Terénní kočárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1716
2.4.13 11:56

@adelina3 Aha, tak to je blbý, já jsem ji chtěla tak od deseti měs. malé. Asi na ni radši mrknu někde na živo. Každopádně díky za postřeh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
2.4.13 12:16

@petulatko

no raději fakt vyzkoušet :pankac: možná jsem jen zmlsaná z našeho :D ale fakt i ta váha děs a moc se mi s ní dobře nejelobyla taková těžkopadná, jakoby unavená 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
2.4.13 14:50

@petulatko Souhlasím s @adelina3 Teutonka má hrozně malinkou sedačku, na šířku asi 30-32cm a výška zádové opěrky je rekordních 42cm, to snad má jen CasualPlay. Vybírala jsem pro synka a v 10měs v kombinéze s fusakem se tam skoro nehnul a střechu měl skoro na hlavě(v roce 80cm/11kg, pro srovnání). Ale připrav se na to, že otočné sedačky většinou bývají užší. Já mám Mamas&Papas Sola a ten je naprosto vyjímečně obrovský, ale v terénu bys ho zmuchlala do kuličky.

Mě by zajímalo to Bgb s terénními koly, budeš li pořizovat, prosím, napiš zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
2.4.13 15:44

@Faraya Už jsem kola objednala, tak pak dam vedet :) Já si u toho Buga nejsem proste tím terénem nějak jista, kočár je to parádní, ale nějak nepůsobí úplné bytelne a mala zatím nesedi, takže se bojím ji dat v pololehu do něčeho, co fakt neni naducana limuzinka :lol: No jinak bgb má sedačku širokou taky asi jen 31cm, ale nám naštěstí sportak teď vychází na jaro, léto a na zimu už pak doufám jen golfky no…
Tak holky Teutonku definitivně skrtam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
2.4.13 16:35

No vidíte, já porovnala několik kočárků, z terénních 3-kolek Jané Slalom a tu zmiňovanou Teutonii… Teutonka mi přijde lepší a to hned kvůli několika věcem ;-) nevím tedy jak velký je rozdíl mezi kolekcemi z různých roků, ale tu co mám, tak mi vyhovuje víc než to Jané…
Za mě:
Teutonie vyhovují nenafukovací kola, je houpací, velký košík, velká korba, otočný sporťák (i korba), sporťák mi rozměrově přijde také dostatečně velký :-) (dcera v něm jezdila do 28 měsíců a je únorová, takže fusak a kombinéza ve 2 letech), krásně jde připnout skejtík, ruční brzda na zadní kola a v terénu jezdí perfektně ;-) co by pro někoho mohlo být problémem je že se blbě vejde do auta, je takový hůře skladný, ale to já neřeším protože auto nemáme :mrgreen:
Janéčko - každou chvilku jsem v lese píchla :( nepružil tak hezky, košík taky velký, korba taky celkem velká a měla jsem tu co šla použít i jako autosedačka - super, ale nejde složit, sporťák možná o trochu větší než u Teutonie, ale nelze otočit což já brala jako mínus, neměla jsem tu čest zkoušet vyzkoušet s 2 leťákem v kombinéze a fusaku :think: nenašla jsem skejtík co by na něj šel snadno připnout - kvůli brzdě (nějaký skejtíky jsou, ale nelíbil se mi ani jeden, ani systém, ani cena :( ) ruční brzda mi na předním kole nevyhovovala tolik jako na zadních u T., v terénu super pokud jsem zrovna nepíchla. Do auta asi skladnější, ale to pro mě není důležité…
asi mi u T. chybí to stupátko na nohy co má u sporťáku J. :think: ale otázka je zda výhoda či nevýhoda, odkládala jsem tam věci a ztratila jsem takto koženou sandálku :( a spoustu dalších věcí :( Teutonie mně osobně přijde lépe ovladatelná i když tedy opravdu působí trochu těžkopádně, ale myslím že je to jen první dojem :nevim: asi kočár se kterým já osobně byla doposud nejspokojenější ;-) 4 kolky jsem odapsala hned co jsem vyzkoušela 2 u ségry a 1 u sebe…
Přeji dobrou ruku při výběru ;-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
3.4.13 21:46

Já mám jeden takový tip :).Mám několik kočárků a hodně jsem jich už vystřídala, trochu úchylka, no…
Do terénu jsem vyzkoušela lecos-Mutsy Ur, Slalom, Speedi. Joggster…a další. A pak jsem si celkem náhodně koupila Quinny Freestyle 4XL a jsem úplně nadšená. Kočár už se nevyrábí, nicméně na bazarech bývá, Má úplně všechny přednosti, co si představuji-hodně prostorný, odpružená kola, obří nákupní košík, ruční brzda i když je to čtyřkolka, natáčecí přední náprava, takže při zatočení netřeba nadzvedávat. Stál mě na MMB 450 korun a je skoro jak nový. V terénu projede vše a jezdí se s ním krásně. Poslední model to ale není a když jedu někam do společnosti, beru si jiný, nicméně jezdíme nejvíc denně na dlouhé vycházky po okolí a využívám ho maximálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.4.13 12:11

@zoretka :mavam: :mavam: kam na takové kaufy chodíš? 8)
je fakt, že stré quiňáky byly prostě bomba.

já tedy za sebe musím říct, že na jízdu v terénu byl, je a bude nejlpší ze všech co jsem s nimi jela osobně Quinny speedi. jenže jeho vady jsou jinde.. :D - btw, taky už ho nevyrábí :nevim: :nevim:

šířka kočárku 30-31 v sedáku docela stačí, ono ty děti nemají velké prdelky :D důležitější je podle mého tvar zádové opěrky, jestli se tam vejdou v ramenou.. poddajnost bočnic, atd.
taky jsem byla zaujatá proti 30cm, na zákaldě Jné slalom reverse, ale mám už druhého baby joggera, 30cm na šířku, a spal v něm 5letý na svůj věk velký syn, jezdí v něm mladší (2r3m) ve fusaku a v kombinéze a pořád OK. prostě má poddajné boky, takže si je dítě vytáhne, jak potřebuje, a je to..
(v tom slalomu byl tehdy naprásklý dvouleťák neskutečně, ramínka ohnutá dopředu,.. roční dítě v něm leželo na pevno,.. a přitom má parametry skoro stejné.. )

jinak ano, T. má malý sedák, stejně jako třeba ABC design., ty mají taky snad 43cm délku zad :nevim:, myslím, že jsou lepší kočárky, než Teutonia :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.4.13 14:48

:mavam: :mavam: Prostě náhoda, večer se tak odreagovávám prohlížením Mimibazaru a tam byl, navíc jen 2km od nás. :) A zrovna jsem si říkala, že by se mi hodilo něco na uspávání aby se tam kluk vešel-teď mu byly dva, tak pomalu bude po kočárech, naštěstí se vozí moc rád.
Speedi je taky super a má mnohem pokrokovější design :lol:
Teutonii jsem měla a bezva, když bylo malýmu 10 měsíců, jak by se tam vešel teď netuším, potkávám paní s dítětem tak rok a je tam pěkně nacpaný. U Mutsy taky malej brzy dosáhl hlavou boudy…jinak v terénu báječný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.4.13 16:20

@zoretka no jo, to znám, mladej už dva měl.. ale taky se vozí rád.. Summit je v tomhle prostě super kočár, hezky pro přerostlý děti :D
ale teda, taková cena a ještě 2km od vás, to je dobrej kauf!!! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
25.9.14 10:24

Holky a nějaký teréňák v přijatelné ceně a i pro miminka!? Přemýšlela jsem na Joggster nebo Baby Jogger X3??? Ale něco už pro miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
25.9.14 10:43

@Tyyynka Na baby jogger můžeš dát hlubokou korbu, a může v něm jezdit i novorozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.9.14 11:18

@Tyyynka oba jsou pro miminka s hlubokou korbou.
korba na X3 doporučuju deluxe tu novou, je větší.. a summit má super vlastnost - houpe i s korbou!!!
já raději BJ než TFK, ty kočáry jsou dobré, ale nelíbí se mi a jsou zbytečně těžké.. Summit má jen 11kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.9.14 11:20

No a úplně nejlepší jízdní vlastnosti měl můj starý QUinny speedi (kol 2007), prostě s ruční brzdou. ale ten má zas jiné vady, pro někoho, polohování, bouda, a tak.

navíc BJ má jedinečný systém skládání. Jak jednou člověk okusí, už se ho nechce vzdát.. a v jízdě byl hnedka za QUinny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
13.4.17 14:19

Doporučíte dobrý terénní kočárek?
Snažím se zorientovat v nabídce, kočárků je strašně. Budeme jezdit i po lesních cestách, ráda bych kombinaci, budu chodit do 1 patra, takže ani moc těžký být nemusí a do auta zase ocením skladnost…
Zatím se mi líbily: Jané trider, Peg Perego Book nebo Book Cross, Hartan Racer GT Cross.
Budu ráda i za tipy na jiné značky, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
13.4.17 14:46

Podívala bych se ještě po staré verzi Jané Slalom. Terén v pohodě, nosila jsem ho taky jedno patro, je lehčí a prostorný. Do auta super skladný. Ceny šly poslední dobou hodně dolů, už se nevyrábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí