Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
260
13.4.08 11:27

ahojky holčiny,
dneska je venku zase paráda.
Janniah, to je mi líto, že máš pořád takový problémy, jinak s tou placentou si myslím, že na velikosti bříška nezáleží. Já taky skoro žádný nemám dokonce na to že má malá přes 600g já ještě nic ani nebřibrala. No a na UZ ve 20tt jsem měla placentu na zadní stěně. Ale třeba ještě stoupne. Budu držet palečky.

Marti, takže další chlap :lol: :lol: No ale mít doma 4 mušketýry nemusí být vůbec špatný!!!!

Pusíku, ke koupi gratuluju to je fakt za hubičku. A ten overálek musí být boží. Já koupila teda jen čepičku, ale taky má ouška a manžel z ní byl hotovej!

Jo jinak včera jsem šikovně spadla ze schodů, když jsem šla s košem na prádlo ten mi naštěstí vyletěl a na mě nespadl. Od manžela jsem dostala strašně vynadáno, a fakt jsem se hrozně bála. Nikolka kope tak po dvou až třech hodinách a včera od toho pádu nic! No a večer když jsme šli spát tak teda to byli přemety. Dokonce už i poznám kde se zrovna pohybuje. Včera mi totiž na jedný půlce hrozně změklo bříško a na druhý mi vylezla malinkatá boule, která kopla a najednou byla fuč.

Dávejte na sebe a bříška pozor. Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
13.4.08 19:39

Ahoj holčiny,tak velká gratulace Martině ke 4-tému klukovi.Když je to tedy na 90%,tak tam asi bude že? :lol:
Janiah opatruj se ,vše bude v pořádku uvidíš.Jsou to ale nervy když se něco děje viď?Držím palečky,ať jste oba v pohodě.
Maufko-opatrně taky chci být dost samostatná a nechci pomoc od manžela,ale ten si to nenechává líbit a dost mě šetří.Ach jo.Dostávám taky vynadáno,nechce abych coko-li dělala,tak to dělá za mě.Jsem ráda,že alespoň chodí přes týden do práce a já si udělám sama co potřebuji.Jinak o víkendu smím jen uvařit (jelikož manžel umí jen obalovaný sýr a hranolky).Sám vytírá meje nádobí,utírá prach atd.Je to moc hodný kluk,ale já nevydržím nic nedělat a tak pořád nadává že zlobím.Dnes si chtěl vzít Toníka na procházku a já si mám jít lehnout a odpočívat.Ale venku bylo tak krásně že jsem neodolala a dohnala je.Zase jsem dostala vynadáno,ale bylo vidět že je rád.Sedli jsme si do parku,Toník lítal s Jagem kolem nás a bylo to moc fajn.Jo a holky mám asi pravděpodobně od pátku nepatrné ťukání v podbříšku.Že by pohyby mimíška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
14.4.08 08:33

Ahoj holčiny
přeji krásný začátek dalšího týdne :-) Dneska to vypadá zase na nádherný slunečný den.
Janiah, jsou to nervy chudino, ale noboj určitě to bude dobrý. Ale jak to strašně člověka vykolejí to moc dobře vím. :(
Maufíku je to potíž viď. Člověk se snaží jak může být opatrný ale stejně to někdy neuhllídá. Nikolce jsi určitě neublížila, jenty nervy co jsi prožila asi byly šílený. Jinak tě mám za úkol pozdravovat od holek z neplodnosti, nahlásila jsem ti tam do postupky Nikolku. Když budeš mít čas tak jim tam písni. Je tam teď spousta holek po ET a to víš povzduzení od těhulek potěší. Jo a nevím jestli si pamatuješ na Blanku( Noubady) co si s náma psávala v čeká nás první IVF. Tak té se první pokus nepodařil, ale za to se vydařil KET a je v 7tt :-) občas si píšem na ICQ.
Hako, je vidět že máš moc hodnýho manžela, jen si tu péči užívej. Já se taky nechávám hýčkat, i když přiznávám ,že jen vytáhne paty z domu už něco kutím a opravuju po jeho úklidu. Dneska mám v plánu spížku, máme tam už pěknej chaos, tak to musím přebrat a poskládat, aby se k nám náhodou nenastěhovaly moly :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
14.4.08 09:37

Ahojky holčinky,
dlouho jsem se neozvala,nějka jsem nestíhala. Hlásím,ž e u nás je všechno v pořádku, byli jsme na velikém UTZ a zdá se být všechnov nejlepším pořádku. Příští týden jedeme ještě na 3D UTZ tak se těším až si prcka pořádně porhlédnu a manžel se těší, že konečně uvidí pohlaví, protože na velkém UTZ se prcek prostě neukázal :-D Už máme 300g :-) Už jsem taky konečně n koupila něco na mimi, mám :,-(u 7 bodýček. Ale na Vás teda nemám kouokám,ž e jste tu rozjely výbavičky ve velkém :-) Já měla tak nějka pořád strach, abych něco nezakřikla, no blázen jsem.
Jediné s čím mám problémy jsou moje křivá a bolavá záda, která se mi dost často blokují, je to děs a vždycyk je mi pěkěn blbě, ale co bych pro mimi nevydržela. Dokonce jsem se musela objednat pravdielěn na masáže,t ak je to trošku lepší. Jsem zvědavá co nám přinese druhá polovina těhu a čím dál tím větší bříško.
HOlčinky nemám přečteno, ale moc moc se opatrujte a dávejte na sebe a na mimísky pozor.
pa Maru+Mumínek

http://bd.lilypie.com/bEWgp2/.png

PS.budu se snažit nakukovat a psát častěji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.08 12:26

Ahoj holky,
tak dneska je u nás také krásně. Ráno se mi tedy opět nechtělo vstávat, ale nakonec jsem ve čtvrt na sedm vstát musela. A stejně se mi podařilo Petříka vyhnat z postele až ve čtvrt na osm. Tak jsem si do té doby aspoň trošku poklidila a změřila si balkon, protože chci, aby mi tam manžel udělal síť proti vosám, včelám a hlavně taky sršním. Máme totiž pod balkonem keře a loni jsem na balkon s děckama nemohla ani vylézt. Dokonce jsem je jednou musela i zavřít v ložnici a vyhnat sršeň z bytu, protože jak se koupali v bazénku, tak nám tam jedna vletěla. Takže riskovat jejich životy teda nebudu. Navíc pokud by chtěla Lucka přijet, tak to je také tak. Ona je alergická na píchnutí a hned musí do nemocnice. A to nemusí být ani sršeň. Takže je velká pravděpodobnost, že i kluci by mohli být alergičtí. Ale zkoušet to nebudu. raději v:,–(im na jistotu. Tak snad to brzy udělá, protože už každý den vidim, jak ty potvory začínaj lítat.
Jinak bříško je OK. Teď jsem od pátku zase nastydlá. Sotva před měsícem jsem dobrala asi 4. antibiotika za tohle těhotenství a už jsem zase nemocná. Ale k doktorce zatím nejdu. Zatím mě bolí v krku, lechtá mě patro a mam rýmu, ale pořád ten krk je sice rudý, ale není zhnisaný. Takže to tentokrát snad zvládnu teplými čajíčky a homeopatikama a smrkáním. Jen doufám, že to ode mě nechytnou kluci. Minule to nechytli, ale to mohlo být tím, že mi doktorka na:,–(ila hned antibiotika. Takže jsem po 3 dnech neměla žádné příznaky nemoci.
No a tento týden mam očekávat, že by Míša mohl mít nějakou reakci po očkování. Minulé úterý byl očkovaný proti zarděnkám, příušnicím a spalničkám a reakce se objevuje až za 8-12 dní. Takže to vychází akorát na tento týden. Tak budu sledovat. A v sobotu Míša přestane užívat antibiotika, která bere od narození, tak pak zas budu sledovat, jestli nadostane nějaký zánět močových cest. No, bude to změna. Tak jsem zvědavá. Jen mě trošku mrzí, že s ním nemůžu chodit na to plavání batolat. S Petříkem jsem chodila a bylo to fakt super. V sobotu jsem se dívala na video, co manžel natočil, když jsme s Petříkem chodili na to plavání. Tak jsem se zas rozesmutněla, že o tohle všechno Míša přijde. Ani na bazén nesmí. Prostě jen ve své vaničce, nebo vaně a sám. Vůbec nevím, kdy mu to povolí, ale doufám, že snad až bude chodit do školy, že už by snad mohl.
Jinak Míša mi spokojeně spinká (v kočárku), protože mi usnul po cestě od manžela z práce. Ráno šel do práce a v sedm mi volal, že mu přes víkend někdo změnil směnu z ranní na odpolední. Takže tam bude od sedmi rána do osmi večer. Tak jsem mu donesla něco na jídlo, když tam bude celý den, protože oni tam nemají ani kantýnu, nebo nějaký stánek. Jen automat na kafe a automat na cukrovinky. A toho se moc chlap nenají.
Tak se mějte krásně a dávejte na sebe a svá bříška pozor. Papáááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.08 12:52

Jo a zítra jdu na ten utz do Olomouce na tu genetiku. Tak jsem zvědavá. Hlavně aby vše bylo v pořádku. A zeptám se na pohlaví. Buď mi potvrdí toho dalšího chlapečka, nebo řeknou, že to bude holčička. Nic jiného mi říct nemůžou. Takže odpoledne, nebo večer napíšu co a jak. Snad to počasí bude takové jako dnes. I když pořád hlásí, že mají být přeháňky…Tak to by byla blbá cesta vlakem s klukama a kočárem a bříškem tím vlakem. Ještě že má manžel volno a pomůže. Pojede samozřejmě s námi. Petříka jsem už odhlásila zítra ze školky, protože nechceme riskovat, že se třeba něco stane z vlakem, nebo bude mít dlouho zpoždění a aby pak musel zůstat s paní učitelkou kvůli tomu ve školce i po zavíračce. To si ho radši vezmeme s sebou. On má rád vláčky a třeba když by to počasí vyšlo, tak bychom mohli jet do té Zoo. Ještě jsme tam v Olomouci nikdy nebyli. Takže mapu a vše už mám vytisklé.

Jo a holky, prosím vás- jakou máte doma tiskárnu, nebo multifunční zařízení (tiskárna, kopírka, scener). Já mám Canon pixma MP160 (multifunkční). Jsem s tím celkem spokojená, ale musím to dát do servisu. Asi jak jsem dlouho netiskla (přes ty vánoce…) tak se mi asi zadělali trysky a teď mi to i po hloubkovým čištění tiskne s takovýma čárama přes celou stránku, fotku, dokument… A navíc jsou barvy docela drahé. Takže přemýšlím, že bych si koupila jinou tiskárnu. Stačila by mi i jen tiskárna, protože tohle by se dalo používat dál jako skener, nebo kopírka na černobílí, ale na barevný tisknutí je to docela drahé. Kupuju tam originální barvy 40-černobílá a 41 barevná. (plnění neoriginálními barvami se docela bojím a navíc je tam rozdíl jen 200kč a pokud by se mi s tím něco stalo, tak bych pak měla smůlu, tak proto kupuju radši originální barvy). Tak díky za tipy. Mějte se krásně a papááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
15.4.08 10:46

Ahoj Marti,

k tem tiskarnam/scannerum, kopirkam:-): My mame doma taky Cannon, ale Pixma MP 500 a jeste jednu laserovku Kynocera -tu mame na bezny tisk. Cannon vyuzivame hlavne kvuli kopirovani a scannovani. Ale mas pravdu, ze provoz je celkem drahy, hlavne kdyz se tiskne, tak cartridge jsou hned pryc. My jsme meli hned na zacatku problem s cipem u dvou naplni, proste to porad hlasilo chybu, ale kdyz si to vyridis, poslou Ti novou zdarma, kdyz se Ti chce na postu a zaslat ty spatne :lol: Ale pokud tisknes casteji a pak chvili ne, tak je mozne, ze to mas fakt ucpane..
Ta Kynocera je takova rychlovka, sice mi vadi, ze to je celkem bedynka, ale mame ji v rohu za dvermi, tak tam moc nevadi. Je to takova krychle 30×30×30:-) ale ta uz se neprodava
Tak zatim mimo tema miminek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
15.4.08 12:03

Ahoj holky,včera jsem tu nebyla,jelikož mi nebylo dobře.Tedy začalo to tím , že manžel zůstal doma protože ho bolelo celé tělo,svaly,klouby.A protože pracuje na střeše neriskoval a zůstal s námi doma. Plánovala jsem krásný den,ale před obědem se mi udělalo hodně špatně a do večera jsem objímala naší mísu (WC).Dnes jako by mi nic včera nebylo,tak možná nějaká mini střevní chřipčička.Toník měl naštěstí jen průjem,ten to zvládnul o mnohem lépe než já.
Jinak Martino taky už nesmíme do bazénu.Kvůli tomu oboustranému zánětu uší u Toníka.Moc mě to mrzí protože i mě se tam moc líbilo a Toník je vodomil.Co se dá dělat MUDr.řekla ne a musíme to respektovat.Nechci aby prodělal opakovaně znovu zánět nebo něco jiného.Dlouho jsme se z toho nemohli dostat,tak teď riskovat nebudeme.Těším se na léto až bude zase v bazénku.
Tiskárnu máme ,tisknu na ni,ale nerozumím tomu.Kupujeme do ní myslím znovu naplňované cartridge.Ale máme to od švagra jelikož on s nimi pracuje ,tak je máme i levněji.Už se nám taky stalo ,že zatvrdla barva,ale musel nám švagr odvést celou tiskárnu a vyčistit.Máme HEWLETT PACKARD deskjet 3820.Víš on švagr dělá i do počítačů,instaluje atd a s manželem na toto téma můžou mluvit pořád.A mě to nebaví ,tak odcházím.Pak ale nemám o tom všem žádný přehled a ani nevím co máme pořádnýho doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.08 21:15

Ahoj holky,
tak jsem dnes byla na té genetice a představte si- doktorka mi řekla, že to je holčička :) :D Tak tomu ještě nějak nemůžu uvěřit a asi tomu uvěřím až se to narodí. Protože když mi moje dr řekla asi 3×, že to je asi chlapeček a teď mi řekli, že je to holčička, tak už fakt nevím, čemu věřit. Jinak míry má:
BPD:46,5mm
HC:177,0mm
CM:4,4mm
TCD:19,4mm
FL:31,6mm

ultrazvuk prý vyšel dobrý, ale stejně si mě pozvali ještě na další za 3 týdny kvůli nějakým bilaterálním cystičkám choriod. plexu. Je to něco v mozku. Tak jsem z toho hotová. Hledala jsem o tom už něco na internetu, ale nic moc tam toho není. Našla jsem nějakou diskuzi a tam to nějaké mamince taky našli u miminka, ale do 4 týdnů to zmizelo, tak snad to taky zmizí. Teda doktorka říkala, že když to někomu našli, tak to vždycky zmizelo. Jinak mi o tom nic neřekli. Takže mě objednali na 9.5.2008 v 11 hodin. Tak uvidíme, co bude. Jo a platila jsem 30kč. Prý je to nějaká novinka od 1.3.2008. Prý kdybych šla na utz ke svému genetikovi, tak bych neplatila, ale prý oni tam (na genetice) musejí vykazovat jiné výkony (nad rámec běžných vyšetření) a tak se za to prý musí také hradit.

K těm tiskárnám- dneska jsme si nafotili levné náplně a podle toho si najdeme nějakou tiskárnu. Vím, že bude dražší, ale pak se to vyplatí do budoucna. Takže díky za tipy.

Dnes už budu končit. Tak se na mě nezlobte. Mějte se tu krásně a zas třeba zítra písnu. Tak papáááá Martina

Tady vám posílám Míšu jak se koupal po neštovicích :lol:

http://emimino.cz/…CI0477~0.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.4.08 08:51

Ahoj holky,
tak dneska to venku zrovna krásně nevypadá, ale snad se počasí brzo umoudří a budem zase chodit po procházkách.
Hako , Martinko to je vážně smůla že nesmíte s drobkama do bazénů. Já to tak mněla u Jiříka kvůli uším taky, no co naděláte, zdraví je důležitější.
Martinko , takže holčička jo :D Tak to já gratuluju. Nejspíš tovje doktrorka viděla pupeční šňůru. Víc bych asi věřila tomu genetickýmu UTZ než tomu u tvé doktorky. Přeci jen tenhle má daleko větší rozlišení a taky v 20tt je pohlaví už stoprocentně diferencováno, takže tohle bych brala jako hotovou věc. To se kluci budou mít. Ceká na ně princeznička, to budou mít o koho se starat a ochraňovat. Téda uplně tý tvý malý závidím 3 velký brášky, ta se má :lol:
Jak se bude jmenovat ? A honem jí koukej nakoupit něco růžovýho. Ty jo to si budeš užívat.
Držím pěsti na ten další UTZ , určitě je to je nějaká banalita a na další kontrole bude pryč. Tak se tím netrap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
16.4.08 10:34

Hako to mě mrzí, že Vás přepadla střevní chřipajzna, přeju brzké uzdravení.

