Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@topazio tak Sluníčko pro vše to chce v čr už asi rok.. máš recht, snad to vyspraví od dubna chalupa.. ![]()
@Lucy75 kdyby to měla odjakživa, tak bych to neřešila, já to mám třeba celý život. Ale jestli to má teď z ničeho nic, tak bych to aspoň sledovala a případně zašla k dr., pokud by to přetrvávalo.
Dcerka tohle má pokud jí je zima, nebo se kůže rychle ochladí. Je celkově také drobná, hubená a světlounká pleť. Ale jakmile se zahřeje, tak to zmizí.
Co vím, tak pokud se jedná o reakci na chlad, tak je to celkem běžné, jinak pokud je to delší dobu, tak by se to mělo řešit.
Mám dceru, jak tu někdo psal, typ Sněhurka. Tmavé vlasy, tmavě hnědé oči, světlou pleť. Tohle mramorovàní u ní vídáme. Někdy je to zimou, někdy když vyleze z vany, někdy nevím čím. Má citlivější kůži. Jinak je zdravá. Za zeptání u dr nic nedáš, tak bych se jí o tom zmínila. A sledovala zatím zdravotní stav celkově.
Dcera tohle má taky, když má chladnější ruce. Ale ona je extra hubená (budou jí 4 roky a váží 12 kg) a nemá žádný podkožní tuk. Doktor říkal, že není nutné to extra řešit.
Takovy fleky se mi udělají když jsem zmrzlá…na stehnech..i rukou. Pokoumej jestli ty ruce nemá studený, popřípadě proč je má studený, jestli byla v zimě málo oblečená, nebo špatný prokrvení…