Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
878
8.4.08 18:08

Ahoj Holky, dneska jsem si uzila dlouhe prochazky s kamoskou a jeji miminkem Julinkou. Usla jsem celkem snad 7km, mozna i vice, jsem uplne vyrizena po tom nicnedelani, kdyz bylo hnusne. Ale aspon se mi bude lip spat.

Maufiku, gratuluji k vysledkum a taky Nikolce:-) Ty jsi puvodne myslela, ze to je kluk? :lol: Ja jsem sama zvedava, co ja za par tydnu.

Zatim pa, mejte se moc pekne, ja jdu udelat smazeny syr, jsem hladova jako vlk po te ture:-)

Doufam, ze jste si taky uzily slunicko!! ??? :wink:

Mimi se prave probralo, tak parada, zacina opet saltovy maraton:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
8.4.08 22:06

Ahojky
Janiah, no možná jsem si kluka přála víc než holku. Hlavně mě na kluka všichni typovali - podle bříška a čistoty v obličeji. Vůbec jsem si myšlenku na holku nepřipouštěla. Ale na tom jestli má pindíka nebo ne vůbec nezáleží, hlavně že je miminko zdravý.
No a manžel byl nadšený z malý princezny.

Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.08 09:07

Ahoj holky,
dlouho jsem tu nepsala- nebyl nějak čas.

Maufko, gratuluji k holčičce Nikolce. A ke všem dobrým výsledkům.
Já se dozvím v pátek co to bude, ale já asi mám předurčeno mít samé kluky :lol: Tak třeba teď…i když doktorka říkala, že tam něco mezi nožičkama vidí. Tak uvidíme. Každopádně se pak ještě zeptám příští týden jak půjdu na tu genetiku a pak ještě na to srdíčko.
Jinak já nenakupuju. No ono taky asi není co, protože toho mam hodně po klukách. Ale pokud bychom měli mít tu holčičklu, tak bych hned šla koupit aspoň nějaké růžové bodýčko.

Pusíku, náš Petřík byl taky na ty ubrousky citlivý. Vůbec jsme ho tím nemohli utírat, protože to měl pak červený a někdy až do krve. Prostě se mu po tom dělali opruzeniny. :roll: Ale Míša má asi lepší kůži, protože jemu to nevadí. Alespoň teda zatím. Taky jsem ho první dny raději umývala vodou. On totiž začínal mít už v porodnici červenou kůži na zadečku, ale pak se to sparvilo. Mazala jsem ho Bepanthenkou (Petříkovi nezabrala na nic) a ona zabrala. Zčervenání zmizelo a já teď na něj mohu používat i ty ubrousky. Jo a teda ten pokojík 5×6m je fakt velkej. Nebydlíte náhodou v cihlovým době? Tam vím, že jsou tak velké místnosti. Nebo máte domeček? My bydleli v cihláči v Brně. Teď jak jsme se přestěhovali sem do Přerova, tak bydlíme v paneláku, ale já jsem na ně zvyklá, protože já od mala bydlela taky v paneláku. Jen manžel si ze začátku moc nemohl zvyknout. My se přestěhovali z toho Brna kde jsme měli cihláč 2+1 do 1+1 panel, to jsme měli tenkrát jen Petříka a loni v únoru (asi 14 dní před porodem) jsme se přestěhovali do 3+1 taky panel a dokonce tady u nás v baráku- jen o 2 patra níž. Tak nám to tak pěkně vyšlo. Letos chce město byty privatizovat, tak si budeme brát úvěr. No ale ta cena, to je hrůza. Tenkrát chtěli za privatizaci městských bytů tady prý buď nic, nebo třeba jen maximálně za ten náš největší byt 160 tisíc. A teď chcou 60% z kupní nebo tržní ceny. To nevím, já se v kupní nebo tržní nevyznám, ale vím, že nám říkali, že to bude okolo 600tisíc korun a ten byt má hodnotu kdybychom ho pak chtěli prodat, tak okolo 1 milionu. Takže asi víš co myslím. Na tý adrese- ebutik, tak tam nejsou nové věci? :lol: No, to jsem celá já. :lol:

Ahoj Plamínku, hlavu vzůru. To bude všechno dobrý. Hlavní je, že to dcera přijala s otevřenou náručí a nestagnuje a to ostatní už přijde. Kouni někam do bazárku, jestli u vás nějaký je, nebo se poptej kamarádek, třeba by ti i něco půjčili. Nemusíš to hned od nich kupovat. Když byl Petříkovi asi necelý půl rok, tak byla taky zima a já neměla žádnou kombinézku pro něj, abych mohla jít aspoň do obchodu. Pak jsem potkala maminku, se kterou jsem se vídala jen tak v parku, takže jsme se vlastně ani neznali a ona mi na druhý den dovezla půjčit hned 3 kombinézky. Samozřejmě že jsem jí je pak zase vrátila, ale šlo to i tak.
Jinak já jsem taky bez práce- už jsem od 2002 na mateřské. Teda do srpna 2003 jsem byla na rizikovém a pak na mateřské. Žádného zaměstnavatele taky nemám, protože už je to za prvé dlouho a za druhé jsme se přestěhovali do jinýho města o 100km jinam. A ten první rok to bylo nejhorší, protože manžel taky neměl práci a já na mateřský. Tak nás doplácela sociálka do životního minima, protože já brala jen ty 2500 a apk 3500kč jako mateřskou. Tak do těch 9000kč nás doplácelo město. Ale teď už manžel pracuje a tak i když máme plno splátek a na konci roku nás ještě čeká odkup bytu (takže další úvěr asi na 600tisíc) tak to nějak už snad zvládneme. Vždycky si říkám, že když jsme to zvládli tenkrát, tak to zvládneme i teď. A nikdy není tak špatně, aby nemohlo být hůř. Takže jak říkám hlavu vzůru. A hlavně buď v klidu.

Mishule- já měla termín 25.července a nakonec se Petřík narodil až 8. srpna. A pak jsem se dozvěděla, že ten rok (2003) bylo nejteplejší léto. Takže si dokážu dost dobře představit, jak ti asi bude pár dní a týdnů před porodem. Takže to udělej tak jak jsi psala. Vem si dovču a odpočívej někde v chládku (pokud bude vedro). Na ten nízký tlak ti můžu jen poradit, abys ráno vstávala pomalu (i když to někdy prostě nejde, že :) ) a pij hodně čaje. Protože jinak krevní tlak zvyšuje káva, ale vzhledem k tomu, že se v těhu nedoporučuje, tak radím čaj. Já taky trpím na nízký tlak a kafe ani nepiju ani když nejsem těhu. Ale zas to máme mi s nízkým tlakem dobrý v tom, že nemůžeme dostat infarkt. Nebo je to mrtvice? Teď nevím která z těchto dvou věcí to je. :) To mi řekl můj doktor.

Hako, tak co, jak se máš? A co to tvoje bříško, co jsi si namohla? Je vše v pořádku? A co Toník. Náš Míša má teď noci, že bych brečela. Každou chvíli kňourá a brečí. Dneska to bylo už fakt hrozný, ale co se dá dělat. Ještě jsme navíc včera byli na očkování, ale reakce pokud by nějaká byla by prý byla až za 8-12 dní. Takže dnešní noc nepřikládám k reakci po očkování. Ale asi mu zas rostou zuby. Má jich zatím 12, takže ještě 8 a bude klid. Ráno jsem mu dala 5ml Nurofenu a pak konečně trošku oživl a začal s námi normálně komunikovat. Takže asi ho něco bolelo. A do toho mi ještě ráno Petřík předvedl jak se neumí oblékat. Samé- mě je zima, mě bolí ruce…Tak jsem ho radši oblíkla sama a odvedla ho do školky. A do odpoledne je na chvíli zas klid. Jenže dneska jsem mu řekla, že bude bez počítače, takže má smůlu. Buď si může pustit dvd, nebo si prostě bude hrát i s Míšou. Protože to už nejde. Včera zas plakal, že mu nejde něco přeskočit a tak jsme s manželem řekli- stop. Tak to teda nejde. Z něj by byl za chvíli úpný závislák. Brečet kvůli nějaké pitomé hře. To teda ne. Takže buď a nebo se ten počítač mu prodá. A na svůj ho nepustím.
Jinak taky mám někdy dny, kdy si připadám neužitečná- když mě něco bolí, nebo jsem hrozně unavená a do ničeho se mi nechce. Ale z toho mám zas dny, kdy od rána do včera furt něco dělám. Takže třeba v tom prosinci a lednu jsem nevyšla ani ven a manžel chodil z práce do obchodu, taky navařil. Petřík naštěstí do školky nešel, protože jsme byli všichni pořád nějak nemocní. Takže to bylo taky hrozný období. Ale jak jsem přestala zvracet a přestalo se mi navalovat a nejsem už unavená, tak dělám a dělám. Ale samozřejmě jsou určité hranice. Nezvedám nic těžkýho…Koš s prádlem sice zvednu, ale jen pokud není úplně plný. Jinak mi taky manžel nadává proč mu prý neřeknu. Takže opatrně.

Jo a Janiah- taky bych si dala ty klobásky. My teď teda máme na oběd sekanou s bramborem, takže taky dobrý, ale grilovaný klobásky.......mňam mňam. :lol: :lol:

Tak se mějte všechny moc krásně a pohlaďte svá rostoucí bříška.
Papááááááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
9.4.08 10:27

Ahoj holky,
teda to jste se hezky rozjely :-)
Maufíku tak obrovská gratulace. Hlavně že je všechno v pořádku. A přiznávám že Nikolku závidím. Já moc chtěla holčičku, ale z Filípka se samozřejmě raduju taky :lol: ,
Martinko bydlíme v cihláči, pod vilouTuhenhad, narpoti Lužánkám , je to 3+1 se dvěma balkónama a oba naštěstí do zahrady. Takže je to tam fain. Vyrostla jsem v paneláku a byt mých rodičů je vážně proti tomu našemu malej. Před třema rokama jsme ho nechali zrekonstruovat, ale nezbyly nám penízky na plastový okna, a rekonstrukci parket, takže to nás čeká našetřit. No bude to náročný. Byt je naštěstí náš, ale ta rekonstrukce spolkla 500 000 takže vím o čem mluvíš.
Holky a musím se pochlubit s tou postýlkou. Je prostě super, naprosto překvapila. Nejen že není nikde poškrábaná, ale naví je v ní krásná kokosová matrace, bez jedinýho flíčku. Mám velikou radost , koupila jsem ji za 950Kč, celou , to je přímo zadarmo.
Na ebutiku jsou věci nový, ty použitý kupuju na www.mimibaz.cz, ze začátku mně trvalo než jsem se tam naučila hledat, ony ty věci tam přibývají každku hodinu , takže to někdy zabere hodně času, ale stojí to za to. No a mimiaukce, to je fakt adrenalín. Přišla mně zimní kombinézka co jsem ji tam vyhrála ve dražbě , za 155 je to pejsek, úžasnej , teploučkej a má i připínací rukavičky a na kapucce oška. Mněla jsem štěstí že aukce končila zrovna ve 12hodin a to tam asi bylo málo zájemců takže jsem ji ulovila hodně levno :-) Je od Nextu, no prostě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
9.4.08 16:21

Ahojky holky,
Pusíku, děkuju. No já zase trošku závidím Filípka, protože my jsme chtěli kluka. Ale už jsem byla dneska koupit něco do růžova. Je to sladký když už je to do určitý barvy, mohla bych v tom krámu být celý den a pořád bych něco vybírala.

Marti, tak ti držím palečky. Třeba to bude holčička.

Zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.08 19:38

Ahojky,

Pusiku, mi bydleli na starém Brně na Zahradnické ulici. Je tam na kraji ulice hotel a pak tam ještě něco stavěli přímo naproti našemu baráku. Jinak je to u Václavské. Je tam taky takový „hnusný“ park s výběhem pro psy. Ale jak píšu- hnusný, protože tam chodili samí ˇfeťáci a než pes došel na konec parku, kde byl ten výběh, tak se stejně vykálel v lepším případě na trávu, kde si hrály děti. V horším pak přímo na písek…Takže jsem ráda, že jsme tam kde jsme, protože tady je to fakt mnohem čistčí. Jinak na Brně bylo dobrý, že jsem všude chodila pěšky a obchody jsem měla „na dosah ruky“. Kaufland v Bohunicích- jen vyjít procházkou kopec, Interspar, Tesco…jen občas se zajelo Do Carrefouru nebo Hypernovy. Ale to nevadilo. V tomhle městě sice Interspar není, ale všechno ostatní tu je taky, kromě třeba Globusu, nebo takových těch elektro obchodů. K té postýlce ti gratuluju.

Maufko, díky a v pátek snad taky napíšu co a jak.

Dnes se udělalo krásně, tak jsme šli ze školky rovnou do parku. Tam bylo teda lidí. Ale Petřík si vyhrál a Míša se už taky houpal na houpacím slonovi a osahával tam cizí motorečky- odrážedla. :)

Tak všem papááá a ať nám miminka v bříšku pěkně rostou. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
10.4.08 09:17

Maufíku , to je užasná zábava, co když už člověk ví barvu , to je hned jinej výběr. Já bych taky mohla jen nakupovat a nakupovat. Včera jsem Filípkovi koupila cinkajícího plyšáka , a tak mu ho natahuju a dávaám si ho na břicho aby si na ten zvuk zvykal. Jen jsem zvědavá jestli ho opravdu bude uklidňovat tak jak to píšou v knížce, protože dneska když jsem mu ho ráno pouštěla tak se krásně rozkopal . No tak uvidím buďto bude na usínání , nebo na buzení :lol:
Martinko tak to se ani nedivím. Okolo Václavské to zrovna fakt není žádná moc velká sláva. No Lužánky ujdou , jsou bedlivě střežený Městsou policií, takže tam pejskaře hlídají a feťáky vytlačily. Na procházky chodím do Černých polí a Tesco a Kufland, mám pár metrů obojí je nově postavený u Boby centra, takže pohoda. No a hlavně je to kousek na plavečák, i když teď nechodím. Byla jsem jednou před hematomem a od tý doby mám zákaz, ale snad mně to doktor zase brzo povolí. Taky do Městkýho divadla to máme pár kroků. Nejraděj mám ty představení koncem jara kdy se pak loudáme domů a stavujem se v hospůdkách na zahrádkách na jedno. No s tím je teď taky konec. Ale já jinak nejsem milovník Brna. Je to pro mně jen nutný zlo. Než jsem se rozvedla bydlala jem v Řícmanicích, je to kousek od Brna, hustý lesy, koupaliště , tenis no prostě paráda. Hlavně sezení na zahrádce s kávičkou a grilovačky se sousedama mně chybí. Bohužel jsem neměla odvahu se o barák soudit. Kupovali jsme ho až po svatbě, sice za mý peníze, ale bejvalej se ho nechtěl vzdát . Pro mně zase bylo jediný důležitý aby podepsal dhohodu a já se ho rychle zbavila. Soud o majetek bych určitě neustála, i tak to bylo nechutý. Takže barák zůstal tomu volovi. Já dostala penízky . No ještě že už je to za mnou. Dneska mně mrzí že jsem se tak rychle baráčku vzdala, ale tenkrát jsem byla vystresovaná troska, spíš bych skončila na psychiatrii, než ten soud vyhrála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
10.4.08 12:53

Ahoj holky,všechny moc , moc zdravím.Konečně je venku krásně,včera jsem byla s Toníkem a s Jagem (náš milovaný pejsek) 4 hodiny venku a paráda.Až na bolení nohou jsem si toho sluníčka užila.Dnes je tu zataženo,ale prý má být teplo.Maufíku taky velká gratulace k holčičce.

Já byla ve středu na krvi a kontrole.Musela jsem na lačno , což mi neudělalo vůbec dobře.Doma než jsem odešla k MUDr.se mi udělalo špatně a rozdýchávala jsem zvracení.Pak už to bylo fajn.MUDr. mi napsal doporučení do Podolí,abych tam mohla rodit,ale nevím jestli mě ještě vezmou - prý je moc plno.Jinak nevím kde budu rodit jestli ne tam. Minule to tam bylo opravdu moc fajn a pohoda.

Jinak pořád práce na bytečku dost,dnes jsem sestavila skříňku do kuchyně ,sedla jsem si na zem a dávala ji s Toníkem dohromady.Moc mě to baví čemuž se manžel diví a neví co je na tom za zábavu.No každého baví něco jiného.
Martino- je mi už dobře,vím že jsem to minule přepískla a teď si dávám hodně velkého majzla. Začalo mi růst bříško a to před 14 dny po bříšku ani stopy a teď se rýsuje.Dokonce jsem nabrala jedno kilo. :D .Tak se mějte dobře , opatrujte se a já se zase nějak ozvu.Musím Vás vždycky dočíst-nějak nestíhám jak jste pylný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
10.4.08 13:54

Ahojky holky,
u nás je 20 stupňu - no nádhera. Vytáhla jsem mamku a courali jsme po městě skoro celý dopoledne.

Pusíku, třeba Filípek kope protože ví, že je to jeho. Nám Nikolka reaguje na tatínka, když promluví na bříško tak taky začne kopat až to trošku bolí. Já jí dneska koupila deku (žlutá s medvídkem), je krásně jemňoučká.

Hako, děkuju. Mě taky baví něco montovat, hlavně když je to pro nás. My jsme se stěhovali a zařizovali před 3 lety a já se taky pořád do všecho strkala.

Zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.08 14:18

Ahoj holky,
dneska je tady od rána zase tak krásně. Jen je vítr. Ale když jsem se dívala ve 2 hodiny ráno na teploměr(byla jsem vzůru, protože Míša už 3. den v noci po 5. minutách pořád poplakává a někdy i přímo brečí, tak jsem mu dávala Nurofen a pak byl do rána klid a ráno v 6 když jsme vstávali, tak on by zase chrupčil), tak bylo v noci těch 13 stupňů. Teď je tam už 18 stupňů a to je ve stínu. Takže dneska jdem určitě zase do parku. Tak tu zas celý den nebudu. Tak zatím papáááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.08 14:21

Jo a teď je tam na sluníčku už 33 stupňů, tak taky vyrážíme ven. Předchozí zprávu jsem psala asi po 10. hodině, ale čas na dopsání a odeslání jsem našla až teď. Tak to rychle aktualizuji. Tak papááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
10.4.08 19:05

ahoj
tak jsem dnes byla na kontrole je vše v pořádku tlak 130/70 jinak byl ultrazvuk moc toho nebylo vidět ,doktorka říkala že je děloha moc vzadu tak příště to je 24.4. ted jsem 12+6 týden.dopoledne jsem brouzdala na mimibazaru jsou tam fakt pěkný věci ale nemám ještě odvahu si něco koupit. no ještě počkám to vydržím hlavně aby bylo vše ok.Dnes tu bylo taky krásně a teploučko.Pusíku nevím jestli se nepletu ale ty si měla taky dnes kontrolu?Tak zatím pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
11.4.08 08:55

Krsáné páteční ráno. To bude zase nádhernej den :-)
Hako jsem ráda že se hlásíš. Koukám že jsi v pořádku tak to je moc dobře. Hezky pomaličku si montuj, chlapi nedokážou pochopit jakou máme z těchle věciček radost. Já hend jak jsme dovezli postýlku tak jsem ji taky musela cvičně sestavit :-) Holky a je úžasná, má jen dva malý škrábanečky, takže s ní nic dělat nemusím. Jo a je v ní kokosová matrace, bez jedinýho flíčku, takže fakt paráda. Celá stála 950kč , prostě za hubičku. Taky mně došel pro Filípka zimní overálek od NEXTU je jako pejsek má oška na kapucce a rukavičky na připnutí na zip. Pejska namalovanýho na bříšku . Vydražiala jsem ho jen za 155Kč. Ten mimibazar a mimiaukce to je fakt mor. Musím už mírnit protože už máme hadříku jako na dvojčata :D
Plamínku gratuluju ke kontrole, neboj všechno bude v pořádku. K mimibazaru, jen ještě jeden tip. Nejprve vždycky mrkni na prodávající , když klikneš přímo na ni , tak se můžeš podívat, jaké jsou na ni hodnocení a přečíst si je. Já to u dražších věcí pro jistotu dělám. Zatím jsem neměla s nikým sebemenší problém, věci jsou vždycky v pořádku , čistý a krásný. Vybírám jen od těch kde se mně líbí víc věcí abych nepatila zbytečně poštovný mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.08 11:19

Ahoj holky,
taky všechny moc zdravím. Dneska je i u nás krásně. Na teploměru je 20 stupňů ve stínu, ale nějak se dnes sluníčko občas schovává. Takže uvidíme co z toho bude. A zdá se mi, že je na jedné straně trošku šedivo, tak jestli nás nestihne dneska jarní deštík.
Jinak teď jsem přišla z kontroly. Ten velký utz mi doktorka nedělala, že prý ho stejně budu absolvovat v úterý na genetice, tak se jen utz podívala na srdíčko jak tluče a na pohlaví. Takže na 90% to prý bude další kluk. Takže už budu mít doma 4 chlapi. Manžela a 3 syny. No aspoň to nebude něco novýho. Stejně bych asi hned nevěděla jak mam třeba utírat holčičce pokakanou prdelku. :) A nebudu aspoň muset nakupovat oblečení- to mi říkal manžel. No a tlak jsem měla 130/80. Takže taky v pohodě, i když na to, že jsem zvyklá mít nízký tlak…No, aspoň vím, proč mi dnes po ránu bylo hrozný vedro a bylo mi jak na omdlení. Asi ten nezvyk mít takový normální tlak. Já totiž mívám tak kolem 100/50.
Jinak dneska k nám přijede manželova dcera z prvního manželství (Lucka 16 let), tak jí půjdeme já, Petřík a Míša na nádraží naproti. Jen kvůli tomu musím jít dneska dřív pro Petříka do školky. A manžel pracuje až do osmi do večera, takže ten jí uvidí jako poslední až večer. Víkend by měl mít konečně volný a pokud bude pěkně, tak bychom Petříkovi vytáhli kolo a šli bychom zas trénovat s ním do parku jízdu bez přídavných koleček. Ať může příští rok jezdit s námi na kole a ne v sedačce. Říkala jsem si, že bych na jaře koupila ten vozík za kolo a konečně bych po 2 letech taky já vyjela na kole. Už se mi na něj za tu dobu práší. Takže nejmladší kluci pojedou ve vozíku a Petřík už by mohl na svým kole. Má už tu 16" takže na silnice už s tím může. Jen dokoupíme světla a bude to.
Jo a já budu to miminko, co nosím v bříšku mít zatím v té cestovní postýlce. Loni jsem k tomu dokupovala ještě takový horní rošt. Takže se nebudu muset ohýbat až dolů. A až bude Míša spát ve velké posteli s Petříkem v pokojíčku(počítám tak až bude mít ty 2 roky-alespoň Petřík se stěhoval do velké postele ve 2 letech), tak pak bude miminko používat tu jeho dřevěnou. Máme jí už od roku 2003, takže už toho trošku pamatuje, ale pořád slouží dobře a to je důležité.

Tak vás všechny moc zdravím, přeji hodně zdravíčka a přeji krásný a sluníčkový den i víkend. Pohlaďte svá miminka v bříšku. Papaaaa všem a moc se nepřetěžujte. Ahoj Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
12.4.08 10:15

Ahoj holky,

vcera jsem musela opet necekane k MUDr, protoze jsem rano zjistila krvaceni, kdyz jsem byla na WC. Byla tam i mala srazeninka, tak jsem mela strach, co zase je. Na UTZ nic nebylo, jen mam nizko polozenou placentu, 2cm nad brankou - mate s tim nekdo zkusenost? Myslite, ze je jeste cas na to aby se vytahla? Nemuze to byt treba tim, ze mam jeste dost male brisko a placenta nema kam putovat?
Pri prohlidce mi ale Mudr rekla, ze to bylo z cipku, ze to i vidi, z ktereho mista, ze mi praskla cevka a ze mi da radeji silne cipky na zahojeni, tak uz zase cipkuju. Mam to na 12 noci - Macmirror, znate to? ja uz jsem je kdysi mela, oni hrozne zluti, tak musim i nosit kridylka, at nejsem jak cunatko:-)
Jinak zase klidovy rezim, tak mam po prochazkach, ach jo..Mimi jsme jen letmo zkontrolovali, srdicko bije a hrozne vyrostlo, ale ani ho nemeril nic. To si pockam az do velkeho UTZ v 21.tt

Preju pekny vikend a opatrujte se, holky!!!

Pa,pa J.

Jo a Pusiku, tu postylku jsi koupila fakt skvele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí