:
Tak jsem se zase rozepsala. No tak už budu končit, nebo se to nebude chtít nikomu číst 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
30.6.04 09:50

Ahoj Hando,
s tou ovulací je to kliedně možný, že jsi jí měla už 13. den. Jesli jsi teď vy:,–(ila, tak tenhle cyklus mohl být kliedně kratší než těch 35 dní. Já to měla po vysazení HA 28 -32 dní. Tak ti budu moc držet palce aby tam byly //. Zkus to vydržet co nejdéle :D i když vím, že to je hrozný pokušení, ještě k tomu, když je test po ruce :lol:
Jinak já jsem to cítila přesně už tak 10 dní před očekávanou MS, měla jsem hodně takový píchání, který jsem před tím nemívala.
Jo a díky za uklidnění, fakt mě to vyděsilo :D , ale my prvotěhulky jsme vyplašený naprosto ze všeho… :wink:
Tak se přijdej :wink: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
30.6.04 10:07

Karkulko,
díky za povzbuzení. Já si pořád říkám, že by to byla moc velká náhoda - 2. měsíc po vysazení a navíc, když jsme se tulili tak málo :oops: , ale uvnitř mi pořád něco hlodá, že snad by to mohlo vyjít, protože se cítím jinak než obvykle 8O (ale taky si říkám, že si se mnou může tělo zahrávat po tom vyszení :roll: ) Test bych chtěla zkusit příští čtvrtek, což je 31. DC. V pátek totiž odjíždím na dovču na vodu a ono je kolem řeky tolik hospůdek a občerstvení… Tak abych věděla jestli budu muset tomu pokušení odolávat anebo si budu moct sem tam to pivečko dát 8) . Jdeme s manžou s 26 dětma jako vedoucí, takže opíjení nehrozí, ale občas bych si dala :wink:
Takže teď budu asi pořád po těch testech švidrat a mydlit se přes ruce :wink: . Ještěže teď na ty svátky nebudem doma, tak mě to nebude svádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.6.04 10:15

MONALISO já mám opravdu supr manžílka :lol: ,hlavně od té doby co čekáme mimi je hodně angažovanej,víš on se na něj těšil snad víc
než já.Vždy když se to nepodařilo,bylo na něm vidět to velké zklamání.
O to víc si ted naše těhu užívá.
A vám samozřejmě stále držím palečky :wink: :wink: :lol:

HANDO já si myslím,že by ovu mohla proběhnout.Já jsem otěh taky
dost zajímavě,jakoby mimo.Vubec jsem s ničím nepočítala tulení
bylo jaksi uplně jindy.Tak at se vám povedou//. :lol: :lol:

KARKULKO tvé problémy by mohla vyřešit hlavně strava,celozrné pečivo
mléčné výrobky,zelenina,hodně tekutin,ale neslazených a kefír nízkotučný,
já se tak stravuji a problémy vubec nemám.Jinak tvé problémy by mohli
být hemoroidy v počátečním stádiu,ony se tak většinou projevují.Neni
to nic tak nebezpečného,ale vím,že v těhu se tento problém vyskytuje
a po porodu se muže i zhoršit,bohužel.
Snad jsem tě nevylekala,klidně se svěř gyn on už ti určitě poradí.
Držim palečky at je vše OK. :wink: :lol:

• Citovat
  • Upravit
107
30.6.04 11:48

MonaLisa : ja mela vždy ukázkové, krásné pevné nehty, už na skole mi je všichni obdivovali..
V unoru jsem se zblaznila do gelovych nehtu, nevimproč, manikerka mi je rozmlouvala, že to bude škoda na moje silné nehty, nedala jsem, protrpěla jsem si dvě hodiny, protoze mi sl. pilovala nehty jak vztekla, brousila, zakapavala dezinfekci, palilo tojako čert, nehty jsem sice mela krasne s francouzskou manikurou, ale okolo kuzicka ruda a zatrhana.. Takze mesic jsem je mazala kremem a nemohla jsem je prvni dny ani dat do teple vody..
Odrustat začaly hodne rychle, jenže na doplnění mně už nikdo nedostal, přislo mi to hodně bolestivé a nepříjemné a ruce (kůžička) zničena.. nechala jsemsi to odrus, teprve pred par tydny jsem odstrihala posledni zbytky.. no Vypadalo to hrozně, ale já už nikam jít nechtěla, nedovedla jsem si predstavit jak mi je budou sundavat, protoze kdyz mi nejaky napul slepil a zbytek drzel jako cert, dotrhla jsem si ho nechtěně při převlíkání, nehet pod tím byl růžovy, slaby, bolestivy.. no proste mi moje nehty totalne zbrousila.. ted uz je mam jakš tak dobre, ale občas se mi kus odlomí, takže jen lakuji berbarvym vyzivnym a uvazuji jen o metode P-shine, ale ta se castecne taky brousi.. takze snad az pred svatbou..

My se o mimi snazili opravdově od ledna… Antikoncepci jsem vy:,–(ila pred rokem a pul, od zari jsme se tulili bez ochrany, spise v obdobi ovu jsme se tulili prerusovane.. Rekli jsme si az od noveho roku, aby se narodil prcek do manzelstvi a hlavne do hotoveho bydleni.. Hned na konci ledna jsem silela kdyz menstr. prisla.. Myslela jsem hned na neplodnost, ze to samozrejmne postihlo mne, kdyz buh vi, jak se bojim jako čert Dr., co si projdu vyšetřením a tak.. Každý mesíc jsem testovala s vědomím že tam stejně ty // čárky nebudou, taky nebyly.. Přitom jsme se tulili dost intenzivně ! Poslední mesíc kdy jsem byla u Dr a on mi potvrdil čerstvě prasklou cystu a 15 mm folikul a ovu tak za 3 dny, jsme se stačili tulit jen presně ten víkend a pak zase už nic, milaček jel pracovně pryč.. já asi 29 DC - 30Dc musela testoval, testovala jsem relativně s klidem, nějak jsem tušila vnitřně cítila změnu, věřila jsem Dr., že to určitě vyjde, protože mi říkal že to vyjde, asi jak mne uklidnil, že jsem zdárně ok, mi přineslo klid a mimísek přišel, testovala jsem každý den a pokaždé tam byly //.. nemohlajsem tomu uvěřit dokud mi Dr. následující týden nepotrvdil mojí graviditu..
Přesto mne upozornil na rizika spontálních potratů do 12ti týdnů. ale já věřim, že když už u mne mimísek je, tak u mne zůstane..

Proto bych snažilky, které tu jste, doporučila vyhledat taky nejakého odborníka na neplodnost, protože Vam doda případny klid že jste Ok, kdežo moje bývalá gynekoložka mi ani při bolesti podbříšku neudělala ultra, a ejhle byla tam cysta, která mohla bránit početí…

a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.6.04 14:31

Ahoj holky, dnes jsem se konečně dočkala první návštěvy mé doktorky. Podle MS jsem 10tt, podle OVU 8tt, což sama potvrdila, že tam ten rozdíl 14 dní minimálně bude. Dokonce mi dělala ultrazvuk přes bříško (už?) a miminko tam bylo!!! Je to super, nabrali mi litry krve a za měsíc mám přijít zas.
Jen je mi děsně blivajzno a jsem moc unavená, což se dost blbě slučuje s péčí o mého 1 ročního syna. Někdy je to dost náročné.

Karkulko přesně tohle jsem měla po porodu a krve docela dost i děsná bolest při stolici, zkus ji nějak změkčit - sušené švestky, jogurt apod. Ale na kontrole to řekni. Objevuje se to i v těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.6.04 17:48

Ahooojky holky zlatý,

tak dneska už teta dorazila :cry: :? , ráno jako bych to tušila, měla jsem takový divný pocit, tak jsem si raději vzala vložku a měla jsem proč. :( No aspoň že nebudu muset na tu provokačku. To naše tělo si fakt dělá co chce, jako by nás schválně napínalo. Vždycky jsem to měla pravidelně a zrovna teď když jsme se první měsíc začali snažit o mimi jsem měla ten nejdelší cyklus za celých 12let co to mám (40dní). Na začátku cyklu jsem marodila, tak to možná bude tím. Aspoň, že jsem to dostala a můžu se těšit na další tuleníčko.
Jinak jsem si včera vybrala nádherný svatební šaty, přesně takový jsem si představovala. :) A měla jsem i štěstí, ta pani v agentuře řikala, že se hodně líbí, ale že jentak někomu nesedí, buď jsou veliký nebo malý a mě padli ještě snad líp než kdybych si je nechala šít na míru. Měla jsem na sobě patery šaty, ale nakonec jsem si zamluvila tyhle, který nám (mně i nastávajícímu manžovi) padli do oka hned na první pohled.
Teď se budu soustředit na přípravu svatby a kdo ví třeba to zrovna vyjde. :wink: Jak jsi řikala ty Andynko. :lol: :wink:
Super článek Raduš. :)

Tak já už budu muset končit, zachviličku mám padla „konečně“ :D :D Tak se zatím všichni opatrujte papapapapapapapapa :P
Naděnka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí