Poradna duly
Jana Čurdová
@pedricko Tak to pevně doufáme asi všechny… ![]()
Teda nevim, jak vy, holky, ale u mě už to začíná být celkem hardcore, usínam okolo čtvrtý ráno, otekli mi nohy, že už mi jsou pouze jedny boty (samozřejmě ty na zahradu), v obličeji bych vypadala tak o 30 let starší, nebýt pleti odpovídající nezdravě žijící čtrnáctce a jediné, co mě dokáže zbavit věčných slz jsou kila čokolády každý týden… Ani už se nedivim manželovi, který doslova zdrhá do hospody při pohledu na můj krásný konec těhotenství… Tak jsem se zas vypsala a tak na 10 minut se mi ulevilo… A jakpak to zvládáte vy? Já si samozřejmě nechci jen stěžovat, na toho drobečka už se strašně těšim (a to nejenom proto, že jsem se definitivně rozhodla, že bude poslední…) ![]()
Ahojky, tak nam uz se to krati, mame termin 1.12.Uz chodime na monitory.To vis taky je to na nic, boty si uz tezko zavazuji, boli me kycle a bederni pater, moc toho uz nenaspim. Malicka kdyby uz chtela za 14 dni treba ven, vubec bych se nezlobila.Taky se strasne moc uz s manzou tesime az to stesti budeme mit.
@pedricko píše:
DěkujiTP mám 27.12., ale pevně doufám, že to bude dřív
Třeba pod stromeček ![]()
Ahoj holky.
Já mám termíny 2.12. a 5.12., ale podle posledního UTZ z minulé středy je naše beruška o 2 týdny a 3 dny větší, takže doktor říkal, ať počítáme s tím, že to může být klidně dřív.
No, osobně bych se ani nezlobila. S ohledem na skutečnost, že už minulou středu měla malá, podle doktora, nějakých 2700g…
Už se taky cítím hrozně nemotorná. Večer špatně usínám, v noci se každou chvilku budím a chodím na malou.
Docela často už mi tvrdne bříško a nepomáhá ani hořčík, který už hezkou chvilku beru.
Ke všemu jsem dostala nějakou rýmu, takže se cítím opravdu skvěle.. ![]()
Naše čtyřletá dcerka už se každý den ptá, když už bude sestřička venku z bříška. Na což jsme tedy zvědaví všichni. ![]()
@efkaa píše:
Třeba pod stromeček
Pod stromeček néééééééééééé, to chci být se svojí dcerkou u stromečku
![]()
@Jarmila73 píše:
Docela často už mi tvrdne bříško a nepomáhá ani hořčík, který už hezkou chvilku beru.
Ahoj, prosím tě na ten hořčík se radši zeptej doktora. V prvním těhu jsem měla ze stresu předčasné kontrakce a začala se otvírat ve 25. týdnu a doktor řekl, že hořčík už se nesmí dávat, že když ted porodím, tak to není žádná tragédie. Hodila jsem se do klidu a porodila ve 40.
Ted jsem taky začala mít docela silný a bolestivý poslíčky, nejspíš po maliníku.
Když jsem to říkala svojí současný doktorce gynekoložce, řekla mi to samý, že od 34. už se hořčík nedává. Prý už se to ted má nechat, at se mimi vyklube, kdy uzná za vhodný.
Já tak kolem 6 padám únavou, chodím spát v 8 se synkem, no a budím se tak kolem 2 hodiny.
Jinak až na pálení žáhy a bolest pánve a kyčlí a že si připadám jak hroch a pokaždé když se chci v noci otočit se vzbudím je to vpohodě ![]()
@efkaa píše:
Ahoj, prosím tě na ten hořčík se radši zeptej doktora. V prvním těhu jsem měla ze stresu předčasné kontrakce a začala se otvírat ve 25. týdnu a doktor řekl, že hořčík už se nesmí dávat, že když ted porodím, tak to není žádná tragédie. Hodila jsem se do klidu a porodila ve 40.
Ted jsem taky začala mít docela silný a bolestivý poslíčky, nejspíš po maliníku.
Když jsem to říkala svojí současný doktorce gynekoložce, řekla mi to samý, že od 34. už se hořčík nedává. Prý už se to ted má nechat, at se mimi vyklube, kdy uzná za vhodný.
Ahoj.
Mě ten hořčík dal právě doktor… Tak nevím. Je fakt, že v nemocnici nám říkali, že hořčík maximálně do 36.týdne, pak přestat.
Tak uvidím, zeptám se doktora příští týden, až půjdu do poradny.
Břicho mi tvrdne o sto šest. Teď už mě to budí i v noci.
Mám strach, aby se malá nenarodila moc brzy.
První těhotenství jsem si dost nepříjemně užila, syn se narodil předčasně (v 8.měsíci). Jelikož se vědělo, že bude brzy, napichovali mě i kvůli dovyvinutí plic a měli jsme jen samé problémy. Začalo to velmi silnou novorozeneckou žloutenkou a zánětem očí, pak se přidalo spousta dalších komplikací…
Malá se narodila 38+5, měla sice 4,21kg, ale byla v pohodě.
Teď jsem 34+6 a taky bych to ráda vydržela alespoň do toho 38.týdne. Doktor říkal, že do té doby se to počítá jako předčasný porod.
Z toho tvrdnutí bříška začínám mít ale docela nerv. A ke všemu malá v bříšku ještě dost škytá a někde jsem se dočetla, že časté škytání miminka v bříšku způsobuje přiškrcená pupeční šňůra… takže další stres.
Nějak nevím, jak se „hodit do klidu“.
Ahoj holky,
můžu se připojit i já? Termín mám 12.12., před týdnem jsme se přestěhovali do Plzně, tak brouzdám po netu a hledám spřízněné duše ![]()
Jestli je tady někdo z Plzně, tak bych prosila o rady - Kde budete rodit? Nějaký dobrý pediatr? Nikoho tady neznám a nemám se koho zeptat
Děkuji
@akrimm píše:
Ahoj holky,
můžu se připojit i já? Termín mám 12.12., před týdnem jsme se přestěhovali do Plzně, tak brouzdám po netu a hledám spřízněné duše
Jestli je tady někdo z Plzně, tak bych prosila o rady - Kde budete rodit? Nějaký dobrý pediatr? Nikoho tady neznám a nemám se koho zeptatDěkuji
Ahoj.
Před pár lety jsem se taky přestěhovala do Plzně a připadala jsem si tu jako Neználek na Měsíci.. ![]()
Bydlíme kousek od Plzně, na gynekologii chodím k MUDr. Mejcharovi a rodit bych chtěla opět v Plzni, na Lochotíně. Byla jsem tam před 4 lety moc spokojená.
K pediatrovi chodíme s naší čtyř letou dcerkou do Starého Plzence - MUDr. Václavová, ale pokud bydlíš v Plzni, je tam spousta dobrých lékařů. My bydlíme za Plzní, takže jsme hledali nejbližšího a zároveň dobrého pediatra. A myslím, že jsme našli. Budu tam chodit i s dcerkou, která je zatím v mém bříšku. Termíny mám 2.12. a 5.12., ale podle lékaře to bude určitě před termínem, když to není první porod.
Tak uvidíme, kdy bude chtít malá na svět.. ![]()
Když bys chtěla, ozvi se na můj e-mail: jarmilasss@seznam.cz