Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím, též mám termín porodu 8.12.2012, ráda bych se k vám přidala ![]()
Ahoj maminy.
Je tu některá z Vás z Plzně či okolí? Jarmila
@Belinduska píše:
Zdravím, též mám termín porodu 8.12.2012, ráda bych se k vám přidala
Stejně jako já…
jak Ti to utíká? Mě vůbec, ale už jen 50 dní a je tu termín… ![]()
@Jarmila73 píše:
Ahoj maminy.
Je tu některá z Vás z Plzně či okolí? Jarmila
Ahoj. Já jsem okres Plzeň-město ![]()
No, už je to na mě dlouhé, těším se, až to bude za mnou… snažím se s prckem uzavřít dohodu, že půjde ven ve 38 týdnu, ale nějak na to nereaguje
jsem pekelně unavená.. budeš rodit na Kladně nebo v Praze?
Je to dlouhý, ale já radši nikam nespěchám. Muž dělá od září v Blansku a my s malým bydlíme u hradce Králové - je to dost náročný, psychicky i finančně, máme problém sehnat přijatelnej byt do podnájmu. Ted to snad vypadá, že se budeme 1. listopadu stěhovat - už bylo na čase. Takže já zas malýho přemlouvám, at tam zůstane, dokud nebudem přestěhovaný a trochu zabydlený ![]()
JInak jsem ještě chtěla napsat, že u Adámka jsem od druhý půlky těhotenství měla vybranej termín, kdy by se mi líbilo, aby se narodil, soustředila jsem se na to, mluvila o tom a ono to opravdu vyšlo
. Ale bylo to jen 3 dny před termínem, ne 14 dní, to nevím, jestli by fungovalo.
@Belinduska
Ahojky, tak koukam, že to je všude stejný, teď to bude ještě krušnej listopad a pak už se budeme dělit o zážitky z porodu, určitě to uteče…
napoprvé jsem přenáśela skoro 2 týdny, tak doufám, že to není pravidlo… A budu rodit tady v Kladně - jediná možnost, jak během těch 4 dní vidět manžela…
a kdepak budeš rodit Ty?
@Baaru
Jsem taky zvědavá, kdo tu roztrhne ten pytel s porodem jako první… ![]()
Já jsem z okresu Rokycany. Mám to do Plzně kousek.
Nemáte některá z Vás chuť si zajít někdy na čajík nebo někam s dětmi na pokec? Mám ještě čtyřletou holčičku.
Zdravím, chtěla jsem se zeptat svobodných, jestli náhodou neřešíte taky problém, jaké příjmení dát miminku. My se nějak nemůžeme dohodnout ![]()
@Baaru píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat svobodných, jestli náhodou neřešíte taky problém, jaké příjmení dát miminku. My se nějak nemůžeme dohodnout
Svobodná jsem, ale tohle neřešíme a ani jsme neřešili, přišlo mi samozřejmé, aby se malá jmenovala po tatínkovi
. A až se jednou třeba vezmeme, tak se pak budeme jmenovat všichni sejně, bez papírování a obíhání navíc. Ale aby se malá mohla jmenovat po tátovi, museli jsme zajít na matriku přiznat otcovství.
Mě právě zas přijde samozřejmé, aby se jmenovala po mě. Brát se asi jen tak nebudem a tenhle zvyk, že se děti jmenujou po otcích mi přijde vzhledem k jejich zapojení trochu mimo
Já si právě nedokážu odpovědět, proč by měla mít jméno spíš po otci, než po mě ![]()
Taky jsem svobodná a chci aby se dítě jmenovalo po tátovi. jednak syn už se tak taky jmenuje a pořád věřím, že se jednou vezmeme a pak budeme mít příjmení všichni stejné. Doufám, že nejsem naivní, protože o svatbě mluvíme už 4 roky a pořád to nějak nevychází ![]()
Ahoj holky, už se pomalu blížíme do finále, tak jsem se chtěla zeptat, jestli už se nějak začínáte připravovat na porod, např masáží hráze? Já nevim, jestli to je užitečné - rodila jsem před šesti lety bez nástřihu a bez masáže a moc bych chtěla rodit znovu bez nástřihu, tak nevim, jestli masírovat, protože je mi to dost nepříjemný… A máte ještě nějaká „udělátka“ na přípravu, např jsem četla o maliníku, ale nevim, jak moc a k čemu pomůže… ![]()