Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den chtěla bych se zeptat jestli mate zkušenost jako ja. Mestruace mi meška dnes 16 dni ale test negativni v patek u dr vnitřním utz dr říkal že to vypada na počatek těhotentvi odebral krev a mam čekat na výsledek. Mate někdo stejnou zkušenost?
@Ada92
záleží na tom, zda víš kdy byla ovulace a tedy jestli ms skutečně mešká… Pokud skutečně mešká a máš tedy cca měsíc po ovulaci, test už by byl na 100% pozitivní. Pokud nevíš, kdy byla ovulace, mohla být později a test teprve pozitivní bude…
Mam menstruaci cca 28-30dni ovulace právě vůbec tento měsíc vůbec nevi kdy byla :-/ A mysliš že z te krve by to už poznal dr když není test pozitivni? mam volat zítra tak jsem zvědava ![]()
Z krve to doktor pozná podle hodnot Hcg. A jaký jsi měla test, s desítkovou citlivostí?
No už dělam testy od meškani nekdy se ukazal dušik ale jinak prakticky negativní. sla jsem k dr s tim že mi da vyvolavačku udělal mi vnitřni utz a říkal mi že to vypadana na začátek těhu ale že radši nabereme krev. Řikala jsem mu že mam testy negativni a on že se to stava. mě to právě zarazilo už mam syna a u toho jsem měla krasne testy už před menstruaci.
Pri tehotenstvi hCG v krvi byt musi, pokud bude krev negativni, nejedna se o tehotenstvi. Dokonce utz prumerne vidi neco kolem hodnoty 1000 IU, citlive testy jsou pozitivni pri 10-20 IU. V naproste vetsine pripadu se pk hCG objevuje i v moci, sice o neco pozdeji a v mensim mnozstvi nez v krvi, ale pripady, kdy by treba v krvi bylo 1000 a test negativni, jsou velmi, velmi vyjimecne.
Standardne byva pozitivita v tomto poradi: 1) pozitivni krev, 2) pozitivni test z moci, 3) az po case je neco videt na utz. Pozitivni nalez v deloze a negativni tehotensky test je hodne vzacna situace. Pockej na tu krev a uvidis, ta da jistotu.
Děkuji za info mě právě taky zarazilo že viděl něco na utz ale testy negativni.Bylo mi řečeno že se to stava. šla jsem s tim že mi da vyvolavačku a pujdu domu místo toho takovej (krasnej) šok
tak doufam že to vyjde.dam zítra vědět
Ahoj holky ja to mam asi tak jak autorka dotazu jen mam zpozdeni 11 dni ale včera sem byla take na utz a dr tam videla bublinku takovou uplne malou…rikala e by to mohlo byt ale ze to muze byt i kuli te zpozdene ms musím čekat do zítřka a sem jak na trní:(
Ahojky holky tak hcg v krvi pry negativni jen nechapu co dr viděl teda :-/ dal mi vyvolavacku a mam počkat 14 dni jestli to dostanu ![]()
Doufam
Dr mi napsal clostilbegyt tak doufa že to vyjde
Před prvním jsem měla 2× potrat a pak lečbu clostikem tak i přes problémy jsem nepotratila.Tak doufam že nam vyje i to druhé ![]()
@Ada92 Určitě, budu držet palce. A jak máš staré první dítko?