Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Maru- to je dobře, že je vše v pořádku.
Nakupování- já taky dnes trošku nakupovala- koupila jsem si delší tričko - něco jak tunika pro těhulky, ale bylo to o mnoho levnější (179kč) no prostě od ťamanů, ale na tu chvíli to stačí- přeci si nebudu kupovat tuniku z litexu za 700kč. To radši koupím něco lepšího dětem, nebo mimiškovi. ![]()
Kočárek. mám už taky tak nějak vybranej (Oregon Tandem od Baby Welt) ale musím se na něj ještě podívat osobně, protože zatím jsem ho viděla jen v katalogu a na netu. Takže brzy zajedem do Brna do Modřic do Baby direktu, kde mají vzorkovou prodejnu a tam mají vystavené všechny kočárky, který oni pak prodávaj jinam (do eshopů a kamených obchodů).
Počasí- u nás taky bylo dneska docela pěkně. Sice vítr, ale jinak to celkem šlo.
Pusíku, držím ti pěsti, aby utz dopadl na jedničku. Pak napiš.
Plavání- holky, musím se pochlubit- dneska jsem byla poprvé na plavání pro těhotné. Byl to sice nezvyk, ale bylo to pěkný. A cena mě také překvapila. Platili jsme každá jen 60kč a to i s tím vstupem, který stojí 50kč na hodinu, takže porodní asistentka si nechala od každé jen 10kč. To bych řekla, že je hodně levná. Takže čekám brzy nějaké zdražení. Jak bude mít manža zas v pondělí volno, tak na to plavání zas naklušu. Bohužel mu to vyjde asi jednou za měsíc. Takže toho taky moc nevyužiju, ale aspoň něco. U předchozích těhu jsem nebyla nikdy na plavání těhotných.
Takže dneska už taky končím, protože jsem nějaká unavená, tak půjdu spinkat.
Mějte se moc krásně a opatrujte sebe i svá bříška. Papááá Martina
krsáné ráno holčičky,
Jani tak hlavně že kontrola dopadla dobaře. Hezky si užívej pohodičky. Určitě už bude všechno v pořádku. Ty šatky nám nafoť. Je to bezva když se člověk může někde inspirovat. Já zatím pořád jaksi nevím. Bojím se že budu jako slon a tak raděj nebudu ani vycházet . Sice na váze nepřibírám , nějak se mně asi přetransformovávají špeky, protože jsem včera zjistila ,že se nemůžu oholit . Přes bříško si tam nevidím ![]()
Maru, veliká gratulace, já jdu na ten UTZ dneska jsem trošku nervózní aby bylo všechno v pořádku. To musí být zážitek mimčo tak pěkně prohlížet. Už se taky těším a bojím zároveň. Spadne mně kámen ze srdce jestli bude všechno v pořádku Koukám že už tě taky pohltily nákupy ![]()
Martinko děkuju za pěstičky,doufám že pomůžou a budem v pořáku. Už bych raděj to mněla za sebou. Jsem strašnej plašan, takže pořád v očekávání katastrof.
Pusiku, musis natrenovat hadi cviky, at jsi pruzna na holeni v poslednich mesicich:-) Ja zatim pohoda, jsem zvedava, kdy perstanu videt:-) Ale zvladam to luxusne i po slepu:-)
Pa,pa letim na dopoledni cajik s kamoskou.. ![]()
Ahoj holky,tak já taky všem co jdou na UTZ nebo vyšetření přeji , aby dopadlo všechno na jedničku a bylo to v pořádku.
Co se týče počasí,tak tady je pěkně zataženo a chvilkama prší.Včera bylo krásně,tak jsme vyrazili do polí i s pejskem.Sice foukal velký vítr,ale užili jsme si to.Dnes to vypadá na hraní si doma.Je tam zima a vlezlo.
Jinak já nějak nemám chuť řešit kočárky a ani jména.Vím že to bude zase boj s manželem,jelikož máme na jména odlišné představy.Ale dohodli jsme se na jednom , musíme i na druhém.Jelikož jsme při prvním těhotenství taky nevěděli pohlaví,vymýšlela jsem jména pro holku i kluka.I když v hlouby duše jsem tušila , že to bude kluk.Měla jsem vybráno:kluk- Matyáš,Jonáš,Vojtěch,Alexandr.Antonín mě napadl až skoro měsíc před porodem a manželovi se moc zalíbilo- hlavně zdrobněliny. Matyáše ani Jonáše nechtěl prý mu to jméno nesmí přes práh.Holka-Karolína,Natálie,Vendula,Magdaléna,Saša.
Holky tak se opatrujte,odpočívejte,ahoj
Ahoh holky!
jsem ráda,že se Vám vede dobře a mimiskům v bříšku i těm venku taky.
včera jsem byla na 3D ULT a bylo to celkem fajn.podívala jsem se na mímo a taky už vím co budeme mít s největší pravděpodobnístí holčičku Lindu.ale mudra říkala,že vždycky je to 50na50.
příští týden jdu na ULT ke své doktorce tak jsem zvědavá co mi řekne jestli mi to potvrdí.
doufám,že ty ULt nemůžou nijak škodit je pravda že při prvním těhu jsem chodila co 14-dní na ULT a malý je v pořádku.včera jsme měla nějaké výčitky svědomí.
holky sme tam mě bolí stydká kost.taky to někoho pobolívá?musím se na to v poradně poptat.
Pusíku tak co už jsi doma z ULT?jak to dopadlo určitě na výbornou a Filípka sis hezky vychutnala.já jsem trdlo já nic nevidím ani na tom 3D na tož na 2D ![]()
Marti Tobě holčičku obvlzlášť přeju k těm chlapákům ![]()
už mě nic nenapadá tak zase někdy písnu až budu mít novinky jinak Vás čtu neustále ![]()
Ahoj koťata,
hlásím se z kontroly. Lucí no nis si z toho nedělej že nic nevidíš. Ono záleží jake kvalitní přístroj Dr má. Já u svýho Dr vidím dobře, ale když jsem byla na pohotovosti a tam mně chtěl Dr uklidnit a ukázat že je všechn v pořádku tak jsem taky neviděla nic.
No tak na UTZ jsem dopadly dobře. Teda alespoň doufám že se to potvrdí, protože naše opička si opět leží prdelkou nahoru. Takže nejlépe byla vidět páteř. Srdíčko se nepodařilo skontrolovat , tak musíme ještě za 14 dní jednou. Pan doktor se marně snažil třepal mně s bříškem šťuchal ze všech stran, ale milostpán si chrněl jako dudek. Po velkým snažení nakonec milostivě otočil hlavu takže obličej máme v pořádku. Jinak všechny orgány taky. Velikost hlavičky i délka holeně odpovídá začátku 22týdne. Termín porodu nám posunul z 29.9 na 30.9. Doufám že se 30.9 zadaří, to bude manžovi 33 let takže jakej lepší dárek hledat
.
To děcko se ještě nenarodilo a už mně takhle zlobí, na kontroly zá:,–(ně vystrkuje na doktra zadek. Včera řádil jako tornádo a dnesk a si odpočívá. Jinak je hlavičkou dolů a placenta je pěkně vysoko . Takže prý vše v pořádku.
Ahojky,
Pusíku, tak to gratuluju!! Nám srdíčko taky nezměřili, ale protože malá se předváděla a hrozně sebou mrskala. Jedeme zítra a už se těším, že ji zase uvidím.
Prďolka naše má teď nějaký kopavý období, kope celý den vždycky tak po hodině a půl hodiny někdy i dýl jí to vydrží. Začínám jí podezdřívat, že má zálibu v kopání maminky hlavně do močáku. Taťka včera mluvil na bříško a rozdováděl jí tak, že byl hotovej z toho jak silně už kope a já z toho jak to bolelo! ![]()
Maru tak už tě taky chytla nákupní horečka?
Mě to taky baví vždycky po tom co se uklidním, že je vše v pořádku. A pohlaví jste si nenechali říct?
Marti taky jsem chtěla chodit na těhu plavání, ale u nás máme děsně přechlorovanej a studenej bazén takže mě ani nehne abych tam chodila a ještě něco chytla. Táta si přinesl bradavice. Dr. mu řekl, že je to z bazénu. Brrr
Zatím pa pa
Krsáné ráno,
Maufíku přeju krásný pokokoukáníčko. Jo a hlavně aby byla malá divoška pěkně ukázněná a mohli jste zkontrolovat to srdíčko. Dej vědět až dorazíš jak jste dopadly. Hodně štěstíčka.
A co vy ostatní jak se daří ?
Včera jsem se ptala jestli můžu chodit plavat, do normálního bazénu a dr mi to schválil, takže se těším až vyrazím.Docela mně pobolívají záda, takže to mně určitě udělá dobře.
Ahoj Pusíku,nespletla si se v termínu porodu?Opravdu budeš rodit až 29.-30.9?nemá to být spíš srpen?Já to totiž beru podle sebe a to bych rodila dřív než ty a přitom jsem o pár týdnu míň těhotná než ty.Nechci tu nic přepočítávat,jen mě to zarazilo nic víc .Mrkni na to .ahoj a nezlob se
Hako , jé já jsem jelito jasně že 29.8.-30.8 jsem fakt už pitomá. Termín na září 6.9 mi vychází podle MS a podle UTZ jsem o týden víc. ¨Těhudemence se na mně už vážně podepisuje
Ahoj holčinky a miminka ![]()
Martino plavání je super viď, mě baví víc než těhucvičení, ale já jsem „kachna"
Škoda, že nemůžeš chodit pravidelně, mě to hodně pomáhá na má bolavá křivá záda.
Jani to je fajn,ž takhle využiješ věci co moc nenosíš. Já se chystám taky na revizi skříně, ale až bude manža doma, páč nechci lézt do nástavce po výškách když tu nikdo není. Jsem ráda, že kontrola dopadla dobře.
Pusíku hlásím se k tobě, taky jsem nepřibrala na kila, ale na bříško se mi přesunuly špeky ze zadku
To víš, že jsem byla nervozní před tím ultrazvukem, skoro jsem chtěla utéct z čekárny a šla jsem 2× na záchod, hold to k tomu patří, pořád se budeme strachovat o mimisky a na UTZ bych nejradši chodila co týden, abych věděla, že je vše OK. Hlavně,ž e je u vás všechno pořádku, i když máš teda bříšku malého lumpíka, když se nechtěla ukázat. Doufám,že za 14 dní to bude lepší. Hlavně dávej pozor, aby tě na plavání někdo nekopl do bříška, nebo radši zjisti, kdy je u vás méně lidiček. No koukám, že zatím máme stejný termín porodu, já mám taky 30.8, tak se pak budeme předhánět kdo dřív ![]()
Hako my jména taky zatím neřešíme, uvidíme co nás napadne ![]()
Luci stydká kost pobolívá kamarádku, ale nic moc jí na to neporadily. Její dr. já vždycky jen odbude, že nemá nic dělat a že je těhotná tak ať se nediví. No kdybys měla nějakou radu, tak napiš, přetlumočím jí to.
Maufko takže další stydlín do party, který se nechce ukázat
Držím palce ať je to dneska lepší. Pohlaví jsem si říct nechali, ale domluvili jsme se smažou, že to zatím říkat nebudeme. Bylo to prvně co nám to řekli, tak počkáme ještě na potvrzení a uvidíme jestli budeme prozrazovat. I když je to ještě dlouhá doba, tak nevím jestli vydržím
U nás se dneska udělo hezké počsí,t ak je hned veseleji. Jinka žádné novinky nemám, prcek mě okopkává hlavně večer, tak jsem vždycky moc ráda.
Opatrujte se a pohlaďte bříška pa Maru
Maru, já se už moc těším. Budu chodit tady k nám na plavečák , mám to vkousek, je to 50 a jsou tam plavecký dráhy. Je hlubokej, takže tam nechodí s dětma, bývají tam jenom plavci, stačí si vybrat dráhu, která je volnější, oni ti opravdu dobří se hrnu vždycky do drah ke se plave rychle, tam se já cpát nebudu. Tím že se plave prostě jen tam a zpátky tak je to v pohodě. Navíc ono jak se udělá hezky už bývá plavečák docela prázdneej lidi to na jaře táhne na kola a ven, takže to bývá na jaře v pohodě. Jen škoda že už v půlce června vždycky zavírají. Do bazénu v létě se teda nepohrnu . Nerada bych něco chytla, navíc tam je fakt nebezpečí nakopnutí.
Ahojky,
tak se hlásím z UZ. Jsem z toho hotová
Nikolka za těch 14 dní hrozně vyrostla už jí tam začíná být dost těsno
už se nedivím, že mě to kopání občas pěkně bolí. Ale zrovna spinkala takže srdíčko krásně změříli a tý křížový cévy máme v pořádku. Jo a spinkala otočená k nám takže máme skvělou fotku, kde je vidět i pupíček! ![]()
Maru takže to chápu správně, že vy už víte co to bude, ale neví to kromě vás 3 nikdo jinej?? Tak to ti budu držet palečky ať to vydržíte co nejdýl. Já bych to asi nevydržela.
Pusíku to se máš, že budeš chodit taky plavat
Kdyby u nás bylo kam šla bych taky. Vodu mám ráda.
Dneska mě nas…la moje praktická Dr. mám s ní odzačátku problémy s vycházkama. Nejdřív mi je nechtěla dát vůbec pak potom co mi gyndař napsal papír mi dala krátký a nedávno mi řekla, že mi dá neomezený, ale že jí to musí znovu gyndař napsat. Napsal mi to, ale stejně mi je protáhla jen o hodinu, ale uklidnila mě tím, když řekla, že když někam pojedem na víkend stačí jí to zvavolat. Tak jsem jí dneska volala, že se chystáme v pátek k mojí babičce a problém nastal když zjistila, že je to mimo náš okres musela jsem tam rychle běžet a sepsat s ní papír se kterým musím zítra na sociálku a doufat, že posudkový Dr. mi to schválí. Fakt se chová jako kdybych byla pro okolí nebezpečná. Dneska mi řekla, že bych ale měla spíš ležet doma než jezdit takovou dálku. ![]()
Zatím pa
Ahoj holky,tak jak se dnes vede?
Pusíku to se stává , já jen že ve mě hrklo jestli jsem si to špatně nespočítala.Taky si připadám že mám někdy velkou těhu demenci,tak klid asi to tak má být.Kdyby si viděla co já někdy plácnu nebo napíšu.Nedej bože udělám. ![]()
Dnes je tu od rána krásně,tak dám asi vyvětrat peřiny.Jedu se dnes trošku přikrášlit (tedy jestli mi to vůbec pomůže).Jsem obědnaná na melíry tak se docela těším.
Včera jsem byla s Toníkem na preventivní prohlídce v 18 měsících (MUDr. na nás pozapoměl tak proto až teď).Váží 11,4kg a má 84cm,tak velký chlap.
Taky budu o víkendu u našich,protože manžel jede pracovat na švagrovu chatu a nechce abychom byli sami doma a jet s ním bohužel zatím nejde.Nemají tam ještě topení a je to takové staveniště,ale prý do měsíce se vše zlepší a my jsme pozvaný na 30-tiny mé švagrové. Tak mě napadá , že nevím co ji koupíme
.
Těším se na víkend , má přijet moje sestřenice,tak se moc těším jak si pokecáme a tak vůbec.
Holky tak se opatrujte,pohlaďte mimíšky v bříšku a ahoj
Ahojki!
Maru do poradny jdu v pondělí tak se na to poptám a pak dám vědět,ale určitě nepochodím líp než kámoška moje mudra zase vždycky říká to je v těhu celkem normální
![]()
Hako to máš drobka ten náš malý vážil v 18měsících 13,5kg a měřil 83cm
Těhu demece tak to mám taky jdu do obchodu a nakoupím úplně jiné věci no a to je tak furt plácám taky pěkné nesmylsy ![]()