Poradna duly
Jana Čurdová
@Jarmila73 píše:
Co se týče těch zkušeností, je to člověk od člověka.
Já jsem rodila poprvé v roce 1992 v UL, v roce 2008 jsem se rozhodovala mezi Rokycany a Plzní. Byla jsem se v obou porodnicích podívat. Jednoznačně vyhrála Plzeň. V Rokycanech jsem si připadala jako v tom roce 1992 v UL, prostě příšerně!!! Přístrojové vybavení a používání jednorázových zdravotních pomůcek opakovaně mě naprosto odradilo.
Vybavení v Plzni je prostě na úrovni.
V roce 2008 jsem se rozhodla pro Plzeň a byla jsem za to ráda. Dcera se narodila s dvakrát otočenou pupeční šňůrou kolem krku, měla jsem zelenou plodovku a dcerku museli prodýchávat. Přístup lékařů byl naprosto skvělý!!!
Byla jsem spokojená a proto chci nyní svou druhou dceru porodit také ve FN Lochotín.
A že je to na Lochotíně jako na běžícím páse… hm, nejspíš je to tím, že tam chce rodit spousta maminek, a to především díky vybavení porodnice a lidé, kteří tam pracují to berou jako práci, protože to i jejich práce je.Mám spoustu známých a kamarádek, které zase nadávají na Rokycany. Ale je to všechno o lidech. Každý člověk někdy prostě nemá náladu, a může to být i lékař nebo zdravotní sestra.
Taky je to hodně o maminách. Je jasný, že unavený lékař nemá náladu na hysterickou maminu, která už při příjezdu do porodnice řve, že chce epidurál nebo císaře. A je jedno, ve které porodnici to je.
Já osobně jsem rozhodnutá pro FN Lochotín, je to špičkově vybavená porodnice! S Rokycany se to nedá absolutně srovnat!!! Ty jsou ve vybavení opravdu sto let za opicemi!!!
Chápu Tvé argumenty, ale přesto ta skutečnost, že má spolužačka po porodu ve FN málem zemřela díky nedbalosti lékařů(možná proto, že je to tam jak říkáš jako na běžícím páse)a další podobné zkušenosti známých, kdy už mělo dítko hlavičku mezi nohama mámy a stále se čekalo až se uvolní sál atd.mi opravdu stačí…A to všichni rodili nedavno a nebo loni. Navíc můj přítel ležel ve FN po autonehodě půl roku a stále dokola do rány chytal nemocniční bacily a doktoři kvůli plnému stavu ho šoupali z oddělení na oddělení…Prostě FN Plzeň dobrovolně nikdy v životě! Ale Tvou zkušenost a rozhodnutí Ti neberu, snad Ti to tam i po těch čtyřech letech dobře dopadne
Rokycany mají fungl nové porodní oddělení známé svým osobním až rodinným přístupem(tak moc nechápu jak to myslíš s tím zastaralým vybavením
),možná se tam od Tvé poslední návštěvy dost změnilo a třeba by jsi byla překvapená
.
Když jsme se stěhovali do Plzně, tak mi všichni říkali, že se mám, že budu rodit v Plzni, protože je tam špičková porodnice - Lochotín… Tak jsem byla ráda, ale pak jsem si říkala, že se přeci jen ještě pozeptám… Je to o lidech, přístupu, atd…
Jéééé, moc ti děkuju za odkaz a radu! Jsem ráda za každou odpověď, protože se tady v tom všem plácám… Teď jsem se dívala a na Lochotín fakt super recenze. Jasné, někdo nadává, měl špatnou zkušenost, nebo zná někoho, kdo má špatnou zkušenost, ale to je všude… Takže, Lochotín to jistí ![]()
@Jarmila73 píše:
Tak mi to nedá ještě nenapsat. Pročetla jsem diskuze na toto téma, jak jsi psala. Našla jsem spíš pozitivní reakce na Plzeň, kterým osobně rozumím.
Je to všechno věc názoru.
V Rokycanech mám kamarádku, zdravotní sestru na porodnici. Ona osobně mi doporučila Plzeň…
Pokud má mamina zájem rodit císařem, tak preferovat jednoznačně Rokycany… tam to dělají na požádání. V Plzni se k císaři přistupuje pouze v závažných případech, což je podle mne mnohem lepší přístup.
V Plzni se snaží porodit spontálně, minimalizovat nástřihy a šití. V Rokycanech naopak raději nastřihnou a pak sešijí, aby to měli snažší.
V Plzni na šestinedělí Vám sestřička pomůže s kojením kdykoliv o to požádáte. V Rokycanech se absolutně neobtěžují a pokud Vám to nejde, prostě dají dítěti glukosu a doporučí Vám umělou výživu.
V Plzni je 6 porodních sálů, resp. nádherných špičkově vybavených pokojů. Naopak v Rokycanech jsou dva a výbava? No, bez komentáře… stačila mi jedna návštěva, abych se rozhodla, kde chci své dítě přivést na svět.Pro mě je důležité vybavení porodnice. Protivní a nepříjemní lidé mohou být kdekoliv…
Nemůžu si pomoct, ale buď jsi diskusi nedočetla, nebo jsi opravdu jednoznačně zaujtá proti Rokycanům. No, hádat se s Tebou nebudu, proč taky, každý ať si rodí kde chce a má sympatie a názory jaké chce, ale s tím kojením to právě chválily maminky v Rokycanech.Ale jak říkám, každý ať si rodí kde chce, hlavně ať to všem dobře dopadne
.
Holky, chtěla jsem se zeptat, chodíte tady z fóra na nějaké srazíky?
