Termín porodu - říjen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10726
19.9.11 10:54
bufinda píše:
Ahoj tasa :mavam: vítam tě mezi námi… já vám to tak závidim že to máte na začátku a já až ke konci… řekla jsem si že do 20.října půjde ven a hotovo :mrgreen: .že se těším na porod se ani nějak říct neda :D nevim co mě čeka , ale na to že už bude venku tak na to se těšim strašně a hold ten porod k tomu patří… :lol: :lol: .. Už máte vše přichystané nebo vám ještě něco chybí??

No, de facto prichystane. Mam problem akorat s postylkou, je moc dlouha, manzel ji dostal od pribuznych, nechce se ji vzdat a loznice je mala. Navic nema odnimatelne sprysle, tak uvidim. Asi to necham a za 14 dni uzivani - prebalovani mu reknu, ze se neda nic delat, ze mam odvareny zada.
Jinak jsem z porodu nejaka vyklepla, byla jsem v pohode, ale ted to na me nejak sedlo. Navic to, ze se clovek nevyspi a venku jeste prsi, to mu nepomuze.
Jak jsi na tom Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.11 11:28

Achjo já se na porod vyloženě těším jako strach mám to je jasný, ale tak když to zvládly ostatní tak jakýpak copak :mrgreen: prostě už to chci mít za sebou. Uvažovaly jste o epidurálu já si ho teda dám jako fakt jsem posera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.11 11:47
Lucka beruska píše:
Achjo já se na porod vyloženě těším jako strach mám to je jasný, ale tak když to zvládly ostatní tak jakýpak copak :mrgreen: prostě už to chci mít za sebou. Uvažovaly jste o epidurálu já si ho teda dám jako fakt jsem posera :mrgreen:

Me jen nejde na rozum, jak muze clovek tlacit, kdyz je od pasu dolu umrtvenej????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.11 11:53

To nemáš umrtvený úplně právě kvůli tomu tlačení takže nějakou bolest stejně cítíš, ale už to není tak hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
19.9.11 14:17

ahoj holky, spolubojovnice :mrgreen: no máme to čím dál těžší ale krátí se to a toho 19.října to je taky za chvilku :wink: a nikdy nevíme jak se mimčo rozmysli jestli pujde dřív nebo si ještě bude užívat servis v bříšku :-D já i přesto vstávání na záchod, boleni třísel a zad, kolíbavý chůze atd :lol: si to snažim užívat ,pak už bříško nebude a budem si říkat beztak kdy by tam šlo někdy na chvíli uklidit :lol:
já zatím přibrala 12kg
a o tom epidurálu, já slyšela že je to nějaká docela velká hadička a píchá se to do zad tak nevim nevim ,budu se to snažit vydržet ale uvidí se… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.11 14:39
holcina20 píše:
ahoj holky, spolubojovnice :mrgreen: no máme to čím dál těžší ale krátí se to a toho 19.října to je taky za chvilku :wink: a nikdy nevíme jak se mimčo rozmysli jestli pujde dřív nebo si ještě bude užívat servis v bříšku :-D já i přesto vstávání na záchod, boleni třísel a zad, kolíbavý chůze atd :lol: si to snažim užívat ,pak už bříško nebude a budem si říkat beztak kdy by tam šlo někdy na chvíli uklidit :lol:
já zatím přibrala 12kg
a o tom epidurálu, já slyšela že je to nějaká docela velká hadička a píchá se to do zad tak nevim nevim ,budu se to snažit vydržet ale uvidí se… :-)

Vydrzet se to urcite Te, zvlast kdyz vis, ze pak budes mit od porodu klid-alespon na nejakou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.9.11 14:39
Lucka beruska píše:
To nemáš umrtvený úplně právě kvůli tomu tlačení takže nějakou bolest stejně cítíš, ale už to není tak hrozný.

Aha, tak proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
19.9.11 15:49

já si taky snažím užívat toho bříska jenže jak to čím dal víc roste tak všude naražím tak si říkam abych jí ještě chudince neublížila :-)… a ta motavá chůze si připadam jak medvěd.. nejhorší je ale opravdu to spaní ja jsem strašnej spáč dřív jsem spala v kuse nic mě nevzbudilo a ted třikrat za noc na zachod jak prijdu ze zachoda hned se musim napit jak se napiju tak zase cítím že už potřebuju na zachod :-) a to se snažím usnout pak se probudím a než vylezu tak si myslim že se počůram a takhle pořád dokola :-) a k tomu vše přeleželé tak ani nevim jak si mam lehnout. Já se taky porodu bojím ale přesne zvládly to jiny tak my taky :lol: .. nejdřív jsem řekla že bych epidurál nechtěla ale zjistila jsem že u nas v porodnici ho davaji a zadarmo a tim jak se to blíži a strach se zvětšuje tak o něm začínam uvažovat :-) taky nemusím byt za hrdinku ale říkam si že o epidural si řeknu v nejhorším případě :D :D.. hlavně pry potom může mít žena komplikace a ochrnout nevim co je na to pravdy pry když se to špatně píchne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
19.9.11 16:50

to jo taky se bojím abych tý malinký v bříšku nějak neublížila, vždycky jak vstanu z postele tak mám otlačený bříško na boku a to ležim fakt jen bokách ,vyjmečně na chviličku na zádech.a k tomu spaní, já dřív taky spala normáně, pohoda, tet lítám taky třikrát za noc na záchod, pak celej den sem z toho rozespalá a taky jdu ze záchodu a musím se napít :-) a přesně, než vylezu z postele tak se taky bojim abych to stihla :mrgreen: a to já měnim polohy furt, když sedim, stojim ,ležim furt se musim nějak narovnávat. večer u bedny mám pod zadkem polštář za zádama polštář ale pohodlí je vždycky jen na chvilku :-) a každej zásah do těla může vyvolat komplikace ale prostě někdy se stane a jindy ne takže radši nad tim moc nepřemyšlet. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.11 23:49

Komplikace po epidurálu. Kolik komplikací může nastat během porodu o tom se nemluví, protože by to rodičku zbytečně stresovalo. Ve zdravotnictví jsou komplikace skoro ve všem jen si to člověk nesmí připouštět a nemyslet na to.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.11 23:58

Největší bolesti jsou když praskne plodová voda a samozdřejmě v druhé době porodní když už tlačíš.Ale ten epidurál se dává už v té první době potom je prý pozdě tak si ho radši dám než potom být v bolestích a prý je to masakr jako žádná známá mi nikdy neřekla, že to nebolelo prostě to bolí a záleží jaký má kdo práh bolesti a já co se týče spodku tak to mám fakt vysoký jako pro mě je utrpení když mi gyndařka vyšetřuje čípek a to zkuhrám natož kdy si představím, že tudy projde hlavička no…takže cokoliv mi pomůže od bolesti i kdyby to mělo pomoc jen trochu tak do toho jdu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.9.11 13:56

je to pravda komplikace může přijít kdykolik no půjdu se apodívat do porodnice a sepsat ten porodní plan tak se jich tam zeptam a uvidim co mi řeknou. Už jste se byli podívat v porodnici a ten plan sepisovat ?? jsem zvědava co tam bude..Dneska jsem byla u doktorky tak vše je v pořádku a ted už budu chodit každy tyden na kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
20.9.11 17:17

Ahoj holky, můžu se přidat? Taky čekáme v říjnu miminko. Ale až na konci okolo 27. a koukám, že všechny máte termín dřív, tak to tu nakonec zůstanu sama :-) . My čekáme kluka, bude to s největší pravděpodobností Matěj, ještě to ale nemáme nikde nahlášeno, tak uvidíme. Budu rodit v Praze u Apolináře, zítra jdu na poslední kontrolu ke gynekologovi a pak už se mám objednat do porodnice. Jsem strašně zvědavá, co mi zítra řeknou. Když jsem byla minule tak Matěj odpovídal asi o 14 dní menšímu miminku, tak uvidíme jestli to dohnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.9.11 18:18

Ahoj gerose vítám tě a konečně má někdo termín později než já :-) :-).. ale nakonec to může byt vše jinak některá bude přenášet a jina může rodit dříve tak uvidime… ja byla na kontrole dneska zatim porad chodím ke svojí doktorce tak nevim kdy mě pošle do porodnice uvidime asi to děla každá jinak .. a jak se připravuješ ?? už máš vše nakoupeno ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.11 18:22
gerose píše:
Ahoj holky, můžu se přidat? Taky čekáme v říjnu miminko. Ale až na konci okolo 27. a koukám, že všechny máte termín dřív, tak to tu nakonec zůstanu sama :-) . My čekáme kluka, bude to s největší pravděpodobností Matěj, ještě to ale nemáme nikde nahlášeno, tak uvidíme. Budu rodit v Praze u Apolináře, zítra jdu na poslední kontrolu ke gynekologovi a pak už se mám objednat do porodnice. Jsem strašně zvědavá, co mi zítra řeknou. Když jsem byla minule tak Matěj odpovídal asi o 14 dní menšímu miminku, tak uvidíme jestli to dohnal.Ahojky mi budem mít taky Matěje už sme byli i na matrice a má už to oficiálne i s příjmením po tatínkovi :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí