Poradna duly
Jana Čurdová
Hako tak to gratuluju k Těhuprukazce, no bylo už na čase viď. Je bezva že jste v pořádku. A ty tipy prosím dej. Ono omrknout víc kočárků nikdy neuškodí. Já půjdu v pátek na to výstaviště tak ocením když budu vědět po čem koukat. A pokud nechceš psát veřejně tak mi to šupni do soukr. zpráv. I když já bych to jako reklamu teda neviděla, je to diskuze a ty jen vyjadřuješ názor, nic víc tak čeho se bát ![]()
Ahoj holky, dívám se jak máte krásné ty obrázky s těmi daty -kolik je jakému dítěti, nebo v jakém stádiu těhotenství jste. Kde se to dá sehnat?
Já bych to chtěla taky. Prosím prosím.
Děkuju. Martina
Martinko , no stačí když klikneš na můj metřík a budeš na stránce kde si můžeš vybrat zadáš datum menstruace, nebo termín porodu, teď nevím přestně, vytvoříš metřík a pak vložíš do svého profilu, ale přesnej postup ti neporadím , mně to dělal manža , já jsem docela tupoun na PC takže jsem si s tím sama neporadila. Jinak těch stránek je víc, takže můžeš skusit poklepat i metříky jiných holek, většinou podle toho malýho odkazu poznáš název stránky. Jo ten návod jak to vložit je v kolonce jak funguje emimino, je tam pár rad od těch šikovných ![]()
Díky ti za radu, já to zkusím. Buď se mi to podaří nebo ne. Ni c jiného mi nezbyde. Teda tady je dneska počasí jak na apríla. Chvíli sněží, pak svítí sluníčko, pak prší a pořád dokola. A co u vás? Martina
Martinko ono to myslím ukazuje ty odkazy 3 a záleží kterej vybereš, ale já fakt neumím poznat ten správnej, to neva, Prostě zkoušej. Takhle jsme to tu dělaly všechny ![]()
Už zkoušim, jenže ono to jde poznat až když něco napíšu, tak se nezlobte, když sem teď budu psát. No spíš budu kdyžtak přepisovat jednu zprávu.
Martinko to je jasný neboj nevadí to , fandím a čekám na výsledek. Určitě zvítězíš. Jo a když už píšeš. Tak co pohyby , pořád nic ? Já jsem čím dál nervóznější že je necítím.
Pohyby zatím pořád nic. Je mi to taky divný. Zas mi ale začalo tvrdnout břicho. Od včerejška. Tak jsem si vzala magnezium. To jsem brala i při tamtěch těhotenstvích. S tím tvrdnutím mam pokaždé problémy. Ale zatím to naštěstí nic nebylo. Jen mi to častěji tvrdne, než má. Jinak nic. Ale je to nepříjemné, když jsem třeba někde v obchodě, nebo tak a zrovna to začne, tak si držím břicho kde je to tvrdý a chvíli stojím a jsem v předklonu a čekám až to přejde. Ono to je většinou po nějaké námaze. Ale jinak v pohodě. Už se těším aby už byl příští pátek a já se dozvěděla taky něco novýho. Hlavně něco dobrýho, že se miminku daří. To bych chtěla moc slyšet. Taky jsem teď nějaká divná. Nějak se mi pořád něco nelíbí. Asi se ale moc pozoruju, nebo prostě je něco fakt jinak. Možná je to taky tím, že každé těhotenství je skutečně jiné a pokaždé se prožívá jinak a jsou jiné pocity. Sama nevím. Teď toho zkoušení nechám a půjdu si s Míšou lehnout aspoň na hodinku, protože pak zas musím do školky pro Petříka. Dneska se mi ani ráno nechtělo vstávat do té školky. No jo, ale musím. Už aby byli prázdniny a mohla jsem si aspoň hodinku přispat. Takhle vstávám mezi 6 a půl sedmou. Dneska se ani klukům nechtělo nějak vstávat. Petřík spal až do čtvrt na osm a Míša do půl osmé. Do školky jsme došli ve čtvrt na devět. Máme jí tak 5 minut pěšky. Máme jí přes silnici a za roh, takže kousek. Tak já jdu Míšu trošku uspat, aby nebyl protivnej a taky se natáhnu a dám odpočinout zádům. Nějak mě v tomhle těhotenství víc chytaj než kdy jindy a ještě se do toho přidali i kyčle. Asi mám nějaké staré kosti, i když jsem asi tady nejmladší jak tak koukám. Nebo prostě jen nedodržuju správnou životosprávu a pak naříkám.
Tak už přestanu tedy naříkat a je to. Zatím papaaa a pěkný den vám všem přeju. Martina
P.S.: Ani nevím, jak se jmenujete- nikdo se jménem nepodepisujete, tak vás oslovuju jak to máte v tom nicku. Tak se nezlobte. Díky. ![]()
Ahojky holčiny,
pááni vy jste se tu rozepsaly. Dlouho jsem nepsala, ležela jsem s chřipkou. Asi se zblázním, když jsem konečně přestala zvracet tak jsem začala kašlat a smrkat. Ale dneska už jsem celkem v pohodě.
Zdravím nové maminy.
Marti, koukám ty už jsi zkušená mamina. Já čekám prvního mrňouska.
Marto, já myslím že 33 let není vůbec důvod proč nemít mimčo. Moje kolegyně z práce je teď v 7 měsíci a to jí bude v září 40 let a doma má 19-letýho syna.
Jinak k těm pohybům - jsem z toho taky dost vykulená. Vůbec netuším jak mají vypadat. Občas cítím jako kroucení střev a když mám na bříšku ruku tak už 2× jsem cítila kopnutí. A manžel mi každý večer u bříška poslouchá a taky říkal, že mu připadalo, že mrňousek ho kopl do ucha. Zavidím vám ty UZ. Mě ho dělali naposledy 14.2. v nemocnici když jsem byla na kapačce a teď jedu až 8.4. Je to strašně dlouhý. Můj gyndař má UZ rozbitej takže mi ho nemůže udělat.
Pusíku, já zatím na kočárek nekoukala. Ale objednali jsme si postýlku a komodu s přebalovacím pultem. Musíme tohle nákladnější nakoupit protože musíme zrekonstruovat ložnici (nový strop a podlahu) tak aby jsme pak mohli ještě trochu na šetřit. Kočárek mi budou kupovat naši takže finančně je to v pohodě.
Opatrujte se
Ahojte děvčata, tak koukám jak jste se tu pěkně rozjely
No, já toho mám teď v práci tolik, že nějak nestíhám…:-) Ale už jsem to tu pomalu začala přpravovat i na svůj odchod a předání, takže dělám pořádek v nějakých věcech - co jsem dřív nějak nestíhala a kašlala na to
No, vypadá to, že my jsme taky v pořádku
Já byla na tom screeningu a na triple test už nejdu - dokrot říkal, že když mám ten screening v 1. trimestru, tak už se triple nedělá a že ten screening je přesnější - chodmí k Apolináři, tak jim věřím, že vědí co dělají. Půjdu až na ten velký orgánový ultrazvuk. No, hematomy už nás taky netrápí, alespoň o nich nevím. Ale trochu mě trápí nízký tlak - prakticky nejsem schopná jít nakupovat, většinou to mají tak blbě klimatizované, že se mi vždcky udělá na omdlení a musím utéct pryč.
No, my zatím máme také psaný termín 20.9., ale podle posledního ultrazvuku to vypadá na 15.9. tak uvidíme
My si to miminko s mým přítelem - nejsme zatím manželé (plánovali jsme září, ale miminko bylo rychlejší
Tak to necháme na příští rok
dáme pěkně k narozeninám
Já budu mít v říjnu 30 a on 35 ![]()
No tak se mějte pěkně, já konečně padám z práce ![]()
Ahojte, vidim, ze kocarky se resi vsude. I u nas v podzimnich snazilkach se tam holky prehaduji:-) S temi pohyby to mam taky tak. Prakticky jeste nic necitim, ale kdyz jsem v klidu a polozim ruku tak nekdy krome bouchani srdicka citim, ze se tam vrti. Ale zatim to neresim, na to spravne kopkani si jeste tak dva,tri tydny pockam. Kazdy to ma jinak, tak se nedeste ![]()
Mishule, termin mame stejny, taky jsme zacali u 20.9 a ted uz je z toho dle NT screeningu 14.9., ale proste budu pocitat nekdy mezi tim. Jinak ja jsem sice byla na tom NT screeningu, ale MUDr rikala, ze mi ted 31.3. vezmou krev na tripletest, tak me taky napadlo, jestli to neni zbytecne se nervovat, kdyz to vetsinou vychazi falesne pozitivni.
ten velky UTZ se dela ve 20.tydnu?
Maufi, je fajn, ze uz jsi zdrava. Virozy v tehotenstvi znam, tak citim s Tebou. Snad uz je to za nama a do porodu uz budeme fit.
Jinak s tim vekem bych to fakt neresila. Ja budu slavit 31 v srpnu, tak to bude taky takovy darecek k babimu letu:-)))
Drzte se holky, ja jsem si odpol schrupla a je mi lepe. Pa,pa
Pusíku tak já jsem pár favoritů napíšu.Doufám že mě nikdo neukamenuje.Jané vynechám -moc mě zklamalo.
1.PEG PEREGO G3
2.TEUTONIA SPIRIT S3
3.TFK JOGGSTER TWIST
4.HERQULES-troj a šestikolka
Doufám že jsem na žádný nezapoměla,okoukni to tam a pak napiš , který by byl fajn.Taky musím koupit kočárek,ale manžel už nechce kupovat drahý- tak budu mít asi smůlu.
Jo a ještě jeden je docela dobrý RED CASTLE SHOP´n JOGG
Krásný ráno,
Maufíku ty teda taky nemáš chvilku klid . No snad chřipka už konečně odezní a začneš si užívat. S těma nákupama je to vážně nutné pořizovat to postupně, přeci jen ty položky jsou dost vysoký. Já malýmu zatím koupím jen postýlku a přebalovák , budu u nás v ložnici , takže jen udělám místo ve skříni na jeho věci. Vystěhuju výbavu na tenis a na kola do komory, stejně letos nebude akutální a bude místa dost. A teprve časem dokoupíme skříňky do dětskýho pokojíčku, počítám že tam se bude stěhovat tak někdy v půl roce, takže do té doby na ně snad našeřím , přidám porodný a bude to.
janiah, mně taky braly krev na tripple ,ono je to snad u nás poviný. No každopádně výsledek míním ignorovat , i když jestli bude blbej tak je jasný že mně nahlodá. NT nám vyšlo ukázkový tak se tím nechci stresovat. Jdu tam 31.3 tak uvidím co mi řekne.
Mishule, ty si teda nakládáš už zase v práci. No já už dneska 7 den taky nekrvácím tak snad to nezakřiknu. Ta svatba to bude fakt moc hezkej dárek na rozeninám 30 a 35 a 1 rok , tak to bude pořádná oslava ![]()
Hako tak ty dalčí budu muset okouknot. Ten Herqules Raptor, to byl můj největší favorit od začátku, Ten masivní podvozek , velký kola no s manžem jsem z něj byli úplně unešení, zkoušli jsem ho v obchodě, užasně manévruje, ale právě váha 15 kg, je dost. Takže nakonec jsme začli pošilhávat po Jané. Ty další omrknu, je fakt že jsem jim zatím moc pozornosti nevěnovala
Ahojky,
Pusíku, my budeme mít mrňouska taky v ložnici, ale nemáme žádnou skřín takže by jsme ji museli stejně kupovat. Tak to vyřešíme komodou rovnou s přebalovákem a až přebalovák nebudeme potřebovat tak z toho zůstane jen komoda.
Zatím pa