Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
188
27.3.08 12:57

Ahojte,

ještě ke kočárkům, mám dopručení na Inglesinu, docela mi vyhovuje, že jde kombinivat i podvozky - ten s většími koly do terenu a pak s menšími do města.
Pusíku s těmi narozeninami, asi jsem to blbě napsala - 30 a 35 budeme mít už letos v říjnu, takže si k narozeninám nadělíme mimčo a svatbu zase dostane miminko k 1. narozeninám :-)
Jani, s těmi pohyby - je jasné, že je ještě brzo, ale někdy když mám ruku na bříšku, tak mám taky pocit, že cítím jak se převaluje, nebo cítím srdíčko… Je to možné? Jo a ten velký UTZ se dělá cca ve 20 týdnu, včera na nem byla kolegyně, tak mi vyprávěla a ukazovala fotku, fakt sledují úplně všechno, dokonce tam prý bylo i vidět jak proudí krev v srdíčku. Jsem na to hodně zvědavá :-) A hlavně do té doby ještě nebudu vědět jestli máme kluka nebo holku, tak se docela těším :-)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
27.3.08 14:50

Mishule, ja srdicko citim uz nekolik tydnu, to je asi normal, ale vylozene pohyby asi jeste ne. I kdyz jako ty obcas vnimam takove to prevalovani mimiska a tak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
28.3.08 07:47

Krásné páteční ráno :D
Konečně se zdá že nás čeká hezkej jarní víkend. To si to užijem jarní procházky . Už bylo na čase.
Tak já už snad možná cítím pohyby. Konečně to včera v břiše začalo jako by ťukat asi 3 dm pod pupkem najednou jako by mně to tam žbluňkalo a dneska zase :wink: No jen doufám že to nejsou střeva, ono fakt nevím jak to poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
28.3.08 10:15

Ahoj holky,tak s tím 3D je opravdu pravda , že je na něm všechno vidět.Opravdu je vidět jak se přelévá krev z jedné komory do druhé v srdíčku.Krásně vidíte oblyčej,kosti atd.Uvidíte i pohlaví pokud bude dobře miminko natočené.Já to vědět u Toníka nechtěla a ani teď si to nehodlám nechat říct.Mám ráda překvapení a těším se na porodní sál co to bude.

Jinak k těm pohybům -věřte že to poznáte.Je to zvláštní pocit.Nedá se to moc vysvětlit natož napsat.Pohyby střev to taky můžou být,jelikož díky miminku a placentě jsou blíž ke břišní stěně.Věřte že pohyby poznáte,já při Toníkovi je poznala vždy když jsem byla v klidu.Teď by měli přijít o nějaký ten týden dřív,ale na to mám ještě čas.
U nás tady prší,ale snad bude hezky v sobotu a v neděli. Mějte se a opatrujte se ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.08 12:29

Ahoj holky, tak dneska je u nás taky jako na jaře. Konečně jsme se neprobudili do sněhového dne. Teplotu máme 15 stupňů nad nulou a to ani nesvítí sluníčko. Ale vypadá to, že by mohlo odpoledne svítit. Dneska jsem byla u doktorky(šla jsem o týden dřív) aby mi napsala magnosolv na to tvrdnutí břicha, tak mi rovnou udělala utz. Mimi je v pořádku, srdíčko mu tluče a to mě konečně po 3 týdnech zase uklidnilo. Dokonce ani není menší, jak jsem si myslela, že proto možná necítím ještě pohyby. Asi mam hroší kůži po těch předchozích těhotenstvích :) Takže dneska jsem 17+3 dny. Zas jdu na kontrolu za 14 dní(11.4.) a to mi rovnou udělá i utz na ty vady. A pak jdu ještě toho 15.4. na tu genetiku a 16.4. na to srdíčko. Takže to bude týden mimčo ostře sledované. Tak se těším. Dneska se zase dívala na pohlaví a říkala, že to není na 100%, ale že tam něco vidí a že to možná bude další kluk. Takže asi budeme mít 3 kluky a žádnou holčičku. Tak třeba si to pak vyberu na vnoučatech :) Jo a k tomu, jak slyšíme všichni takový ten tlukot srdce, když máme ruce na bříškách, tak to je naše srdíčko, protože si schválně dejte jednu ruku z bříška na krkavici a ucítíte tam stejný tlukot. Navíc miminko má velmi rychlí pulz- dvojnásoný, než my. A ještě navíc- jeho srdíčko bychom ani nemohli cítit přes břišní stěnu. Ale je to určitě hezké to cítit. Také to cítím.

Hako, kolikátý jsi týden těhotná?
Maufko a Pusiku my taky budeme mít mimčo v ložnici, jako asi všichni, ale jak tak vidím, tak tam bude i Míša s námi, protože ten je na mě tak závislý, že pláče jakmile jdu do školky a on je v kočárku, nebo jen když jdu na wc, tak musím nechat otevřený dveře. Petřík mi tohle nedělal. Možná má prý strach, abych mu neutekla. Že to prý může být i trauma z té operace, že musel být přes noci sám na jipce. Tak že se od té doby bojí. Je fakt, že se to jeho chování změnilo přibližně v té době, takže to asi může být pravda. Takže abych se vrítila k tomu spaní v ložnici, tak si asi budeme muset buď koupit ještě jednu postýlku, nebo půjčit a nebo použijeme tu cestovní, co máme u tchýně. To si jí pak budeme muset teda dovézt. Ještě nevím. Jinak zatím mám postýlku s Míšou u své strany postele a ještě máme místo v rohu ložnice, kde předtím ta postýlka stála, ale my jsme jí přendali, protože malý tam moc nechtěl spávat a mě se v noci nechtělo vstávat. Takže teď má oddělané ty 2 příčky a leze si do postýlky a vylízá sám. Takže ho ani nemusím tahat do té postýlky. A na jeho oblečení máme taky komodu (šuplíčky) a má je všechny obsazené, takže taky budu muset vyklidit mojí skříň. :) Tak nás ty děti vytlačují, až nás až budou velké vytlačí snad i z bytu. :) Ale to snad ne, to bylo jen pro zasmání. Takový pokus o vtip. :)
Jinak vy co řešíte nákup kočárku a taháte ho do schodů. Vyberte si skutečně dobře, aby byl co nejlehčí, protože já mám taky zkušenost s tím tahat kočárek do 3. patra bez výtahu, protože když jsme bydleli v Brně, tak to byl cihlovej barák bez výtahu (pochopitelně, protože byl starej :) ) a tak jsem se vždycky dřela a raději moc ven nechodila, když jsem nemusela. Pak jsme i uvažovali o tom, že by mi manžel udělal dole takovou boudu na kočár, kam bych ho vždycky strčila a zamkla, ale nějak jsme to neuskutečnili. Jinak když jsem ještě musela chodit se psem, tak jsem vzala Petříka do klokánky a šli jsme jen přes silnici do parku, takže to šlo i takhle. Ale nezávidím vám to tahání kočárku do schodů. My jsme se už naštěstí odstěhovali do jiného města a do paneláku, kde výtah je a tak to mám bez problémů a nemusím to řešit. A i když teď budu asi kupovat ten kočár pro sourozence, tak si ho budu asi nechávat dole v sušárně, nebo v místnosti, kde dříve byla mandlovna a už se na nic nevyužívá. Takže to mam taky částečně vyřešené. Takže přeji dobré hledání a skvělý výběr, ať jste spokojené.
Maufiku, koukám, že ty jsi taky pořád nemocná. U nás to tak taky tuto zimu nějak pořád chodí okolo nás. V prosinci angína, pak týden nic a pak bronchitida, pak v lednu virózy, pak měli kluci neštovice, takže to jsem já byla v pohodě a v pondělí jsem zase dobrala antibiotika, protože jsem měla zase hnisavou angínu. Ale to už naštěstí ode mě nikdo nechytl. Jenže od včerejška mi zase kašle a má rýmu Petřík(asi zas něco ze školky dotáhl) a dneska ještě chraptil. Tak uvidíme, jestli to zas přenese na nás. No ale včera se mi taky blbě polykalo, tak si radši budu dělat šípkový čaje (ostatně jsou i moc dobrý). Jemu jsem dneska taky nějaký koupila a Míša, ten bere od narození antibiotika na ty ledviny, takže ten je částečně krytý, ten tak často není nemocný- pokud do toho nepočítám rýmu jako nemoc. :) Takže buďte všichni moc a moc zdrávi a moc vás zdraví Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
28.3.08 13:43

Nazdárek!

u nás je krásně teploučko až se malý vyspí razíme na prochajdu :lol:

Holky stím srdíčkem má Martina pravdu nechtěla jsem brát iluze,ale je to tak až budete chodit na ozvy stne se že než sestřička najde srdíčko miminka uslyšíte i svoje :lol: ,ale já se v prvním těhu taky tak uklidňovala,že slyším malého a teda je všechno v pořádku :D

Hako je to síla co s tou přírodou.my taky kvůli prvnímu těhu jeszfily do CAR a teď to přišlo jako blesk z čistého nebe,ale je pravda že první těhu bylo zamlklé a pak se Matýsek taky povedl přirozeně.

Marti ty jsi ale spisovatelka :lol: Matýsek je taky na mě hodně závislý,ale snad to nějak zvládnu se dvěma rarášky už se na to docela těším.

Pusíku jak píšeš jestli to nejsou střeva,tak jsem si vzpoměla jak po šestinedělí jsem cítila jakoby pohyby a to byly střeva tak jsem asi v té době taky ještě nic necítila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.08 13:56

Ahojky, my taky až se Míša vzbudí, tak půjdeme ven a pak to vezmeme do školky pro Petříka a ještě půjdem do parku, aby se i on prolítal, protože nevím, jestli byli se školkou venku. Máme tady už 24 stupňů, ale to je tentokrát už na sluníčku. Jo a stím těhotenstvím- nevím co je to CAR, ale jestli myslím dobře, tak je to nějaké umělé oplodnění nebo co, nebo něco s tím spojené. My jsme taky nemohli mít a doktoři říkali, že nemám vajíčka(anovulační cykly) tak jsem musel abrát nějaké prášky když jsem chtěla otěhotnět a chodit na injekce a pak jsme teprve otěhotnělůi. No a tak to bylo u každýho těhotenství, kromě tohoto. To jsem si říkala, že antikoncepci nepotřebuju, když mi doktoři říkali, že normálně sama přirozeně a přírodně :) neotěhotním. No a teď si říkám- nevěř všemu, co ti lékaři řeknou. Příroda někdy dělá své zázraky. Takže to je přirozeně počaté miminko. A ještě takhle brzy po porodu.
Jo a Lucie1977, takové pohyby nebo to co popysuješ co jsi měla po porodu jsem taky měla. Teď bych řekla, že to bylo ještě silnější než po prvním porodu. Asi to bylo tím, jak se stahovala ta děloha- aspoň to tak všude píšou a říkaj to i doktoři. Takže vícerodičky to prý obvykle cítí víc. Taky jsem si myslela, že tam mam snad ještě jedno mimčo, nebo co. To bylo taky něco. Tak se všichni mějte krásně. Papaaaa Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
28.3.08 14:02

Marti ty jsi zkušená mamča rodily jsi podle pohybů nebo podle data poslední menstruace?myslím to al že u Matýska jsem cítila pohyby v 18týdnu a rodila jsem ve 38 a teď se to počítá tak že pohy jsem cítila v 17-tém a tak porod by měl být ve 39-tém?

jo ty pohyby po porodu byly srandovní :lol: hlavně jak si to tak vtpomeneš a pak si říkáš kdoví co jsi vůbec cítila :lol:

CAR souvisí s umělým.

Marti a jak brzy po porodu jsi otěhotněla?nevidím metřík a tak si nepamatuju jak je Míša starý :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.08 14:23

Lucie, já mám 2 kluky- Petřík má už 4,5 roku(8.8.2003) a Míša je narozený 13.2.2007. Po něm jsem otěhotněla 13.12.2007- přesně za 10 měsíců. Jinak kluci byli jak jsem psala díky doktorům, ale né ze zkumavky jak se říká. Prostě jen díky jejich podpůrným léčivům. U prvního jsme bydleli v Brně a chodili jsme do Repromedy a u Míši jsme chodili jen sem k našemu gynekologovi.
Rodila jsem Petříka přesně 14 dní po termínu porodu vypočteném podle posledních měsíčků a podle utz. Ten je přenášený. A Míšu jsem rodila 14 dní před termínem porodu taky podle posledních měsíčků. U toho mi ale říkali, že půjde dřív podle utz. Ale oba jsou stejně vyvolávaný. Petřík jak už jsem psala kvůli přenášení- aby se nezkazila plodová voda. A Míša zase protože mu objevili na utz vrozenou vadu ledvin, tak aby se to začalo co nejdřív léčit. Takže já neznám takový to- praskla mi voda, volej do porodnice. To si třeba vyzkouším teď. Do třetice. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
28.3.08 14:32

Marťo tak to budeš mít taky velkou zabíračku :lol:

Matěj měl taky dilataci ledvin,ale to mi řekli až po porodu tak chodíme na nefrologii a chytáme moč.stou močí je to hrůza klidně nad ním stojím i tři hodiny a on nic.čím je starší je to horší :roll:

Praskla mi voda jedeme to znám moc dobře :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
28.3.08 16:05

Ahoj holky, dneska je vazne jarni pocasi. Byla jsem na kratkem vylete v Celadne kousicek po horou Smrk, kde melo me oddeleni skoleni. Byla jsem za nima aspon na obed a pekne jsem se nadlabla. Bylo vepro knedlo zelo:-)

Jinak s tim srdickem…musim Vam zkusenym maminam trochu vyvratit :-), protoze je to fakt tlukot toho minisrdicka, je to hrozne rychly puls a nahmatam ho pokazde jinde, podle toho, kde si zrovna mimi hovi. Svuj tep citim taky, kolem brisni tepny, ale ten mimiskum je strasne rychly. Musi se ale trosku primacknout brisko a nejlepe dvemi prsty nahmatat. Zkuste to, nekecam. I Mudr mi to potvrdila. :wink:

Jdu si na chvili zdrimnout, protoze jsem nejaka utahana, tak si na pul hodky lehnu. Zatim se mejte moc hezky a snad nam to teple pocasi uz vydrzi.

pa,pa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.08 18:11

Lucie, tak to máme asi na stejno. Míša už má i po operaci- měl jí v 7mi měsících a co vy? My teď byli u operatéra v prosinci a jinak chodíme taky sem k nám do Nefrologický poradny. K tomu operatérovi- Šmakalovi jdeme zase až v prosinci. Jo a s tím chytáním moči to máme taky tak- čím je starší, tím to trvá dýl.
Ahojky Janniah, tak to je dobře, že ses tak dobře nadlábla. To ti přeju taky dobrý trávení. S tím srdíčkem máš tedy asi štěstí. Já teda nikdy nic takovýho necítila- jen svoje, jak už jsem psala. Ale to je jedno. Ono je to stejně krásný mít ruce na bříšku a vědět, že objímáš miminko. Takže s tím srdíčkem já už psát nic nebudu. A jestli jsem se třeba někoho dotkla, tak se omlouvám. Vůbec jsem to tak nemyslela. Já že jsem taky včera ležela a taky jsem cítila to stejné, tak jsem udělala to co jsem napsala a bylo to tak jak jsem to napsala. Tak a už vážně nenapíšu o tom ani slovo. Už mlčím. :-) Běž si lehnout, dokud to ještě jde. Pak se člověk vyspí jen když spí i mimi. Já jsem teď taky 2 dny nebyla si po obědě s Míšou lehnout a už to na sobě taky cítím, jak jsem unavená. Tak se mějte všichni moc krásně. Zatím papááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
28.3.08 20:08

Marti, ja jsem to taky nijak nemyslela, klido tady muzes psat cokoliv. Chtela jsem jen rict, ze to je mozne to citit, ale asi zalezi jak u koho to jde, urcite to kazdy neciti. Na pohyby jeste cekam, zatim to jsou asi jen streva:-)

Zatim pa a dobou holky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.08 21:36

Ahoj Janniah, však já vím, žes to nemyslela nijak špatně. Já to napsala pro maminky, které by mě třeba nepochopili, nebo by si třeba mysleli, že se tady hádáme . Ale mi se nehádáme. To je jasný. Tak já dneska už taky půjdu spinkat. Zase budu mít v noci ruku na bříšku a čekat, jestli už konečně něco ucítím. Tak papááá a dobrou noc všem a krásný sny. :) Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
28.3.08 22:00

Ahojky holčiny,
Marti tak jste taky pořád nemocný. Je to k vzteku. Ale snad už to teď bude dobrý když už bude venku (snad) hezky.

Janiah taky cítím srdíčko, ale nevím jestli je moje nebo mrňouska. Jinak snad už taky začínám cítit pohyby. Je to takový zvláštní lechtání, nejvíc to cítím večer když jdu spát. A když tam mám položenou ruku tak už párkrát jakoby koplo. Je to zvláštní a vždycky to trvá chviličku.

K tématu umělé oplodnění. CAR - centrum asistované reprodukce = tam pomáhají párům co nemůžou počít dítě dýl jak 1 rok. My se tam začali léčit (v Praze v Motole) po skoro 2 letech. Nejdřív jsme byli na 3 IUI - něco jako plánovaná soulož. Prášky mi upravili tvorbu vajíčka a pak po injekci (spustila ovulaci) mi zavedli spermie až k vejcovodům. Přesto se to nepovedlo. Takže jsme museli na IVF - takže máme dítě ze zkumavky. Nejdřív jsem píchala 14 dní do břicha injekce a pak mi pod narkózou odebrali vajíčka (22 vajíček) který oplodnili ve zkumace manželovými spermiemi. Po 5 dnech mi dvě embryjka vrátili do dělohy, ale chytlo se mi jen jedno. Dalších 6 embryjek máme ještě zmražených.
Zjistili nám, že mám protilátky na spermijky toho mýho chlapa, už jsem přeléčená takže doufám, že ty další mrňousky už budeme plodit pěkně v pelíšku.

Krásnou dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital