Termín porodu prosinec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
755
19.11.12 14:51
@pedricko píše:
@kandyta @lenka.tp Takže stejně jako my. Na klučičím hned a na holčičím ne ne se shodnout :lol: Máme sice ještě měsíc, ale i tak… už by jsme se měli dohodnout.

My jsme na tom taky podobne, termin mame 1.12. a mame tri jmena pro holcicku. Chlapecek to by bylo jasne po tatinkovi, ale mame slibenou princeznu.Tak si myslim ze jeste na porodnim sale se budeme dohadovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
19.11.12 14:54
@lenka.tp píše:
Me v noci prte pravidelne budi kolem druhe a usinam tak kolem pate. rikam si, jestli uz me trenuje na budouci spankovou deprivaci :)

Ja jsem do toho 30tt mela pohyby vecer a chvilku i v noci, ted se fakt nevyspime, celou noc radi a kdyz uz je potom v klidu, tak zase musim curat, ale je zajimave, ze nejsem nejak extreme unavena, na to ze skoro nespim a pres den jsem hodne na nohou a za volantem, tak jsme fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.11.12 14:59

Ahoj,

mám terrmín 3.12. Původně jsem si jako nezkušená prvorodička myslela, že budu rodit dřív… ale teď mám takové tušení, že to bude asi po tom termínu :-S - což moc nechci, protože v prosinci je více práce.

Přesně 2 týdny před termínem a já ani nevím pořádně, jestli mám nějaké kontrakce :oops: Nemám ani žádné příznaky (o blížícím porodu). Žádná hlenová zátka, žádné bolestné kontrakce (mimčo jen kope a škytá v břiše), CS asi 3,

Zítra jdu na první kontrolu do nemocnice, nevím ani co mě tam čeká…

Jak vlastně poznám kontrakce? Já ani moc tvrdnutí břicha nemám… břicho je fůrt stejné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
19.11.12 15:17
@TuLin píše:
Ahoj,

mám terrmín 3.12. Původně jsem si jako nezkušená prvorodička myslela, že budu rodit dřív… ale teď mám takové tušení, že to bude asi po tom termínu :-S - což moc nechci, protože v prosinci je více práce.

Přesně 2 týdny před termínem a já ani nevím pořádně, jestli mám nějaké kontrakce :oops: Nemám ani žádné příznaky (o blížícím porodu). Žádná hlenová zátka, žádné bolestné kontrakce (mimčo jen kope a škytá v břiše), CS asi 3,

Zítra jdu na první kontrolu do nemocnice, nevím ani co mě tam čeká…

Jak vlastně poznám kontrakce? Já ani moc tvrdnutí břicha nemám… břicho je fůrt stejné :D

Niceho se neboj, v nemocnici ti natoci monitor, kdyz to jde dobre, tak trva cca 20 minut, pak te vysetri a nekdy delaji ultrazvuk.Ja s sebou na kazdou kontrolu nosim moc, sestricka kontroluje bilkovinu v moci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.12 15:47

Ahoj, to je hezké, jak jste to sdělili svým protějškům, to my to meli naopak… :D dlouho jsme se snažili a nešlo to, až nám v gennetu dali injekci, ať si ji ve čtvrtek píchnu a v sobotu to zkusíme… No a ve čtvrtek jsme byli na cestě na hory - 12 hodin spolu v autě a dost jsme o tom debatovali a řekli jsme si, že na to kašlem, protože tohle cestování je super, já týden na to měla domluvený nástup do mové práce (práce snů za nadstandardní příjmy) a navíc že sejně chceme, aby to bylo přirozený a zkrátka to vyhrál ten největší borec… :D
No a tak jsme injekci vyhodili, že budeme zatim takhle bez miminka (je mi 26, takže čas ještě je).
No a po dokonalých horách jsem nastoupila do dokonalé práce s tím, že děťátko už jsem vůbec neřešila. Měla jsem spoždění a tak jsem si koupila test (za poslední dva roky byl tak stý, takže mě to fakt nenapadlo a věděla jsem, že děti teď mít nemůžeme) no a dala jsem ho manželovi, abych se stihla nalíčit do práce (klasika ranní stres) a asi za pět minut přišel, že mi musí něco říct a zářil jak měsíček na hnoji… A světe div se, mě vůbec nenapadlo, kvůli docházející řasence, která bije… Tak mi oznámil, že jsme těhotný… Cože? Radost, slzy, zmatek a takhle jsem se to dozvěděla… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
20.11.12 12:11
@Martina TP8.12.12 píše:
Ahoj, to je hezké, jak jste to sdělili svým protějškům, to my to meli naopak… :D dlouho jsme se snažili a nešlo to, až nám v gennetu dali injekci, ať si ji ve čtvrtek píchnu a v sobotu to zkusíme… No a ve čtvrtek jsme byli na cestě na hory - 12 hodin spolu v autě a dost jsme o tom debatovali a řekli jsme si, že na to kašlem, protože tohle cestování je super, já týden na to měla domluvený nástup do mové práce (práce snů za nadstandardní příjmy) a navíc že sejně chceme, aby to bylo přirozený a zkrátka to vyhrál ten největší borec… :D
No a tak jsme injekci vyhodili, že budeme zatim takhle bez miminka (je mi 26, takže čas ještě je).
No a po dokonalých horách jsem nastoupila do dokonalé práce s tím, že děťátko už jsem vůbec neřešila. Měla jsem spoždění a tak jsem si koupila test (za poslední dva roky byl tak stý, takže mě to fakt nenapadlo a věděla jsem, že děti teď mít nemůžeme) no a dala jsem ho manželovi, abych se stihla nalíčit do práce (klasika ranní stres) a asi za pět minut přišel, že mi musí něco říct a zářil jak měsíček na hnoji… A světe div se, mě vůbec nenapadlo, kvůli docházející řasence, která bije… Tak mi oznámil, že jsme těhotný… Cože? Radost, slzy, zmatek a takhle jsem se to dozvěděla… :D

