Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj těhulky,
Jani, super moc jsem se pobavila. ![]()
P., myslím, že to normální je, mě taky bolela prsa hned od začátku těhu, minulý týden to bylo lepší, ikdyž je mám furt větší a ted mě zase bolí,ale zase trošičku jinak než předtím.Ale myslim si, že pokud si měla utz v pořádku,tak se nemusíš ničeho obávat.
Holky, já jdu dneska ve 13h na ten utz,tak mi držte palce.Fazolce jsem to hned ráno řekla,že se na ni jdeme s tatínkem podívat,tak ta je na to připravená.Ozvu se.
pa a hezký den
Ahoj holky, tak se zase po dlouhé době ozývám. Musela jsem Vás všechny dočíst a dalo mi to fušku.
Je mi pořád špatně,pořád bych spala.Nevím co pít ,po všem mi je zle.Voda je moc těžká do žaludku,bublinkovou vodu nemůžu-právě kvůli bublinkám a jediné po čem mi je fajn je pivo.
Do toho se máme stěhovat v březnu nebo dubnu a jestli mi bude tak jak mi je ,nepomůžu manželovi vůbec nic. A to jsem si to plánovala a vyžívala se v plánech jak si všechno ,když jsem doma zařídím sama.No nezařídím.Těším se na UTZ,už abych viděla to naše miminko.
Janiah- moc jsem se pobavila díky, odreagování zapůsobilo.
Opatrujte se a držte palce ,ať ty nevolnosti jdou zase o dům dál DÍKY ahoj
Ahoj holky, zdravim Vas opet z postele. Nejak se mi zase nic nechce, jeste nejsem uplne fit, tak radsi lezim. Vsak me nic nehoni, tak co.
Miri, drzim pesticky at UTZ dopadne ukazkove. Pak napis. Ja jdu az za dva a pul tydne, tak snad bude vse OK. A pak jedu i na ten geneticky do Zlina, pro jistotu. Plati se sice 1400kc, ale radsi tam zajedeme, at mame vetsi jistotu, kdyz jsem ted byla porad nemocna..
Hako, ja jsem dneska zatim nezvracela, ale to je tim,ze jen lezim. Rano jsem se pomaloucku vyplizila do kuchyne pro suchy rohlik a pak jsem si v posteli snedla i mlecnou ryzi a vypila caj a drzim se. Jakmile ale vstanu na delsi dobu a zacnu poskakovat kolem koupelny, tak uz me natahuje. Radsi se hned klidim do pelechu ![]()
Neco o pivu bylo i v tom clanku, ne?
Mne uz je taky zle ze vsech caju a bublinkovou vodu taky nemuzu. Po troskach piju Rajec neperlivy a celkem to jde, ale nesmi se to prehanet. A jinak si vytlacim stavu z mandarinek a to mi smakuje..
Drzte se vsechny, ja si jdu zdrimnout, jsem cela utahana..
Ahojte děvčata,
tak jsem dnes poprvé byla u porodníka - U Apolináře. Takže zase potýdnu na ultrzvuk, už máme vidět ručičky a nožičky, a konečně vím jak jsem na tom, tedy 7w5d a termín porodu 20.9. Docela jsme se pobavili, protože v jednu chvíli paní doktorka na ultrazvuku (ve chvíli, kdy to zkoušela přes břicho) to vypadalo jako by tam byla dvě miminka, ale pak to zase vypadalo že je tam jedno
No, ještě jsem docela zvědavá…
Akorát se mi tam ukázal nějaký drobnější hematom, ale nešpiním, tak to snad bude O.K.
No, asi jsem světlá vyjímka, ještě minulý týden se mi sem tam udělalo trošičku špatně, ale ted už jsem třetí den úplně v pohodě, nemám žádné nevolnosti, prsa už mě taky bolí méně a jenom jsem trochu unavená, až jsem z toho byla nervozní, že je mi takhle dobře.
Jinak musím říct, že u Apolináře byli všichni moc milí.
Tak všem držím palečky, aby vám bylo lépe a aby bylo vše tak jak má ![]()
M.
Ahojky těhulinky,
Mirinko, tak jak??? Co je ten screening přesně nevím, budou mi brát krev a měl by to být UTZ který odhalý vrozený vývojový vady a downův syndrom. Doktorka říkala, že nám nejdřív všechno vysvětlí. Tak zítra dám vědět!
Mischule, tak gratuluju k výborný zprávě z UTZ! Jedno nebo dvě?? To je krásný! A máš se, že ti není špatně! Mě pořád!
Zatím pa pa
Ahoj těhulky, tak se zase po delší době hlásím. Na pondělním utz jsem dopadla dobře, miminku už tlouklo srdíčko, takže jsem teď mnohem klidnější. Já se tak těším až budu mít po 12. týdnu, ta těhu únava je fakt příšerná, někdy mám pocit, že snad usnu za pochodu.
Mishule, to se k tomu Apolináři chodí takhle brzo? Taky uvažuju, že bych tam rodila, Zuzanku jsem rodila v Krči, ale nebyla jsem tam moc spokojená. Určitě nebuď nervozní, že ti je dobře, já jsem se se Zuzankou taky cítila ůplně perfektně a všechno bylo v pořádku.
Zatím ahojky!
Ahoj,
Zuziku, takhle brzo nemusíš, já jsem měla problém v tom, že tam kam jsem chodila na gyndu nemají předporodní péči, takže mi řekli, že se musím poptat jinde… No, tak jsem hledala a kamarádka mi dala kontakt na pana doktora od Apolináře, který jí i rodil… Tak jsem se ho poptala a on řekl, že mám přijít… Když bys chtěla, tak Tě snad taky vezmou, ale pokud máš dobrého doktora, který Ti dělá i předporodní péči, tak je to zbytečné… Pak se tam chodí až před porodem - pokud bys tam chtěla rodit - a to se tam musíš zaregistrovat mezi 16. - 18. týdnem a dokonce tam dělají i nějaké prohlídky - nebo takovou prezentaci - každý pátek. Musím říct, že tam včera byli všichni hrozně milí a jsem rozhodnutá tam i rodit.
Já se taky těším až bude první trimestr za náma, abych se tolik nebála, navíc mě teď čeká ten screening na vývojové vady, tak jsem zvědavá…
No, už začínám mít problémy s oblečením, tak jsem včera utratila 3.500,– za těhu oblečky - koupila jsem si v H&M super džíny, svetřík, prádlo, triko, tepláky… Fakt doporučuji (těhu H&M je v Praze na Chodově a v Letňanech), koukala jsem i v C&A, ale to byl docela děs… A jinak je těhu oblečení docela dost drahé, ještě se něco dá pořídit v Litexu.
Tak se mějte a pozdravujte fazolky, borůvky, bublinky atd. ![]()
M.
Ahoj holky, jsem tu poporvé. Můžu se k vám vtírnout
? Termín porodu mám 29.9. podle posledních měsíčků. U doktora jsem už byla ale na UTZ to bylo ještě tak malé, že nemohl ani říct v jakém týdnu jsem. Vůbec si jako těhotná nepřipadám je to možné?
Peťulo,
vítám Tě… Buď v klidu, já to poznala nejdřív jen podle toho, že jsem měla pořád hlad a chtělo se mi spát a pak, že jsem to nedostala. A nějaké šílené těhu příznaky, sem tam trochu těžko, trošku špatně, ale nic hrozného… Taky mám někdy pocit jako bych ani nebyla těhotná… Takže v klidu, myslím, že holky nám tu řeknou, že můžeme být docela rády, že jsme v pohodě ![]()
M.
Jééééé tak to je fajn, že je tu někdo komu taky vůbec nic není. Do poradny jdu 25.2. tak doufám, že už bude tlouct srdíčko. Akorát nechápu jak jsem to mohla zjistit tak brzy asi na 3.týdnu a na UTZ byla opravdu jen malinka tečka a to prý bylo ono. No uvidíme už se nemůžu dočkat dalšího UTZ.
Ahojky těhulinky,
tak mám za sebou screening a podle UTZ je mrňousek v pořádku, velikej je tak jak má. Už máme přes 5 cm. Bylo to krásný
Asi to bude fotbalista - kopal hodně nožičkama! Ještě dofám, že i krev bude v pohodě - výsledky budou 13.2.
Mishule, fakt ti už je těsný oblečení?? Já vůbec nemám bříško
Jsem od přírody baculka, ale snad by to nemělo vadit! Ještě, že jsem mrňouse viděla, jinak bych až na ty nevolnosti nevěřila, že tam je!!
Podle UTZ jsem 12+0 takže snad už budu klidnější!
Péťo, vítám tě!
Zatím pa
Děkuji za přivítání. Tak to jse svkvěli, že mimčo je v pořádku bud ráda. Já pořád nevěřím, že jsem těhu nic mi není.
Ahoj holky,
já jsem přelom srpna a září,ale 2007,takže mi teď doma spinká 5-ti měsíční Klárinka.Přeju vám krásné a pohodové těhotenství a zdravá miminka
![]()
Brokoličko, děkujeme
Můžeš nám tu občas poradit ![]()
Peťulo, já to taky zjistila asi ve třetím až čtvrtém týdnu, takže tam byla na UTZ jen taková minidutinka, to uvidíš jak to teď rychle pojede ![]()
Maufko, no, nemyslím si, že by mi už klasicky rostlo bříško, ale spíš jsem trochu nafouklá a přeci jen trochu víc baštím, takže z mých 58 kilo už je 60 - no a ne, že bych džíny neoblékla, ale rozepínám se, protože je to nepříjemné… a taky mi hodně narostla prsa, takže je mi řada věcí těsná přes prsa a podprsenky jsou mi malé …:-)
A bude hůř ![]()
M.
Ahoj holky,
dnes rano jsem se vazila a mam o kilo min, nez pred mesicem, takze super
To mam z toho zvraceni a nechuti k jidlu. Ale neva. Jinak uz se mi jakoby malinko rysuje brisko, ale to snad poznam jen ja a moje kalhoty:-)
Prsa uz me da se rict neboli, jen malinko, ale uz to nevnimam, tak snad uz to bude klidnejsi. Blbe je mi ale prubezne porad, jsem zvedava, kdy to prejde.
Divam se na volbu prezidenta, ale uz me to moc neba, protoze si tam vsichni jen stezuji a uz me to unavuje. Staci, ze si tady musime stezovat my,ne? ![]()
Zatim pa, drzte se a pekny den!