Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj
,
ráda bych tu sdílela a diskutovala o průběhu Vašeho těhotenství, které je pravděpodobně ve stejné fázi, jako to moje (momentálně tedy velmi ranné
)
Vím, že podobná diskuze tu asi už je, ale ráda bych se tady sešla s holkami, které jsou ve stejné situaci a to = že čekají PRVNÍ dítě. Respektive, že je čeká první porod ![]()
Co jsem totiž pročítala jiné diskuze i s TP červen 2021, tak se to tam zvrhlo debatou o dalších dětech, které mají holky doma a… to je prostě už trošku jinde.
Najdu tu někoho?
ps: taky si na to těhotenství nemůžete zvyknout?
![]()
a aby nestála řeč, rovnou sem můžete odpovědět na Vykopávací seznamkové otázky:
1- kdy jste zjistili těhotenství? (já si test udělala až včera
= 3 dny po vynechané MS)
2- už o něm někdo ví? (manžel, kamarádka a šéf v práci, mám rizikové pracoviště)
3- jak se cítíte? (mám pocit, že mi explodují prsa
)
4- jak dlouho jste se snažili? ( tohle je 5.cyklus )
5- kolik Vám je let? (30)
Ahoj,
1. Je to přes týden
2. Ví to manžel, moje nejlepší kamarádka a manželův kolega, jinak to chci držet v tajnosti až do 3. měsíce, v práci i déle 😁
3. Vůbec nic mi není, jen trochu citlivější bradavky, spíš jsem psychicky rozhozená, pořád přemýšlím, jak to zvládneme finančně
4. My jsme se spíš nesnažili, jinak jsme si dávali pozor a za ten měsíc jsme měli jenom jeden nechráněný sex 😁
5. Je mne 22
Ahoj, ráda se k vám připojím.
N.
Ahoj holky!! ![]()
Tak to je super! Kdy mate v plánu řešit doktora?
@Oktopus já byla dnes ráno. Objednal mne protože dle termínu MS mám být v sedmém týdnů, ale já mám dlouhé a nepravidelné cykly. Fazolka vypadá podle Utz na 5 tt a ještě není vidět ani srdíčko. Mám přijít za tři týdny znovu.
Ahoj, tak já jsem sice psala i do té prvotní diskuze, ale zapojit se můžu i tady. ![]()
1. První den chybějící ms byl mini duch. Ale nějak jsem tušila dřív, protože před má vždy špiním a tentokrát nic. Předevčírem už digital hlásil 2-3.
2. Manžel, kamarádka a tchýně s tchánem (bydlíme s nimi).
3. Prvních pár dní mě dost bolelo podbřišek, ale to už přešlo a po ránu mě pobolivaji prsa, jinak je mi dobře.
4. 13 měsíců, nakonec asi pomohl clostilbegyt, který sice nesplnil, co měl, ale výsledek je jasný ![]()
5. Brzy bude 26.
Prohlídku mám až 27., hrozně se nemůžu dočkat. ![]()
@Anonymní píše:
@Oktopus já byla dnes ráno. Objednal mne protože dle termínu MS mám být v sedmém týdnů, ale já mám dlouhé a nepravidelné cykly. Fazolka vypadá podle Utz na 5 tt a ještě není vidět ani srdíčko. Mám přijít za tři týdny znovu.
Tak alespoň vis, na čem si ![]()
Já se chystám zavolat příští týden a dohodnout se na prohlídce, co nejdřív (kdy to má smysl), kvůli práci.
Jinak taky bych to chtěla tajit co nejdéle. Ona ta covid doba je na tohle docela dobra ![]()
Kazdopadne budeš docela mlada mamina
!
@Lovelaces píše:
Ahoj, tak já jsem sice psala i do té prvotní diskuze, ale zapojit se můžu i tady.![]()
1. První den chybějící ms byl mini duch. Ale nějak jsem tušila dřív, protože před má vždy špiním a tentokrát nic. Předevčírem už digital hlásil 2-3.
2. Manžel, kamarádka a tchýně s tchánem (bydlíme s nimi).
3. Prvních pár dní mě dost bolelo podbřišek, ale to už přešlo a po ránu mě pobolivaji prsa, jinak je mi dobře.
4. 13 měsíců, nakonec asi pomohl clostilbegyt, který sice nesplnil, co měl, ale výsledek je jasný
5. Brzy bude 26.
Prohlídku mám až 27., hrozně se nemůžu dočkat.
Tak to jste se taky neměli úplně hned. Jak jste to snášeli?
Musím rict, ze ač vím i z okolí, ze to nejde hned, nějak jsem si stejně myslela, ze to bude okamžitě 😃.. ale po 4. Měsíci jaem si rekla, co no… až to přijde. Tak to přijde. A soustředila se na svůj klasicky život..
A pak jsem před par dny překvapivě nevěřícně koukala na ten test 😃.. jsem se totiž už smířila s tím, ze proste co, kdyztak půjdeme na uměle🤷♀️ 😀
Tak jsem alespoň rada, ze vím, ze plodit umíme..tak ještě aby se to udrželo. ![]()
Já pořad přemýšlím, jak moc mužů sportovat.. abych něco nepodelala
Chodila jsem třeba 4× týdne běhat ![]()
Já jsem si říkala - jsem mladá, zdravá, manžel taky, takto určitě půjde hned. Snažit jsme se začali tři měsíce po vysazení HA. A ono to nešlo. Vánoce, dovolená, karanténa a furt nic. Okolo mě švagrová porodila, kamarádka porodila, spolužačka ze základy porodila dvojčata, kamarádka z dětství oznámila těhotenství… Už mi z toho trochu hrabalo, ale řekla jsem si, že po roce se to začne řešit, ta doba se blížila. Doktor mi nasadil clostilbegyt, abychom posunuli ovulaci na dřívější den. Brala jsem, ovu testy nic, až pak v řádném termínu mé běžné ovulace mě děsně píchal vaječník, test hned pozitivní, tak jsme nato hupsli a snad bude všechno v pořádku no. ![]()
Já bych se chtěla objednat tak za 14 dní. Příští týden budu volat, tak uvidím, kdy mě objedná.
@Lovelaces píše:
Já jsem si říkala - jsem mladá, zdravá, manžel taky, takto určitě půjde hned. Snažit jsme se začali tři měsíce po vysazení HA. A ono to nešlo. Vánoce, dovolená, karanténa a furt nic. Okolo mě švagrová porodila, kamarádka porodila, spolužačka ze základy porodila dvojčata, kamarádka z dětství oznámila těhotenství… Už mi z toho trochu hrabalo, ale řekla jsem si, že po roce se to začne řešit, ta doba se blížila. Doktor mi nasadil clostilbegyt, abychom posunuli ovulaci na dřívější den. Brala jsem, ovu testy nic, až pak v řádném termínu mé běžné ovulace mě děsně píchal vaječník, test hned pozitivní, tak jsme nato hupsli a snad bude všechno v pořádku no.
Přesně! Taky jSem si říkala to samé!
S tím teda, ze já antikoncepci nebrala.
Tak bych si asi rekla, ze se tělo dává dohromady../
Ale proste je vtipný, ze cely život ae člověk snaží nepočít, všude slyšíš jak “stačí kapka a ses taťka” a pod
… a pak ti proste nejde ![]()
Taky jsem zažila 4 holky, co otěhotněla, jedna kamarádka mi to říkala, ze měli první měsíc “nehodu” a když se to stalo, tak teda si řekli, ze vlastně už chtějí. To neotehotnela, ale hned první měsíc na to, kdy se zacali snažit, tak to vyšlo.
Popisovala mi jak ten první měsíc(kdy byla nehoda) byla strašně zklamaná, jak by nezvládla čekat delší dobu.
A přesně den predtim jsem to já opět dostala
![]()
![]()
A v duchu jsem si říkala: nooo… je to má h^vno o 😂
Hlavně moje mamka otěhotněla semnou tak, ze práskl kondom a nezabral postinor.
Můj bratr hodil po svagrove trenky a byla v tom… tak… jsem proste cekala plodné geny 😂 😁
Ahoj holky
já už mám teda po první kontrole, ta byla ve středu a už máme srdíčko
a dneska jsem 6+3tt
1. Pozitivní test 28.9.
2. Ví o tom manžel, kolegyně z práce, a teď už i manželův bratr s manželkou, těm jsme to říkali včera ![]()
3. Poslední 3 dny mám kocovinu a už jsem jednou zvracela. Nejhorší to je po ránu. Musela jsem si vzít home Office protože v práci bych to nedala. Odpoledne mi je už většinou dobře, sem tam cítím podbrisek a prsa ale nic hrozného.
4. Snažili jsme se rok a půl, nakonec máme prcka z IUI kdy jsme tomu už nedávali šanci a připravovali se na umělé oplodnění.
5. Je mi 25
Přidávám fotecku naší fazolky ![]()
@Oktopus Všichni v okolí věděli, že se snažíme, samozřejmě jsem se navenek tvářila, že tomu necháváme volný průběh, na nic nespěcháme - to mi vydrželo od srpna tak do března. Pak už se všichni ptali, co se děje a začaly takové ty rady „nesmíš na to myslet“ - na to jsem začala být alergická asi po týdnu… ![]()
Pak porodila švagrová - malá je boží a jezdili jsme se mazlit aspoň s ní. Do toho už jsme začali opravdu po koroně na jaře řešit svatbu a porodila kamarádka, tam už jsme se do svatby pomazlit nestihli, ale na svatbě vydržela z mimin nejdéle.
Svatba byla krásná, super, a měsíc po ní ťuk (clostil ASI zabral) a já prostě zjistila, že jsem v tom. Ale myslela jsem na to každý jediný den, i v den svatby.
Zatím se mě drží nepopsatelné štěstí a strach - teď se nemůžu dočkat první prohlídky, doufám, že bude vše OK. Nejvíc se bojím zamlklého, ale i kdyby, zase vím, že nám to (i s malou pomocí) jde přirozeně. ![]()
Ahoj!
1- vím to cca tak týden ![]()
2- už o něm někdo ví? zatím nikdo, jsem tajná jak hrad v Karpatech ![]()
3- jak se cítíte? zatím strašně dobře, nepřijde mi, že bych byla zatím těhotná
4- jak dlouho jste se snažili? třetí měsíc to vyšlo ![]()
5- kolik Vám je let? 29
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala ale nejsem si jistá, jestli k vám vlastně patřím. Jsem těhotná tenhle rok podruhé. První těhotenství skončilo za půlkou, kdy našemu prckovi zjistili VVV takže i jeden porod (kvůli jeho velikosti, už byl podle zákona vedený jako porod) už mám za sebou, ale doma prázdno. Takže se tak nějak víc cítím na tuhle skupinu než na tu druhou, kde mají baby už nějaké dítě doma.
Jestli mě vezmete mezi sebe, tak tady pár info o aktuálním těhotenství:
1. Zjistila jsem to minulý týden, v den předkládaný periody. Poznala jsem to na sobě hned.
2. U nás to víme jen my dva. A minimálně do druhého screeningu to říct nechceme. U prvního jsme vady totiž zjistili až ve 21. týdnu, tak nechceme nikomu dávat naděje.
3. Už zase najíždějí ty šílený pocity jako kocovina (naštěstí celý život nezvracím, tak tohle se mi vyhýbá).
4. My se vlastně ani nesnažili, řekli jsme si po třech měsících od porodu, že to necháme a ono to někdy přijde. Přišlo za dva měsíce.
5. V prosinci mi bude 31.
Na kontrole už jsem, vzhledem k diagnóze, byla. Budu teď vedená jako riziková a teda víc hlídaná. Na UTZ už bylo něco málo vidět ale jsou to opravdu jen začátky. Teď v pondělí jdu zase. Tak nějak to teď bereme spíš racionálně a neupínáme se na nic, proto si to vynahrazuju tou vaší radostí.