Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
můžete mi prosím poradit, čím vyčistit co nejjednodušeji kousek koberce? Čistila jsem celý na jaře namokro vysavačem, ale teď cítím, že před gaučem, kde se nejvíc sedává, už je zase cítit (léto, zpocené nohy atd…).
Nepotřebuji ho čistit celý, spíš jen tento kousek. Vysavač si na to půjčovat nechci.
Poradíte čím a jak, abych se zbavila toho zápachu?
Někde jsem četla jar, jinde aviváž…ale bojím se, aby to nezůstalo „mazlavé“, jak to přebytek aviváže nebo jaru umí…
Díky.
Vanish na ruční praní koberců. Naředit podle návodu, udělat pěnu (já dělám nomálně rukou) nabrat pěnu na kartáč, nanést a vykartáčovat. Jestli děláš jen kousek, doporučuju udělat okraje do ztracena, aby ten vyčištěný kousek neměl ostrý přechod na ten nevyčištěný. Vanish čistí dobře a hezky provoní.
Taky bych šla do Vanishe.
Koupila jsem čistič na koberce z Lidlu (w5), vyčistí také, ale divně smrdí…
Vanish je voňavý ![]()
Existují různé čističe na kobekce. Např. i Lidl prodává čistič W5 s rozprašovačem )ale nevoní jak Vanish, ale funguje taky). Vanish na koberce jde taky. Jar nebo aviváž bych nepoužil a ni nepoužívám - nejsou na to určené. Pak vezmu rejžák a „zakleknu“. Samozřejmě to dělám do ztracena, aby tam nevznikl opačný efekt.
Po zaschnutí to pak jak vysaji (zbytek vody a případné kousky) vysavačem