Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Povinné to není. já na tom nebyla a můj gyn. dr. mi za to nijak nenadával
Nemusíš, a pokud někdo nemůže na klasický test, dělá se takzvaný snídaňový test. Dáš si normální snídani a za hodinu změříš cukr. Pokud je ok, tak cukrovku nemáš. A nemusíš pít žádné sladké patoky…
Určitě to odmítnout jde, ale s tím nepitím je to nesmysl. Nemůže se jen jíst a pít se může normálně, akorát ne nic sladkého.
Mě za to nadávali že jsem tam nešla, nakonec sem tam zašla tak mě zas sprdli, že pozdě. Neměla jsem tam chodit vůbec a bylo by to.
Ja mam jit pristi tyden. Nechce se mi ale pujdu. Zkracuje se mi cipek, mam lezet a tak nekolika hodinovej vylet do mesta mi da asi dost zabrat.Pri prvnim me na to neposlali.
Tady jsou pokyny k OGTT a i tam je psáno, že odmítnou můžeš. Ale mně spíše zaujalo to tvé žíznění.. pít přece můžeš ale jen čistou vodu. Právě jsem si nepamatovala, že bych tak žíznila než jsem šla na OGTT.Ale my doma pijeme jen vodu..
@Wecernice2 píše:
Tady jsou pokyny k OGTT a i tam je psáno, že odmítnou můžeš. Ale mně spíše zaujalo to tvé žíznění.. pít přece můžeš ale jen čistou vodu. Právě jsem si nepamatovala, že bych tak žíznila než jsem šla na OGTT.Ale my doma pijeme jen vodu..
Zadnej test neni povinnej…taky sem nebyla..prislo mi to jako tyrani a ne testovani ![]()
@alia.a v prvním těhu jsem ho absolvovala. ve druhém se chystám odmítnout. já teda, ale zákaz pít neměla. mohla jsem pít nesladké pití i po dobu testu
Já jsem řekla, že tam nepůjdu, dr. řekl „dobře“.
z jeho reakce jsem pochopila, že jsem nebyla určitě první, kdo to odmítl, nijak ho to nepřekvapilo.
Ja jen rano prisla na gyndu nalacno, vzali mi trochu krve, sla jsem domu a odpo si volala na vysledek. tot vse.
Odmítla jsem, je to jen tvá věc, nikdo tě nutit nemůže. Pokud jak píšeš si měříš občas glukometrem cukr v krvi, je to daleko lepší volba než vypít ten sajrat. Přesně jak říkáš, stejně se cukrovka může objevit i po slavném OGTT a to už netestuje nikdo.
Dobrý den, podobné téma už zde je, ale postarší. Ráda bych se zeptala - odmítl někdo test na cukrovku? Je to povinné?
.
Gyndařka mi dala poukázku na vyšetření, problém je, že se prý nemůže od půlnoci pít. Já mám problém s lymfatickými otoky nohou. Jak nepiju hodinu, začnu otíkat. Doktoři to zazdili před otěhotněním a teď na to není léčba. Zmírňuje mi to ten pravidelný přísun tekutin. Proto mám hrůzu z toho, že nebudu od půlnoci třeba do 11 hodin pít, do toho sedět v nemocnici. Pak nemůžu týden chodit. Do toho mi to sedá na klouby, protože ten otok se hromadí u kolen. A v mládí jsem přestala díky kloubům chodit. Na cukrovku náběh nemám. Testovala jsem si glukometrem, cukr mám v pohodě. Váhu mám 3 kg nahoře 23. týden, tudíž žádné předpoklady. Navíc si myslím, že těhu cukrovka se může rozvinout kdykoliv po tomto testu a nikdo to už nezjistí. Zároveň mám strach dělat problémy u gyndařky a vypadat jako exot