Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Janli píše:
Vidíš, to je úhel pohledu. Děti sedí spoustu hodin v lavicích a radši budu, když mi dcera půjde do školy v teplákových kalhotech než aby šla v džínách, mačkala si podbříšek a zapařovala genitálie. Bůhví, kde všude má původ neplodnost. Pokud chce dítě ve škole pohodlí, má ho mít, tak nevidím důvod, proč mluvit o hnusu. To zas já vidím jako neomalenost a úzkoprsost.
Ale tak pořád mezi teplákama a těsnýma džínama se dá najít dost variant…
Jinak ano, zatímco spousta opravdu bohatých lidí nosí značkové věci, které mají logo nenápadné či skryté, tak především Ukrajinci mají rádi velká a viditelná loga značek na svém oblečení. U nich je to víceméně tradiční. Poukazují tím na svůj sociální status.
Je jedno, že ten hnusný zelenooranžový svetr s medúzou už má dávno nejlepší roky za sebou, je obnošený a žmolkatý, ale…je to prostě Versace…
@ivašot. píše:
Ale tak pořád mezi teplákama a těsnýma džínama se dá najít dost variant…
Dá, ale proč by člověk měl hledat? Myslím, ze je úplně jedno, v čem chodí děti do školy
teplaky jsou aspoň pohodlné a dobre se v nich sedí. Syn chodí do školy taky v teplakach a neresim to
hlavně, aby byly čisté.
@Magical-eyes tak Ukrajinci jsou takovi dost specificti v tom oblékání, naši známí mají ukrajinské přátele a paní vždycky nakupuje fakt kvanta oblečení, když už kupuje, bere pro celou širokou rodinu i kamaradky to podobne, takže pak mají všichni ty teplaky nebo oděvy plus minus stejné a poznáš, že jsou “od ni”
proste tahle paní se celkově vůbec nežinýruje, nakoupí, co se ji na oko zalibi, vetsina se ji pak libit přestane, a rozdává ![]()
Možná je to tím, že nám maminky vtloukaly do hlavy, že teda tepláky fakt za žádnch okolností kamkoliv mimo hřiště nee
Jsem stará konzerva, ale pravda je, že ani anše pubertální dítě by to nenapadlo, stačí, když od malička vidí svého tátu - jo, skočím do obchodu pro chleba, jenom počkej, převlíknu se z tepláků.
Jinak mé dítě chodí do školy oblékáno s vkusem, že občas koulím očima, ale tepláky teda v repertoáru chybí. Z pohodlného oblečení jsou to legíny v kombinaci s dlouhým trikem či svetrem (vede jeden po babičce, na třicetikilové figurce velmi oversize), hodně šaty (což je pro mě mimochodem nejpohodlnější kus oděvu, šaty si beru i do letadla na dlouhé sezení), taky lacláče nebo i džegíny s hodně pružnou gumou, popř. klasika kalhoty, hodně maskáče s dost volnm pasem, nic z toho neškrtí a prý je velmi pohodlné… Ale třeba zas strašně pohoršuje matky teplákových dětí, vím já?
@ugluk já jakožto matka teplakove ditete nekoukam co nosí ostatní
jedine co mě zaujalo, byla slečna, co v mrazech chodila v kratke tlusté naducane perove bundicce, kterou měla ovšem vždy rozepnutou a pod tím podprsenkovy top a hole břicho. To jsem mela vždycky nutkání nabidnout ji nějakou deku, protože mi byla zima za ni ![]()
@Plmo píše:Že k lékaři a do divadla tepláky nepatří.!
Téma pro odlehčení.
Co říkáte na „teplákovou módu "
Zatím jsem to vnímala, že tepláky nosí hlavně UK (tím se jich nechci nijak dotknout)
Ale poslední dobou vidím, že tahle móda se asi rozšířila.
V práci potkám „dámu" v teplácích, přes rameno kabelku „rádoby" Versace, Louis V., Tommy Hilfiger…
No to je děs.
Jaký na to máte názor?
@Janli píše:
Vidíš, to je úhel pohledu. Děti sedí spoustu hodin v lavicích a radši budu, když mi dcera půjde do školy v teplákových kalhotech než aby šla v džínách, mačkala si podbříšek a zapařovala genitálie. Bůhví, kde všude má původ neplodnost. Pokud chce dítě ve škole pohodlí, má ho mít, tak nevidím důvod, proč mluvit o hnusu. To zas já vidím jako neomalenost a úzkoprsost.
Vidím to úplně stejně ![]()
@Atisia píše: Že k lékaři a do divadla tepláky nepatří.!
Vypadá to neslušně, nehezky. V běžném provozu dobrý. Prostě za mě jsou místa ke tepláky ne i když jsou dražší než boty třeba.
Do divadla beru, ale proč k lékaři?
Návštěvu lékaře nepovažuji za společenskou událost ![]()
@Plmo píše:
Téma pro odlehčení.
Co říkáte na „teplákovou módu "
Zatím jsem to vnímala, že tepláky nosí hlavně UK (tím se jich nechci nijak dotknout)
Ale poslední dobou vidím, že tahle móda se asi rozšířila.
V práci potkám „dámu" v teplácích, přes rameno kabelku „rádoby" Versace, Louis V., Tommy Hilfiger…
No to je děs.
Jaký na to máte názor?
Desne, tluste teplaky ve meste..nelibi..patri to domu nebo na cviceni..
Je to strašně nevkusné. Dcery taky chtěly nosit tepláky do školy, řekla jsem, že jedině přes mou mrtvolu. Na sport, na ven, samozřejmě. Ale na běžné nošení nee.
@Semtex jo, taky jsem ta příšerná matka, co trvá na zakrytých zádech a břichu, v zimě dvojnásob
Pravda, že mé dítě prošlo v batolecím věku zánětem ledvin. Takže trvám na - dost dlouhé, čisté (nesmradlavé a bez fleků), s požadavkem bez děr bych dneska rozhodně neuspěla
Ale fakt je, že já jiné děti absolutně neřeším, ti mají své rodiče a je to jejich boj. Jiné dospělé… no když potkám vystajlovanou slečnu v teplákách a s kabelkou na ulici, pomyslím si svoje, ale v podstatě je mi to buřt. Kdyby tak nakráčela na pohovor (u nás se teda dresscode uvádí už v pozvánce na něj), tak asi smůla pro ni…
@Semtex píše:
Do divadla beru, ale proč k lékaři?Návštěvu lékaře nepovažuji za společenskou událost
Stejný jako by přišel v monterkach nebo ze stodoly.
@Plmo Bydlím sice na malém městě, ale invazi obyvatel Spojeného království v teplákách jsem si nevšimla…