Poradna duly
Jana Čurdová
Tak my zatim porad nic.Mam jako poslicky asi nekdy.Boli mi jako v krizi jde to do bricha a kycli. Jednou to je za 15 minut nekdy za hodinu i za dyl. Vcera jsem si brala vlozku, protoze ze me jde takovej pruhlednej hlen. Nekdy vic, nekdy min. Myslite si ze by to mohla bejt ta zatka?
Tak my dneska byli zase v porodce a pry nález krásný.. Stále sice na prst volně ale už jen zbytek čípku.. Bříško mám už 3.den stále tvrdé. Doktorka mi dneska řekla, že to jsou kontrakce - tak si říkám, tohle?
Jen mě dneska zarazila zkratka? ve zprávě - 1 spike - tak nevím.. Zkoušela jsem hledat na netu, ale teda nic jsem nenašla, tak nevím a trubka jsem se nezeptala..
Objednaná jsem za týden, ale asi se uvidíme dřív..
Tak se začínám neuvěřitelně těšit. Ale už může na svět..
včera jsme přestavěli do konečný podoby byt a postavili postýlku (sice jsem myslela, že z toho manžel vyroste ale postavili
.
Ahojte maminky, ja mam termin dle ULZ 8.12. a dneska jsem se v poradne domluvila, ze se to vyklube 6.12. Rano mam prijit na porodni sal, zavedou tabletku a pevne verim, ze do odpoledne budu mit holcicku u sebe. Mam doma 13 a 10 deti, ktere obe mely pres 4 kg a obe se vyvolavaly tyden pred terminem. Pak se ozvu jaky byl prubeh, ja verim, ze nebudou zadne komplikace. Drzim vsem cekatelkam palce:-)
Ahojky holky, tak já dnes byla taky v poradně a nález taky krásný - cs5, otevřená na 1cm, hlavička sestouplá… Od rána mam kontrakce, odpoledne zase zmizeli a od pěti je zase mam, teď po 8 až 11 minutách a začala jsem šponit, tak jsem ve vaně a čekam, co z toho bude… ![]()
@Martina TP8.12.12 píše:
Ahojky holky, tak já dnes byla taky v poradně a nález taky krásný - cs5, otevřená na 1cm, hlavička sestouplá… Od rána mam kontrakce, odpoledne zase zmizeli a od pěti je zase mam, teď po 8 až 11 minutách a začala jsem šponit, tak jsem ve vaně a čekam, co z toho bude…
Parada zavidime ![]()
@Bettyn píše:
Ahojte maminky, ja mam termin dle ULZ 8.12. a dneska jsem se v poradne domluvila, ze se to vyklube 6.12. Rano mam prijit na porodni sal, zavedou tabletku a pevne verim, ze do odpoledne budu mit holcicku u sebe. Mam doma 13 a 10 deti, ktere obe mely pres 4 kg a obe se vyvolavaly tyden pred terminem. Pak se ozvu jaky byl prubeh, ja verim, ze nebudou zadne komplikace. Drzim vsem cekatelkam palce:-)
Tak prejeme rychlej porod ![]()
Holky, přeju aby vše probíhalo jak má. Já už jsem se Sárou doma, narodila se 1. 12. hned ráno. Připisuju pár tipů, které se mi v porodnici velmi osvědčily, a jsou trochu mimo standardní seznamy:
s sebou na sál
na oddělení
@lenka.tp Určitě se budou hodit, díky
a moc gratulujeme.. at se vám daří ![]()
@lenka.tp Děkuji za nápady. Pochopila jsem to, že jsi byla v Podolí? My se tam brzo chystáme. Byla jsi na
normálním pokoji? A jaké oddělění? Hledám podrobnosti. Jinak gratuluji ![]()
@sarusa4: ano, Podolí. Byla jsem na nadstandardu (spadal pod PN1), a popravdě příště ho budu rozhodně chtít taky. Kromě toho, že návštěvy mohou přijít kdykoliv a klidně i přespat (to jsem nakonec manželovi zakázala: budu radši, když za námi přijde druhý den odpo odpočatej), tak to, že moje mimino budí jenom mě (nemusím se stresovat z toho, že budím ostatní mimina, mohla jsem jí klidně v noci zpívat a nikoho to neštvalo), a naopak já a mimino vstáváme, jen když se něco děje u nás, a ne kvůli pláči ostatních… na druhou stranu kamarádka původně byla na nadstandardu a požádala po prvním dnu o přeložení na normální oddělení, protože špatně snášela samotu na pokoji. jinak v podolí fakt bacha na to jídlo - je fakt, že na chodbě je pořád čaj, mléko, rohlíky, a nevaří vyloženě hnusně (slušná „závodní jídelna“), tak časy jídel mi hodně nevyhovovaly a měla jsem absťák na ovoce a zeleninu. jinak absolutní spokojenost, skvělé byly sestry i doktorky, nemůžu si to vynachválit.
vlastně ještě jeden tip pro komfort těsně před porodem, i když ten jen zprostředkovaný: pokud je pravděpodobné, že vás budou chtít holit, tak se doporučuje s sebou na příjem vlastní novou jednorázovou žiletku. my tedy přijeli tak, že jsme nestihli žádný z přípravných kroků, nedošlo ani na yal gel (a nebyl to vůbec problém)
@lenka.tp Jé, děkuju za rychlou odpověď.
Já bych taky brala nejradši nadstandard, radši bych soukromí. Hlavně kvůli nocím, sama nevím, jak budu zvládat a jsem i stydlivka.Jako na svlíkání a tak. Manžel mi řekl, že jsem se zbláznila ![]()
Ovoce a zelenina by mi taky chybělo. Žiletku určitě přibalím.
@sarusa4 no, ještě další věc je to, že nadstandardy mají svoji koupelnu, zatímco u těch společných byla na chodbě ![]()
držím palce, ať to všechno probíhá v pohodě! fakt zkus manžela přesvědčit, jestli to trochu jde, ať ti to dopřeje (ostatně, rodíš ty, budeš tam ty) - ono bohužel stejně není jisté, jestli ho člověk dostane nebo ne, je to kdo dřív, ten dřív, plus často holky, které mají plánovaného císaře, ho mají rovnou „předplacený“ na konkrétní termín… ale kdyžtak hned na příjmu to sestře říct, že byste o něj měli zájem.
ještě k podolí - pokud tě muž poveze a pak bude s tebou u porodu, neudělejte stejnou chybu jako my a nezůstávejte stát na parkovišti u porodnice, parkovné je nevídaně mastné… stejně prvních čtvrt-půl hodiny na příjmu jsi sama, diktuješ sestře anamnézu a doktorka udělá vstupní vyšetření, on zatím může v klidu přeparkovat
Jo jo, parkoviště už máme zmáknutý, vždycky parkujeme až úplně venku před areálem
Takže určitě tam zas zajede.
No asi ne, že by mi to úplně nechtěl dopřát(záleží mu na nás moc), ale prostě je to dost drahý a teď je výdajů dost. ![]()
Mně to přijde, že když je to jen jednou… ale zase asi tohle nemůžu rozhodnout sama ![]()
Jo ale doma to se trochu vztekám - že on si pojede domů, ale co my. ![]()
My to z finanční stránky taky hodně řešili
je to přece jen dost drahý hotel
ale přesně jak píšeš, je to jednorázový výdaj, a ta míra komfortu je neuvěřitelná. nakonec jsem vyhlásila, že jako vánoční dárek od rodiny chci noc na nadstandardu
a je fakt, že většinu věcí na mimčo jsem zdědila, tak jsem vlastně nevěděla, co si „od ježíška“ přát
@lenka.tp Tak já řekla to samý
že to chci teda od ježíška. Připadám si jak vyděrač. A taky jsem většinu zdědila, teda hlavně oblečení, po holčičce sestřenice.
Ale zase máme novej kočárek, postýlku a tak..no uvidíme, ale spíš to zatím u nás je tak: že pár dní snad vydržím.