Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lenka 81 Nevím, podle čeho se přesně počítají týdny - poslední MS byla 19.3. ale ovulku vím přesně 18 DC, 5.4. Někde jsem četla, že těhotenství je 38 týdnů od oplodnění a k tomu se přidávají automaticky dva týdny, které jsou mezi poslední MS a ovulací. Takže když počítám 5.4. ovulaci a k tomu dva týdny, tak jsem byla na ultrazvuku 6+3 a srdíčko nikde,…
@Matahaari Muze to byt, ze se to srdicko teprve rozbehne… Pisi ze je to individualni… Drzim palecky… ![]()
Příspěvek upraven 09.05.16 v 12:11
@Mis1983
Mě taky není vůbec špatně. Jen sem tam ty prsa ale žádná hrůza. Díky bohu
![]()
@Matahaari píše:
@Sancinka A tobě bylo na ultrazvuku vidět srdíčko?
Jj doktor říkal, že vše je jak má být. První nic neviděl a tak mi řekl, ať se nehybam a zkusim zadržet dech. Pak říkal že dobrý a že mužem vypsat průkaz. Tlouklo mi srdce jak blázen, jak mi řekl, že nic nevidí… Uuuf. Za měsíc kontrola a 20.6. 1trim. screening. Jinak jsem dle utz 6tt.
@Matahaari týdny se počítají od prvního dne poslední ms, tzn., že pokud jsi měla poslední ms 19.3., tak jsi dnes, jestli dobře počítám 7+2, tak si od toho odečti, kdy jsi byla na utz… 7 je ukončených týdnů (v sobotu) + 2 dny, tuhle sobotu budeš 8+0,
nestresuj se, já s prvním dítětem jsem měla srdíčko až v 9.tt… taky jsi mohla mít ovulaci později a tím se to pak celé posune
Díky moc holky!! Já vím, že jsem střelená a stejně s tím stresováním ničemu nepomůžu. Hážu to za hlavu a budu věřit, že je vše ok ![]()
Ahojky, mohu se k vám přidat? Termín porodu cca 6.1., ale určitě to bude dřív, protože půjdu na císaře. Už mám 2 císaře za sebou, takže teď bude automatický další. Toto těhotenství je docela překvapení, z 3 dítětem jsme už nepočítali
. K doktorovi jdu až 26.5., tak zatím nevím, jak to se mnou vypadá. Trochu mám někdy žaludek na vodě, ale jinak žádné příznaky necítím. Mám ale problém, že se mi špatně polyká, jakobych měla nějaký knedlík v krku, může to souviset s těhu? Mám to už víc jak měsíc a nevím, co by to mohlo být. Omlouvám se, za anonim, ale zatím o těhotenství nikdo neví a chodí sem známí.
S knedlíkem v krku bych si zašla na ORL. Sice to možná může nějak souviset s těhotenstvím a změnou hormonálních hladin, ale určitě je potřeba, aby se ti ulevilo
@Sancinka
ty jsi ta alergicka? Já jdu na KO až 26.5., tak mám v plánu zkusit teď homeopatika…nemáš s tím zkušenost?
Já zapomněla napsat, že podle ORL a sono štitné žlázy je všechno v pořádku. Krev mi zatím nikdo nebral. Pak mě začali léčit na alergíí ale naštěstí v den, co jsem si byla pro tabletky, tak jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem si nic nevzala, ale pořád mi to vrtá hlavou, co by to mohlo být.
@Mis1983 Je tak to je super. A jak velké máš děti? Rodila jsi normálně nebo taky císařem? Já mám chlapečka 4 roky a holčičku 2 roky a v lednu nebo prosinci třetí
.
@Mis1983 píše:
@Sancinkaty jsi ta alergicka? Já jdu na KO až 26.5., tak mám v plánu zkusit teď homeopatika…nemáš s tím zkušenost?
Jsem
volala jsem lékaři a říkal, mám zkusit nějakou alternativní léčbu, kdyby bylo zle ( a zle teda je
). Klasické léky na alergii jsou antihistaminika a prý jsem udělala dobře, že jsem je přestala jíst. Také mě napadly homeopatika, jen nevím, jestli jim věřím
Mám alergii na vše od dubna až do srpna( pyly, stromy, trávy,…).
Tyjo holky, mne zacina byt kazdej den blbe. Nezvracim, ale je mi jak v autobuse po dlouhe jizde, nic mi nechutna a chce se mi porad spat, nehorsi je to vecer. Cetla jsem, ze prave od 6tt to zacinaaa
co vy?