(teď myslím maminky z Plzně) Pokud ano, bylo by moc fajn se sejít a poznat někoho nového. Nikoho tadyv Plzni neznám, tak bych byla moc ráda za spřízněnou duši
a nějaké maminky, se kterýma se dá popovídat a vidět se ![]()
@Mimimami píše:
Chápu Tvé argumenty, ale přesto ta skutečnost, že má spolužačka po porodu ve FN málem zemřela díky nedbalosti lékařů(možná proto, že je to tam jak říkáš jako na běžícím páse)a další podobné zkušenosti známých, kdy už mělo dítko hlavičku mezi nohama mámy a stále se čekalo až se uvolní sál atd.mi opravdu stačí…A to všichni rodili nedavno a nebo loni. Navíc můj přítel ležel ve FN po autonehodě půl roku a stále dokola do rány chytal nemocniční bacily a doktoři kvůli plnému stavu ho šoupali z oddělení na oddělení…Prostě FN Plzeň dobrovolně nikdy v životě! Ale Tvou zkušenost a rozhodnutí Ti neberu, snad Ti to tam i po těch čtyřech letech dobře dopadneRokycany mají fungl nové porodní oddělení známé svým osobním až rodinným přístupem(tak moc nechápu jak to myslíš s tím zastaralým vybavením
),možná se tam od Tvé poslední návštěvy dost změnilo a třeba by jsi byla překvapená
.
Mé rodině se stalo něco podobného v nemocnici v Rokycanech.. jsem ráda, že jsme všichni naživu! A to jen díky FN Lochotín. Proto Rokycany už nikdy.
Možná jsem zaujatá, kdoví… ![]()
Rokycany jsem viděla minulý týden…
@Jarmila73 píše:
Mé rodině se stalo něco podobného v nemocnici v Rokycanech.. jsem ráda, že jsme všichni naživu! A to jen díky FN Lochotín. Proto Rokycany už nikdy.
Možná jsem zaujatá, kdoví…
Rokycany jsem viděla minulý týden…
Tak to Vám gratuluju, přítel je dodnes díky FN Lochotín v trvalém invalidním důchodu ![]()
Tak snad nám to všem dobře dopadne…přece jen už je to za pár
.Kamarádka bude rodit cca za měsíc a je z Prahy, tam musí být ten výběr porodnic ještě větší dilema
.Na každou se prostě najde pro i proti…
@akrimm píše:
Holky, chtěla jsem se zeptat, chodíte tady z fóra na nějaké srazíky?(teď myslím maminky z Plzně) Pokud ano, bylo by moc fajn se sejít a poznat někoho nového. Nikoho tadyv Plzni neznám, tak bych byla moc ráda za spřízněnou duši
a nějaké maminky, se kterýma se dá popovídat a vidět se
Ahojky, zkus to tady https://www.emimino.cz/…ne-lochotin/
Nejsem přímo z Plzně(z okraje),ale kdybys měla někdy chuť, tak jsme tři maminky z okolí Plzně(termín porodu prosinec a leden) a klidně Tě vezmeme mezi sebe na kafčo ![]()
Ahoj maminky, jeste to tu moc neovladam a neznam jak to tu chodi, tak snad nebude vadit kdyz se k vam pridam, mam termin porodu na Silvestra, je to nase druhe dite, uz mame chlapecka a ted bude holcicka
… tak se na ni moc tesime..
Ahoj, moc děkuji za milou reakci. Budu MOC ráda, když budu moct jít s vámi na kafčo a pokecat. Hned mám hezčí den
![]()
@akrimm píše:
Ahoj,
děkuji za tvoji reakci
Moje pocity jsou naprosto, ale naprosto stejné - jsem tady ztracenáDěkuji za jména doktorů. Podívám se na nějaké pediatry v okolí, ale říkala jsem si, že zde bude třeba někdo, kdo je přímo z Plzně, nebo taky s Plzně - severu a poradí někoho tady. Moc ti děkuji za meil a pokud nebudu otravovat… ráda se ozvu
Můj meil: el. mi@seznam.cz
Ahoj.
Když budeš chtít, tak se kdykoliv ozvi. Otravovat mě v žádném případě nebudeš.
@borruvka píše:
Ahoj maminky, jeste to tu moc neovladam a neznam jak to tu chodi, tak snad nebude vadit kdyz se k vam pridam, mam termin porodu na Silvestra, je to nase druhe dite, uz mame chlapecka a ted bude holcicka… tak se na ni moc tesime..
Ahojky, tak já mám doma skoro tříletou cácorku, taky narozenou na Silvestra a teď čekám další holčičku a TP mám 27.12., tak snad to nebude opět na silvestra ![]()
@pedricko píše:
Ahojky, tak já mám doma skoro tříletou cácorku, taky narozenou na Silvestra a teď čekám další holčičku a TP mám 27.12., tak snad to nebude opět na silvestra
Ahoj.
My máme doma skoro 4,5 letou holčičku a teď čekáme druhou… termíny mám 2.12. a 5.12., ale doktor říkal, že to bude určitě dřív a můžeme čekat porod klidně každým dnem. Tak jsem zvědavá…
Uprímně se tedy už těším až bude malá venku, protože s tím malým svištěm je to docela záhul..
Tak do porodu zbývá 5 týdnů a mě už začíná hrabat. V noci skoro nespim, jak zavřu oči, tak rodim, vidím plíny, přidávám na seznam věcí, co ještě zbývají udělat, už nevím, jak ten mozek vypnout. Máte to taky některá tak? Potřebovala bych se asi opít ![]()