Poradna duly
Jana Čurdová
Já budu rodit v Pce…kamarád je tam gynekolog akorát mi oznámil, že od 13.října do 23.října budou malovat takže budou mít zavřeno… tak doufám, že Oliver nebude chtít jít moc brzy na svět ![]()
No, termín mám 24.11., tak to snad bude v poho.
už se ale těším, až bude malá venku. Brisko už mam celkem velký, boli mě stydka kost a kyčle, takže nemůžu poradně sedět, stát ani ležet. Joo, tehotenstvi je holt paráda.
![]()
Ale miminko za to stojí!
Tak to joo, já mám termín 6.listopadu…jinak co se týče porodnice tak si myslím, že pokud by se při porodu něco stalo (což nechci přivolávat ani jedné z nás) tak v Pce jsou určitě lépe vybaveni.. dokonce o této porodnici psali v časopise Betynka co jsou si koupila.
Jinak já těhotenství snáším v pohodě až na běhání na vecko v noci si nemůžu na nic stěžovat.. ve čtvrtek jdeme na kontrolu 34tt tak jsem zvědavá co mi pan dr. řekne a kolik už mrňous váží ![]()
Vím, ze v Pardubicích je dobra pece, přesto se trosku bojím přístupu personálu. Už jsem se ale rozhodla a budou to Pardubice.
s tím curanim taky bojiju, chodím v noci tak 4-5×. A co predporodni kurzy? Chystas se?
Tak to jsme na tom stejně s tou frekvencí čůrání v noci
aq to se ani moc nesnažím pít před spaním..
No nevím, zatím jsem o tom nepřemýšlela a možná už bych měla… každopádně porodnici si můžu dojít prohlédnou kdykoliv.. zjistím si nějaké informace. Ty budeš chodit? a to čekáte první mimčo?
No, my na kurz asi nepujdeme. V porodnici jsem byla za segrou, ležela tam loni se synoveckem, takže vím, jak to tam vypadá. Malej se sice narodil v Chrudimi, ale narodil se dřív a tak ho převezli do Pardubic. Vše dopadlo dobře a dneska je z nej roční dablik.
je krásnej, zdravej a chytrej. ![]()
Tohle bude naše první miminko, ale těhotná jsem podruhé. Loni v prosinci jsem potratila a byla na revizi. Bylo to ale na zacatku, v 7.tt. Blby bylo, ze to bylo 21.prosince, takže jsme měli smutnější Vánoce. Ale říkám si, ze příroda ví, proč to tak bylo. Lepší takhle ze zacatku, než se pak třeba rozhodovat v 2. Trimestru nebo porodit nemocný miminko.
Každopádně teď se na tu naši prdolku moc těšíme.
![]()
Ahojda Holky.tak já už pujdu rodit po druhé do pce porodnice. A půjdu tam ráda. Myslím si, že je jedno kam jdeš rodit. Všude je něco. Určitě se najde nějaká sestřička, která bude nepříjemná. Ale za mě jak na sále na porodním, tak na novorozeneckým bylo všechno na jedničku. Co mi řekli to jsem udělala a všichni byli spokojený. jde o zdraví tobě a miminku a věřte že at se říká co se říká o pce já tam byla opravdu spokojená a nenechala jsem se rozhoidt nějakýma řečma okolo. kadá jsme jiná a každá sneseme jiný přístup
Každopádně se s námi v listopadu prdět určitě nebudou, protože jak to tak pozoruju, tak v listopadu tam budeme jak na běžícím pásu.
JInak já mám termín 27.11.ale jestli to takhle bdue pokračovat dál tak pujdu asi dřív páč miminku se nechce otočit hlavičkou dolů. tak uvidíme jak se rozhodne ![]()
Tak to je mi líto, ale jak píšeš, příroda asi věděla proč… moje švagrová to měla podobně akorát, že na Vánoce byla těhotná po druhé a tak vánočním dárkem byl ultrazvuk. Já jsem se ze začátku docela bála, ale to asi každá z nás.
Taky se na mrňouska moc těšíme
celá rodina
hlavně moje mamka, která už strašně dlouho chce vnoučka. Jsem totiž nejmladší ze sourozenců..
Tikule: Tak to je fajn, že je tu i mezi námi mamina co už tam rodila a máš kladný zážitky
já si myslím, že během porodu stejnak asi nebudu vnímat moc okolí, spíš pak až budeme na pokoji, tak se obávám toho přístupu sestřiček vzhledem k tomu, že budu dělat všechno s mimčem úplně poprvé
ale tak snad jim kamarád řeknu ať semnou mají trpělivost ![]()
Tak náš na poslední prohlídce ve 30tt už byl otočený..chvíli jsem si i přála, aby se mu taky nechtělo a šla jsem císařem, přeci jen nevím co mě čeká a myšlenka, že usnu pak se probudím a prcek už bude venku (bez boleti) mi je příjemnější a kor když švagrová po císaři fungovala úplně v pohodě ![]()
Já se císaře naopak docela bojím. Raději bych rodila normálně. Ale strach mam samozřejmě taky. ![]()
Jsem rada, ze je tu někdo s pozitivním komentářem k pardubické porodnici.
no, každopádně budu rada, až budeme s malou doma.
Příští tyden jdu na další kontrolu, tak jsem zvědavá, jestli se otočila. Pořad mam pocit, ze se mi v brisko mydlí, jako blázen. Chvíli ji cítím nahoře pod žebry, pak zase dole, na boku, proste všude. Tak uvidíme.
už se těším, až ji zase uvidím… ![]()
Ahojiky holky, ja mam termin 2.listopadu je to nase prvni ditko holcicka:-) Jinak mam v planu rodit v Pce, tak doufam, ze se nebude rodit driv zrovna, kdyz maji naplanovany malovani.Ale zatim tomu tak nasvedcuje, mala neni hlavickou dolu a uz nema moc mista…Tak se uvidi.
@Vendulka cisare se taky bojim, ale pry je lepsi na bolesti, tak to ma sve vyhody i nevyhody
No segra měla akutního císaře a do teď ma nad jizvou necitlivý brisko. A to je malému rok. A po porodu byla jak zpraskanej pes.. Tím, ze jsem ji viděla, tak se toho bojím. Malém vykrvacela. Takže já raději vydrží bolest a porodí normálně. ![]()
Hrozne jsem se o ni bála..
Jinak mám taky pocit, že malej je pokaždé jinak
tak uvidíme zítra na kontrole. Dneska jsem celý den proležela asi nějaký špatný tlak venku či co. Jinak čím víc se mi to krátí tak mám chuť na sladké asi se maličký chce pořádně obalit a to sladký já moc nejím.. spíš jsem byla brambůrkový tip ![]()
Inka:
Tak to určitě stihnete a porodnice už bude otevřená.. kamarád říkal, že pokud bych rodila kolem 20 října, že by se to už dalo zařídit. Tuším, že pokud se jde císařem tak se jde o týden dříve nebo tak nějak..
Ahoj holky
.. Taky cekame prvni mimco a termin mame na 2.11., Co se tyce ty porodnice, chtela bych taky do Pce. Vsechny kamaradky, kt.zde rodily, tak si nemuzou tu peci doktoru vynachvalit a nejaka ta spatne vyspala sestricka se najde vsude..Myslim, ze se to tam da vydrzet tech par dni a kdyz bude nejaka sestra protivna, tak ji to teda reknu
A jinak k tomu malovani, ja jsem tam psala na jejich info a bylo mi odpovezeno, ze malovani maji naplanovane takto od 14.10-2.11, ale je to mesic, tak se to treba mohlo zmenit.. Taky jsem se ptala sveho gynekologa, kt. tam delal jeste nedavno primare a on rikal, ze nikdy nebude zavreno uplne, ze vzdy budou alespon 1 porodni a 2 operacni saly otevrene, tak ze mame jet normalne do Pce a jedine kdyby tam byl naval a vypadalo to, ze se mimi na svet jeste nechce, tak nas treba poslou jinam…
Ahojky, no mně to říkal kamarád co tam dělá gynekologa tak by to snad měl vědět
neboť mě má rodit.. co se těch sestřiček týká tak souhlasím ![]()