Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
nenajde se nějaká těhotná holčina z Prhay 9?
Luuucik píše:
Ahoj holky,
nenajde se nějaká těhotná holčina z Prhay 9?
já jsem tu
ale ne přímo z prahy 9 ale z Odolene Vody což je kousíček za Letňanama ![]()
Ahojky, já jsem z Prahy 9. Sice z druhé strany, z Proseka, ale to není problém.Jen nevím jak dlouho jsi těhotná? Já už mám 20.12.2010 TP, ale vzhledem k tomu, že běžně přenáším, tak rodit budu nejspíš až v roce 2011.
![]()
Ahojky hlásím také P9
,ale teprve 13.tt. Kdyz uz jsem tady, tak bych se chtěla zeptat, kde se chystáte rodit, protoze mi dr.zadala „domácí úkol“ někde se ve 14.tt zaregistrovat (byla jsem z toho docela paf, ze uz ted
)
já se chystám již potřetí k Apolináři
vždycky jsem tam byla víceméně spokojená a oproti Bulovce
, kterou mám nejblíž, je to ráj plný profesionálů.
Ahojky, jsem taky z Prahy 9
a taky mám „domací úkol“ - vybrat si porodnici. 14+0 mi vychází akorat na zitra
Lolik píše:
Ahojky, jsem taky z Prahy 9a taky mám „domací úkol“ - vybrat si porodnici. 14+0 mi vychází akorat na zitra
tak to já jsem teprve v 7.týdnu ale už jsem koukala po Neratovické porodnici ![]()
To jsem taky právě uvažovala o Neratovicích nebo o Brandýse, ale moje doktorka mi doporučoval ať se pro jistotu zaregistruju v nějaké přažské, hlavně kvůli porádně od 36 tt. Tak zitra manža brzinko vyrazí do Podolí
ještě že nam to vyšlo na sobotu ![]()
Ahojky, také uvažuji o Brandýse - podle různých serverů vychází i nejlépe oproti pražským porodnicím a mám to z domu nejblíže. Ale ještě jsem nezjišťovala, jak je to tam s registrací - někde jsem četla, že ani neregistrují, tak také nevim, zda se pro jistotu neregistrovat někde v Pze…?
KáčaX píše:
Ahojky, také uvažuji o Brandýse - podle různých serverů vychází i nejlépe oproti pražským porodnicím a mám to z domu nejblíže. Ale ještě jsem nezjišťovala, jak je to tam s registrací - někde jsem četla, že ani neregistrují, tak také nevim, zda se pro jistotu neregistrovat někde v Pze…?
Káči, já jsem taky chtěla teb Brandýs, tam právě neregistruji, resp. registruji až od toho 36. týdne. Ale moje doktorka mi radila, ať se zaregistruji pro jistotu v nějaké prážské, protože pak můžu teoreticky rodit i mimo Prahu, ale když budu jezdit do poradny od 36.týdne tak nevím jak bych se tam dostavala. Nakonec jsem se rozhodla pro Podolí a manžel mi tam včera zaregistroval. Byli jsme vyplašeny jaké jsou tam fronty, tak tam byl už v 4.45 a byl první. V 7 ráno už bylo 7 lidí a v 7.30 už bylo 12. Přičemž v sobotu otvírají až v 8.30.
Lolíku, já bych právě neměla problém jezdit do Brandýsa do poradny - jsem z Černého mostu, a odtud tam jsem busem za 2O min., což je méně než do kterékoli porodnice v praze (a když si představím jak budu v květnu jezdit v teplech pražskou mhd, 4× přestupovat
…) Jen mě trochu znervózňuje, žebych neměla to razítko v průkazce a člověk nikdy neví co bude za půl roku..aby mi pak v Brandýse neřekli sorry, až tam přijedu v tom 36.tt
KáčaX píše:
Lolíku, já bych právě neměla problém jezdit do Brandýsa do poradny - jsem z Černého mostu, a odtud tam jsem busem za 2O min., což je méně než do kterékoli porodnice v praze (a když si představím jak budu v květnu jezdit v teplech pražskou mhd, 4× přestupovat…) Jen mě trochu znervózňuje, žebych neměla to razítko v průkazce a člověk nikdy neví co bude za půl roku..aby mi pak v Brandýse neřekli sorry, až tam přijedu v tom 36.tt
Káči, mám to úplně stejně
jsem taky z Černého Mostu a teoreticky taky ten Brandýs mám kousesiček tím autobusem. No ale i to Podolí, není to tak hrozný, metrem do Karláku a pak par zastavek tramvají. Snad v květnu ještě taková vedra jak v červenci nebudou no… Ještě jsem si říkala, že v Podolí je výhoda že je tam to novorozenecké neonatalogické oddělení, které v těch malých porodnicích není…a kdyby něco, tak novorozence můžou odvízt právě do Prahy a maminku nechat. A ještě u mě je velká pravděpodobnost, že bude planovaný císář… tak proto jsem si nakonec rozhodla pro velkou porodnici. A ještě právě jak říkáš… nemít to razítko v průkazce a pak v tom Brandýse najednou bude náhodou v tom 36.tt narvano nebo ještě něco. No uvidíme, stejně vždy něco pěkně naplanujeme a ono to vyjde kolikrát uplně jinak ![]()
A kdy máš termín?
Lolíku, mám termín 13.6. a taky mě s největší pravděpodobností čeká císař, tak budu ještě přemýšlet…ještě mám necelé 2 týdny na rozmyšlenou…nejlepší je, že jsme to ještě ani neřekli rodičům - máme to jako dárek k Vánocům
- a už musím řešit porodnici
A co ty? počítám, že máš termín tak dva týdny přede mnou..
Ahojky, ja resila porodnici uz od zacatku, nakonec jsem se zaregistrovala na vinohradech, obe svagrove tam rodili, jedna dvakrat a druha trikrat, naposledy loni v unory a byly moc spokojene.
Kačí.X píše:
Lolíku, mám termín 13.6. a taky mě s největší pravděpodobností čeká císař, tak budu ještě přemýšlet…ještě mám necelé 2 týdny na rozmyšlenou…nejlepší je, že jsme to ještě ani neřekli rodičům - máme to jako dárek k Vánocům- a už musím řešit porodnici
A co ty? počítám, že máš termín tak dva týdny přede mnou..
No to je dobry, máš termín přesně na moje narozeniny
já mám termín 28.května
U nás už to všichni vědí, nějak to nešlo utájít
My jako dárek k Vánocům možná budeme vědět, jestli to bude holčička nebo chlapeček, no samozřejmě jestli se nám bude chtít ukázat
Jinak vyběr porodnice není vůbec jednoduchý
ale myslím si, že na nějakou nepříjemnou sestřičku můžeš narazit kdekoliv, hlavně aby všechno proběhlo v pořádku
a jakou bys chtěla prážskou? už jsi nad nějakou uvažovala?