Martino gratuluju k holčičce, tak nakonec se povedlo a budete mít princezničku. Určitě jí budou kluci moc opatrovat. Určitě jak píšeš se ty cystičky ztratí, hlavně se nestresuj. Míšovi to moc sluší :-)

Pusíku taky bych radši sluníčko než tohle ošklivé uplakané počasí, snad se na víkend umoudří, alespoň to hlásili.

Já jdu zítra na OGTT test, tak se moc netěším a jen doufám, že ten sladkej roztok nevyhodím :-O No pak vám napíšu. Ale v pondělí jdu taky na 3D genetický UTZ, tak už se moc moc těším j ak si prcka hezky prohlédneme.

Holčiny opatrujte bříška papa Maru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.4.08 11:12

Maru :,-( se dočkáme, a počasí se brzo umoudří :-)
Já jdu na genetickej UTZ v úterý , už se těším až to bude za mnou. To ty ele asi taky viď. To jdeš na ten zátěžovej test na cukr ? já myslela že se dělá až ve 30tt ? nebo je to něco jinýho ? No každopádně hlavně ať dopadne dobře. Písni výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3427
16.4.08 11:37

Pusíku jo to je přesně ten test na cukr. Já jsem četal,ž e se to dělá tak mezi 23.-28. týdnem. Takl to budu mít trochu dřív. Mě sestřička říkala, že se mám objednat, abych měla výsledky do 7.5. co jdu do poradny a objednali mě už teď. Tak uvidím. Určtiě písnu jaký to bylo :-O
 Maru

http://bd.lilypie.com/JBKEp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
16.4.08 14:43

Ahoj holky,tak je nám dobře,nezvracíme,nekadíme,nevím co to bylo.Hlavně že je nám dobře.Tady je taky pěkně ošklivo a studený vítr.Dneska jsem jela do Prahy se zaregistrovat do porodnice v Podolí a mají narváno a berou registraci už na listopad.Byla jsem si vyzvednout i karty od obvodní abychom mohli chodit s manželem teď sem, kam jsme se přestěhovali.Porodnice mě mrzí,ale nic s tím nenadělám - smůla.

Marti tak nevím k čemu Ti gratulovat.Ale taky bych věřila víc tomuto UTZ než od Tvé MUDr.Tak snad se Vám povedla holčička ,alespoň ji kluci budou chránit.Každopádně hlavně ať je to zdravé a šťastné miminko.

Holky mám velký problém:Toník sice moc mluvit nechce,opakovat taky ne,když tak jsme všichni TATI a všechno je TATI.Začal říkat TY VOLE.Nevím kde to sebral protože nikdo z nás ho to neučil a ani neměl příležitost kdeko-li to slyšet,ale říká to.Zatím to zní jako TY VO,ale každý pozná že je to TY VOLE.Dnes u doktorky to řekl nejmíŇ 100×. :oops: :roll: :evil Je zajímavé že ptáčkové jsou mňau,pes je táta,atd.Tohle si rád plete.Co s tím? Ignorujeme to,ale v davu lidí to není moc příjemné. :cry:
Jinak se opatrujte ,odpočívejte ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
16.4.08 15:13

Hako :lol: no věřím že to není milé. Takhle když to píšeš zní to jako psina, ale umím si představit jak to musí být nepříjemný. Hned jsem si vzpoměla na film Jeho fotr to je lotr :-) Pamatuješ tam se prcek naučit jako první slovo magor. No musíš doufat že ho to brzo přejde. Děti opravdu moc rádi opakují zrovna to co se nehodí a člověk se jen diví kde to chytly. Jinak hlavně že jste zase v pořádku a zdraví.
Maru tak to jsem zvědavá jestli mně v úterý v poradně taky už pošle na tohle ful vyšetření. Budu mít poradnua genetickej UTZ , teda trošku se bojím. Ale to znáte každá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí