Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčinky, krásné páteční ráno. Tady v Brně svítí sluníčko. Snad to tak vydrží i na víkend a bude se dát vyrazit na nějakou tu procházku. Ještě, že už je víkend tady, tan uteče jako voda a v pondělí jdu na ten UTZ. Mám tak šílenej strach, že to ani popsat nemůžu. Snad bude všechno v pořádku. Bude mi dělat i to NT , moc doufám ,že to dopadne dobře.
Přeju všem krásný a klidný víkend . Hezky si to užijte a odpočívejte.
Ahoj holčinky,
díky moc za podporu.
Dneska je to přesně týden a 1 hodina, kdy jsem měla po revizy, takže dneska to zase bolí o trošku víc,ale jsem už na tom podstatně lépe než jsem byla třeba minulý týden nebo na začátku tohoto. Neschopenku mám do 5.3 a toho 5. mi dr. rovnou udělá testy na infekce-toxoplasmosu a cytomegalovirus a kontrolní HCG a hned domluvíme objednání na genetice a tam mi rovnou udělaji i tu srážlivost krve. Věřím, že mi pomůžou ke zdravému dětátku.
Holčinky držte se apozdravujte ode mě a andílka vaše mimísky. ![]()
papa
Mirinko,
určitě se dočkáš. Věřím tomu. Jsi moc statečná holka. Budu držet pěsti. Ještě bych k těm vyšetřením přidala i imunologii. Ze skušenosti vím, že spousta lékařů je k imunologii velice skeptická a budou ti tvrdit že ty otěhotět můžeš, tak není co řešit, ale to není pravda. Může se ukázat, že tvoje tělo produkuje protilátky proti embrijku a časem ho zlikviduje. Já až do tohoto týdne musím užívat prednison právě na potlačení imunity. Takže zkus si to vynutit, aby ti napsaly doporučení. To opravdové Imuno ti udělají v Praze v Podolí , nebo v Plzni . Teď nově ho děljí i v Brně ve Viamedě tam ho dělali mně. Pokud by ti lékař nechtěl dát doporučení tak se tam dá obědnat přes stránky neplodnosti přes nadaci Mateřská naděje. Držím moc pěsti, nevzdej ten boj, hledej příčiny . Možná žádné nenajdeš, ale je lepší vědět, že to všechno byla jen náhoda, než nosit v sobě skrytého nepřítele a nevědět o něm.
O víkendu si udělej nějakou radost, hezkou knížku , dobré jídlo, raduj se z chvilek se svým manželem a brzo naber síly.
Teď koukám že jsi z Vysočiny, takže to budeš mít asi nejblíž k nám do Brna. Tak Viameda tě vezme i bez doporučení lékaře. Stačí když si tam zavoláš. Domluvíš se s lékařkou. Kontakt najdeš na www.viameda.cz
paní doktorka Láníková je velice milá a hodná ženská. I sestřička je tam zlatá, tak se ničeho neboj a zkus to . Myslím že zatím pořád berou bez doporučení lékaře. Já tam byla loni touhle dobou. Našla mně zvýšené fosfolipidy a právě doporučila zvýšit dávky prednisonu. V Car se na to netvářily, tvrdily že prednison dávají preventivně stejně a dávka co dávají stačí. Zmněnila jsem CAr, sice i z dalších důvodů a povedlo se . Prednisonu užívám sice jen o půl tabletyvíc než v tom prvním, těžko říct jestli je to tím zvýšením dávky, nebo štěstím, nebo lepším přístupem CAr, ale to je fuk. Možná že to rozhodla ta půlka tablety.
Holky, doufam, ze Vas to dneska nedfouklo! To byla fujavica, co?
Ja jsem se cele dopoledne nevyhrabala z pelechu, ale pak jsem jela nakoupit, at neumreme hlady. Po obede uz jsem zase chrupkala a probrala se az o pul pate. Ja to asi fakt dospavam za vsechny medvedy nebo co!?
Pak jsem hned jela ke svagrovi, byla uz pekna kosa, tak se mi pesky nechtelo, i kdyz jsem se puvodne chtela projit. Manza ten zase lezi s nejakou virozou, tak se kuryruje a ja radsi daleko od nej, i kdyz me to stve, kdyz ted nebyl dva tydny doma a v pondeli zase odjizdi do Nemecka, ale zase to nechci riskovat, ze zase onemocnim. Snad tentokrat tem bacilum odolam, uz bych mela vazne strach. Vzdyt jeste nejsem uplne OK po te posledni chripajzne, ale spis me vycerpavaji ty nevolnosti a taky jsem asi trochu zlenivela tim polehavanim. U svagra jsem byla hlavne proto, ze jsem chtela poprat obema synovcum k narozeninam. Martinek mel vcera 5 a Radimek bude mit 1 rok. Byla tam cela rodina, tak tam bylo hodne horko a zadny kyslik, tak jsem mela co delat, abych se neprozradila. Pak jsem radsi zalezla s malym do pokoje a staveli jsme autodrahu a jezdili. Radimek se chtel ale pridat, tak jsem musela hlidat jeste i jeho, protoze nam to porad chtel rozebirat a nakonec se mu to i povedlo ![]()
Za chvili asi zase zalehnu, citim, ze uz mi zase zacina byt divne.
Mejte se vsechny, opatrujte se a zase neco pisnete, az budete mit chvilku.
Pa,pa a dobrou noc! ![]()
Ahoj Holčinky, tak přeji krásný pondělek.
hlásím se z kontroly. Dopadla dobře ![]()
Máme nosní kůstku , NT 0,9 pak taky ručičky a prsníčky a nožičky a vypadá to že jsme holka
Prý největší vývojové vady může vyloučit, potrvzené to ale bude až z krve za týden. Tak jsem zase na chvilku klidnější.
A co vy , jak jste natom ?
Janiah, neboj brzo už ty nevolnosti začnou ustupovat.
Ahojky holčinky, jdu pozdravit, včera mi bylo docela špatně tak jsem jen odpočívala a a ni k PC jsem nakonec nedorazila. Dneska už je to naštěstí lepší.
Pusíku jsem ráda, že je všecičkov pořádku, teď už si budeš pořáděn užívat bříška.
Musím dočíst jak se máte vy ostatní zatím papa Maru
http://bd.lilypie.com/i57Yp1/.png
Ahojky všem,
já se včera vrátila z nemocnice! Musela jsem kvůli zvracení na kapačku, protože už jsem neudržela ani čistou vodu! V nemocnici to bylo v pohodě, ale přišla jsem domů a ucejtila ty hnusný pachy a zase to šlo ven!! Podle UZ jsem 13+5 a pořád to nechce přestat!
![]()
Pusíku gratuluju k dobrým zprávám, nám screening dopadl taky na výbornou UZ i krev! To už takhle brzy určovali pohlaví? Já se ptala v nemocnici když mi ho dělali a řekli mi že je ještě brzy to určit! Ale točil tam sebou pěkně - asi to bude pěknej ďáblík!
Všem přeju aby brzo ty nevolnosti přestali!
Pa
Ahoj holky,tak já po včerejší kontrole u MUDr. jsem pěkně rozčarovaná.Ráno jsem ještě věřila,že si mě pozve na UTZ,ale bohužel se tak nestalo.Zajímavé je ,že podle poslední menstruace mám být 10tt a UTZ není potřeba? ![]()
Na další kontrolu jdu až 10.3. a na 11.3. bych měla být objednaná na UTZ.Jestli si to MUDr. zase nerozmyslí.
Zdá se mi to strašně dlouhé,sice mě vyšetřil (prý vše v pořádku) , ale klidnější bych byla kdybych tam viděla srdíčko a vůbec našeho mrňouska jak se mu daří.Dnes mamka šla k němu na kontrolu,tak že se mi zeptá.Já včera měla spoustu otázek až když jsem byla z ordinace pryč - rozleželo se mi všechno v hlavě a teď přemýšlím jestli je opravdu vše OK.
Jinak mi je stále špatně,ale dnes jsme byli plavat s Toníkem a tam ve vodě mi je nádherně.Tak jsem dnes při síle.
Opatrujte se ,hýčkejte bříška a pište jak se daří . H.
Hako to je divné že Ti ještě furt neudělali ult já se zrovna včera ptala mamky jaké to bylo když byla těhu ona se mnou a zdá se mi že tvůj doktor to dělá s tebou jak před třiceti lety.akorát asi neposlouchá naslouchátkem.a u vás se nedá třeba ult na vyžádaní zaplatit?asi bych s eo to zajímala,abych věděla že je mímo tam kde má být a je v pohodě
Pusíku to teda brzo mudr určil pohlaví
a ještě holčičku no nic přeju Ti to hlavně že je mímo zdravé
Maufko to je pech s tím špitálem,ale co hlavně že už jsi doma.
já jdu na NT 29.2. tak jsem zvědavá co bude už mi brali proto i krev tak snad bude mímo zdravé.
Maufíku, no můj pan doktro je odborník na prenatální diagnostiku , hodně mu věřím. On sám by se do toho nepustil, ale já se zeptala. V knížce o Mateřství píšou , že to na kvalitním UTZ už lze ve 12tt tak jsem to zkusila. Říkal že tam vidí malou bouličku a ta směřuje dolů což by mněl být klitoris. U chlapečka by penis směřoval vzhůru. Samozřejmně říkal že 100% mně to řekne až při UTZ ve 20tt. Jinak výsledek z krve bude až za týden , tak se trošku bojím. Jen mně zaráží jak jsem se k tobě moc přiblížila tou velikostí plodu. My byly podle včerejšího UTZ už 12+3. Mimi se každých 14 dní předroste o 2 dny. Snad to neznamená nějakou vývojovou vadu. Podle MS bych měla být 11+2.
Hako te je teda fakt přístup jak před 30lety, já chodím na UTZ každých 14 dní a ty první týdny jsem chodila po týdnu.
Maru opatruj se.
Holčičky moc Vám přeju aby už vás ty nevolnosti přestaly trápit. Já už to mám naštěstí za sebu, jen mně teď pořád zlobí nadýmání a to i když sním třeba jen starý rohlík s apetitem. Užívám espumisan ale někdy ani ten nepomáhá.
Pusíku neboj já mám mímo zase o tři dny menší.zajímalo by mě jak se totak stane.
holky není tady někde diskuze na toto téma?
Lucí já to už hledala , ale nenašla jsem odpověď. Moje mimi by mnělo být o nějaký den větší než podle MS protože je z umělýho a prodloužené kultivace, ale to tak jen o 2 dny. A hlavně mně zaráží že se ta odchylka při každé kontrole zvětšuje. Jako by mimi mělo týden jen 6 dní a né 7. Fakt jsem z toho jelen. Ani moudrá kniha o tom nemluví. Pouze píše že když je odchylka od MS větší než týden počítá se stáří podle UTZ pokud je menší tak podle MS. Já se z původního termínu porodu 6.9.2008 dostala už na 29. 8. a to před 14 dny to mnělo být 1.9. No fakt jsem zvědavá. Vím přesný den početí takž podle toho by to mnělo být 4.9.
U přirozenýho početí se může stát že se ti ovulace zpozdila, ale u nás víme kdy do toho vajíčka spermijky napíchly. Budem doufat , že to nic špatnýho nevěstí.
Pusiku to určitě né mimi je v pořádku,bude třeba jenom trošku větší
a to moje bude nějaký bobek ![]()
Ahojky,
já jsem podle UZ 13+6 a v nemocnici semnou ležela holčina měla o dva dny dřív termín porodu a už měla krásně vidět bříško! Dr. mi to vysvětloval, tím že do 12tt se vyvýjejí všechny miminka stejně rychle, ale od 12tt je to dáno geneticky, takže u velkých rodičů jsou mimísci větší než u malých rodičů. Proto mi říkal, že nemám porovnávat svoje bříško s bříškama maminek ve stejným týdnu!
Dneska jsem si udělala radost a koupila si těhu lacláče!! Sice v nich ještě skoro nic nemám, ale pro ten pocit!
Holky kdy začnete kupovat výbavičku? Já dneska viděla nádherný dupačky, ale mám strach je koupit!
Opatrujte sebe i bříška