Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to zkouška zda nemá příznak meningitidy, tam jde o minuty, taky vždy zkouším když teplota vyletí zničehonic vysoko. Ale to už by se projevilo dřív. Tak ať je brzo líp!
Malá měla taky teploty jen k některým zubům, je to nevyzpytatelné ![]()
@Ennny píše:
Tu bradicku nedá dolů když b se jednalo o zánět mozkových blan…na noc bych dala taky nurofen a hlídala , přeji klidnou noc. [/citac@Ennny píše:
Tu bradicku nedá dolů když b se jednalo o zánět mozkových blan…na noc bych dala taky nurofen a hlídala , přeji klidnou noc.Děkuju snad bude. Hlavně aby prdelce bylo líp
@LucieHora píše:
Ahoj:-) malej (5 měsíců) měl před týdnem horečku z druhýho očkování. Zabralo úplně easy léčení - tělo na tělo. Vzala sem si na sebe jen sportovní podprsenku, aby mu to někde netlačilo a malej měl jen plenku a byli jsme pod dekou. Během dne horečku neměl:-)
Ahoj. Jen když si ho vezmu na kojení, tak mu teplota stoupne. Asi ho zahřívám
@Twixinka píše:
měl už šestou nemoc (tři dny horečky a čtvrtý den vyrážka)? Jinak ta poloha je pravděpodobně kvůli váznutí šíje u meningitidy, která má bohužel tak rychlý průběh, že pokud to člověk nepozná hned, tak to většinou špatně končí
Ještě neměl šestou nemoc. Je to jeho prvním nemoc, tak proto asi tak jančím ![]()
@Ha Šoba ale ono to že se zahřeje nevadí ,potřebuje se vypotit , takže to kojení je ideální přísun tekutin a je zahřátý , takže má co potit ![]()
@Ha Šoba tak uvidíš
dcerka ji měla v prosinci a musela jsem střídat panadol s nurofenem, ptže jí po třech hodinách ta teplota vystřelila přes 39 ty první dva dny, byla jsem z toho hotová, ale ten čtvrtý den se osypala a bylo to jasné
pro jistotu jsme třetí den horeček byly u doktorky, kde malé brali krev a z toho vyšlo, že to bude viróza - CRP v normě a snížené leukocyty ..
@Ha Šoba Syna sleduj, k dr. opravdu staci v patek. Pokud to bude bakterialni, bude uz nastoupane CRP. 38.5 neni jeste ani poradna horecka, ale zas Te chapu, kdyz je to poprve
. Nas syn si v 10 mesicich strihnul rovnou 40.6, takze mame doma trochu jina meritka a 38.5 bereme jako zvysenou a nedavam nic.
Nám zatím staví nurofen po 6ti hodinách. Paralen jsem ještě nedala, ptže neměl v době nurofenu 38. Tak snad to ten můj bojovník zvládne a meningitida se nám vyhne obloukem. Nebo ho mám vzbudit a zkusit to? ![]()
@Ha Šoba nee nebuď ho, ono by jo to strašně bolelo ten pohyb tou hlavou, takže myslím že by vklidu nespal a spíš by jecel už zkus to až se probudí na jídlo.Aha koukám 16 měsíců tak nevím jestli se ti ještě v noci budi, každopádně kolem půl noci bych mu dala vodu a zkontrolovala teplotu.
@Ennny píše:
@Ha Šoba nee nebuď ho, ono by jo to strašně bolelo ten pohyb tou hlavou, takže myslím že by vklidu nespal a spíš by jecel už zkus to až se probudí na jídlo.Aha koukám 16 měsíců tak nevím jestli se ti ještě v noci budi, každopádně kolem půl noci bych mu dala vodu a zkontrolovala teplotu.
Takže až se vzbudí tak vyzkouším… Děkuji. Alespoň stě mě trochu uklidnila a třeba i usnu ![]()
Ja horecku srazim vzdycky, zvysenou mokrym rucnikem na celo nebo nozky, kdyz to je beze zmeny davam leky. Ja si pri teplote nevzit prasek tak bych padla. Nechci tejrat dite, kdyz leky zaberou a je lip.
@Ha Šoba píše:
Takže až se vzbudí tak vyzkouším… Děkuji. Alespoň stě mě trochu uklidnila a třeba i usnu
A myslíte že už by se to projevilo, když už to má od včerejší noci?
@Ha Šoba myslím že ano,ale co já si myslím nemusí být to jak to je nejsem lékař… každopádně abys ho nemusela cpat léky namoč mu tenkou čepičku a dej na hlavu nejhorší je horečka hlavy a pokud by nezabralo namoč mu ponožky do octa a dej na nožky a na ty ještě jedny suché vytáhne to horkost
@Ennny Jenom pozor, s octovymi ponozkami opatrne - nedelaji se, pokud jsou koncetiny ledove studene. Zabaly lepsi treba jen mokra plena okolo hrudniku nebo koupel o stupen chladnejsi nez telo.
@Micaella22 Teplota neni nemoc, ale znak boje tela s nemoci. Neumerne vysoka ci dlouhodoba telo prilis vycerpava, ale jinak pomaha telu rychleji se vyporadat s nemoci. Kluk je horeckovej, takze vzdy tri dny topi jak kaminka, ale pak je hned fit, holky casto maji jen okolo 38, zato se v tom placaji tyden i dele.
@Ha Šoba Tak klidnou noc, to bude dobry, prvni nemoc da kazdemu zabrat. Nejspis to bude jen nejaka viroza, je sezona.