Zážitky z kraniosakralní terapie

haeny
4.1.15 16:38

zážitky z kraniosakralní terapie

Ahoj ráda bych kdyby jste mi někdo mohl napsat zážitky z kraniosakrální terapie a jak konkretně vám to pomohlo. Chodím na to asi už rok a osobně jsem s tím absolutně spokojená a nadšená moc jsem na tyhle věci nevěřila.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
4.1.15 16:56

Ale jo, párkrát jsem na tom byla a vrátilo mi to úsměv na tvář.
S dovolením se tu vtírnu též s dotazem - zná, či znal někdo Giovanniho? Před nějakými patnácti lety to už byl starý pán, Ital, žil a pracoval někde ve Śluknovském výběžku, snad v Kytlici nebo v okolí.. Jestli někdo víte, o kom píšu, prosím, napište mi sz.
Vím, že k němu se už asi neobjednám, ale ráda bych našla aspoň nějaké jeho žáky, považuji ho za mistra v oboru. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haeny
4.1.15 17:07

Aha to je zajímavé, chodím ke kamarádce v pocituji věci co nikdy dříve vibrace a vlnění, dokonce jsem měla pocit, že jsem potkala sama sebe zní to zvláštně. Zbavila mě bolesti ramene během chvíle a psychicky mi to hodně pomohlo taky a pomáhá, jsem zvědavá kam se až dostaneme, jen moje pragmatická hlava to těžko chápe a pobírá :-)

• Citovat
  • Upravit
3271
4.1.15 17:31

Ja jsem na kraniosakralni terapii sla po potratu, doporučila mi ji psychoterapeutka. Musim rict, ze mi to neskutečně pomohlo.Ted zacinam chodit znovu, terapeutka po sestinedeli opět pracuje. Myslim, ze hodne zalezi na osobě, která kranialku provadi. U me je to fyzioterapeutka, coz si myslím, ze je ideální.
Udajne napomaha snadnejsimu porodu i otehotneni-nam se zadařilo na druhy povolený snazici cyklus oproti tomu na první těhotenství jsme čekali více jak puk roku.
Kranilku vřele doporučuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
4.1.15 17:45

Toto téma mě zajíma, můžu se zeptat jak to probíhá, všude jsem se dočetla že jde o jakousi masáž? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haeny
4.1.15 17:54

Já chodím na ruční lymfomasaže ke kamarádce a vždycky jdu jako poslední a zůstávám tam a pracujeme na tomhle, vždycky jak mi domasíruje nohy u tapek tak mě chytne za paty já v klidu ležím přikrytá dekou a jen vnímám co se mi děje s tělem, ptá se mě co cítím a jaké mám pocity, třeba mě ty nohy brní nebo cítím jako když teče voda někdy mě jedna její ruka hřeje víc někdy mám pocity jako by mi běhaly impulzy až k pánvi je to různé nějakou dobu mě takto drží a když mám pocit, že všechno proudí tak jak má a je to celé zklidněné tak se mě zeptá kam si má dát ruku teď a já vždycky odpovím dle prvního co mě napadne a ona jednu ruku mi dá pod kříž a druhou na to označené místo a takhle pokračujeme a nakonec mě drží za hlavu, průběžně se ptá na moje pocity a vnímání pak to ukončíme a já ještě ležím a povídáme si o tom co jsem cítila a co to znamenalo pro mě, několikrát jsme to přetáhly a já byla ráda, že jsem dojela autem domu jak jsem byla unavená a ospalá, jednou jsem z toho byla úplně hotová asi 3 dny než si to sedlo a cítila jsem se lépe.

• Citovat
  • Upravit
20155
4.1.15 18:23

Mně tedy kraniožka jakoby hladí po kůži. Není to masáž prsty či klouby, ale celou dlaní, kdy třeba hlavu dělá tak, že jí ležím v dlaních a ona jako kdyby chtěla roztahovat či stahovat ty lebeční kosti, nebo někde občas lehce přitlačí prstem na nějakém bodě.. Je to velmi jemné, vpodstatě se nejedná o masáž v klasickém slvova smyslu. Ale já třeba jednou měla záchvaty smíchu, jednou jsem prožila cosi jako při regresce,.. Na tomhle hezky vidíš, že fyzické tělo s psychickým je propojené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3271
4.1.15 18:48

@Zupa Celou dobu lezim oblecena pod dekou a odpocivam, ona zacina od chodidel, pres kolena, břicho, hrudnik az k hlavě, konci zase u chodidel.Je to spis takové hlazeni celou rukou, pro me prijemne. Hlavou mi teda i kroutí ze strany na stranu.Ma to uvolnit emoce-jednou jsem doma chytla hysterický. plac, po kterém jsem se však cítila moc dobre.Me to vždycky hodí do klidu a pohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
4.1.15 19:06

@zamlklinka aha, děkuju za vysvětlení přijde mi to strašně zvláštní, na jednu stranu mě to láká na druhou stranu si nedovedu představit že by to se mnou něco udělalo :think: přeci jen na první pohled na tom není nic „převratného“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haeny
4.1.15 19:11

Taky jsem na tohle nikdy nebyla a nevěřila ale když jsem přišla na masáž úplně psychicky rozložená ani se mě na nic neptala a prostě začala pro mě to bylo celé zvláštní a ted po té době cítím změny sama na sobě, je to práce s energii a s emocemi se kterýma si nevíš rady a uloží se někam do těla.

• Citovat
  • Upravit
3271
4.1.15 19:49

@Zupa Ja jsem také poprvé nevěděla do čeho jdu a rikala jsem si, ze neco takového nemůže mit extra vliv.Byla jsem ale v takovém stavu, ze bych vyzkousela cokoliv.Moc dobrr jsem veselá, ze na dalsi těhotenství musím byt predevdim psychicky v poradku, vzdyt psychika jde ruku v ruce s fyzičnem. Opravdu me to nadchlo, chce to ale vyzkoušet, ten pocit se nedá moc popsat.Jak ale rikam, skutečně to chce odborníka, ne někoho, kdo byl na jednom kurzu a o fyzioterapii toho moc neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
haeny
4.1.15 19:55

Je třeba se tomu otevřít a taky tomu dát čas po jedno sezení je málo.

• Citovat
  • Upravit
20155
4.1.15 20:35
@Zupa píše:
@zamlklinka aha, děkuju za vysvětlení přijde mi to strašně zvláštní, na jednu stranu mě to láká na druhou stranu si nedovedu představit že by to se mnou něco udělalo :think: přeci jen na první pohled na tom není nic „převratného“ :mrgreen:

já tam taky nechodila kvůli nějakým meditativním prožitkům, ale kvůli odstranění bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.12.17 13:22

Zdravím :) Viete mi prosím odporučiť niekoho dobrého na kraniosakrálnu terapiu ideálne na Prahe 8? Prípadne aj v inej časti Prahy. Ďakujem moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.21 22:41

Kranio...

Take by me zajimalo, zda je nekdo na to v Praze 8. Ale hlavne mi to cele prijde az moc záhadné, mam ráda vse jasně popsané, uchopitelne. Nerada investuju do neceho, čemu nerozumim/nevěřím. Jedna paní mi to doporučila, abych se naucila fyzicky prožívat sexualni zivot s partnerem…nezda se mi to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková