Termín početí - co myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46
14.6.11 19:52

spermie pokud vím tak má schopnost oplodnit max.48/50 hodin a né 5 dní… životnost ano 5 dní ale né schopnost oplodnit

ugluk píše:
Pokud jsou styky v rozmezí takhle pár dní, NELZE absolutně určit, kdy přesně k početí došlo. Ono se totiž ani nevylučuje to, že kdyby byla ovulace třeba 11., tak k oplození nedošlo od spermie, která si tam pěkně počkala od toho 6.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
14.6.11 19:56

No vše nasvědčuje tomu, že ovulace byla 12.3. Jak výpočty, tak ten hlen. Od toho 6. by to bylo opravdu dlouhá doba, je to málo pravděpodobný i když samozřejmě ne vyloučený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
14.6.11 19:56

No tak teda nevím, jak dochází k těm (byť dost výjimečným) otěhotněním z jediného styku 5 dní před ovulací :-) Samozřejmě, že je pravděpodobnější, že to bylo z těch dalších, když byly k ovulaci pravděpodobně blíž, ale pokud chce zakladatelka absolutní jistotu, tak tu jí bohužel není nikdo schopen dát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
14.6.11 19:58

Vím, že se to lehce řekne, ale zkus se tím teď netrápit. Přeju ať je mimčo po porodu celej tatínek - hlavně ten správnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.6.11 20:00

kmar jj taky si myslím oplodnovací schopnost spermieje 48 hodin a životnost vajíčka 24 http://www.babyonline.cz/…lodnost.html takže toho 6.3. by to musel být zázrak i vzhledem k tomu ovu hlenu a ke všem výpočtům jak dle UZ tak i kalkulaček těhu

krmar píše:
No vše nasvědčuje tomu, že ovulace byla 12.3. Jak výpočty, tak ten hlen. Od toho 6. by to bylo opravdu dlouhá doba, je to málo pravděpodobný i když samozřejmě ne vyloučený.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.6.11 20:02

http://www.babyonline.cz/…lodnost.html
ovu hlen byů 12.3. …

ugluk píše:
No tak teda nevím, jak dochází k těm (byť dost výjimečným) otěhotněním z jediného styku 5 dní před ovulací :-) Samozřejmě, že je pravděpodobnější, že to bylo z těch dalších, když byly k ovulaci pravděpodobně blíž, ale pokud chce zakladatelka absolutní jistotu, tak tu jí bohužel není nikdo schopen dát :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
14.6.11 20:03
Eva B. píše:
Nechci zakladatelku strašit, ale já jsem měla termín 27. 11. a vím přesně, že jsem počala 6. 2. Cykly jsem ale měla 28-29 dní :).
kochibara píše:
EVA trošku nechápu co s tím chceš říct ???????

Vůbec nic, ale v předchozích příspěvcích to vypadalo, že nejsi z termínu 6. nadšená… držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
14.6.11 20:06
Eva B. píše:
Eva B. píše:
Nechci zakladatelku strašit, ale já jsem měla termín 27. 11. a vím přesně, že jsem počala 6. 2. Cykly jsem ale měla 28-29 dní :).
kochibara píše:
EVA trošku nechápu co s tím chceš říct ???????
Vůbec nic, ale v předchozích příspěvcích to vypadalo, že nejsi z termínu 6. nadšená… držím palce :kytka:

Jenže únor má jen 28 dní a 6.3 byla zakladatelka teprve 9 den cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
14.6.11 20:08

Pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.6.11 20:19

Hele, spermije jsou schopný v plodném období vydržet AŽ 5 dní čekat na vajíčko… Takže i kdyby to bylo ze styku 6.3, k oplodnění mohlo dojít později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.6.11 20:20
kochibara píše:
spermie pokud vím tak má schopnost oplodnit max.48/50 hodin a né 5 dní… životnost ano 5 dní ale né schopnost oplodnit
ugluk píše:
Pokud jsou styky v rozmezí takhle pár dní, NELZE absolutně určit, kdy přesně k početí došlo. Ono se totiž ani nevylučuje to, že kdyby byla ovulace třeba 11., tak k oplození nedošlo od spermie, která si tam pěkně počkala od toho 6.

Jé, tak jestli mystifikuju, tak pardon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.6.11 20:23

http://www.babyonline.cz/…lodnost.html
http://www.pohlaviditete.cz/spermie/
http://www.planovanirodiny.cz/view.php?…

životnost a schopnost oplodnění je rozdíl. životnost spermie je 5 dní ale schopnost oplodnění je 48 hodin

Nainuva píše:
Hele, spermije jsou schopný v plodném období vydržet AŽ 5 dní čekat na vajíčko… Takže i kdyby to bylo ze styku 6.3, k oplodnění mohlo dojít později
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
14.6.11 20:25

Délka života - životnost - spermie Životnost spermie v těle ženy je tři až čtyři dny (vyjímečně i pět nebo dokonce šest). Ovšem schopnost oplodnit vajíčko si spermie uchovávají jen cca 48 hodin. Mimo ženské tělo spermie umírají v řádu hodin.

To jsem teď vyčetla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
14.6.11 20:28

eva a vašek jj

Eva a Vašek píše:
Délka života - životnost - spermie Životnost spermie v těle ženy je tři až čtyři dny (vyjímečně i pět nebo dokonce šest). Ovšem schopnost oplodnit vajíčko si spermie uchovávají jen cca 48 hodin. Mimo ženské tělo spermie umírají v řádu hodin.To jsem teď vyčetla..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
14.6.11 20:40
kochibara píše:
Ahoj holky,
mám dotaz - Termín porodu mám 3.12. ( termín určen jak dle PM - 26.2. 2011 tak podle UZ) CHTĚLA BYCH SE ZEPTAL KDY PODLE VÁS DOŠLO K OPLODNĚNÍ - ZE KTERÉHO STYKU . Styk jsem měla 6.3. , 11.3, 12.3., 13.3. (cykly mám delší jak 30 dní ). Je to pro mě moc důležité.......... Moc díky

To nemáš šanci zjistit. Já mám/měla termín porodu dle PM 8.6., dle UTZ 9.6. (první den poslední MS 1.9.), což vychází na ovulaci/otěhotnění cca na 15DC.

ALE, já vím, že jsme styk měla jen 22 a 23DC a že jsem i v ty dny měla ovulaci. :nevim:
(teddy k otěhotnění došlo později a to je asi i důvod, proč jsem ještě neporodila)

Jediné, co by ti jakš takš dalo představu, kdy jsi otěhotněla je, kdybys věděla, kdy jsi měla ovulaci (např. z ovu testu). Ale to zpětně fakt nezjistíš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí