Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gabrielko,
to je náhodička
.
Teda, tak to si užívej s bráškou dny - jak dlouho u Vás bude?
Ty Tvoje dlouhé vlasy Ti docela závidím, já se nechala kvůli příteli ostříhat, protože ho dlouhé vlasy moc neberou a dnes toho lituji, fakt!!! S tím seznamem - máš pravdu, také mě to mrzí, když své jméno musím napsat mezi snažilky, ale na druhou stranu už toho jednoho cipíska mám
. Přeji Ti, abys i Ty co nejdřív patřila mezi těhulky, moooc Ti to přeji.
Jinak, e-mail jsem dostala, ale nějak nestíhám odpovědět. Zítra to v práci napravím
.
MS (ne)očekávám 10.7., ale při mé smůle už ničemu nevěřím
. Kdy Ty???
Už musím jít spát, jdi si umýt vlasy, ať jsi krááásnááá holka!!! Dobrou noc (i když Tobě bych spíš měla popřát krásné odpoledne
, viď?)
Ahoj Radko já jsem tady ale úplně náhodou.Ne nejsem nedostala jsem se k to mu si to večer přečíst.Jsem teď 32 DC, a zatím nic jen divné tlaky v podbřišku a bolí mě prsa jako když to mám dostat,ale zatím nic tak ať to vydrží na ty //, a tobě držím taky palečky.Už tomu pomalu ani nevěřím po tolika letech zkoušení no uvidím, nepravidelná menstruace je holt hrůza to pak člověk neví na čem je.Auto mám v servisu,jak jem už psala upadly mi dveře,ale klika v ruce mi zůstala od dveří vchodových,
tak se uvidí.Jinak termín na odjezd na hory se mi posunul,musím hledat náhradu za dělníka ve fabrice,včera v noci ho stáhla role do stroje a málem ho to rozmačkalo, tak že jsem jela ještě do práce abych tam byla i s malou do teď,to víš šetření kvůli bezpečnosti práce,zavolat jeho rodině, že je v nemocnici, ale bude v pořádku, naštěstí.Ten seznam snažilek a těhulek je už skoro půl na půl jak jsem viděla,musíme se asi víc tulit.
Ahoj holčiny,
já bych se take pripojila mezi snazilky i když začínající. A hned od začátku musím mít problémy. Po vysazení HA jsem to vůbec nedostala a tak jsem byla vcera u Dr. a ten mi na UTZ nasel cystu už jsem jí jednou, v době kdy jsem brala HA, měla a asi po4 měsících se sama ztratila, tak uvidím jak dlouho jí to bude trvat tentokrát, Dr jí dává čas do září jinak půjdu na laparoskopii. A také mi dal vyvolávačku. Máte stím zkušenosti? kdy by měl přijít MS ?Dr říkal že do 14 dnů jinak mám zase přijít. a KDYŽ ms přijde tak mám přijít po ní. Jsem z toho trochu zmatená, lale snad to všechno umoudří a také uvidím ty // na testíku.
Ahoj Gabca
Ahojky poránu,
Tak dneska jsem vstala a nějak mě to táhlo k šuplíčku, kde mám schované ty TT. Otevřela jsem ho a jeden vytáhla. Ani nevím proč, ale bylo to takové automatické. Tak jsem tak bádala, bádala a bádala a nakonec jsem ho šupla zpátky, že ještě vydržím. Dnes odjíždím pryč a doma budu až ve čtvrtek ráno a to bude jistější. Ale fakt jsem strašně zvědavá. Jenom doufám, že to na výletě nedostanu ![]()
Gabko , asi ti s tou vyvolávačkou moc nepomůžu. Já jsem to dostala po 35 dnech, což byl můj normální cyklus před HA a teď čekám na druhou. Teda spíš doufám, že nepřijde
. Ale moje kamarádka to nedostala 3 měsíce, nikde s tím nebyla, a 4 měsíc byla těhotná. Tak se nestresuj, to je to nejhorší, co můžeš udělat. „Psychika je mrška“
.
Evko,Sasenko vypadá to nadějně. Že by nás bylo tento měsíc víc těhulek??? Já se taky bojím ten test udělat. Protože jestli tam bude jenom ta jedna čárečka, tak budu mooooc smutná. A to nechci. Určitě to dopadne dobře. MUSÍ ![]()
Monoliso , jsem zvědavá na fotečky a taky na ten cosmopolitan, tak pak napiš, kam jsi to šupla
Já si taky říkám, co když si ty příznaky jenom namlouvám a jsou to třeba jenom rozbouřené hormony po té antikoncepci. Ale uvidíš, že brzo budeme těhulky. Ty už jsi určitě na řadě ![]()
Holky, jak jste sem psaly vaše reakce na //. To bylo super. Já bych asi na ty // nejdřív hleděla a pak bych asi začla lítat po celém bytě jak splašená. S těma bačkůrkama je to taky moc krásný, ale já bych tu večeři musela udělat doma, protože můj miláček se na veřejnosti moc neprojevuje, tak by asi tu radost nedal tak moc najevo, ale každopádně nápad je to dobrý a já jsem taky dobrá kuchařka (teda aspoň to o mě všichni říkají
)
Jo, a zdravím všechny nováčky, ať se vám tu s náma líbí. Mě se tu líbí moca jsem tu několikrát za den. Je fajn si s někým pokecat. Oni ti chlapi tomu přece jen tolik nerozumějí
![]()
Hani jak jste daleko s domem?Já mám asi čtrnáct dnů novou fasádu, teda ne na mě , ale na domě
jak čtu tak se taky bojíš kdy jsi to měla dostat?Já se jen bojím dalšího zklamání,tentokrát mě to asi bude moc mrzet, teď se s manžílkem sotva uvidíme a to na dost dlouhou dobu,ale snad.....
no nechám to na přírodě.Tak se zatím měj Eva
Ahojky holčiny,
moc často tady nepíšu,ale pravidelně pročítám.
Za chvíli budu patřit mezi zasloužilé snažilky jestli to bude se mnou takhle pokračovat. ![]()
Tento cyklus to zase nevyšlo a tak se přehupuju do pátého měsíce snaženíčka,už aby ta tetka odjela a mohli by jsme zase tulit.
Zkusím ještě „na:,–(it“ manžílkovi vitamínek E a uvidíme.Já už beru dva měsíce Calibrum,tak uvidíme,co tahle vitamínová kombinace udělá.
Tak se tu držte a hlaste některá // ať si můžeme chytat těhu bacilky.
A těhulkám přeji zdravá bříška.
Evi, my jsme ve středu dokončili střechu i s rýnama. Ale o fasádě si zatím můžu nechat jenom zdát. My bysme to chtěli letos ještě zaizolovat (máme to podsklepené, tak je kolem domu zatím díra) a pak to musíme nechat přes zimu vymrznout. Stavíme kanadský srub, tak se to musí, aby to dřevo vysychalo rovnoměrně. Takže zabydlovat budeme až příští rok.
S tím tulením to máme úplně stejný. Já manžílka taky skoro celé prázdniny neuvidím, takže bych taky byla moc smutná, kdybych musela čekat zase až do září. A le určo tam ty // budeme mít. Uvidíš.
AHOJKY holky
tak máme prodloužený víkend před sebou a já vám všem přeji at si
ho skvěle užijete,a až se dostanu opět k počítači doufám,že některá z
vás už nahlásí //(nejlépe všechny).
![]()
Jedeme s miláčkem na dovolenou na slovensko do níz tater,vrátíme
se až za týden a tak už ted se třesu jestli ještě budu schopná se tu
zorientovat.
![]()
MONALISO ted jsem 11tt a od samého začátku se cítím dobře.Neměla
jsem problémy s ranní nevolností
,ani žádné jiné.Kdyby my gyn.
neukázal toho mého kulíška na ultra ani bych o mimi nevěděla.
Ale tak jsem to měla i při prvním vše OK i porod se všim všudy jsem
zvládla za 1,5h.mám 7letého syna Dominika.Tak ted si moc přejem
holčičku. ![]()
Měj se moc hezky a už se těším na přízpěvky. ![]()
SASENKO,ale já jsem neměla také žádné příznaky,ani trochu jsem se
necítila těhu. Každá jsme uplně jiná a tak zrovna u tebe to muže
vyjít,držim palečky nevzdávej to.
![]()
ANDYNKA+kulíšek10+6tt
Ahoj holky,
závidím vám, jak si tady krásně dopisujete a radíte si. Já ani nestíhám číst nové příspěvky. Jsem pořád pod dohledem šéfa a jinde než v práci nemám k internetu přístup. Tak si teď něco tisknu a o dnech volna si to přečtu, abych se vyznala ve všech nově příchozích.
Dnes jsem byla u doktora a mám první fotku miminka. No je to taková tečka, ale krásná. Jsem teprve 4 týdny těhu. ![]()
Doktor se mi smál, že už si jdu pro fotku, když tam ještě není skoro nic vidět. Ale já jsem řekla, že bez ní neodejdu.
Můj přítel mimi pojmenoval Poštolka. Vždycky se přitiskne na břicho a
volá : tady orel, tady orel. Orel volá poštolku ! Je to něco jako ve filmu S tebou mě baví svět. S budoucím táťkou je hrozná legrace.
![]()
Na další kontrolu jdu za 14 dní a doufám, že dostanu „řidičák“
Ale jak tady ostatní říkají, tak si doktoři dávají pěkně načas.
Mějte se všechny fajn a užijte si dny volna
Veronika ![]()
Ahoj holčiny,
tak Vám přeju kráááásný prodloužený víkend. Už teď se těším, až si budu ve středu pročítat, kdo našel //. Já si asi ten test udělám už zítra. Mám dnes takový bílý výtok, tak mám takový mokrý pocit. Mám strach, aby to nebyl zánět. Snad ne.
Tak se mějte moc fajn a pěkně se snažte.
Pa pa
Ahoj holky!! ![]()
Dlouho jsem nepsala, nebylo co, ale dneska je. Bya jsem u doktora a odeška odtud otrávená jak pes. ![]()
Miminko je O.K., 12tt, velikost odpovídá. Ale: našli mi cukr v moči, což znamená CUKROVKA!
Myslela jsem, že zešílím. Řekli, že na těhotenskou cukrovku to nevypadá, protože ta se projevuje až po 30tt. Poslali mě na diabetologické, ale tam mají dovolenou, tak teď budu trnout další týden.
Úplněe hrozím toho, že se miminko narodí a bude ji mít taky. Nebo ho to ovlivní jinak.
A aby toho nebylo málo, chytila jsem nějakou kvasinkovou infekci. Doktor říal, že to bude mít spojitost s tím cukrem, a že se to v prvním trimestru nemá léčit. Ale když mě prohlídl, tak povídá, že to mám hodně, takže to léčit musí a dal mi léky, které se v prvnímtrimestru nedoporučujou. Takže teď abych se ještěnervovala, že to na mimi zanechá následky.
![]()
To je hroznej den. Jsem z toho úplně vedle a nejradši bych něco rozflákala!!!
![]()
Taky jsem někde četla, že některé děti, které se narodí s cukrovkou, tak umřou, což mě úplně dorazilo. No, nezbývá mi, než vydržet 3 týdny do poradny a na výsledky a na všechno se pořádně zeptat až dle okolností.
Těhotenskou průkazku jsem dostala, ale ani mě nepotěšila.
Termín mi doktor napsal na 12.1.2005 ale spíš podle oka, protože jinak se to u mě snad ani poznat nedá.
Tak zatím ahoj a hlaste lepší zprávičky než já!!
DELLY
![]()
Delly , nic si z toho nedělej, já když čekala Petrušku našli mi ve 13tt taky cukr v moči, ale na krvi nic nenašli, dávala jsem si pozor i co piju, aby to neosahovalo cukr pak po celou dobu těhotenství a bylo to ok uvidíš to se spraví někdy se prostě tělo zblázní.A na ty kvasinky nech si to léčit jen po dobu co to bude nutné.Bohužel se mi to stalo taky , a nechala jsem si vyšetřit pak mimčo přes plodovku, abych věděla na čem jsem, a bylo to taky ok, neboj.Byly tu i holky, které musely brát dost silná antibiotika v prvním trimestru a taky to bylo ok,doufám, že ti trošku optimismu pomůže,to se fakt někdy stane,a nemusí to mít vůbec žádný důvod.Ahojky a ber vše s úsměvem
Eva
Ahoj Delly,
nesmutni a ver, ze vse dobre dopadne. Predpokladam, ze by ti doktor nedal neco, co by mohlo ublizit mimiskovi ci tobe. Je to lehky takhle radit, ale uvidis, ze bude vse, tak jak ma byt. Drzim palecky.
Jo, holky, pisi jen v rychlosti, odskocila jsem si z prace domu behem me pauzy a abych si precetla vse nove. Budu psat jeste dnes vecer, tak se zatim mejte. Jo, jinak MS stale nikde, je to 37.den cyklu a teplota alespon u me stale vyssi 36.8.
Andrea
Tak teda nevím, taky jsem se náhodou změřila a teplota leze taky nahoru.Buď to bude to ono…//nebo na mne leze chřipka,holky leze teplota nahoru, když to vypadá na těhu?Navíc se mi chce pořád spát, ale to může být po té probdělé noci.Eva