Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky díky, za podporu.Je to fakt takhle lepší,protože kdyby se to malé udrželo a já to zjistila později, bylo by to daleko horší, takhle mi to tak nějak nedochází.Jsem v pohodě a budu se snažit dál ![]()
Holčiny, dneska je mi teda pěkně zle… pořád mám nutkání zvracet, má hlava mi váží snad tunu, protože jí nemůžu udržet, strašně se potím, ty návaly jsou hrozné a nemůžu si dát ani ruce podél těla jak mne bolí prsa a podpaždí..
Ještě ke všemu se snad všichni posr.., protože pořád zvoní telefony, nemůžu dělat objednávky, nejsem ústředna.. Jsem podrážděná.. Původně jsem si myslela že tu vydržím do svatby (do konce září) protože tu mají lidi dovolené, kolegině ted a pak v srpnu, ale asi se na nšechny vyprdnu a během července nebo srpna to zabalím.. uvidíme… 28.7. máme letět někam na last moment, nakonec jsme zvolili Kanáry, tak jsem na to zvědavááááá
Evi, nebuď smutná, příště se to určitě povede a bude všechno OK. Jinak mě začalo píchat u levého vaječníku. Tak to vypadá, že se hlásí MS. Ach jo. Nevím, co dělám špatně. Tulení načasované, BT ukázková, hlen také. Asi jsem už opravdu na těhu stará a nechytám se. No uvidím zítra.
Lonelles beruško, jestli je ti špatně, tak jdi na neschopenku. Ať si potom něco nevyčítáš. Já byla doma u obou těhu a bylo to fajn.Můžeš si lehnout kdy chceš, spát kdy chceš, všechno si zařídíš a vyběháš. Je to tvoje mimčo a tvoje zdraví. Neber ohledy na druhé, na tebe taky nikdo ohledy nebere. Aspoň soudím podle sebe. Já jsem doma po prodělané viróze od 26.5. a šéfová mi pořád volá, kdy už přijdu do práce.Jasně že potřebuju peníze, ale chodila jsem do práce i když mi bylo špatně, dlouho jsem všechny potíže ignorovala a přecházela, až se mi to vymstilo a já se položila se 40 horečkama, se zápalem plic, se zánětem moč.cest, no a vyvinulo se mi z toho astma.Tak jsem teď doma na rekonvalescenci, a snažím se o mimčo.Ty už těhu jsi a o to víc by si na sebe měla dávat pozor.Jindra
Holčinky musím se s Vámi podělit.Moje sestra má krásnou 4 měsíční holčičku. S manželem založili podobné stránky jako je Emimino a jsou moc hezké. Zkuste na ně mrknout.Je tam i diskusní fórum, plno zajímavostí a fotek. adresa je: www.nikolasek.wz.cz Jindra
Ahoj holky snažilky, předsnažilky a těhulky,
můžu se k vám přidat? Prosím vás nevíte některá z vás které vitamíny se používají na „zlepšení“ spermií? Možná se ptám divně, ale něco už jsem o tom četla. Snažíme se třetí měsíc a nic. No já vím, že to asi není dlouho, ale jsem z toho nervózní protože to vždycky vypadá nadějně, ale pár dní před MS začnu špinit a krvácet pak to přestane a za pár dní přijde normálně MS. Tak nevím. Já už vitamíny beru, ale napadlo mě, že by něco pro zlepení mohl užívat i manžel.
Moc moc vám děkuji za odpověď.
A.
Ahoj holky!
Teda člověk tu pár dní není a hned je tu tolik příspěvků.Ale je to super. ![]()
I když tento měsíc neberu HA,tak jsem v pondělí dostala tetinu.Dost nečekaně.Čekala jsem ji až dnes.Asi jsme se s přítelem moc tulili.
Ale aspoň budu mít od ní klid a budeme se moct s přítelem tulit na novo. ![]()
Holky!Hlaste co nejdřív někdo zase //,ať nás snažilky můžete poprskat. ![]()
Mějte se zatím tady moc hezky!
Pá.Lucka A.
Ahoj holčinky,
tak je středa večer a dnes jsem byla na dalším ultrazvuku. Přiznám se, že v úterý jsem si dávala moc velký pozor na černé myšlenky, nicméně ty mršky přišly v noci a tak jsem opět od půl třetí nespala. Usnula jsem kolem páté a ráno mě bolela hlava jako střep. Nepomohla ani teplá koupel, ani kakao do postele. Nic, nevydržela jsem a vzala si 3 kapky Algifenu a hned bylo lépe.
Mám výhodu v tom, že léky neberu dokud ?nelezu po čtyřech?, takže mi zabírají i minimální dávky?Přeci jen, žádné léky v těhotenství nejsou dobré. Nebo čím míň, tím líp. ![]()
Dojeli jsem k panu doktorovi a čekali. Pak jsme šli dovnitř, manžílek jako můj doprovod a hlavně duševní opora ( a to on je za každé situace, je to moje zlatíčko). ![]()
Všechno je v pořádku, podle pana doktora jsem dnes 13+2tt. U jeho komentáře jsem se fakt bavila: např. že naše robátko má hlavu jako starosta, je to pěknej divočák ( neb nechtěl chvilku postát), bude to pěknej dirigent, jelikož se pořád rozmachovalo ručičkama. Všude má 5 prstíku, všechno je vyvinuté, žádné rozštěpy, viděli jsme fungující srdíčko, krásně rovnou páteřku?..No prostě to bylo víc než skvělý a můj manža říkal, že lepší film ještě nikdo nenatočil. Máme vše natočené na video, takže se můžeme doma v klidu zase podívat. Prostě úžasný !!!!
Jo a naše Cipátko měří 6,55cm + nožičky. Dle odhadu je to asi 10cm chlapíček nebo panenka.
![]()
A teď na vaše komentáře:
Evo2 : je mi to moc líto, ale máš naprostou pravdu a i když to tak nevypadá, tak Matka Příroda ví co dělá.
Dovolím si to napsat, jelikož bratránkova manželka pruhulila a prochlastala ( a nejen pivo ) celé těhotenství, a má zdrávou holčičku. Tá ani neříká jménem, ale říká jí Čurino - prý se pořád počůrává, ale ona používá jiné slovo. Jo a teď když jí jde nakojit tak si u toho zapálí !!!!!! Je to Káča blbá. Já nikdy nekouřila, nepila a stejně moje první těhu nevyšlo ![]()
Loneless : Jestli ti není dobře, tak se vykašli na práci a jdi na neschopenku. Dnes mi manža říkal, že jsme se rozhodli dobře, že je rád, že jsem doma a ať si to užiju. A že si myslí, že jsme Špidlovi nastrkali dost na daních, tak ať se teď stát postará o mě. ![]()
Adelinka : Můj manža byl na spermiogramu a dostal na 1 měsíc užívat Agapurin. Ale myslím, že to vitamín není, že je to nějaké léčivo. Spíš se zeptej v lékárně, tam by ti určitě poradili. ![]()
Laifo : tak to byla přepadovka. ALe příští měsíc to určitě vyjde !!!
Radko : Ty jsi kutilka…a já jsem teď tak líná.....Ale dnes jsem se taky pochlapila - te´d odpoledne jsem taky poklidila (už zase), zítra čekáme řemeslníky
Jsem z nich vždy urvaná, ale co se dá dělat.
Přeji krásný zbytek týdne.
Desty a Cipátko 13+2tt
ahojky holky,
tak je opravdu videt, ze je po vikendu, bylo co cist.
Evo 2 - doufam, ze jsi v pohode a preju co nejdrive //. Je videt, ze matka priroda je fakt mocna carodejka. A jak sama pises, je asi lepsi, ze to prislo ted a ne v pokrocilejsim stavu. Napis, jak bylo na Pradedu.
Henrieto - me taky teplota vzdy klesla v den MS, ale zatim se mi stale drzi kolem 37. Ale tehutest mi vysel negativni, tak nevim. Jo, a to uz jsem dnes 42.den cyklu.
Desty - uz ti roste brisko, kdyz uz ma mimisek 10cm?
Jinak jak uz jsem napsala, jsem dnes 42.den cyklu, teplota byla dnes na 36.9 a prsa stale boli. Jo, to jsem vam jeste asi nepsala, ale je to opravdu prvne, co mam tak dlouhe zpozdeni. Jinak to malinke spineni, co jsem mela, uz zmizelo. Zitra kupuji jiz treti tehutest, ale reknu si o jinou znacku a fakt vydrzim do patecniho rana. To vam slibuju.
Mejte se vsechny fajn a doufejte jeste se mnou, ze to bude v pohode.
Andrea
Přeji krásné ráno, musím mooooc opatrně, abych to nezakřikla.....mám 2.čárku- sice slabou a objevila se až po 5ti minutách, ale co bych taky chtěla 25.den cyklu.Co mě ale děsí, BT dnes jen 37-to znamená, že klesá.Ale zase na druhou stranu, v den MS to byl pokles o několik desetin stupně najednou-třeba z 37,2 na 36,7.Prsa stále citlivá–holčinky držte palečky,prosím, prosím. Všechno může být zítra úplně jinak.Dnes mám soud z bývalým o výživné- to budou nervy. Pa,pa a hezký den.Jindra
Ahoj holky!
Tak dnes už máme čtvrtek.Už se nám to sobotí
.
Desty:Děkuji za potěchu.Ale myslím,že to teď další dva měsíce nevyjde.Musím doužívat HA.A pak se ale budeme s mojim zlatíčkem snažit.Tak jsem zvědavá,jak nám to vyjde.
Andrejko(DEDE): To zní slibně.Přeji ti,aby tam ty dvě // byly a ty nám tu brzy nahlásila,že jsi těhu.Moc ti to holčičko přeju! ![]()
Jindro(HENRIETO): Přeji,ať je tam ta druhá čárka co nejsilnější .A přeji pevné nervy u soudu.
EVO 2:Je mi to taky strašně moc líto.Určitě to byla rána pod pás,co?Ale možná je to tak opravdu lepší.Každopádně ti přeji brzké zotavení a ať nám tu brzo nahlásíš //.Přejeme ti to tu všechny.Že jo holky??!!
Tak se mějte pěkně berušky!
Pá.
Lucka A.
Ahoj holčinky zlatý!!!
Dovolená mi pomalu končí
, to to letí. Kdybych byla v práci, tak to vůbec neutíká - ten čas…
Dnes jsem si udělala tt UNIMARKT, a opět tam mám náznak druhé. Čemuž já ale vůbec nerozumím. Best 2 má citlivost 50 a ta druhá byla silnější než na testu UNIMARKT, který má citlivost 25. Takže se nám to tento měsíc opět nepovedlo, protože to je skoro týden od posledního testování, tak to by tam ta druhá být musela!!! Jen nechápu, proč mi ty testy ukazují těhu
Dřív, než otěhotním, tak asi zešílím, fakt!!!
Loneless: Být Tëbou, tak bych to skutečně „zabalila“ - v práci - a byla doma. Když jsem čekala synka, tak jsem byla také doma a perfektně jsem si to užila, byla jsem v pohodě, vyřídila a zařídila jsem si, co jsem potřebovala. Přemýšlej o tom, beruško, a neváhej!!! ![]()
Henrieto: Určitě se na ty www-stránky juknu!!! Slibuji!
A co se týká Tvého testování: Je to… (nechci to zakřiknout)… jasnýýý!!! Dávej na sebe pozor a koukej testovat tak za cca 3 dny znovu!!! ![]()
Adelinko: Vítám Tě do diskuze! Někde jsem četla, že pro muže je vhodný vitamín E, přítel bere vitamíny Spofavit, ale je to spíš doplněk stravy, než na zlepšení spermií. Držím palečky, aby se miminko co nejdříve uhnízdilo. Tady ta diskuze je začarovaná, takže uvidíš, že se to brzy povede i Tobě! Hodně štěstí!!! ![]()
Laifo: Jsi statečná holka, držím palečky, aby další cyklus přinesl ovoce (aspoň tu nebudu snažilka jediná, podle toho, co tu holky píšou, tak tu bude víc těhulek než snažilek
)
A mimochodem, berušky, kde jste??? Budu on-line tak do cca 11hod., pak musím jít připravit oběd (večer jsem uvařila moooc dobrou znojemskou - mňam
) a pak jdeme do města, opět taťkovi naproti k práci ![]()
Desty: Jééé, UTZ Ti tak moc závidím!!! Já se synkem chodila na UTZ často, ale vždy to byli tak nepříjemní doktoři, že mi nic neukázali. Gratuluji k „zatím“ 10-ti centimentrovanému Cipátku!!! Dávej na sebe pozor a už se nenervuj, ano???
Dede: Držím palečky, aby páteční testík byl dle Tvého očekávání!!! ![]()
Ahoj holky,
Děkuji Monoliso za přivítání do diskuze:-) Tak to nejsi sama komu vycházejí pozitivní tt. Mi už vyšly pozitivní 3×. Tedy každý měsíc. Ta druhá čárka sice byla slabší, ale viditelná. Akorát jsem se natěšila a o to větší pak bylo zklamání:-((( Dokud na testu nebudou pořádné dvě čáry a až po vynechání MS tak tomu už radši nebudu věřit.
DESTY: to tvoje těhulkovství teda letí. Vždyť jsi to teprve nedávno oznámila a dnes už máte něco kolem 10cm:-)) To je fajn.
A.
Ahoj holky,
Děkuji Monoliso za přivítání do diskuze:-) Tak to nejsi sama komu vycházejí pozitivní tt. Mi už vyšly pozitivní 3×. Tedy každý měsíc. Ta druhá čárka sice byla slabší, ale viditelná. Akorát jsem se natěšila a o to větší pak bylo zklamání:-((( Dokud na testu nebudou pořádné dvě čáry a až po vynechání MS tak tomu už radši nebudu věřit.
DESTY: to tvoje těhulkovství teda letí. Vždyť jsi to teprve nedávno oznámila a dnes už máte něco kolem 10cm:-)) To je fajn.
A.