Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mám poklizeno a nakukuju co je nového.
Maru gratuluju k výsledkům. Hned člověku spadne kámen ze srdce
Zase jeden krůček za tebou.
Maufíku knížka se jmenuje Velká kniha o mateřství, autorka Markéta Behinová a Klára Kiserová, Odborná redakce MUDr. Petr Karger.
Je moc skvělá. Já kdysi právě jednu podobnou mněla , jenže vydanou v Angili a jen přeloženou a ve spustě věcí se prostě vyšetření a porodní metody a vlastně všechno od těch českých liši. Tuhle vydali u nás před dvěma letama , takže je docela akutuální. Je tam těhotenství měsíc po měsíci, popsaná všechna vyšetření, co se děje s miminkem , a tebou. Pak celý porod, nač se připravit co vzít sebou, taky co jíst o aromaterapii a muzikoterapii a hlavně je tam všechno o miminku až do 3 let jak poznat nemoci, jak reagovat, nač dát pozor. Příjde mně opravdu bezvadná. Stála 599Kč.
Ahoj těhulinky,
jen nakukuju,abych se podívala,zda jste všechny v pořádku a jste,tak jste mi udělaly radost.
Držte se a pohlaďte za mě bříška.
papa ![]()
Ahoj holky,
hlasim, ze po kontrole vse ok, mimi krasne kopalo nozickama a mavalo a porad se vrtelo a srdicko bouchalo, tak jsem zase klidnejsi po tech nervech s chripkou a rymou a bolesti zeber atd.
11.3. jedu do Zlina na ten geneticky screening, tak snad i tam bude vse v poradku.
Miri, je fajn, ze porad nakukujes, jak je? Doufam, ze uz to min boli.. ![]()
Zatim ahojte, mam hlad, tak jdu neco ukuchtit at tu s mimiskem nepadneme za vlast. Mejte se pekne a pohladte pupiky ![]()
Jo jeste jedna vec. v pravem vajecniku mam porad cistu a je stale 4,5cm, tak jsem z toho nervozni, protoze MUDr dneska rikala, ze pokud nezmizi do 4 tydnu, tak pujdu na laparku a tam ji zneskodni. Mela bych ale sileny strach, aby do me jeste nekdo vrtal a neposkodil mimi. Nemate s tim nekdo zkusenost?
A jeste jedna zpravicka: v sobotu 14,01hod se memu brachovi narodila 1.dcera - Adelka 50cm a 3,45kg. Je nadherna, dneska jsem tam byla na 5 minut juknout. Porad jen spinka a papa, proste zlaticko…
Tak pa
Ahoj kočenky, tak já se opět hlásím s potížema. Dneska v noci jsem začala špinit, takže daší výjezd do porodnice. Prý to nejspíš opět souvisí s mrchou která mněla být v sobotu. Naštětí už to ustává. Miminko bylo v pořádku pohyby i srdíčko. Opět mám nařízený klidový režim. Jenže mně to vyšetření strašlivě polekalo. Do zprávy napsala že je mimi 13+0 ale podle UTZ z minulého týdne by mnělo být už 13+4 tt to znamená že se během týdne o 4 dny zpomalilo. Jsem z toho rozhozená ještě víc než z toho špinění. Odpoledne budu volat svému gynekologovi. Snad ten rozdíl vznikl jen tím že kontrola proběhla na jiném UTZ.Ale 4 dny rozdíl to mně příjde moc, Vždyť v téhle době 4 dny musí být rozdíl skoro centimetru. Jsem s nervama totálně v pr… ![]()
Ahoj děvčátka,
no mně je od včerejška tak všelijak… Ráno jsem byla na krvi - na screeningu, tak jsem zvědavá na výsledky (jdu na NT až 10.3., tak to je něco to do té doby vydržet). Pak se mi v práci udělalo špatně, tak jsem šla domů a pak cokoliv jsem snědla, tak šlo ven, dneska je to krpaet lepší, ale stejně mám ten žaludek takový nejistý…
Pusiku, já se toho hematomu taky bojím, minulý týden, když jsem byla na U¨TZ, tak tam pořád byl. Navíc mi ve středu doktor dělal nějaké odběry z čípku - a já jsem ho tedy vždycky měla citlivý a dost často při vyšetřecních krvácím, takže jsem mu tam začala docela dost krvácet, ale pak udělal UTZ a vše bylo O.K. jenomže odpoledne jsem taky ještě krvácela a pak jsem až do soboty špinila… Ale neměla jsem žádné bolesti, tak jsem se snad jen vyčistila, teď už je to O.K. Ale doufám, že ten hematom zmizí, poněvadž mám teď zakázaný sexík, aby ten hematom nepraskl
No a Pusíku, nevíš z čeho se tam ten hematom udělá?
Já zatím nenakupuje nic na miminko - nechci to zakřiknout…:-) Začnu až ve druhém trimestru. Ale zatím jsem si koupila ten kojící polštář - kvůli spaní ![]()
Holčiny, tak se opatrujte a pozdravujte mimísky…:-)
Mishule, je to trápení a věčný stres viď ? Já už mám hematom pryč, on odešel při tom obřím krvácení , děsila jsem se že se udělal znovu , ale naštěstí ne, prý to špinění souviselo s MS a prý se může oběvovat až do porodu.
Když jsem se ptala proč se ten hematom posledně udělal, jestli jsem něco nedělala špatně tak mi Dr. řekl že jak se miminko zahňizďuje v děloze hloubš a hloubš tak vypouští takové háčky a stane se že někdy jím naruší nějakou cévku ta praskne a vytvoří hematom. Je to vlastně prasklá malá žilka. Překvapuje mně že tě nechává chodit do práce, já mám nařízeý absolutně klidový režim, jen na záchod a zpět lehnout. No o víkendu jsem ho trošku porušila a šla na vycházku a asi se to hned projevilo. Takže klidový režim nadále trvá. A to jsem mněla od Dr slíbeno že od další kontroly co bude 3.3 bychom už ten absoluní klid mohli změnit, pokud bude vše v pořádku.
Buď na sebe moc opatrná.
Ahoj těhulky.
Pusíku moc se opatruj a odpočívej
Mishule taky odpočívej vím co to je když je Ti pořád špatně
Mě se trošku ulevilo od nevolností,ale chtělo by to ještě kousek a bylo by mi fajn.Jsem pořád v nejistotě,protože mamka to minulý týden nestihla dojít zatím naším MUDr. Jsem dost nervózní,kontrola 10.3.- dlouhá doba.Závidím víte že máte srdíčko,já nevím ani jestli je tam jedno nebo dvě.HRŮZA.Chystám se na něho,asi si to panáček za klobouk nedá co se mu chystám říct.Doufám že je vše v pořádku jinak ho zabiju.
Toník chudáček je nemocný a teď když je venku jak na jaře , my zápasíme s velkou rýmou a horečkami.
V pátek si jdeme vyzvednout klíče od našeho bytečku,tak alespoň jedna krásná zpráva.Manžel tam bude dělat nějaké úpravy a hurá bydlet. Už je na čase tísníme se v 10m2 a leze nám to na mozek.
Opatrujte se odpočívejte,dávejte na sebe velký pozor a zase někdy ahoj ![]()
Hako, to je teda vážně příšernej přístup. Z takovýho doktora by člověk zešílel. Teda já určitě. Pořádně mu to nandej. Nemáš možnost si najít jinýho doktora ? Tenhle je jako by ho někdo zapoměl před 30lety nakopnout.
Gratuluju k bytečku. To se budete s mimíškem krásně stěhovat do nového. Ty se moc opatruj. Možná bys mněla užívat něco abys to od malýho nechytla, chřipka je v začátku moc nebezpečná pro mimi v bříšku. Mně byla jako prevence doporučena homeopata, Oscilococcinum a je fakž že to pomohlo. nejsou ani moc drahá stojí 130 Kč 6 ampulek a používá se jden jednou za týden jako prevence. Při začátku nemoci 3 denně ale jen jeden den. Manža to zkusil a úspěšně se tak zbavil rýmy a bolesti v krku 3 den od pužití. Phlaď za mně Toníčka i bříško ![]()
Ahojky,
tak čtu, že ani jedna nemáme zatím klidný těhu!
Pusíku, to je strašný, ale ještě že tě doktoři hlídají. Já vůbec nepociťuju že jsem měla mít MS ani nevím kdy! Hlavně dodržuj klidový režim a dávej na sebe i mimíska pozor!
Mishule, taky buď hodně opatrná!
Hako, tvůj doktor je vůl!!! Nechápu, že ti neudělal ani jeden UZ jak může vědět, že je vše v pořádku? Držím palečky aby bylo a pořádně mu to pak vytmav!!!
Já teď měla 5 dní super těhulkování. vůbec mi nebylo špatně, nezvracela jsem a myslela jsem že je to za mnou! Jenže včera večer to začalo znova! A dneska už jsem byla 5× - dělám si čárky! Hlavně abych nemusela zase do nemocnice!!
Mějte se hezky
Ahoj těhulinky,
Jani , jo už je mi mnohem líp a hlavně mám zase vidinu,že se něco bude dít, ted hlaavně abych se dala do pořádku jak po fyzický tak po psychický stránce a věřim tomu, že ted už to vyjde!
Jinak je mi moc líto tý cysty,ale máš na to 4 týdny,tak třeba potvora jedna zmizí., moc bych ti to přála. ![]()
Pusíku , drž se holka, uvidíš, bude to dobrý! ![]()
Mischule , taky se drž a hlavně odpočívej!
Holky musíte to i za mě dotáhnout do konce, snad jsem si tu největší smůlu vybrala já.....
Mějte se,papa
Ahoj Mirinko,
ty náš statečnej bojovníku. Jsi moc hodná a brzo určitě zase nabereš síly a bobečka se dočkáš. Děkuju moc za podporu. V pondělí mám kontrolu u svého lékaře, takže snad se ta ukáže, že je všechno v pořádkua a ten rozdíl byl jen v přesnosti mněření na UTZ.
Ahojky holky, tak koukám, že všichni hajáte a máte klidový režim!
to mě mrzí! Já asi jako jediná sem naposto v pohodě(ťuk ťuk-abych to nezakřikla). Sice sem doma, ale jen kvůli nevhodné práci. Není mi špatně, nekrvácím…akorát u nás není dnes moc pěkně! Schovalo se nám sluníčko ![]()
Tak hlavně, ať brzo vstanete z postýlek a jdete na procházku! Mějte se mo pěkně, zase se ozvu!
Ahojky holčinky,
moc mě mrzí jaké vás stále provází problémy. Držte se, moc držím palečky aby bylo všechno v pořádku. Já se mám dobře, nevolnosti už skoro ustoupily. A dneska jdu dokonce na těhu cvičení. Dr. mi to dovolila a já už se moc těším, že mě přestanou bolet záda a že mi někdo ukáže jak se můžu protáhnout.
Opatrujte se moc na vás myslím Maru