Termín srpen/září 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
14.3.08 12:29

ahoj,

Pusíku, já myslím, že se těch hematomů taky zbavíš, doktor říkal, že pokud to není červená krev, tak je to krev starší - a to víceméně ukazuje na to, že se hematomy vyprázdňují. Já jsem tu minulou středu měla nejdřív červenou krev, jak to asi prasklo a pak šla ze mě jen tmavá - a špinila jsem asi 4 dny a teď už je klid a v pondělí tam žádné hematomy vidět nebyly. No a záleží jak je ten hematom velikej, ale já měla dva jeden kolem 1cm, druhej kolem 2 a doktor říkal, že když bych byla v 6. až 7. týdnu, takže ta krev to embryo může spláchnout, ale teď už je plod na tolik velký, že by se měl bez problémů udržet. Chce to asi hlavně klid. Já jsem ten problém měla po tom, co jsem měla v práci docela stresující dva dny a navíc jsem tam strávila den před tím asi deset hodin.

P. taky jsem byla na screeningu U Apolináře, vypočítali mi to na 1:6691, což je taky výborné (záleží kolik Ti je), ale říkali, že problém by byl, kdyby to bylo 1:300 a méně. Ale to píšou i v takovém povídání, které jsi určitě taky dostala :-) A to jestli je to hodně, tím bych se netrápila :-) I kdyby to nemělo být 15000 ale 10000, tak jsi za vodou :-) Mě ještě čekají nějaká genetická vyšetření a nevylučuji, že půjdu na amniocentézu, ale to jen kvůli tomu, že v rodině máme nějakou vrozenou vadu, která sice není nijak závažná, ale ten chromozom se ještě může více překroutit a pak to může nadělat paseku. Ale je to spíš z důvodu, abych si jednou nevyčítala, že jsem něco zanedbala .-)

No, jinak jsem po tom pondělku měla takovou radost, že jsem si koupila první věcičky na mrňouse :-) Zatím v neutrálních barvách :-)

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
14.3.08 12:37

Pusiku, neboj, to bude urcite v poradku. drzim moc a moc palce!
 p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
14.3.08 13:17

Mishule, mně doktro říkal že pokud bude tmavá a to je tak se nemám nervovat.Ale to víš, taky tmavá může znamenat zamlklý těhu a tak stejně plaším. No doufám že bude všechno Ok a že se to jen vyprazdňuje ten hematom byl 4 cm takže dost velkej.Doufám že už dá pokoj a konečně si to těhu začnu užívat. Podle UTz jsem o týden víc než podle MS Dneska vlastně podle UTz začínám už 17tt tak snad to všechno dopadne dobře.
Děkuju moc za uklidnění, vždyť víš každá ho tu potřebujem :-)
P tobě taky.
Jo jinak já si taky po UTz koupila jedny dupačky, žlutý, i když Dr říkal že to vypadá na holku, ale hned taky varoval ať nekupuju nic růžovýho tak jsem taky šla do neutrální barvy. V pondělí už se dozvím jakou barvu nakupovat :-) Snad teda bude důvod. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.3.08 16:11

Jj Pusíku, já si myslím, že se ten potvora pěkně vyprázdňuje a za chvíli o něm nebudeš vědět :-) Je, tak už je docela fajn, to už brzo ucítíš i pohyby :-) Já se na to hrozně tším, ale ještě si chvíli počkám. No, taky jsem asi o cca 5 dní než podle poslední menstruace (podle velikosti miminka). Měli bychom ted být ve 13. týdnu Ale já už nějak teď onečně začínám věřit, že všechno bude v pohodě. Jo jinak se tu někdo ptal na příbytek na váze - mně ta váha tak různě kolísá, ale pokud jsem přibrala tak cca 1 kg. No, nějak moc nechápu kamarádky, které v prvním trimestru přibraly třeba i 5 - 6 kg.
Tak se opatrujte a pošimrejte bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
15.3.08 10:17

mishule, promin, ale mam jeste dotaz, psala jsi, ze jsi byla taky na screeeningu u apolinare. v tom vyslednem papiru, co jsme dostali - bylo tam napsany neco o nosni kustce? ja byla cely vysetreni s manzelem v euforii, pozorovali jsme obrazovku s hybajicim se prckem, takze jsme doktory az tak podrobne neposlouchala.ale v tom papiru o ni neni vubec nic. doufam, ze pri vysledku 1: 14500 je pritomna, ale nepisou to.
p.s. holky, nechystate se nekdo rodit v motole? ja se tam pred 14 dny zaregistrovala…termin zatim 12/09/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
15.3.08 12:48

Přeju krásnou sobotu,
Pusíku to je fajn, že už je ti lépe. Já mám pořád ty nevolnosti sice už né každý den, ale když přijdou stojí to za to. Taky mě teď hodně pobolívá podbřišek mám ho hrozně napnutý a když vstanu tak mě tam dost bolí. Nevím čím to je! 19.3. jdu do poradny tak se musím zeptat.

Jinak mám za sebou i triple testy a vše je v pořádku. Teď ještě UZ ve 20.tt a snad už se nemusíme ničeho bát.

Opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
17.3.08 11:25

Ahoj,

P. já si to teď přesně nevybavím, ale mám pocit, že to v těch papírech není. Byla jsem na tom podobně, také se mnou byl můj drahý poprvé na ultrazvuku a také jsme byli tak unešeni, že jsme na spoustu věcí zapomněli. Ale co si pamatuju, tak měřila jenom tu šíji. Ale oni si určitě všechno poctivě hlídají… No, jdu příští týden na kontrolu do poradny (chodím k Apolináři), tak se schválně můžu zeptat. Já už jsem registrovaná k porodu u Apolináře.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.3.08 12:34

Ahoj holčičky
Hlásím se z kontroly . Všechno je v pořádku Voda správné množství , srdíčko tluče,obaly tam kde mají být, hematom skoro pryč Jen jedna maličkost. Dnes se definitivně rozhodlo. Máke kluka Takže nebude Lucinka ale Filípek. Pan doktor tím byl sám překvapenej , ale nebylo pochyb. Jen řekl koukněte sama. To nešlo nevidět , máme tam pindíka jako hrom . Říkal že je to jednoznačný. No ještě že ty dupajdu co jsem zatím nekoupily byly žlutý. Dneska jdem s manžem Filípkovi koupit něco opravdu klučičího.
Jinak ve středu jdu na Trypple , ale říkám si že na ně budu kašlat když NT vyšlo hezky tak je míním ignorovat ať dopadnou jakkoli.
Maufíku tak ať už tě přestane brzo všechno trápit , už je načase si to začít užívat :D
P, já myslím že tím výsledkem je to jednoznačně řečený že tam ta kůstka je. Ono totiž když není přítoma tak je 98% ¨pravděpodobnost že má dítě Downův syndrom. Myslím že pokud by tam nebylo okamžitě by ti to lékař řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
17.3.08 13:13

Ahojky,
Pusíku tak gratuluji k Filípkovi. My se to dozvíme 8.4. to jedeme na UZ ve 20.tt. Můj Dr. má rozbitý UZ takže on nám to neřekne :cry:

Zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.3.08 14:22

Maufí, děkuju :lol:
Jsem zvědavá co čekáš . Už máš vybraný jména ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
17.3.08 14:27

ahoj holky,
tak jen ad info ohledne toho screeningu v I. trimestru. ted jsem telefonicky mluvila s doc. caldou, z apolinare, asi nejvetsi odbornik na screening v CR. rikal, ze nosni kustku tady nemeri, pokud clovek nema neco mezi 1:300 a 1:1000, to, ze je takove hranicni, tak se podle toho rozhodujou, kdo ma min, mel by stopro na amnio apod., kdo vic, tak tam uz to taky neresi.byl silene milej, na to, jakej musi mit pres den zahul a makacku.
tak ciao, p.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.3.08 14:39

P tak to je beza zpráva. Tak se hezky raduj, prostě máš mimiška zdravýho jako řípu a hotovka. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
17.3.08 15:17

Ahoj holky,zdravím po tak dlouhé době. Jsem ráda že jste v pořádku a užíváte si mateřství.Hlavně že jste všichni zdraví,což o nás se tak říci nedá.
Včera jsem byla na pohotovosti,začalo mě bolet ucho a to takovým způsobem,že jsem celou noc nespala.Do toho Toník začal mít dost vysoké horečky a to bez příčiny.Tak že noc plná přemýšlení,pláče a bolesti.Jela jsem na pohotovost,kde mi ucho 3× píchli a teď mi z něho vytýká hnis (brrr).Toník musel dnes na vyšetření moče (vše je naštěstí v pořádku).Horečky neustupují ani u jednoho z nás.Do toho předěláváme nový byt,kde chudák manžel musí pracovat sám.Jak to všechno dopadne nevím , jsem strašně unavená z těchto nemocí.Nehledě na to ,že drobečkovi v bříšku musí být taky ouvej.Zažil toho už moc:trhání moudráku,3 neděle chřipku a teď zánět středního ucha.Snad se udrží a bude v pořádku.

Vy se všichni opatrujte,jdu se odsunout do postele.ahoj všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
17.3.08 17:14

Ahoj,

Pusíku, tak to jsou vynikající zprávy, vidíš, já Ti to říkala, že se ten potvora vyprázdňuje a bude to zase dobré :-) To Ti to zjistili docela brzo, já si ještě počkám - ještě asi nejsem ani 14 tt (podle PM 13tt a 3d a polde UTZ to vypadá tak okolo 14 tt. Nějak se mi nedaří sem dát ten metřík :-)

No, já jsem se nechala uschopnit a dnes jsem první den v práci (teda teď už to balím) :-) Zítra ráno jdu na tu konzultaci do genetické poradny, kvůli té naší vadě, kterou máme v rodině, tak jsem zvědavá.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
18.3.08 14:14

Ahojky,
Pusíku jména máme Nikolka a Tomášek. Taky jsem zvědavá co to bude. Všichni mě typují na kluka.

Hako, to si to pěkně užíváš!! Snad už ti bude brzo líp.

Opatrujte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital