Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem taky dost hasterivka tedka, pritel je ze me na prasky chudak…
Tak dneska první ultrazvuk v 6+2, krásně bylo vidět tam, kde má být, rovnou jsem si nechala vzít krev na genetickou mutaci atd. a za 14 dní už snad
aprvní fotka (dneska jsem si jí z pověry nevzala). Krásnej pocit ![]()
@AdelaBug píše:
Tak dneska první ultrazvuk v 6+2, krásně bylo vidět tam, kde má být, rovnou jsem si nechala vzít krev na genetickou mutaci atd. a za 14 dní už snadaprvní fotka (dneska jsem si jí z pověry nevzala). Krásnej pocit
Můžu se jen zeptat na jakou genetickou mutaci ti berou krev? To máš nějaký speciální test?
Ahoj holky, tak já dneska neplánovaně taky první kontrola u doktorky. A to jsem 5+2. O víkendu jsem špinila tak sem radši volala, naštěstí vše OK
jen musím brát těhotenský hormon protože se mi tvoří asi v menší míře. Navíc jsem teď ještě trochu zhubla takže při 165 cm mám 51 kg, tak to možná bude tím. Jinak já su pořád nafouklá, prsa mě bolí tak že včera jízda autem po panelce byla jeden velkej horor
a dneska mi naměřila tlak 113/70 tak mám pocit že každou chvíli omdlím
a už se mi i trochu navalilo…dávám tomu čas do konce týdne a su taky jasná
Další kontrola až 31.5. ale to už bude i se srdíčkem a fotečkou určitě ![]()
@AdelaBug Prosím tě, jaká je pověra s fotkami? Já jsem si minule fotku vzala hned na 1. UTZ a nedopadlo to dobře.. ![]()
@lucillee vůbec nevím, jak se ten test jmenuje přesně, ale doktor mi ho nabídl, že je to rozbor tvého DNA ze kterého je možné zjistit jestli nemáš geny, který mutují, tak jsem do toho šla, protože to určitě není od věci… zeptej se svého dr., určitě o tom musí vědět, ale tím, že je to nepovinné a dobrovolné, někteří ti o tom vůbec neřeknou.. ![]()
@Anyyna pověra to asi není, tohle je z mojí hlavy, že se nechci vázat k obrázku na kterém je něco, co třeba ve finále být nemusí… ![]()
@AdelaBug tak to jo..
Já jdu na 1. kontrolu přesně za 14 dní, to budu 7+4, tak pokud je všechno v pořádku, mělo by být už i srdíčko.
Takže to už bych si tu fotku snad vzít mohla a nic tím nezakřiknu. ![]()
@Anyyna @AdelaBug já jsem si minule vzala hned první fotečku, a teď mi tu lítá tříletý rošťák
já na pověry moc nejsem… teda až na to, že o prvním těhotenství jsme řekli až když jsem dostala těhotenskou průkazku, a u druhého to taky uděláme tak… ale vydržet to!!!
dnes jsem si volala se ségrou a málem jsem se prokecla ![]()
@Anyyna a jakto, ze to nedopadlo dobre pokud ti nevadi, ze se ptam?
@Iwis já taky na pověry moc nevěřím, ale po tom minulém nezdaru jsem teď opatrnější
Jj, je to těžké, nikomu to neříct, kort když by člověk chtěl vykřičet do celého světa, jak je šťastný.. ![]()
@kralovnicka Nevadí, vůbec..
V prosinci jsem byla na revizi. V sedmém týdnu bylo srdíčko, ale plod byl menší, než by měl být. V devátém už srdíčko nebylo
Ale beru to tak, že to tak mělo být. Teď věřím, že už bude vše v pořádku.. ![]()
@Anyyna tak to mame temer stejnou zkusenost
. Ja v 7tt srdicko krásně bilo a v 11tt kontrola a nic (konec byl v 7+1). Revize byla v lednu.
Ted mam strach, aby se to neopakovalo…
@kralovnicka Také mám strach, ale snažím se na to nemyslet, protože to vůbec ničemu nepomůže.. Spíše naopak..
Ale věřím tomu, že teď to bude ok a obě budeme mít krásný vánoční dárek nebo úžasný začátek nového roku..
Držím pěsti..! ![]()
@Anyyna jasny mas pravdu, taky se snazim na to nemyslet a pevne verim, ze to bude v poradku. Stres nicemu nepomuze a co se ma stat se stejne stane. Verim, ze ted uz to bude v poradku
.