Terénní kočárek (u Prahy) 2025

40
29.12.24 15:04

Terénní kočárek (u Prahy) 2025

Zdravím všechny rodiče a prosím o radu s výběrem kočárku.

Bydlíme na vesnici u Prahy, jsou tu zpevněné i lesní cesty, manžel chce s malou hodně výletovat. Vyloženě do Prahy moc nezajíždíme, čili pro nás určitě kočárek do lehkého-středního terénu - nemusí to být žádný “hummer”. Oba jsme malí a lehcí (já 58kg 158 cm). Máme dům a jezdit autem (máme velký kufr) budeme spíš příležitostně. Takže nebude se tolik rozkládat a nemusí být mrňavý

Zajímají nás typy, na co koukat, hlavně aby byl praktický a vydržel 1 dítě a nebyl hned rozhrkaný. Pak různé tipy a vychytávky, co je dobré aby měl. Design, modernost a barvu neřeším vůbec.

Dále mě zajímá, zda se vyplatí kupovat bazarový (dle předběžných zjištění spíš
ne) a na jaké showroomy v rozumném dojezdu Prahy doporučujete jet se podívat, aby měli velký výběr a aby uměli dobře poradit.

Stačí dvojkombinace nebo lepší 3v1? Někdo psal že je praktická 3v1 když dítě v autě usne, aby se nemuselo budit - jiní ale reagovali, že v sedačce by dítě stejně moc dlouho spát nemělo. Taky nevím jak dlouho ty sedačky 3v1 vydrží, kamarádce dítě ze sedačky rychle vyrostlo…

Přijde mi praktické mít 2 polohy v tom “golfáku”, že může i koukat na rodiče. Pak jsem taky pochytila, že i ten golfák by měl jít sklopit úplně do roviny.

• taky co k němu mít (pláštěnka, síťka proti hmyzu, košík, tašku?)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.12.24 19:24

Tak s námi kočárek jezdí téměř denně, takže jsem bytelný terénní s druhým dítkem vyměnila za baby snap Valco 4, aby byl lehký a skladný na převoz a logistiku okolo starší…v trojkombinaci je obyč vajíčko, takže vajíčko určitě koupit zvlášť kvalitní…na hory bereme nosítko a do terénu máme vozejk Chariot cx1…jestli nový nebo bazarový je na Tobě, záleží, jaký máš rozpočet…my hlavní kočárek na první dítko měla nový, potom charita z druhé ruky a ten skladný snap měla paní jako nový a hezký moderně ušitou boudu, podložku v něm a i sladěnou tašku a aspoň mě nemrzí, když se odře a už s námi i letěl na dovču.

• Citovat
  • Upravit
40
29.12.24 21:26

Děkuji za postřehy :)

Víc jsme teď googlili a zpřesnili jsme požadavky na terén lehčí (lesopark a zpevněné cesty)

Raději 2v1 a autosedačku zvlášť a kvalitní

A raději nový, který pak zkusíme přes bazar střelit.

Předběžným výběrem zatím favorit Cavoe Axo Style 2v1. Bohužel slovních recenzí málo, ale na hvězdičky ok a tři videorecenze vypadají fakt bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.12.24 21:27

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
29.12.24 21:54

@Little fox doporučuji si zajít do prodejny a vyzkoušet. Na obrázku i videu to může vypadat super, ale je lepší vyzkoušet, jak se s ním jezdí, jak se skládá, výška kočárku apod. Já kupovala kočárek ve Vanda Store na Vinohradech a byla jsem s jejich výběrem a i přístupem spokojená. Pak ještě hodně kočárků mají např. v Dětský dům na Libuši nebo případně FunBaby v Čestlicích. Ostatní prodejny osobně neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.12.24 23:31
@Magda124 píše: Více

Děkuji za tipy, máme to v plánu. Skladem k vidění je v Kolíně, takže tam zajdeme jako první a od toho se odpíchneme. Ne všude mají tenhle konkrétní.

Děkuji i za doporučení další prodejen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí