Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@aknah31 Tohle je přesně náš případ. Malá se začala plazit až v 8m (proto jsme po 7m začali chodit na rhb), lezla až ve 12m a chůze 14m. Od počátku nám hlásili slabé břišní svalstvo. Tak si říkám, čím to asi je, že některé děti prostě ty břišáky moc nepoužívají.. jestli je to ovlivněno třeba porodem..sama jsem skoliotik, takže u malé pozoruju pořád záda, ale je pravda, že všechno souvisí se vším. Rozhodně už teď víme, že ji chceme dát na nějaký sport, aby se jí vše zlepšilo. Jen s takhle malým dítětem zatím nevíme co a jak.. všechno bojkotuje, musím vymýšlet různé hry a stejně je to rebel a moc nespolupracuje. Takže hlavně všechno podchytit aspoň teď tejpama a zkoušet cvičit. Budu ráda, když mi třeba do SZ napíšeš i nějaké cviky co jste dělali, ať se inspiruju.
Tejpovat pupeční kýlu jsem začala u syna hned skoro po šestinedělí. Úspěch to má velký, kýla se cvičením a tejpováním úplně vtáhla dovnitř. Používala jsem pásku značky KIRA (bílá barva), je určena pro citlivou pokožku. ![]()
Prosím najdou se tu maminy, které by mi mohly doporučit kvalitní rehab. centrum nebo terapeuta, který bere tejpování vážně a ne jen jako komerci stylem - můžete tejpovat sama, nic na tom není.. ve dnešní době je to hlavně módní záležitost, každý druhý (naše terapeutku nevyjímaje) se tváří jak všemu rozumí, ale chce, abych tejpovala doma sama. Jsem názoru, že pokud neznám anatomii a jsem laik, může tejpování být spíš jako placebo efekt - může pomoct, ale dost i nemusí, pokud se netrefím kam nemám.. pokud v ordinaci slyším, jo dejte to tak jak jste říkala a teď je to nakřivo, tak to příště dejte rovně a já už si hledám kurz tejpování (přičemž téměř všude píšou, že je to pro terapeuty, ale po dotazu jsou ochotni vzít i mě, naprostého laika..).. to asi není něco jak by mělo.. já věřím, že tejpování opravdu může pomoct, ale hledám odborníka, který to opravdu umí.. máte prosím někdo dobrou zkušenost?
Damy shanim kontakt na fyzio z prahy kdo
Umi tejpovani proti kolice. Presne jak pise
Maminka vyse, jedna dama z kliniky nam namisto
Koliky prelepila kylu a malej rve jak tur!
Je mi z toho do breku. Nemate prosim
Nejaky zaruceny kontakt? Dekuji
Tejpování na Vysočině? Třeba Jihlava? Znáte někoho, kdo tejpuje u dětí? Děkuji.
Ahojky všem, od půl roka syna docházíme na rhc, má nedovyvinuté břišní svaly, chodit začal až ve 20měs. chodí že dává špičky k sobě, má oslabenější pravou část-ruku, nohu, při lezení nedává spodní část nožek na plochu, prsty má sevřené, cvičili sme, máme posilovat dýchání, zlepšil se, ale během půl roku se mu udělali kotníky do x začli kulatit záda a vystupovat lopatky, to dřív neměl, dost ho nožky bolí, v pondělí jdem prvně také na tejpování na rhc Praha barrandov poliklinika tak uvidíme, může se s tím dítě koupat ve vaně bude nějak zaznamenávat, že to tam má, zda to nějak hřeje, tahá apod. máme ortopedické vložky, ale zatím se chůze nějak nelepší, teď v červnu mu budou tři roky
Ahoj, ráda bych se optala, máme tejp sundat, ale malého to bolí, tejp se sám neodlepuje, máte typ jak bezbolestně sloupnout, den máme mít bez toho a pak zas nalepit..děkuju
@kittysha píše:
Prosím najdou se tu maminy, které by mi mohly doporučit kvalitní rehab. centrum nebo terapeuta, který bere tejpování vážně a ne jen jako komerci stylem - můžete tejpovat sama, nic na tom není.. ve dnešní době je to hlavně módní záležitost, každý druhý (naše terapeutku nevyjímaje) se tváří jak všemu rozumí, ale chce, abych tejpovala doma sama. Jsem názoru, že pokud neznám anatomii a jsem laik, může tejpování být spíš jako placebo efekt - může pomoct, ale dost i nemusí, pokud se netrefím kam nemám.. pokud v ordinaci slyším, jo dejte to tak jak jste říkala a teď je to nakřivo, tak to příště dejte rovně a já už si hledám kurz tejpování (přičemž téměř všude píšou, že je to pro terapeuty, ale po dotazu jsou ochotni vzít i mě, naprostého laika..).. to asi není něco jak by mělo.. já věřím, že tejpování opravdu může pomoct, ale hledám odborníka, který to opravdu umí.. máte prosím někdo dobrou zkušenost?
Dobrý den, nevím jestli už se Vám podařilo najít to pravé ořechové. Kamarádka se účastnila kurzu tejpování od Epos tape. Byla velice spokojená s přístupem lektorů, protože není fyzioterapeut a přesto, že prý na kurzu byla drtivá většina terapeutů, díky přístupu lektorů i praktickým ukázkám to pochopila. Občas na mě trénuje
a musím přiznat, že i já přemýšlím o tom si kurz udělat. Už jsem začala i sledovat na jejich stránkách, kdy a kde kurzy probíhají. Tak čekám až bude u nás ve městě a hned pošlu přihlášku. ![]()