Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni, dost mě zajímá, protože se snažíme o druhé miminko a všude často čtu jak holky opravdu poznaly na sobě těhu ještě před ms a byly těhulky. Máte nějaké příznaky? Nebo stejné příznaky před před MS(předmenstruační syndrom)a i tak jste těhulky?
@rošťanda Mi nebylo vůbec nic, ale intuice mi říkala, že to vyšlo ![]()
@Lelio píše:
@rošťanda Mi nebylo vůbec nic, ale intuice mi říkala, že to vyšlo[/cit
mě poprvé taky ne…ale někdo špiním každej měsíc například a není to uhnízdění a pak špiní a má bolesti před ms a je těhotná
Tak jsem zvědavá zda tady je někdo kdo má předmenstruační syndrom a měl ho i při pozitivním TT a byl vážně pak těhu
Já to poznala už cca týden před ms, byla jsem naproto nelidsky unavená a žaludek na vodě
ale za to u syna jsem to nepoznala ani v 6 tt ![]()
Já mám každý měsíc pocit, že snad musím být těhu. Ale pak nic a dostanu ms. tento měsíc poprvé nemám žádný pocit, nic mi není.. je mi skvěle. Ve středu má přijít ms, tak jsem zvědavá. Snad nepřijde..
Fakt bych si to po několika měsících přála.. a manžel by taky zajásal.. áááchjo…
@Bobina66 píše:
Já mám každý měsíc pocit, že snad musím být těhu. Ale pak nic a dostanu ms. tento měsíc poprvé nemám žádný pocit, nic mi není.. je mi skvěle. Ve středu má přijít ms, tak jsem zvědavá. Snad nepřijde..Fakt bych si to po několika měsících přála.. a manžel by taky zajásal.. áááchjo…
Jsme na tom stejně, každej měsíc PMs a příznaky těhu a rok apůl nic, ted čekám na MS a už mám ale bolesti, chutě jako před ms tak dojde ![]()
@štěpánka11 píše:
A PMS mám hodně silný a poznala jsem to:-)
A měla jsi PMS i před tou ms a pak jsi zjistila těhu?
Já jsem byla protivná(rychlá změna nálady) a unavená a to hodně, já to sice zjistila až po zmeškané MS, ale právě tyto signály, mě donutili se podívat na datum poslední MS ![]()
Pokud má žena dlouhou tu fázi mezi ovulací a menstruací, tak je větší šance, že to pozná dříve než má zpoždění. Co se týče příznaků před pozitivním testem, tam už jsem skeptičtější, protože dnešní testy už jsou dost citlivé a když už jsou znát příznaky, tak už je alespoň světlá čárka na desítkovém testu. Výjimky samozřejmě jsou.
@rošťanda Já ty příznaky měla úplně jiné než mám PMS, takže jsem vůbec nepochybovala. Ale to se může měnit i u jedné ženy, každé těhotenství není stejné.
@rošťanda Tyjo.. to je pech. Takovy zpravy nerada ctu. Kez by se nam vsem darilo hned.. jsou to hrozny muka.. zenska kdyz nemuze otehotnet, to je peklo.. a at si rika kdo chce co chce.. mne rikaji kamosky, ze sem s tim uz silena.. jenze ony otehotnely hned a ja uz patej mesic a nic.. takze kdyz ma clovek okolo sebe spoustu holek, co do toho vlitly ani nevedely jak, pak je na nervy, kdyz jemu se to nedari..
@rošťanda Tak u mě to zaručeně vždycky bylo strašné motání hlavy, jinak vůbec nic. Ani jsem nikdy netrpěla na PMS. Takže mi to bylo hned jasný ![]()
@Bobina66 píše:
@rošťanda Tyjo.. to je pech. Takovy zpravy nerada ctu. Kez by se nam vsem darilo hned.. jsou to hrozny muka.. zenska kdyz nemuze otehotnet, to je peklo.. a at si rika kdo chce co chce.. mne rikaji kamosky, ze sem s tim uz silena.. jenze ony otehotnely hned a ja uz patej mesic a nic.. takze kdyz ma clovek okolo sebe spoustu holek, co do toho vlitly ani nevedely jak, pak je na nervy, kdyz jemu se to nedari..
Mám endimetriosu a PCO, první nám šlo rychle do 3měsíců ted jsou malé 4 roky a ted prej to půjde už rychle druhé kor a prd, rok se léčím hormonama a furt nic, čdekám a zase ms azase zklamání…a svoje tělo znám dobře takže je mi jasné, že zase ted ta mrcha přijde