Jeeee to je pekny, priroda to vyresila za Vas.Tak to ma bejt. :dance: Mate to originalni :palec:,malo kdy to rekne manzel sve zene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.11.12 09:44

Holky, podle čeho jste vybíraly dětského doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
26.11.12 16:21

@lenka.tp Podle referencí.. :) a podle „narvaný“ čekárny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16700
26.11.12 16:44

@lenka.tp podle recenzi na netu a komentaru ohledne spokojenosti a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
26.11.12 17:03

Taky podle recenzí na netu a podle doporučení kamarádek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.11.12 14:06

Tak děvčata, nestihla jsem dočítat, takže nevím, jestli jsme první, každopádně termín jsme měly 7.12. a malá se rozhodla dřív narodila se ve středu 21.11. Dnes nás pustili z porodnice, takže zatím se snažíme rozkoukat. :-) Porod byl celkem rychlý, na první dítko. V devět večer praskla voda a ráno v 5:16 se narodila. A to mi ještě ráno v poradně doktorka řikala, že všechno drží tak, jak má :lol: no každopádně přeji všem rychlé porody, ať už jste všichni pohromadě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
27.11.12 14:11

@Baaru No, teda.. gratuluju!:) :potlesk: :potlesk: Strašně moc ti to přeju. Já si přála aby se malá narodila 22.11. (po mamince :-D) ale nepovedlo se nám to.. Tak si malou moc užívej :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
27.11.12 14:44

@Baaru, taky se připojuju ke gratulacím - a těším se, jak pro nás ostatní prvorodičky popíšeš co a jak :)
rázem mě přestalo uklidňovat dnešní tvrzení z poradny, že ještě mám tak týden dva čas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
27.11.12 16:22

No v pondělí mi začala odcházet hlenová zátka a takové jako pobolívání v podbřišku. V úterý poradna na gyndě a první monitor, obojí vyšlo v pohodě. Fakt se na mě ještě doktorka smála, že to je všechno k porodu, ale nic se ještě neděje, čípek drží. No a odpoledne už začali bolesti, ale netušila jsem, co a jak. Chodilo to po 7 minutách, ale celkem v pohodě. Ve sprše nic nezmizelo, Večer jsem šla ještě večer venčit pejsky a po cestě domů mi prdla voda, kolem desáté jsme byli v porodnici. Bolesti pořád tak nepravidelně, po 7, po 5 minutách a nechci Vás děsit, ale bylo to fakt pekelný. Nic podobnýho jsem nikdy nezažila. Jedině v horké sprše to trochu šlo, jinak jsem nenašla jedinou polohu, kde by se to dalo rozdejchat. Postupně se to otvíralo, až kolem čtvrt na pět jsem byla na pět zavolala jsem příteli a jen dorazil, tak v pět jsem šli na sál. Kontrakce furt po těch 4 minutách, takže jsme na ně čekali a povídali si. Musim říct, že doktorka, sestřička i porodní asistentka byly naprosto úžasný, fakt nemám jedinou výhradu, i když mě furt nutili dýchat a tlačit a mě to prostě nešlo pak asi na 3 kontrakce byla venku. Narodila se 37+5, 45 cm, 2580 g, takže prcek. Porod je fakt síla, ale bolest jsem zapomněla hned, jen ten pocit, kterej sem při tom měla se mě držel. Ale druhej den, když jsem koukala na tu malou, vím, že to za to stálo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
28.11.12 09:38

@Baaru To je pěkný.. Hlavně, jak každý zapomene hned bolest :-D doufám, že to u nás bude taky tak.. Máš takovýho prcka, koukám.. Ta naše „malá“ už teď má odhadově podle Dr. 3500g, tak doufám, že půjde co nejdříve ven, aby nebyla moc veliká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí