Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já si na dovolenou koupila jednoplotýnkový indukční vařič. Když jsem na něj dala nový, kvalitní hrnec, tak vařil v pohodě. Jakmile jsem tam dala starý hrnec, tak teplota blikala a po nějaké době se vařič vypnul. Takže si myslím, že chyba bude v nádobí, když s hrncem ti plotýnka normálně funguje. Zkus jinou pánvičku ![]()
@nikushaaak Ahoj, zrovna minulý týden jsme řešili stejný problém. Postupně (trvalo to asi rok) nám odešly všechny 4 plotýnky. Nejprve přestala fungovat (tedy nespínalo se ohřívání - číslo blikalo; později na další plotýnce ohřívání fungovalo normálně a po pár minutách začalo blikat a už se vařit nedalo) jedna při použití jednoho rendlíku, postupně i jiného nádobí. Přidaly se další plotýnky. Objednali jsme technika a ten zjistil, že je třeba vyměnit čip, který celou desku řídí. Prý běžná závada. Desku máme značky Whirlpool (koupeno v Ikea jako celá kuchyň vč. spotřebičů), tato závada se objevila po asi 6 letech provozu a oprava stála 3.500,–.
Také jsem nejprve myslela, že za to může nádobí (používám Ikea a Tescoma).
@nikushaaak zkus dát ten hrnec, co funguje, na plotánku, která se ti zdá divná. Pokud nebude fungovat, může jít o závadu. Mně odešla jedna ze dvou desek po 5 letech