Termín srpen/září 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28.3.08 22:17

Ahoj Maufko, snad už bude pěkně- taky doufám.
Tak mi chodily do Repromedy- centrum reprodukční medicíny v Brně. To mě mohlo napadnout, že je to CAR skratka centrum asistované reprodukce. To jsem ale trdlo. :roll: :wink:
Já si naštěstí nemusela píchat injekce do břicha. Brala jsem taky ty prášky(klomifeny) na tvorbu vajíček a pak mi dali injekci na vyvolání ovulace. Chtěli nás poslat i na inseminaci po 3 nezdarech a tak jsme si řekl, že tu inseminaci zkusíme za 2 měsíce(museli jsme taky našetřit) a ono to vyšlo. A vyšlo to tak, že mi asi dali tolik klomifenu, že se mi vajíčka vytvořili i na počtvrté, když jsme tam nebyli a otěhotněli jsme. Jinak manžel je úplně v pohodě a mě zjistili anovulační cykly(cykly bez tvorby vajíček) a že mám v krvi víc testosteronu. Ale vejcovody mám průchodné(mimochodem nepříjemné vyšetření).
Ahoj Pusiku, prosím tě jak jsi si tam dala tu tvou malou fotečku do toho levýho rohu, kde máš ten svůj nick Pusik? Poradíš? Našla jsem jen jak dát sem ty metříky a obrázek, ale tohle jsem nějak nenašla. No, dnes už půjdu fakt spát, protože už mi celá rodinka spinká, tak ať ráno nevypadám oproti nim jak moucha cece s velkýma očima a oni budou přitom krásně vyspaní.
Tak dobrou noc vám všem přeje Martina 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.08 12:16

Krásný den všem,
dneska ale venku aspoň tady u nás není tak krásně jako včera. Od rána prší a je zataženo. Sice z pod mraků vylízá občas trošku sluníčka, tak třeba se už konečně to počasí umoudří a odpoledne bude trošku hezky. Dneska jsem byla na velkým nákupu v DM drogerii. Zase jsem tam nechala skoro tisícovku. No ještě že tam nechodim každý den, ale tak 2× do měsíce, někdy ani to ne. Tak jsem nakoupila nějaké čaje pro těhotné, mokré ubrousky pro Míšu a taky ty čaje od Hippu a nějaké přesnídávky nebo co to je od Frutapury. To jsem koupila poprvé- měla jsem ty slevové kuponky, tak jsem to koupila na ochutnání- ať si Míša dá. Jo a co mu moc chutná, tak to jsou ty sušenky od 6. měsíců od Sunarky. Takže i to jsem mu koupila. Teď jsme došli, takže se vaří. A co dneska vaříte? My budeme mít sekanou s bramborem. Jo a novinka- v noci a ráno jsem už ucítila první pohyby. Konečně- hurááááááá. :D Tak se mějte všechny moc krásně. Papááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.08 09:14

Ahoj holčiny,
koukám, že sem asi moc o víkendu nikdo nechodí- nevadí. Tak až sem někdo přijdete, tak si aspoň počtete. :) Tak včera se odpoledne udělalo tak krásně, že jsme vzali kluky ven. Manžel naučil Petříka jezdit na kole bez těch přídavných koleček. To bylo sice pádů, ale ani jednou neplakal a kluci se nevzdali. Já s Míšou jsme je s povzdálí pozorovali a Míša si ťapkal po svých kam se mu zachtělo. Tak si ošahal písek a trávu a klacek a plno jiných věcí, co byli okolo. Bylo vidět, jak se mu to capkání po venku moc líbí. Domů jsme šli až o půl sedmé večer- kdyby náhodou zas dlouho nebylo tak hezky, tak jsme si ten den pěkně užili. A Míša nám i v kočárku pak usnul. Takže se nám ten včerejší den moc povedl. Dneska máme tady u nás už od božího rána taky sluníčko. Obloha je krásně modrá bez mráčků (ani bílý mráčky nejsou). Takže pokud se to počasí nezkazí, tak půjdeme zase na celé odpoledne do parku. Máme tady totiž obrovský park s hodně hřištěma a cestama a tak, takže se dá jít kam chceme i když je tady třeba plno lidí. Tak Petřík bude trénovat a vylepšovat svou jízdu na kole bez koleček a já budu s Míšou capkat po parku a ošahávat krásy přírody a materiály vyrobené lidmi(lampy, lavičky…). Jo a co budeme vařit dneska? Zbyla nám ze včerejška sekaná, tak si uděláme svíčkovou s knedlíkem a k tomu tu sekanou. A je hotovo.
Tak se mějte všechny moc krásně a užívejte si také sluníčka, pokud tam taky u vás svítí. Papááááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
31.3.08 12:40

Ahoj Holčičky,
tak jsem od doktora zpátky
Dneska jaksi nestíhám.
Mladej už mazal do školy, myslím že to nic nebylo ale raděj jsem mu ještě nechala stpgip aji endiaron, ono přeci jen jestli tam něco bylo tak ať se to doléčí i v lékárně říkaly brát minimálně 3 dny tak raděj ještě dneska zobe tablety.
V poradně jsem dopadly dobře. To je úleva další kontrola až za 3 týdny a to bude už velkej UTZ . Jo trypple vyšly ukázkově, i doktor se tomu sám divil vzhledem k tomu krvácení říkal že to je moc hezkej výsledek, dokonce i krevní obraz dobrej. Jen jsem mněla dneska vyšší tlak ale tep byl přes 100 takže topřikádal tomu že jsem k němu šla pěšky a docela rychle, protože jsem se z domu vyprdolila pozdě.
No byli trošku nevičky chtěl poslouchat srdíčko a nemohl ho najít, pak se na to vyprdl , že mrkne UTz a ten ukázal krásnou akci a taky vysvětlil proč zase už malýho necítím. Já naposled v sobotu v noci cítila najednu takovou velikou vlnu no a od tý doby nic, no a to na nás drahoušek vystrčil pdelku. Hlavu si zasunul někam dozadu k páteři a leží si tam napříč, a nahoře má jenom zadnici. takže jsem si ani nebrala fotečku protože na prdelku jako laik ani na moc nejde poznat.
Na výstavišti to nebylo nic moc. Ale jednoznačně jsem se rozhodly pro Jané takže ho v květnu obědnáme. Paní říkala raděj dřív, Španělé v létě totiž nepracují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
31.3.08 12:46

Martino
tu fotečku musíš neprve upravit a zmenšit, ono to chce jen hodně malej formát a dáš ji místo toho obrázku cos použila z nabíky emimina , je to tuším o řádek níž je tam volba vlastní a pak už klasika , procházet a vybereš ji od sebe z PC.
To máš bezva že se ti podařilo otěhodnět bez IVF u nás bohužel byl problém na manžělově straně, takže nebylo zbytí než IVF +ICSI . Injekce do břicha byly celkem v poho, zato agolutin do zadku na podporu těhotenství byl dost maso. No je to fuk hlavně že to nakonec dopalo, mám za sebou 3 embriotransfér a už jsem moc nedoufala. Snad se to podaří až do zdárnýho konce. Dneska mně výsledky u doktora naladily optimisticky tak snad se něco nepos…
Víkend byl nádhrenej, to máte doma šikulku když zvládla jízdu bez koleček za jeden den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.08 19:35

Ahojky děvčátka, tak vás tu zase zdravím. Pusik- díky za radu. Já to pak našla napsaný a vysvětlený i tady na emiminu v sekci testík nebo admin.....teď nevím. Každopádně se do toho jak budu mít čas pustím. Teď jsme hodně venku jak je pěkně, takže toho času doma u pc moc není. Prošla sis s manželem teda pěknou zkouškou. Tak ti držím pěstí pro štěstí, ať je vše v pořádku. Dneska se nebudu nějak rozepisovat, protože mi po osmé přijde manžel a tak musím ještě nachystat jídlo a udělat mu kafe. Všem přeji hodně sluníčka a zdravíčka. Tak papáááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.4.08 12:19

Holčinky tak jak pak se máte ? Co pohyby už je cítíte. Já už zase skoro vůbec a tak mně to trochu trápí. To víte radost z UTZ vydrží jen krátce a už bych zase nejraděj na Filípka čučela.
Martinko máš krásný dětičky. Když vidím toho malýho bobka jak hačá starší brácha za ním jako ochránce… Krása. Hele to bude trojka, moc přeju aby mněly malou princezničku :D Ale je to fuk, viď jen ať je v pořádku a nic víc si člověk ani nemůže přát.
Maufíku ty už jdeš na ten velkej UTZ že ? já za 3 týdny už aby to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
2.4.08 12:43

Ahoj holky,

Pusiku, ja taky jeste nic necitim a uz zacinam byt taky nervozni, ale jeste radsi budu v klidu, prece jen jsem 16+3, tak treba to bude jeste tyden dva trvat. Brisko se mi uz malinkou bouli a to i po ranu, tak aspon to me uklidnuje, ze tam mimisek roste a buduje se domecek.
V pondeli jsem byla taky na KO, brali mi i krev na Triple test a vsechny ty ostatni veci, vcetne kr. obrazu, snad to dobre dopadne, pocitam jen, ze budu mit zase min zeleza jako pred 3 tydny. Jeste jsem si nekoupila zelezo v tabletach, ale asi si radsi obcas lupnu, at neco nezanedbam. V nemocnici mi davali kazdy den jednu tabletku, tak treba se to zlepsilo a ted jsem i jedla vic masa, tak uvidim.

Vcera jsem si byla sbalit veci v kancliku v praci. Domu jsem jela az v 17 hod, byla jsem totalne grogy. Mezitim jsem totiz mela jeste nejake vyrizovani a schuzky, tak se to natahlo. ale uz si nedovedu predstavit, ze bych v takovem tempu mela byt kazdy den. odpol uz jsem potom citila, jak me pri chuzi do schodu tlaci deloha, tak jsem si rekla dost, ze uz musim jet domu. Vsechny nepotrebne dokumenty jsem scartovala a jela jsem. Tak snad uz bude klid, sluz. notebook i mobil jsem taky vratila, tak uz si muzu oddechnout a soustredit se na nove veci.

Mejte se holky hezky a opatrujte se!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.4.08 13:37

Janiah, tak to je bezva, už si budeš užívat těhulkování. S těma pohybama neblázni . Jsi prvorodička. Já jsme druhorodička a první jsem cítila až 17+5, takže klídek. Ptala jsem se i Doktora a ten říkal že je to velice individuální , že loni mněl paní co je poprvé cítila až ve 23tt. On sám je proti nějakýmu přikládání velký váhy pohybům. Teda těm počátkům. Říkal že miminko má zatím hodně vody a dost místa, takže prostě ho cítit nemusím.
Jinak já už začala nakupovat. Něco jsem ulovila na mimibazaru v aukci. No musím se pochlubit.
http://www.mimiaukce.cz/aukce.php?…
teda s cenu jsem se rozjela, jenže já pak už jen chtěla vyhrát. Ten prodávající to ale ocenil a poslal mně k tomu oblečku i krásnýho úplně novýho maňáska Pů, je úžasenj takže má Filípek i prní hračku. Jo a už dřív jsem v Ca A koupila 3 krémový ponožky s Pů a dvě krásný zelenkavý bodýčka jedno se žirafou a jednou zeleno oranžovej proužek, tkže máme první hezkou :,-(u na střídání :D No mám už i pár dalších věcí tak jsem dneska naděla hormádky podle barviček a rozhodla se co ke které dokoupím , dneska vyrazím na lov se seznámkem :-) Už se moc těším :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
2.4.08 17:05

Ahojky holčiny
Pusíčku, já už pohyby cítím čím dál víc. Ještě před týdnem to bylo občas, ale teď s manžílkem číháme každý večer. Nejvíc je cítím, když si lehnu a mám naplý bříško. Mrňousek se nejdřív asi jen tak převaluje a pak párkrát kopne. Jo na velký UZ jedem v úterý. Hrozně se těším, protože na posledním UZ jsem byla 15.2. Jinak taky nakupujem, nejvíc máme bílou, žlutou a zelenou barvu. Hlavně moje mamka je „blázen“ pořád by něco kupovala.

Janiah, tak konečně budeš odpočívat a užívat si těhulkování. Pusík má pravdu z těch pohybů se nenervuj. Já je taky začala cítit tak v 18.tt.

Mějte se hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.08 10:19

ahoj těhulky,jsem moc ráda,že se vám vede dobře i vašim mimíškům.My už konečně od neděle spíme ve svém bytě,ale práce je tu dost. O víkendu manžel začne sestavovat kuchyň,já pojedu objednat ložnici a zatím končíme nebo nás to finančně zrujnuje.Jinak mi začalo růst bříško,ale váhově jsem nepřibrala ani kilo,snad je vše v pohodě.Už nevím kdo se tu ptal kolikátý jsem týden.Tak podle poslední menstruace bych dnes měla být 15+6.
Včera jsem táhla nákup a Toníka v náručí do 4.patra a doma mě začalo strašně bolet v podbříšku,že jsem lezla po čtyřech a dost to bolelo.Manžel mi pak vynadal,že nakupovat bude chodit sám a Toníka mám vzít jen několik pater a pak ať jde za ručičku po svých. Ono je to ale těžký když se chudák kymácí na schodech jelikož nemá takovou stabilitu a já mám jen jednu ruku volnou na to abych ho udržela.My se to naučíme a pak budeme pěkný machři.
Opatrujte se a odpočívejte ahoj nepřihlášená HAKO

• Citovat
  • Upravit
550
3.4.08 11:11

Maufíku, když ono to nakupování je tak úžasný :lol: Já ze začátku právě taky vybírala jen neutrální barvy, ale teď když je to definitivní tak jsme nakoupily už i modrou. Už taky Filípka cítím o něco víc, konečně změnil polohu takže už opravdu cítím nějaký ty kopanečky. Teda nejvíc v noci, přes den i když si lehnu tak nic, za to v noci když nemůžu spát cítím prďolku jak tam šmejdí. No nazdar. Dítě s obráceným rytmem, tak to si po prorodu asi užiju.
Haho, teda ty bys zasloužila na prdel. Neblázni holka, musíš na sebe být hodně opatrná. Táhnout nákup a ještě Toníčka. Já vím je to těžký člověk si nemá jak pomoct. Věřím že je Toníček šikula a brzo zvládne ty schody úplně sám. Jinak moc gratuluju k bytečku. To bude paráda až si tam uvaříte první společný oběd co . My se stěhovaly před 3 rokama a pořád si pamatuju ten úžasnej pocit. Všechno voní novou malbou , všechno nový, největší potěšení pro mně bylo poleženíčko ve vaně. Koupelnu i záchůdek jsme vykachličkovaly žlutě a na listelách josu oraznžový kopretiny, připadám si tam jako na louce, jen dens už se tolik neraduju. Bílý spáry na podlaze to byla kravina :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.08 11:47

Ahoj holčiny,
tak jak vás tady čtu, tak už nakupujete a některé i blbnete- viď Hako. Nesmíš se tak přetěžovat. Já sice taky nosím Míšu, ale ten je asi o něco lehčí (10kg). A netahám ho do hlavně do schodů. I když já vím- ono se to lehce řekne. Zkus to udělat jinak- na nákup si vem nějakou krosnu na záda a tak budeš mít obě ruce volné pro to, abys držela Tomíka za obě ruce když jdete do schodů. Nebudeš tak přetěžovat bříško. Sice to trošku odnesou záda, ale pořád ti to neublíží těhotenství a miminku. Já to tak taky dělala.
Maufko, tak jak tě tu čtu, tak ty už pohyby asi fakt cítíš úplně. Já zatím jen občas- spíš méně často. Je to divný, ale je to tak. Prostě úplně jinak než u předchozích těhotenstvích. A nebo to prostě jen tak nepozoruju, protože na to asi nemám tolik času při těch mých chlapech. Ale mimi je v pořádku(v pátek jsem byla na utz), tak si z toho už tolik nedělám jako třeba před týdnem.
Jinak já včera zrovna taky nakupovala, ale né na mimi- na Míšu tepláky a mikiny(bundy jarní ještě nemaj) a Petříkovi kalhoty do školky.
Dneska se ve školce fotí, tak ode mě včera dostal instrukce, aby si hlavně nestoupal dozadu za velký kluky(předškoláky), protože je menší a nebyl by tam pak zas vidět(jako na mikuláše). Tak jsem pak zvědavá.
Míša mi dostal trošku rýmečku, tak furt prská. Ale zase je to dobrý, protože mu tam už nechci strkat odsávačku a tak to aspoň vyprskne tím nosem ven. Na smrkání je ještě prcek.
Pusiku, já měla prvního mimiska(Petříka) v bříšku tak lenošivýho, že ho při každým utz a kardiotokografu museli budit(třásly mi z břichem sem a tam). A nakonec je z něj hyperaktivní dítě. Míša toho jsem cítila brzo a né že by seděl na jednom místě, ale řekla bych že je normální dítě- ani hyperaktivní a ani líné. Takže se neboj. Jo ale teď si vzpomínám, že Petřík mi v porodnici pořád spal, ale jak jsme dojeli domů, tak pořád plakal(ale to bylo hlady, protože mu moje mlíčko nestačilo). A Míša ten spal myslím tak do 5. měsíce pořád. Ten se jen najedl a zase usnul. Ten měl dost- pěkně přibíval(i 600g týdně). No taky jsem ho kojila ještě teď v roce. Takže mlíka sem měla plno(ještě dostával i Petřík odstříkané, a prý mu moc chutnalo), takže ten hlad mít ani nemohl.
Tak se mějte všechny moc krásně. Jinak tady už je ošklivo(ale asi jako v celé ČR) A já teď musím přebalit Míšu- nějak smrdí :lol: No po banánu no. :) Tak to muselo z něj ven. :D
Tak ahoj všem Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
3.4.08 11:50

Ahoj holky,

je to neuveritelne, ale vcera vecer byly prvni pohyby a taky par mrnavych kopanecku, ktere citil i manzel, kdyz polozil ruku na brisko. Divali jsme se zrovna na pohadku Dum Hracek pana Magoria (je to novinka s Dustinem Hoffmanem) a najednou se tam mimi zacalo mlet a nekolikrat koplo na prave strane. Bylo to super:-) Dnes rano se tam taky vlnilo, ale mozna to byly streva:-)

Jinak Hako - taky Te musim sprdnout za to tahani se. Ja jsem to udelala jednou, ze jsem nesla dve tasky do 3 patra a pak jsem mela bolesti tak hodinu. Od te doby vzdycky jdu z auta radsi na trikrat nebo kdyz je manza doma, tak pekne nakluse a nosi. Hlavne bud opatrna, to neni sranda, kazdy tlak Ti muze ublizit..

Ja oblecky jeste nekupuju, mam porad jen dve bodycka, co jsem si kdysi koupila, prtz. se mi libily, ale pockam si na velky UTZ a snad uz pak muzu i v konkretnich barvickach. Takhle kdyz nevim, tak me to ani nebavi vybirat.

Co se tyce kocarku, tak porad nevim. Byla jsem se divat na ABC Design 4-tech, je moc pekny a i s autosedackou se vejdes do 13 tis, ale porad jeste pokukuju po necem jinem. Jane tady ma kazdy, tak z toho principu ho radeji nechci, i kdyz je krasny. Vcera mi kamoska doporucila Mura Maxi Cosi, je fakt krasny, cenove vyjde, jako Jane a hlavne pusobi robustneji a stabilneji, jenze je podle me dost tezky, tak nevim, jak bych to tahala tady v baraku. To bych musela podvozek nechavat v aute:-) jeste se na nej zajdu podivat v realu. Mrknete na nej a dejte vedet, co Vy na to.

http://www.kocarky.cz/…-mura-4.html

zatim pa, jdu se nakreslit a pak neco koupit na obed. Asi udelam i hovezi vyvar s nudlemi, mnam:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
3.4.08 12:15

Marti no snad budeš mít pravdu. Já právě mněla syna hyperaktivního a musím říct , že mu zůstalo do dneška . Je mu 15 a vůbec se nezměnil. Nejhorší je ta jeho nespavost už jako mimink nespával od 1,5 roku odmítal spát přes den, ve školce kvůli tomu bylo děsný dusno a je to s ním čím dál horší. My už dávano jdem spát a on ještě o půl noci když jdu na záchod svítí. Kolikrát ho sprdnu tak zhasne a o hodinu pozděj ho načapu s baterkou pod peřinou.Nechápu jak dokáže vstát do školy. Tohle dělal už jako malej , on snad nepotřebuju spat.Když se naučil na kole tak s náma jezdil na výlety. V šesti letech po okruhu Bílovice Adamov Blansko Macocha , Sloup, Jedovnic, Řícmanice to je cekem asi 85 Km dorazil domů napil se a chtěl jít na koupaliště, že si ještě večer zaplavem. Já přemýšlela že přenocuju na chodníku že už ani nedojdu domů a on nic.
Docela bych brala kdyby byl Filípek takový klidný a pohodlný miminko. Přeci jen už je mně 35 a znovu tohle to by na mně byl teda záhul.
Janiah tak veliká gratulace k prvním kopanečkům :lol:
Je to nádhera viď ?
Jinak já ten Maxi cosi taky okukovala, ale příjde mi strašně plytká ta sportovní sedačka, mám obavy že v ní prcek nebude mít dostatek pohodlí. Přeci jen ono to mrně už tak v 6 mněsících umí sedět a tak na vycházky je asi lepší sporťák a až se unaví jen ho skalpnout a nechat spinkat, to nevím jestli tady jde. Máš pravdu že Jané má skoro každej, Brno je jich plný, ale pro mně je váha asi jedním z hlavních ukazatelů .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí