Poradna duly
Jana Čurdová
Janiah, držím pěsti aby ta tvoje cista , bestie taky začala pomale mizet. Je to pěkně na nervy když člověk ví , že jeho mimiško něco ohrožuje. Na ty testy držím pěsti , uvidíš dopadnou na 1* tak neboj. A hezky si užij pokoukáníčko
Ahoj
Janiah taky držím moc palečky,vše bude v pořádku.
Mě začali trošku nevolnosti přestávat,tak snad mi bude už lépe. Jinak s chřipkou ještě zápasím ,spíš tedy s rýmou.Je to ale o 80% lepší.Včera jsem to nevydržela a zajela si pokecat s MUDr.Začala jsem dost z ostra,až se chudák zakoktal.Je tu ale jeden háček:holky nevím jak u Vás,ale tady nějak zdravotní pojišťovny řádí a hlídají si kde jaký vyšetření , UTZ,atd.Koukala jsem jak blázen,správně bych na první UTZ měla jít až v 17tt,což pro mě se zdá dost dlouho.Ale je to opravdu tak.Zdravotní pojišťovny nechtějí proplácet žádné UTZ a vyšetření navíc,jen tak jak si to naplánovali oni.MUDr. mi nechal vyjet s počítače jak to teď pojišťovny dělají a od kdy na první UTZ.Bylo tam opravdu 17tt.Je to tedy sprostý a MUDr. tedy nevině i když kdo se v tom všem má vyznat,Vy máte za sebou už několik UTz a nic se nedělo že? Jsem zvědavá co se mi řekne v pondělí na kontrole,zatím jsem ze všeho dost paf. ![]()
Opatrujte se odpočívejte ,zdravím miminka a malá bříška
Hako já to kdesi taky četla že je nárok jen na 3 UTZ za těhu. No můj dr má UTZ v ordinaci a nikoho se nedoprošuje, takže ho prostě udělá pokaždé a hotovo. Pojišťovně to účtuje jako těhu poradnu , a asi si říká že ho neubyde a je to tak lepší. Takže fakt záleží na přístupu doktorů. Ted tvůj když UTZ nemá a musí tě někam posílat to má blbý, tam to prsotě nějak vykázat musí, ale je to fakt síla. On můj dr dělá UTZ normálně i při každé gynekologické prohlídce i když jsem těhu nebyla, takže tak. Držím pěsti ať je u tebe všechno v pořádku.
Ahoj,
Pusiku, beru jen ten Ascorutin - zatím 3 x denně, pak mi to doktor asi sníží… Nic jiného neberu. Ale ten Ascorutin zastaví krvácení, bojím se, že se tím ale ten hematom nevstřebá… Hlavně se bojím, aby se nedělaly další, chtěla bych zkusit něco na posílení těch cév.
Hako, to že je nárok na nějaké 3 UTZ to vím, ale 17. týden mě přijde fakt pozdě. A ono je to taky o tom doktorovi, mě dělali i UTZ navíc - teď i kvůli tomu krvácení a hematomům. Nikdy jsem ale za nic nemusela platit.
Nechceš se porozhlédnout po jiném doktorovi?
Jinak ale k těm UTZ - také není dobré, když se jich dělá zbytečně moc, tchán dělá do nákupu zdravotní techniky, nakupoval pro nemocnici Na Homolce, teď dělá i něco pro ministerstvo, překládal teď nějaké dokumenty k nějakému UTZ - fakt dobrá značka - přímo výrobce uvádí, že by se ty UTZ měly dělat jen pokud je to nutné - ne zbytečně moc… Doktoři sice říkají, že to není škodlivé, ale přeci jen, jsou to nějaké vlny, zvuky, které ten organismus vnímá a to dítě ruší - viděla jsem u kamarádky na DVD ze 4D UTZ, že si holčička normálně dávala ručičky na ouška.
M.
Krásné pondělní ráno , tak já si říkám zase další týden za mnou . Už za týden jdu na kontrlolu tak snad se do té doby nic nestane.
Mishule, piju ten pohankovej čaj, celkem je dobrej, i na netu v her. poradně uvádí že posiluje žily a vlásečnicea a snižuje propustnost a lámavost , takže snad pomůže. Našla jsem ještě že na vstřebávání hematomů pomáhá Arnica Montana 9 je to homeopatikum, bohužel se mi nepodařilo zjistit jestli se může v těhu. Takže ho mám koupený , ale nemám odvahu ho užívat. Tak snad se někde dozvím jak a kolik ho brát. V lékárně toho moc nevěděli ![]()
Ahojky holčiny, mám ted´nějka moc nabitý program tak nestíhám nakukovat tak čassto.
Pusíku,Mishule držím palečky ať je všecičko vp ořádku a hematomy už zmizí.
Ostatí holčinky opatrujte sebe i bříška.
U nás je všechnov pořádku, zdá se, že i nevolnosti mizí, ještě minulý týden jsem teda zvracela, ale zlepšuje se to, tak snad.......
papa Maru
Ahoj děvčata,
tak jsem dnes byla na NT - na tom screeningovém UTZ, před tím už i na krvi. Tak je to v pořádku, riziko Downa je 1 : 6961, což je naprosto mizivé
Dneska s náma byl i taťka, tak nám detailně všechno ukazovali - dvě nožičky, dvě ručičky, pět prstíčků, srdíčko, žaludek, močový měchýř, na fotce je krásně vidět pusinka, nosánek, bradička i mozek. Fakt jsem se neubránila slzám, můj drahý se ptal a sledoval a byl úplně nadšenej. Navíc u Apolináře zavádějí 4D UTZ, tak to zkusili, no vida a bylo něco vidět, fakt zajímavé.
No a hlavně to vypadá, že se vyčistily ty hematomy, nic tam vidět nebylo, tak mám radost. Snad se další neudělá ![]()
M.
Maru, díky za podporu. Je dobře že ti nevolnosti mizí. Nabitý program si užívej. Je to super když nemáš čas se moc zabývat sama sebou tak jako já.
Mishule gratuluju k NT a krásným výsedkům.
A taky k tomu ústupu těch zmetků. Ten můj se zrovna denska v noci přihlásil. řádně teče, hnědě, tak snad je to dobrý. Ale i když jsem s tím počítala snažila se na to připravit tak mně opět zachvátila panika. Sleduju každý píchnutí v břiše a jsem zralá na psychiatra.
Ahoj Tehulky,
vcera jsem byla na tom genetickem screeningu. UTZ i krev a hlavne kombinovane dopadlo dobre, tak jsem zase klidnejsi. Cele dopoledne jsem byla na nervy, protoze krev mela byt az dnes, ale dockala jsem se dobre odpovedi, tak jsem stastna..snad to tak pujde i dale.
Mejte se pekne, opatrujte se, vsem Vam fandim!!! Pohladte minibriska ![]()
Uz jste nektera pribrala? Ja mam porad minus 2 kg. Jsem zvedava, kdy to prijde..
Pa,pa
![]()
Janiah, to je bezva že ti výsledky dopadly dobře. ![]()
Gratuluju , další krůček je za tebou. A to je moc fain
Jinak já se pořád trápím s tím hematomem, jsem z toho hodně vynervovaná. Jak se ptáš na váhu tak já od minulýho týdne zhubla 1,5 Kg, před tím jsem neustále přibírala už od Stimulace a to jím fakt málo a teď najednou takovej propad a to jím pořád stejně. Teda jsem docela baculka po té stimulaci, ale jaksi se bojím jestli zrovna teď je ta pravá doba na hubnutí. V pondělí se na to musím zeptat doktora co s tím, podle knížky by se právě od 12tt mnělo oběvit přibývání na váze. Tak nevím.
ahoj holky, jsem tu poprve (alespon myslim, uz s mi plete, kam vsude jsem psala) a chtela bych se vas zeptat.mam termin 12/09/, ted jsem teda ve 14tydnu. v pondeli jsem byla na vysledkach genetickho screeningu u apolinare (krev + ultrazvuk) a vyslo nam 1:15 000 riziko gen. onemocneni, downa atd. prislo mi to dost, ale netusim, jake jsou relace. kolik jste zhruba meli? je tohle o.k.?a sla jste pak nejaka jeste na triple testy nebo je to zbytecny? slysela jsem, ze casto vychzi falesne pozitivne.
diky za odpoevdi a hodne zdaru, p.
Ahoj P, myslím že ti vyšel nádhrernej výsledek. Já teda neznám relace můj dokrot mi ho dělal sám a jen mně řel že vyšel krásně ryziko 5× méně než je dáno mým věkem (34) a tím to zhaslo. Triplle vycházi opravdu velice často falešně positivní a tak nevím kdlidně na ně běž a výsledek prostě pak neřeš. Můj dr. se ani nezmínil že by je mně v plánu dělat . Kontrlou mám v pondělí 17-3 to budu už 16+3 takže jedině by je udělal teď ale nevím nic o nich neříkal.
Jinak vítej mezi náma, doufám že budeš nakukovat častěj, aby tu nebylo tak smutno.
Vám všem ostatním krásnej víkend. Hezky si užívejte a pište. ![]()
Jo P ještě jsem ti chtěla napsat že je to vlastně statistické vyádření. Které znamená že když se narodí 15 000 dětí tak 1 z nich by MOHLO né mnělo Downův syndrom, takže tak. Je to jen zhodnocení možného ryzika. A myslí že je to krásný výsledek.
P neboj bude to v pohodě, testy máš ukázkový a začalas druhej trimestr, takže to nejhorší už máš, vlastně máme za sebou.
Já si to teda řeknu až v pondělí až pokud UTZ ukáže že je mimišek v pořádku. To krvácení i když mně na něho doktor předem upozorňoval, tak mně stejně pořádně vyděsilo. Snad se to teď už konečně zlomí a bude dobře.