Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj kočičky,
tak jsem opět tady
… Jo jo, takhle se pozná závislačka…
MS pořád nikde (podle té první minulý cyklus jsem ji měla čekat 2.7., ale podle toho krvácení po vysazení HA až 10.7.) Jsem z toho docela mimo. Nic mě nebolí, už ani to bříško, možná tlak v prsou, ale jak se tak pozoruji už od září, tak bych řekla, že to je úplně normální. Jinak mě hrozně bolí ty spálený záda. Noc byla děsná, nemohla jsem se ani otočit - hrůza!!!
Dnes jsem přestěhovala malému pokojíček a vytřídila hračky. Řeknu Vám, že zjišťuji, že jich má ten můj klučina tolik, že jsem chtěla vyházet skoro všechny, aby bylo v tom pokoji k hnutí
, ale nakonec z toho byla jen bedna, kterou vezmeme k nastávající panimámě, aby si tam s nimi mohly děcka hrát. No, pak jsem byla ve sklepě a našla tam dost dobrý kus linky, takže jsem šla domů a ukecávala miláčka, ať mi pomůže to vytáhnout a dát ji do kuchyně. No, zpočátku dělal fóry, ale nakonec šel… s plnou h… keců. Hned jsem ji otapetovala samolepící tapetou (naštěstí mi zbyla - mám polepenou linku „ratanem“
) a vypadá to moooc dobře. Sama sebe jsem chválila. Pak jsem ty moje kluky „vyštvala“ ven a začala prát, žehlit… vysmejčila celý byt a večer jsem byla ráda, že jsem si mohla v klidu sednut ke kávě a podívat se na Primu na Rodinná pouta
.
Toť můj dnešní den, naštěstí ráno nemusím vstávat, mám dovču!!! Ale protože můj syn má nové hodinky (koupili jsme vitamínky Marťánky a v nich jsou zdarma digitálky
), tak nás každé ráno budí slovy: „Potřebuju na:,–(it hodinky“. Řeknu Vám, po ránu nic příjemného
.
Dede: Ta zahrádka je miláčkovo maminky, bydlí v domečku a má tam veliký kus zahrady, takže tam trávíme kolikrát celé víkendy. Je to tam perfektní!!! Už se těším, až budou ta slibovaná tepla, abychom si mohli lehnout na deku a slunit se -jen abych to nepřehnala jako včera! Jinak je mi moc líto, že testík je negativní, ale třeba to bude případ, jakým byla Delly. Ta otěhotněla někdy v termínu MS. Beruško, zkus testík znovu tak za tři dny! S Tvými příznaky bych docela věřila, že jsi těhulka!!! Hlavně se nenervuj, uvidíš, že ta mrška červená se Tě obloukem vyhne!
Jindro (Henrieto): Teda, takového velkého kluka! Malému jsou 4 roky a kolikrát si říkám, že je v pubertě už teď - odsekává, je drzý… Ale je to prostě kluk a nedám na něj dopustit!
Držím palečky a koukej tu nahlásit ty //!!! Poprskané jsme byly minulý měsíc až až, tak to by bylo aby nebylo!!!
Desty: Takže máš přímo ukázková okna… Jééé, to Ti závidím, my bydlíme v přízemí, takže vyčistím okna a za pár dní abych to opakovala. A toho prachu kolik máme v bytě!!! Hrůza!!! Tvoje kočička musí být suprová, aspoň Tě připravuje na to, až to samé bude dělat mimi!!! To mi připomělo Pitrýskovo první vánoce… Pekla jsem cukroví a pořád lezl kolem trouby, a tenkrát, abych ho nespálila horkým plechem, tak jsem rychle uhnula a zrovna na svou paži. Dodnes tam mám jizvu. Takže taková kočička je jen průprava ![]()
Delly: Uvidíš, že testíky budou O.K. S tím sladkým jsi mě rozesmála. Já mám také „žravou“ na sladké, a zatím tedy nevím, jestli jsem těhu. Ale dnes jsem pořád chodila k malému a žebrala Kočičí jazýčky. A lakomý nebyl, s maminkou se rozdělil!
