Test na růstový hormon u tříletého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
25.5.12 08:07

Tak máme za sebou test .Malej to zvládl na 1 ani nebyl moc unavený :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
25.5.12 12:10

Tak to je fajn!! Držím palce aby výsledky byly co nejlepší!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.6.12 19:18

Tak vysledky uz máme. Synek nema poruchu růstového hormonu ma ho hodně, ale i přes to mu ho chce p. doktor podávat. Tak neví jestli do toho mám jít???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.6.12 19:24

Já bych se poradila s více lékaři, a pak bych se rozhodla podle toho, co by mi řekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.6.12 19:29

Jde mi o to abych mu jeste nejak neublizila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.6.12 20:01

Ublížit by to nemělo, akorát je tam určité omezení. Můžete cestovat jenom tam, kde je lednice, aby se růstový hormon uchovával v chladu. Nemůžete třeba jet na chatu na týdenm, kde není lednice, nebo nebude moct jít ke kamarádovi na noc přespat až bude větší - jedině že se pak naučí hormon si píchat sám. Existuje ale mnoho letních táborů, kam jet může - hormon by aplikoval zdravotník. Existuje i speciální tábor pro děti léčené růstovým hormonem, nebo může jet na běžný tábor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
18.6.12 23:22

@freheno Máme také problém s růstem, zatím je hormon na spodní hranici a chlapec je na růstový hormon zatím malý, ale já bych do toho nešla, pokud by to nebylo úplně nutné. Což ve Vašem případě zřejmě není když píšeš, že má hormonu dost. Asi se někde poraď, ale nám známá lékařka hormon vůbec nedoporučila, je to prý pěkné svinstvo a akorát by mu rozhodil organismus. Samozřejmě píšu o nás, u Vás nevím, asi bych se fakt poradila s někým důvěryhodným :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.6.12 23:25

Je pravda, že někdy může aplikace růstového hormonu poškodit páteř - vznik skoliozy a nutnost operace a nošení korzetu - není to tak ale ve všech případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
19.6.12 07:38

No nevím ján bych do toho v případě že ho má dítě dost asi nešla, proč vám ho dr doporučuje? Nám tenkrát řekla že je to hodně přísné že ho jen tak pojištovna neschválí. Měsíčně to stojí 20 tis. Museli jsme dokonce podstoupit jeden test dvakrát protože poprvé byl proveden špatně a pojištovna by to neuznala :nevim:, tak mě překvapuje že vám ho chtějí dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.12 11:31

Taky nevim proc to chce p. doktor resit ja merim 150cm otec 168cm a maleho bratr v 15 letech ma 154cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
19.6.12 11:34

Asi bych se poradila s více doktory, a musí být nějaký důvod proč vám ho chtějí dát, jen tak ho nikomu nedají i když je malý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.6.12 12:51

Ahoj tak my jsme taky včera absolvovali test na růstový hormon. Malá má v 5,5 104 cm. Ale byla na 4 percentilu a propadla se nám na první. A protože máme všechny ženský v rodině špatnou štítnou žlázu tak jsem se nechala poslat na edokrinologii. No štítka je ok ani tam nejsou žádné nemoci ale u mě i u malé zjistily, že máme zkrácené končetiny a mají podezření, že nám vypadl nějaký shox gen, ale musíme podstoupit test na růsták plus genetiku(tam nám vysvětlili, že nejdřív musí udělat dest na to jestli nemá malá nějakou mozaiku turnerova syndromu a až pak můžou dělat ten test na ten shox gen který je drahý.) No a co jsem pochopila tak se to léčí také růstovým hormonem i když ho mají děti dost tak ty jejich kosti na nej reagují blbě a když ho přidají tak to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.6.12 13:01

@freheno no co jsem četla tak ten růsták dávají opravdu pouze na vymezené diagnozy. Jinak doporučuju napsat do poradny http://www.rustovyhormon.cz/poradna-lekare radí tam doktor z motola. Napíšes tam všechny výšky malého od narození plus výšky rodičů a on ti napíše zda je to k řešení. A zadej si tam i malého výšku do těch elektronických percentilových grafů. Nevím kolik přesně malému je ale dítě přesně v 7 letch co má 111 cm je na 1 percentilu. Jinak co jsem se ptala té docentky v motole tak by růstový homon dnes už neměl mít nějaké výrazné vedlejší účinky, ale samozřejmě jako všechny léky nějaké má. To má ovšem i paralem. Chce to zvlážit všechna pro a proti a rozhondě bych chtěla slyšet asi názor někoho jiného nejlépe z nějakého centra pro růstový hormon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.6.12 15:56

Nás ma na strosti p. doktor Sumnik z Motola no mam o cem do srpna premyslet ale vse moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.6.12 22:02

@freheno a ty máš zjištěno proč máš 147 cm? Neposlali vás taky náhodou na genetiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí