Těhulky veganky:)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15867
12.11.21 08:09
@Villanelle píše:
Jeeejda, tady je zas chytrych horaku a horakyn s diplomem z vyzivy a lekarstvi co? :lol:

Což to ty nejsi také. Člověk je člověkem díky masu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
12.11.21 09:24
@Villanelle píše:
Mimochodem je vegetarianska a veganska strava v těhotenství i kojeni oznacena za zdravou a plnohodnotnou vsemi vyznamnymi zdravotnickymi institucemi, veganske deti ve světě jsou dnes jiz zdravi padesatnici, to jen tady na vychode je to porad sproste slovo :roll:

Prave, ze vo svete - mi pride, ze u nas nie su tak lahko dostupne potraviny s ktorymi sa clovek stravuje vegansky plnohodnotne. Netvrdim urcite, ze by sa to nedalo, len na zapade som videla kopu potravin napr. fortifikovanych vitaminmi/mineralmi ktore v rastlinach takmer nie su a tu som nezohnala rozumnu alternativu.
Ja mam napriklad problem (mimo UM) vobec najst nieco zdrave a nie sialene predrazene co dat dietatu s blbou ABKM ako zdroj vapniku.

@Soldier - mam v okoli niekolko pripadov, kedy kojene veganske dieta neprospievalo kvoli nizkemu zelezu a hlavne B12. Zelezo je problem len keby aj dieta bolo hned od zaciatku prikrmov vegan. B12 sa ale ziskava z MM a v rastlinnej strave sa takmer nevyskytuje, takze urcite dat pozor uz pocas tehotenstva a doplnovat aj pocas kojenia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1300
12.11.21 09:33

Ahoj,
beru Pregnancy Essentials od Veganicity ;)
lepe receno, brala jsem v prvnim trimestru hlavne, ted spis jen tak kdyz si vzpomenu… 8)
jinak tehotenstvi mam bez nejmensiho problemu a nevim, co je nevolnost, jsem 19+0 :)

jinak se mi libi, jak tady vsichni moralizujou, ze zdrava vyziva se neda nahradit doplnky, ale to, ze vsezravci do sebe sypou Femibion a podobny lahudky jeste davno pred tehotenstvim, protoze jejich strava je preci vyvazena (!), je naprosto normalni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1300
12.11.21 09:38
@Villanelle píše:
Jeeejda, tady je zas chytrych horaku a horakyn s diplomem z vyzivy a lekarstvi co? :lol: Ja odrodila, odnosila a odkojila na veganske strave dve vypasene, zdrave a hodne deticky, jimz nechybi pranic. A to jsem bezne jen vegetarian, ale v těhotenství mi živočišná strava nesla pres pusu :poblion:
Brala jsem jen listovku a omega z morskych ras. Svete div se s tím nemel problem ani gynekolog, ani pediatra.
Mimochodem je vegetarianska a veganska strava v těhotenství i kojeni oznacena za zdravou a plnohodnotnou vsemi vyznamnymi zdravotnickymi institucemi, veganske deti ve světě jsou dnes jiz zdravi padesatnici, to jen tady na vychode je to porad sproste slovo :roll: Takze bych priste tuto debatu nezacinala tady, ale ve fb skupine. Ac jsem jinak dost zastance nezalezani do bublin a otevřenosti nazorum z opacneho spektra, na internetu se s masozravcema debatit neda, to je hned kazdej odbornik pres bilkoviny a aminokyseliny, aniž by aspon jednu znal jmenem a kazdej vegetarian extremista a dusevne slaby ubozak. To je nevyhoda internetu, ze si lidi pod radoby anonymitou nevidí do huby. :hug:
Edit: Jestli na me nekdo bude reagovat, tak sorry, ale nemam silu na dalsi obhajovani na netu a vysvětlování, ze vazne neumru na nedostatek bilkovin. toho jsem si sveho casu uzila sve, kdyz jsem naivne otevirala koment sekce pod clanky na fb :) Kdo chce, at se o tom zacte na netu, kdo ne, toho stejne nejaka blbka na netu nepresvedci a ja ani nemám zapotrebi nekoho presvedcovat :nevim:Příspěvek upraven 12.11.21 v 06:47
:kytka: :potlesk:
tady to fakt nema smysl, to by si nejdriv vsichni museli vytahnout hlavy z p*dele 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
12.11.21 09:43
@JitulkaJ píše: :kytka: :potlesk:
tady to fakt nema smysl, to by si nejdriv vsichni museli vytahnout hlavy z p*dele 8)

Chtělo by to začít u sebe.

• Citovat
  • Upravit
188
12.11.21 09:47

Zjisti info na netu, ne zde.
Je jasné, že každá jednostranná strava není ideální. Jsem též více pro zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
12.11.21 09:53

Nejvíc mě baví argument,,jedna paní je vegankana a odnosila''. Jo, ženy rodily i třeba v gulagu a děti to v některých případech přežili do dospělosti. Každá normální máma chce pro své dítě to nejlepší. Uznávám každého právo na zničení si vlastního zdraví, ale děti do toho, prosím, netahejte. Berte to k zamyšlení, dál nediskutuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
12.11.21 10:28
@Mína91 píše:
Nejvíc mě baví argument,,jedna paní je vegankana a odnosila''. Jo, ženy rodily i třeba v gulagu a děti to v některých případech přežili do dospělosti. Každá normální máma chce pro své dítě to nejlepší. Uznávám každého právo na zničení si vlastního zdraví, ale děti do toho, prosím, netahejte. Berte to k zamyšlení, dál nediskutuju.

Tak v zemi, kde ještě pořád máme ve srovnání s jinými vysoký podíl úmrtí na nádory zažívacího traktu (které přímo souvisí se stravováním a životním stylem) je tohle docela chabý argument proti veganům :D Ono středoevropské stravování není zas taková sláva, jak si často myslíme. Spousta lidí netráví dobře mléčné bílkoviny, vejce, lepek, ideální pro mikrobiom není ani dennodenní cpaní se červeným a různým tučným masem a tak… ale není to veganství, tak je to v pohodě žejo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
12.11.21 10:29

Tady jsem zrovna našla vitamíny pro vegany a to mi trvalo pět vteřin https://www.veganfightershop.cz/…ncy-complex/ . Nejsem veganka, ale na internetu toho je spoustu. Dávej si hlavně pozor na B12, cholin, a železo a od druhého trimestru bych brala i omega 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
12.11.21 17:04
@Zumpa píše:
Což to ty nejsi také. Člověk je člověkem díky masu.

Studuj, Zumpo, studuj! Vegetarianske kultury najdes na celém svete a nejsou to insta pozy, ale staletí kulturne ci nabozensky motivovanych komunit zijicich bez masa.
A k tvemu prvnimu prispevku, milý Zumpo, mne lekari stravovani schvalili a doporucili jako zdrave a vhodne. Takze ja su v klidu, jak se u nas rika :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
12.11.21 19:12
@Villanelle píše:
Studuj, Zumpo, studuj! Vegetarianske kultury najdes na celém svete a nejsou to insta pozy, ale staletí kulturne ci nabozensky motivovanych komunit zijicich bez masa.
A k tvemu prvnimu prispevku, milý Zumpo, mne lekari stravovani schvalili a doporucili jako zdrave a vhodne. Takze ja su v klidu, jak se u nas rika :*

Ano, nastuduj si něco o vývoji lidského mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.11.21 19:33

@JitulkaJ Ahojky děkuji moc! zároveň děkuji všem, kteří pochopili mojí otázku, ptala jsem se na doplněk stravy v podobě vitamínu pro těhulky, neptala jsem se na názor jak se stravovat :zed: co mám nebo nemám dělat. Vy všichni co zde odsuzujete veganství o tom nic moc nevíte, protože vás to nezajíma…nechte si předsudky, každý má právo se stravovat jak chce, každému vyhovuje něco jiného…tak to prosím respektujte a nepřejte nikomu nic zlého! děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.11.21 17:55

Ahoj, jsem tedy „jen“ vegetarián. Ale konzultovala jsem s doktorkou a ta mi řekla, že pokud nejím pouze špagety s kečupem, ale rozmanitou, plnohodnotnou stravu, že v tom není problém. Pouze mi bude hlídat železo, ale s tím mají problémy ženy v těhotenství běžně. Ještě před početím jsem brala listovku, během prvního trimestru chytré miminko a teď beru v druhém trimestru pregnafolin.

Miminko je v pořádku, teď na screeningu nám dokonce posunuli TP o týden protože je malý větší ♥️️😄

Určitě se porad s lékařem nebo v lékárně nějaké vitamíny doporučí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí