Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
MonnyDee píše:
Občas přitopím, ale většinou máme kolem těch 23st. jinak mi je zima a prcek má studený ručičkyspí v overálku ve spacím pytli, a je přikryt peřinkou/dekou
No těbůh, to by náš malej byl uvařenej
.
My přes den cca 23st - na noc v ložnici netopíme a máme cca 18st
Líp se spí jak nám tak malé
Spí v pyžámku a pod peřinou. Vedra nesnášíme.
Dajdula píše:
Tak to jsem ráda, že nejsme takoví otužilci sami.
Zozole - prosím tě, co je to kapnička?
Kapnička je peřinka-deka…každý tomu říká jinak
Je pravda, že s mužem máme neustále debaty na téma moravsko-česká mluva
Kapna, kapnička se říká peřince na Jižní Moravě (aspoň teda u nás ve vesnici, kde jsem vyrůstala) ![]()
Přes noc 18-20st., je v bodyčku, overalu a přikrytá peřinou, přes den 22st. Neříkám, že je mi tedy teplo, ale určitě se mi v chladnu spí líp.
na spani mame 18stupnu,maly spi v overalu a spacim pytli,prikryty lehkou dekou…
pres den mame 21-21.5stupnu ![]()
Na noc máme těch 18°C (někdy i méně). Malý spí v overálku, zavince a přikrytý dekou. Spíme všichni v ložnici.
ahoj, teplotu doma také řeším, jsem zvyklá na cca 21 stupnů přes den a v noci se netopilo, tak počítám kolem 18.Ted jsme se přestěhovali a přes den, pokud nevypínám topení tak tu je i přes 25…
Jelikož máme plovoučku a malý je věčně na zemi,tak to nechávám kolem 22, 23 jinak už mi je vedro a v ložnici skoro netopíme a stejně je tam kolem 20stupnů. Malý dostal k Vánocům peřinky a je mu v nich hrozný vedro, takže stejně spí jen pod dečkou… ![]()
Ahojky my máme v baráku přes zimu krapet bojové podmínky. Loni, když se malá narodila(konec října), začaly stávkovat „zaručeně nejlepší“ akumulačky. Prej rols roys mezi akumulačkama
Až na to, že když venku klesla teplota pod bod mrazu, milá kamna přestaly kamnat a začaly hřát až když sepnul noční proud. Možná proto je zdravá, pač je otužilá Jako v bazénu 19st a Verča si tam v létě lebedila a my byli zmrzlí na kost ![]()
Jinak letos jsou podmínky polnější než polní, ale když to jde, udržuju 18st. Jak tam má 20(když se milá kamna zblázní) tak se budí a je jí vedro ![]()
To je asi jak je kdo zvyklej, ale z dob chlastacích si pamatuju, že když jsem měla v pokoji vedro, ráno jsem se málem neprobudila. Když zimu, ráno mi po alku blbě nebývalo
Něco na tom je, že je chladněji na spaní lepší než vedro ![]()
Dajdula píše:MonnyDee píše:No těbůh, to by náš malej byl uvařenej
Občas přitopím, ale většinou máme kolem těch 23st. jinak mi je zima a prcek má studený ručičkyspí v overálku ve spacím pytli, a je přikryt peřinkou/dekou
.
Ale on je normálně fakt studenej… asi teplomil po mamince
![]()
MonnyDee píše:Dajdula píše:Ale on je normálně fakt studenej… asi teplomil po maminceMonnyDee píše:No těbůh, to by náš malej byl uvařenej
.
![]()
Já mám taky studený pazoury jak smrtka furt, když je mám teplý tak je mi naopak špatně od žaludku ![]()
jde o zvyk určitě. Bydleli jsme v paneláku a tam bylo permanentně 24
od března bydlíme v cihlovém domě a na spaní má prcek 21.5-22 (overal a teplý spací pytel) a přes den na hraní 22-23.
tak my v ložnici netopíme a máme otevřené okno celý den. Nevím kolik stupňů tady máme, ale dnes v noci tady byla už pěkná rákoska. Až přituhne, budu okno přes den zavírat. Jinak malá spí v pyžamku, vykasané nohavice, věčně se odkopává. Když ji přikryju, začne kňourat a odkope se zas. Prostě jí je asi teplo. Nohy má jak led
ahoj, my máme v ložnici kolem 17st. Malý spí v pohodě, je na to zvyklý. Když někde jsme a je tam tepleji tak spí špatně. Určitě je to o zvyku ![]()
Ahoj holky, my máme doma ted 21,5 a v ložnici 18,5 a mrznu! Jsem zvyklá z léta na těch 30 doma
Ale to už byl extrém, 26 mi vyhovovalo ![]()