A také je super, že ses zbavila kvasinek!!! Držím palečky, ať jsi v pořádku Ty i mimi!!! A dávej na sebe pozor!!!
Jazzi: S tím babincem (jak tvrdí Tvůj přítel) mi povídej. Miláček chce jít k PC a první moje je: „Počkej, juknu jenom na emimi“.
Kolikrát se rveme, kdo tam bude první. Ale občas je gentleman a pustí mě… OBČAS ![]()
DenisoH: Zatím se cítím docela normálně, beruško. Ty vypadáš nadějně… I když, s tou sugescí… Kdybych měla koukat na ty příznaky, tak jsem každopádně těhu!!! Čím déle se však snažíme, tak mi to přijde normální. Jakže se dlouho snažíš???
Raduško a to si představ, že mám taky 19ti letou dceru. Asi se divíš, proč chci mimčo, ale mám pocit, že už mě ty děti nepotřebují tolik jako dřív,prostě bych chtěla ten malý uzlíček a mít se zase o koho starat,piplat ho a dívat se jak roste. Necítím se na to,kolik mi je a vím, že bych mimčo hravě zvládla a asi si ho i víc užila. No snad se taky dočkám.Jinak s tím osekáváním u tvého syna,to je normální. Měli jsme také takové období asi od 4 do 7 let. Doktor říkal, že je to taková první puberta. Bývá prý u kluků.Asi od 2. třídy je to ten nejhodnější klouček, jakého si můžu přát,dokonce mi sám od sebe pomáhá a strašně ho baví, když vařím,kouká se a krájí zeleninu,brambory apod. Tak přeji dobrou noc, jdu do pelíšku. Snad bude BT ráno stále vysoká-to už bude 12.den po ovu.Jindra
Jindro, já se vůbec nedivím, že chceš mimi. Mojí mamině je 45 a také plánuje s přítelem miminko. Do ničeho jí nekecám (ani se to ode mne jako od dcery nesluší, i když máme vztah víc než kamarádský
).
Děkuji, žes mě uklidnila, že je to normální, to odsekávání a tak. My už totiž z přítelem šílíme!!!
Držím palečky, ať je teplota vysoká i ráno! Zkusím si ji také změřit, mám dovču, tak to stihnu!!!
Tak dobrou noc!
Henri, to je šílené to čekání! Nádýmání mám taky a bolí mě v podbžišku. Prsa jen malinko. Tak ys emi točí hlava semtam, ale já mívám nízký tlak, takže…
Monaliso, my se snažíme poprvé. Jiank jsme nikdy nebrala HA a doteď jsme praktikovali hlenovou metodu, takže teď se nám to nějak zvrtlo a v ony hlenové dny jsme to prostě tak nějak zpiklili. Miláček by nejraději až na podzim a myslí si, že to hned na podzim vyjde. On je kozoroh, takže potřebuje mít všechno naplánované. Myslí to dobře, ale já mám názor jiný ![]()
Henrieto, to je moc fajn, že chceš miminko. Taky bych chtěla ještě později další. Jestli druhé, nebo třetí, to se uvidí, ale jak píšeš, starat se o někoho to je moc fajn. Tak Ti přeji,aby Ti to vyšlo!
Ahoj holčiny,
hlásím se Vám po 4 dnech volna a nerelaxace.. Miláček naplánoval výlet do Jeseníků. Vzali jsme sebou čerstvé novomanžele (byli jsme jim na svatbe předminulý víkend)..
První den jsme vyšli na Praděd, musím říct, že jsem měla co dělat to udýchat.. další dny jsme procházeli bažiny (odmítla jsem už stoupat) a další den jsem si narazila, když jsem souhlasila s výletem na trosky hradu, protoze k němu vedla 1,5km cesta lesem a strmy stoupak.. Ale zvlala jsem to.. Až na to že jsem původně chtěla přijet zreaxovana a ne unavená jako bych celé 4 dny nespala.. A to já spala, v hotýlku jsme seděli večer u večeře a pak u pití (já džusy) a odpala jsemjako první a chodila se už po 9té hajnout..
Také se mnou pěkně lomcují těhu horomony.. najednou žačnu popotahovat a za chvíli už mám záchvat breku.. Prostě z ničeho nic.. naštěstí přítel pročetl těhu knížky a prý je tonormální, takže hned utěšuje a prý to prožívá se mnou.. No je to na palici.. Mám to i v práci, to pak jdu na záchd, ať tu nedělám divadlo.. nebot tu nikdo nic neví..
Já pomalu vstupuji do 6tt.. nevolnosti zatím malé, ale v průběhu dne.. nesnesu být v davu lidí.. na dvou hradech co jsme byli jsem vytahovala saček, protže mi bylo tesno v narvaných místnostech, dělali se mi mdloby, návaly horka a knedlík jsem měla až v krku.. stoupání 250ti schodu na věž jsem odmítla.. v takové uzké uličce točitých schodů bych to neviděla nejlepe..
A dotaz.. v sobotu jsme se tulili a po té jsem trochu krvácela.. nevím zda to nebylo třeba normální.. překrvená sliznice v tehu? Co myslíte? Jinak Dr. mne upozornoval, že bych moha začít špinit, to vůbec, ale jen po tulení, když ze mne vytékají spermijky a já je zachytávám do toaletního papíru je tam i krev.. Jinak mi i Dr. rekl, omezit trochu tuleni v prvnich tydnech.. možna asi proto, k vuli sliznici? Dodžet to není těžké, miláček tu moc není, ale po týdnu co byl v cizině jsme se otřebovali přivítat..
))
No musím pracovat, jsemtu tyden sama, kolegině dovolená, tak mně čeká práce za dva.. Šve mne že se ani neutrhnu na oběd, z ty 4 dny jsem se pěkně rozjedla.. normálně jsem idky skoro nesnídala, tentokrát 3 chleby s máslem, sunkou, míchaná vejce, kakao.. dortík…
Mějte se holky..
ps. já jsem také na prvním testu viděla tu druhou stejně silnou ale hrozně slaboučko vidět! ROzhodl dražší test ještě to dopoledne..
Ahojky, tak jen stručně.BT 37,1, prsa bolí stále. Už ale nedoufám, mě totiž BT klesne vždy až v den MS. No uvidíme.Jindra
Ahoj holčinky,
tak si užívám dovolenou. Byla jsem v noci dlouho vzhůru, potřebovala jsem vyžehlit tu hromadu prádla, co jsem vyprala, proto mě v sedm vzbudil klouček, který chtěl opět na:,–(it hodinky
A to jsem si říkala, že se aspoň vyspím, protože do práce vstávám v pět… no, dnes aspoň o dvě hodinky déle ![]()
DenisoH: Já se při prvním také snažila poprvé… a vyšlo to… ale asi tím, že jsem zapomněla vzít jeden jediný prášek HA. Dnes mi tu běhá 4,5letý syn
… a je Kozoroh, stejně jako Tvůj manžílek. To je šílené znamení. Koupila jsem si knihu: „Máme doma malého Kozoroha“ a řeknu Ti, že to na něj docela sedí. Už teď potřebuje mít vše naplánované, řekne, že odpoledne udělá tohle, tak to prostě udělá, nehledě na nás rodiče
Tvé příznaky svědčí… nechci to zakřiknout! Držím mooc palečky!!!
Loneless: To jste měli výlet opravdu nádherný! To se musí nechat!!! Do Jeseníků bych jela hned. My máme letos naplánovaný Český ráj, jen doufám, že se v tom týdnu nebudeme stěhovat. Přítel sehnal práci v Teplicích, tak uvažujeme o změně. No, uvidíme.
Tvé příznaky těhulky jsou přímo ukázkové!!! To se musí nechat! Dokážu se do Tebe vžít, to mi věř!!! No, hlavně na sebe dávej pozor!!! Ať jste oba v pořádku. A díky za uklidnění, že ta slabá čárka může značit těhu
Potíž je v tom, že jsem to samé měla i poslední dva cykly. No, uvidíme!!!
Tak, berušky, kde jste???
Henrieto (Jindro), BT je báječná!!! Já si ji dnes opět zapomněla změřit, ach jo. No, beruško, jsem na Tebe moooc zvědavá!!! ![]()
Ahoooj,
tak jsem zpátky z víkendu. Bylo to bájo. V Polsku nádherně svítilo sluníčko, tak jsem jak černoch. Včera jsme sice na Slovensku zmokli, ale to nevadí. Na té vodě si to člověk ani neuvědomuje.
Jak jsem tu psala, že bych chtěla testovat až zítra, tak jsem to samozřejmě nevydržela. Koupila jsem si test best 2 a otestovala se už v sobotu. A byla tam jenom jedna, mrška. Ještě pořád doufám a říkám si, že bylo moc brzy (Best 2 má citlivost 50 a ty, co mám v šuplíku mají 25). Bylo to 13. den po možném početí, ale už s tím moc nepočítám. Ale stejně je to divné, že i když mi ten test ukázal jednu/, tak se pořád cítím nějak jinak. Dnes jsem ráno dostala pocit, že přijde MS, ale pořád nic. Asi si zítra zkusím změřit teplotu (minulý týden jsem měla 36.7) a možná si udělám ten citlivější test. Jo, a ještě je zvláštní, že mě vůbec nebolí prsa. Vždycky jsem o nich tak týden před MS věděla ( teda víc než věděla - bolely jak čert) a teď nic.
Hando,
test Best 2 má skutečně citlivost 50. Já si tento test dělala minulý týden v sobotu a měla jsem tam náznak druhé, stejně silné čárky, ale o dost slabší, než by měla být. Dnes chci koupit nějaký citlivější test a zopakovat to, snad Vás zítra překvapím //! ![]()
Jinak, s těmi bolestmi prsou, já také měla takový „tlak“ a teď nic. Prostě to zmizelo. Ale břicho mě už vůbec nebolí. O víkendu jsem cítila takové „škubání“ na pravé straně a nyní v pohodě. No, uvidíme, jsou to nervy, beruško, co?
Myslím na Tebe a zkus citlivější tetík!!! ![]()
Tak se hlásím z Prahy tělíčko si pěkně pohrálo s nervíkama,předevčírem jsem mohla hrdě hlásit již // podle citlivějšího testu.Včera jsem nakonec skončila v nemocnici,protože se mi udělalo děsně zle a bolelo mě příšerně břicho.Podle krve se to povedlo na ty dvě čárky, ale samovolně také odešlo.Možná, že je to tak lepší, asi bych si nedovedla představit život s postiženým dítětem.Podle doktora asi nebylo v pořádku tak opustilo samo hnízdečko.To se stává aniž by jsme prý o tom věděli,ale mě bylo tak zle jak zase dlouho ne.Takže krvácím jak postřelený prasátko a napůl ležím v posteli.Petruška tu šmejdí a na výlet na Praděd vyrazíme asi až v pondělí,teď mám polehávat a nenamáhat se.Takže holky příště zase uvidíme.Díky za držené palečky, snad to příště bude na 100% a ne jen na 50%.Eva
Zapoměla jsem se přihlásit, ale snad jste poznaly, že jsem to psala já tak zatím ahoj.Eva
Evo,
beruško, to mě moooc mrzí!!!
Ale na druhou stranu je lepší, když to skončilo takhle, než aby miminko nebylo plně zdravé!!!
Hlavně buď v pohodě, a užívej si dny volna s dcerkou. Ten pondělní výlet bude jistě báječný!!!
A nesmutni, jednou se to povedlo, i když špatně, ale přece, tak další výsledek bude víc než jasně 100%!!! ![]()
Evi,
nesmutni. Máš pravdu v tom, že je lepší, že to odešlo, než abys potom měla postižené dítě. Příště to určitě vyjde. Aspoň máte jistotu, že otěhotnět můžeš. Sice je to chabá útěcha, ale aspoň nějaká. Držím ti pěsti aby to všechno vyšlo a pěkně lež, abyses z toho co nejdřív dostala.