Termín porodu prosinec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jarmila73
25.10.12 20:34

Masáž hráze

Ahoj. K té masáži hráze. Doktor i porodní asistentka mi říkala, že masáž hráze doporučují především prvorodičkám. U vícerodiček prý může tato masáž způsobit i předčasný porod.
Já rodila před čtyřmi lety. V pohodě, bez nástřihu a to malá měla 4,21kg. První porod jsem měla před 21 lety, s nástřihem, a to měl syn 3,20kg.
Druhý porod byl procházka růžovou zahradou… :D
Tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat teď. Termíny mám 2.12. a 5.12., tak jsem zvědavá, kdy bude chtít malá na svět. Počítám s tím, že to ale bude dřív.
Poprvé jsem rodila po ukončeném 37.týdnu, 2.porod byl 38+5, tak uvidíme, jak kdy to bude teď.

• Citovat
  • Upravit
195
26.10.12 08:43

Já mám doma nachystán olej na masáž hráze, maliník i lněné semínko :-) jen začít. nevím, jestli to pomůže, ale už jen pro ten pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
26.10.12 09:03

Já jsem ted začala pít maliník a nevím, jestli je to z toho, ale začala jsem mít v noci dost silný a bolestivý poslíčky, tak jsem s tím radši zase přestala, ještě je moc brzo.
Chci se zeptat, píšete si porodní plány, já si u prvního nenapsala a byla jsem dost zklamaná ze závěru porodu. Když pominu protivnou porodní asistentku, kterou jsem asi obtěžovala, že jsem rodila o půlnoci, tak mi malýho ani neukázali a odnesli ho hned pryč na ošetření, dostala jsem ho až za 3/4 hodiny :zed: :cert:. A to mu nic nebylo a porodnice propagovala na svých stránkách, že dávají miminko na bříško. :nevim: :(
A to nemluvím o automatickém oxitocinu na závěr (jestli byl potřeba nedokážu posoudit, ale já se před tlačením cítila ještě plná síly) a automatickém nástřihu, který mi ještě mladá doktorka začátečnice zašila blbě - no chápu, že někde se to naučit musí.
Byla jsem prostě dost zklamaná a ráda bych se tomu ted vyhnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
26.10.12 11:55

@efkaa Máš pocit, že ho v nemocnici budou respektovat? Já o tom taky přemýšlím, sice vůbec nemám ponětí, jak by měl můj plán vypadat, ale nevím, kdy a jestli vůbec si ho někdo přečte. Myslela jsem, že svými požadavky vybavím tatínka a ten bude mými ústy a bude to hlídat. Ta lékařská rutina mě dost děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.12 14:53

Ahojky :-) já mám termín v prosinci :-) 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
26.10.12 18:40
@Baaru píše:
@efkaa Máš pocit, že ho v nemocnici budou respektovat? Já o tom taky přemýšlím, sice vůbec nemám ponětí, jak by měl můj plán vypadat, ale nevím, kdy a jestli vůbec si ho někdo přečte. Myslela jsem, že svými požadavky vybavím tatínka a ten bude mými ústy a bude to hlídat. Ta lékařská rutina mě dost děsí.

Já jsem u toho prvního o tom taky přemýšlela jestli ho psát. Nakonec jsem si řekla že nebudu prudit plánem a doteď toho lituju :(
Byl partner s tebou na předporodním kurzu? Ten můj nebyl, prdlajs porodu rozumněl, takže nakonec všechno jenom odkejval, co doktor nebo asistentka řekne je svatý, oni tomu přece rozumí. A když malýho odnesli tak se taky nezmohl ani na hlesnutí (není zrovna průbojnej typ - ale to já taky ne). Ale jinak mě u porodu pečlivě opečovával a byla jsem ráda, že tam se mnou je. Za ten pocit jistoty to stojí. Ted ale navíc budu sama, bydlíme daleko od babiček a nemá nám kdo hlídat malýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
26.10.12 19:09
@Baaru píše:
Mě právě zas přijde samozřejmé, aby se jmenovala po mě. Brát se asi jen tak nebudem a tenhle zvyk, že se děti jmenujou po otcích mi přijde vzhledem k jejich zapojení trochu mimo :) Já si právě nedokážu odpovědět, proč by měla mít jméno spíš po otci, než po mě :lol:

Tak když to bereš takhle, přece jen je ta možnost volby a každý by to měl udělat tak, jak to cítí…Já jsem třeba pyšná na to, že zrovna můj přítel je otcem mé dcery a že ona bude patřit i do jeho rodiny, proto jsem si s ním taky to miminko dělala :lol: Malá bude stejně tak moje jako jeho, i když on se s ní tahat devět měsíců v pupíku nemusí :D A i kdyby jsme se nikdy nevzali, vybrala jsem si ho jako životního partnera a otce mého dítěte a chci aby to věděla i naše malá. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
26.10.12 19:43

@efkaa Na kurz jdeme až příští týden. Myslela jsem, že si prostě řeknem přesný instrukce, něco jako, kdybych porodní plán předala jemu :) On sice je docela průbojnej, ale nevím co s ním udělá to nemocniční prostředí 8o Jak by měl takovej plán vypadat, předpokládám, že nikdo nebude číst, když se budu vykecávat na stránce, takže stručně v bodech? Nebo jak to vypadá? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
26.10.12 19:47

@Mimimami Já jsem právě teď na vážkách. Člověk nikdy neví, co se stane a nerada bych pak měla doma dítě s příjmením chlapa, kterej mě třeba opustí. Ale tím nechci předjímat nějaké černé scénáře, našemu vztahu věřím. V tomhle případě nejde udělat kompromis, já se jako matka cítím důležitá stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
27.10.12 21:07

Ahojky, tak ja jsem zacala pit malinik jednou denne a lnene seminko drcene bastim lzici kazdy den. Nevim jestli to pomuze, ale alepson budu mit pocit, ze jsem pro to neco udelala.Uz se nam to krati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
27.10.12 22:05
@Baaru píše:
@efkaa Na kurz jdeme až příští týden. Myslela jsem, že si prostě řeknem přesný instrukce, něco jako, kdybych porodní plán předala jemu :) On sice je docela průbojnej, ale nevím co s ním udělá to nemocniční prostředí 8o Jak by měl takovej plán vypadat, předpokládám, že nikdo nebude číst, když se budu vykecávat na stránce, takže stručně v bodech? Nebo jak to vypadá? :lol:

Já tam asi jen napíšu, že chci rodit pokud možno přirozeně bez oxitocinu na závěr (pokud to nebude nutné) a hlavně zdůrazním že si přeju aby dítě bylo ihned po porodu položeno na břicho a ošetřeno na břiše!! Zbytek je mi vcelku jedno, jsou na porodní plán na netu návody, kde rozebírají nástřih, holení, protržení obalů, klistýr atd. - ve zbytku se podvolím klasickému postupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
29.10.12 00:21

Pro baaru
Tak jsem si ten porodní plán nakonec napsala. Zmínila jsem tam jen to na čem mi opravdu záleží. Vypadá asi takhle:
Porodní plán
Jméno
RČ 835430/3067

Pokud bude porod probíhat hladce, bez komplikací a vše bude v pořádku, mám následující 2 přání:

1. Rodit co nejpřirozeněji bez zbytečné medikace a bez oxytocinu v závěru porodu a na vypuzení placenty.

2. Po porodu položit miminko na břicho a ošetřit ho na břiše. Potom ho nechat první hodinu u mě, až potom ho omýt a zvážit.

Předem děkuji za respektování mých porodních přání.

29.10.2012

a podpis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
29.10.12 15:03

Ahojky holky,

Je sice už trochu pozdě, ale může se k vám přidat do skupiny prosinčátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.12 15:45

Jasan… :) tak jak na tom jsi se svým prosinčátkem? :) kdypak ho očekáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
29.10.12 16:04
@Martina TP8.12.12 píše:
Jasan… :) tak jak na tom jsi se svým prosinčátkem? :) kdypak ho očekáváš?

Děkuji :) TP mám 27.12., ale pevně doufám, že to bude dřív :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital